• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik öncesi nasıldı?

Kararsiz93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2021
22
15
38
Merhaba hanımlar. Ben bir şeyi merak ediyorum. Eşinizle evlenmeden önce fiziksel yakınlığınız nasıldı ve evlendikten sonra nasıl oldu? Ben şu an biriyle görüşüyorum evlilik düşünüyoruz. 30'lu yaşları biraz geçtik o benden 3 yaş büyük. Çok iyi bir insan, muhafazakar ince düşünceli biri. Hatta önceki tanıdığım erkeklere göre çok kibar. Ailemle tanıştırdım ve ben de onun ailesiyle tanıştım. Ve çok kısa bir süredir tanışıyoruz 4 5 ay kadar. Ancak cinsellik gibi konuları hiç konuşmadık ve bu konulara hiç girmedi. Ya da elimi falan tutmak istemedi hiç. Acaba diyorum bu adamın cinselliğe bakışı biraz mesafeli mi. Bu evlenmeden önce anlaşılabilir mi? Ve bir diğer düşüncemde laf arasında telefonunu kimseye vermek istemedğini söylemişti ve bende evlenirsek bakacağımı söylemiştim bunu biraz zor kabullendi. Ama ben sana gösteririm ama kurcalamanı istemem minvalinde şeyler söyledi. Gerçekten artık kimseye güven olmadığı için aklıma bu konular takılıyor sizce haklı mıyım?

Merhaba hanımlar. Ben bir şeyi merak ediyorum. Eşinizle evlenmeden önce fiziksel yakınlığınız nasıldı ve evlendikten sonra nasıl oldu? Ben şu an biriyle görüşüyorum evlilik düşünüyoruz. 30'lu yaşları biraz geçtik o benden 3 yaş büyük. Çok iyi bir insan, muhafazakar ince düşünceli biri. Hatta önceki tanıdığım erkeklere göre çok kibar. Ailemle tanıştırdım ve ben de onun ailesiyle tanıştım. Ve çok kısa bir süredir tanışıyoruz 4 5 ay kadar. Ancak cinsellik gibi konuları hiç konuşmadık ve bu konulara hiç girmedi. Ya da elimi falan tutmak istemedi hiç. Acaba diyorum bu adamın cinselliğe bakışı biraz mesafeli mi. Bu evlenmeden önce anlaşılabilir mi? Ve bir diğer düşüncemde laf arasında telefonunu kimseye vermek istemedğini söylemişti ve bende evlenirsek bakacağımı söylemiştim bunu biraz zor kabullendi. Ama ben sana gösteririm ama kurcalamanı istemem minvalinde şeyler söyledi. Gerçekten artık kimseye güven olmadığı için aklıma bu konular takılıyor sizce haklı mıyım?
Evlenmeden önce ayda bir görüşme şansımız olurdu. Bayağıda acısını çıkarırdık. Birkaç gün içinde 10-15 bulduğumuz oluyordu. Ancak şuan dipdibe olmamızdan da kaynaklı canımız ne zaman isterse o zaman. İlla haftada 2-3 gün değil. Yeri geliyor her gün yeri geliyor haftada2 gün oluyor. Vücuda isteğe bağlı.
Eşim evlilik öncesinde de temas etmeyi çok severdi öper ederdi hala öyle hala üstüme titriyor hala ilk günkü gibi heyecan istekle devam ediyoruz. Ve bence evet istek evlilikten önce farkedilebilir bir durum

Cinsellik biraz konuşun yav sevişmeyecekseniz bile bence. Telefon da bakarım denmez de şöyle olurdu bizim. Instagram mesela ikimizde de hesaplar açıktı. Hatta ben kendim açtım eşiminkinde sarjim azdı. O da yine bi güncelleme sorunu filan yaşıyodu bende açmıştı. Öyle de kaldı. Dm hiç bakmadım bile. Her şey ortadaydı yani. Kontrolle uğraşamam eşeleyemem ben. Kontrol gerekeceğini düşündüğüm biriyle de olmam.

Telefon konusundaki yaklaşımı şüphe uyandırıcı... Evlilik öncesi yakınlaşmak dini inançlarına ters ise sizin hoşlanmayacağınız şeylerin (telefonunda p.rno görüntüler, başkalarıyla yazışmalar vb.) bulunması da ters olmalı, bunlar yoksa niye telefonunu karıştırmanızı istemiyor 🤔🤔

Cinsellik konuşulmalı bence. Elinizi bile tutmadığına göre ya sizden çekiniyor ya da gerçekten evlilik öncesi yakınlaşmak istemiyor. Bu konuda merak ettiklerinizi ona sorun. 5-6 ay tanımak için çok kısa bir süre. Ayrıca telefonu göstermem demesi de işkillendirici. Bence evli de olsa telefon karıştırılmamalı özel mesajlara bakılmamalı ama en azından şifreler bilinmeli diye düşünüyorum

Telefonu kurcalamanı istemem ama ben gösteririm demesi bende şüphe uyandırır. Sen gösterirsinde yediğin haltı göstermezsin, işine geleni gösterirsin.
Evlilik öncesi yakınlığa gelince, biz eşimle bir sene kadar görüştük, 4 ay da nişanlı kaldık. Hiç fiziksel yakınlığımiz olmadı. Cnsellikten mesajla bazen üstü kapalı bahsediyordu, o da nişanlandıktan sonra. Muhafazakarsa gayet normal, cinselliğe mesafeli olduğunu düşünme ama telefon konusunun üstüne git.

Muhafazakar demişsin, cinsel anlamda adım atan sen olma, sonrasında sıkıntı yasayabilirsin, burada buna benzer konular çok döndü. Konuşun niye konuşmayasiniz ki, konusarakta anlaşılacak durum değil ama en azından bakış açısını öğrenirsin.

Ayrıca bence bı olayın ya da durumun vakti yeri gelmeden dillendirmek mantıklı olmaz. Şimdiden telefonuna bakarım pazarlığı olmaz, bulustugun da uygun bı koşul olursa göz atarsın(ki benlik bı durum değil sadece konunun içeriğinde olduğu için söylüyorum)
Başka bir konuda olabilir, vakti gelmeden gündeme getirip sartlamaya çalışma, tedbirli davranmış olmasın.

benim esim de ilk baslarda cinsellik konusmuyordu. sonra açık açık sordum sen hayırdır diye 🙄😂 beni rahatsız etmemek için kendini geri çekiyormus. ama biz ilk buluşmada öpüşmüştük⬆. sadece konusmuyorduk ve öpüşmeden ilerisi yoktu. ben konusunca onunla açıldı. sonradan sorun yasamadık. hala daha sapık olduğumu iddia eder ama 😂😂

telefon konusunda biz ilk tanıstığımız gğnden beri saklama çabası yoktu. mesela arabada şarkı açmak için alırdım telefonu veya sarjım bittiyse bizimkileri aramak için. bir tepkisi olmadı hiç. simdi de gerci işim olmadıkca almam telefonunu. bazen benim şarjım yoksa onunkinden oyun oynamak için alıyorum 😂

Ben böyle bir evlilik tercih etmezdim. Adan kapalı kutu ne çıkarsa bahtınıza. Muhafazakarlıktan istemiyorsa da bana gelmezdi yine. Ben öyle birini de istemem.
Biz sevişerek evlendik. Diğer türlüsü bana çok büyük risk gibi geliyor. Ne çıkacak belli değil. Sonra ay kocam iktidarsız ay kocam isteksiz diyebilirsiniz.

Sizin sevgilinizdeki durum herseyden ola bilir ama bizim 1 sene nisanlilik donemimizde cinsellikden hic konuşmadik. Bir araya geldigimizde gezer eglenir o kadar çok sohbet ederdik ki. Eşim evlendikden somra dedi ki her gece seni hayal ederdim . Ben kendim de buna şerait yaratmadim diyelim. Nebileyim cinsellikden once evlilik için daha onemli şeyler de var. Evlendik kocam çok ateşli ve istekli. Ikimiz de o hayal kurmalarin acisini çikartiyoruz. 6 yildir evliyiz birbirimize arzumuz azalmadi. Bizde durum boyle oldu ama sizin sevgilinizde neden kaynakli onu gozlemlemeniz gerekiyor. Yine de evlilikden sonra iliski çok daha dogru. Yanliş birsey yapmiyor sevgiliniz

Muhafazakar demişsiniz, evlilik öncesi cinsellik yaşamak istemiyor oluşu anormal gelmedi. O açmasa bile siz konusunu açıp bu konuda karşılıklı beklentilerinizi konuşmayı teklif edin.

Telefon mevzusu ise daha düşündürücü geldi bana. Ortada durur, bakmak isterseniz bakarsınız.

Ben dışarıdan bakınca aşırı seküler duran bir kadınım hayat anlayışım da rahattır, kimseyi eleştirmem kimseyi yargılamam ama söz konusu kendim olunca muhafazakarım ve demiseksüelim 🤭Yani sevmeden sevişememem, iyi hissetmediğim birini öpemem bile. Eşim benim ilk kez öpüştüğüm kişi, üstelik 28 yaşında 😄 nişan fotoğrafı çekilirken fotoğrafçı sarılın dediğinde bile mesafeli durmamıza hayret etti çünkü eşim de görüntü olarak maalesef çok başka baya dövmeli birisi 😂 Ama bizim el ele tutuşmamız bile 5-6 ayı buldu. İlk tecrübemizi de evlendikten sonra yaşadık ve mutluyuz, kendi ilişkimiz içerisinde deniyoruz eğleniyoruz. Kendimi şanslı hissediyorum kalbim yorulmadı bu konularda 🙏

Yorumları okumadın mı? Çatır çatır da sevişiyorlarmiş yıllardır.ateşimiz de sönmedi diyor haspalar 😂😂.muhafazakârlara laf atamadın mi çen.🤣
Bu dünyada bir tek sen sevişmiyorsun bebem bil istedim evet herkes çatır çatır sevişiyor sadece senin gibi ilan etmiyor her dk bunu da bir bok sanmıyor ;)

Konu sahibi adamın ne çıkacağı belli değil evlenincede öyle uzaktan bakarsınız artık birbirinize

Back
X