walla bu ara duyduğum herşeye kafayı takıyorum ağlıyorum üzülüyorum acaba diyorum yanlış bi seçim mi yaptım kafam karman çorman yani:)yok canım ya unutulur zamanla, yaşın kaç bilmiyorum ama benden sana abla tavsiyesi, her duyduğun lafa üzülme kulak arkası et, duymamazlığa gel, başka bi zamanda sen çıkarırsın acısını, dil sadece nişanlında yok ya canımkaydirigubbakcemile5
inan böyle şeylere üzüldüğüne hiç deymiyo, evliliğin ilerleyip yıllar geçtikçe sende anlıcaksın bunu
şimdiden allah bi yastıkta kocatsın
Benim aklıma şöyle bir çözüm geldi canım...Eksik eşya alsan....yani mesela diyelimmki...Koltuk takımı ve LCD televizyon alacaksın diyelim....Koltuk takımını istediğin gib al, TV yi basit küçük 36 ekran tarzı bişi al... Elin bollaşınca onu mutfağa yada yatak odasına koyar....LCD ni alırsın.....Duvar ünitesi alıcaksan mesela alma da onun yerine bi tv sehpası al..Sonra sehpayı oturma odasına koyarsın...Yani bilmem anlatabilmmi....Eksik al alacakların az olsun öz olsun .....içine sinsin....Nişanlının siniri içinde anlayışlı ol...sen ne kadar sıkılıp bunalıyorsan o da seninle aynı durumda şu anda... o da stres içerisinde..Böyle güzel alışverişleri insan hayatında 1 kere yaşıyor...Tadını kaçırmayın...Tadını çıkarın ...Hayırlı olsun..Allah ağzınızın tadını hiç bozmasın.
canım arkadaşa katılıyorum.
eşyalarından sadece gerekli olanları al.olabildiğince az al.az ama öz olsun.
sonuçta sen koltuk takımını 40 milyarlık istemiyosundur.çok aşırı uçurum olduğunu sanmıyorum fiyatlar arasında.benim sevgilimle daha biz evlenmeden düğün masrafları yüzünden strese girdik.onun uykuları kaçıyor.erkekler çok tırsıyolar borçtan.
madem o kadar borç istemiyor 2 yıldır nişanlıymışsınız neden biriktirmemiş?belki biriktirdi ama ev ücretine gitti.o zaman ek iş yapsaymış.o senin sorunun değil cnm.
sana acımasızca davran demiyorum.onlarada hak vermek lazım.onun yerine eşyaları olabildiğince az al sonradan tamamlarsın.zaten millet ev eşyası getirecek.eksiğin varmı diye sorarlar nasılsa o zaman söylersin.indirimleri felan yakalamaya çalış
akrep:) ne kötü demi
borçsuz evlenmemek!!!!!!!!!!!!!!!!! canm benim nişanlında çok düşünceli ama abartıyo her insan düğünüde evinde iyilerii olsun ister bi kez olcak herzaman insan evlenmiyo herzaman eşya alınmıyo.....nişanlımla uzun zamandır birlikteyiz ve 2 yıldırda nişanlıyız bu zamana kadar gayet iyi anlaştık rahatsızlık geçirdim o dönemde de yanımdaydı ama son 2 aydır didişmekten başka bişey bişey yapmıoruz düğüne bir ay kaldı ama biz dün düğünü ertelemekten yada ayrılmaktan söz ediyoduk bugünde bişeyi çözmüş deiliz sorun da şu eşyaları biraz ucuz almak istiyor bende bu tarz şeyler sık alınamıyacağı için birazcık iyi olsun istedim o da sıfır borçla evlenelim diyo tamam ona da hak veriyorum borcumuz olmazsa daha rahat geçiniriz ama üslubu beni rahatsız etti bana sen memnuniyetsin dedi ilerdede böyle yaparsan diye korkuyorum dedi canım çok sıkıldı beni anlamıyor ben memnuniyetsiz deilim sadece bazı şeyler bir kez olduğu için özeniyorum hatta çok beğendiğim bi gelinlik vardı çok pahalıydı biraz daha aradım araştırdım hem onun bütçesine hemde kendi zewkime uygun olanı buldum elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama olmuyor galiba birbirimizi anlıyamıyoruz çaresiz kaldım annemlerin hiç bişeyden haberi yok ne yapcam ben
ha nişanlını içinde cimrilik varsa zor allah yardımcın olsun
:)ewet bencedeyok canım, başakmı acaba dedim başak erkeği biraz cimri oluyoda, seninkinin akrep burcunda değil cebinde
ya tatlı dillede anlattım ama orta yol bulamıyoruz bana sen ilerde ben ne alsam beğenmezsin hatta mutfak alışverişini alsam onuda beğenmezsin bi kulp takarsın diyo ama inanın öyle bi insan deilim nedense son zamanlrda böyle psikolojiye girdierkeklerin hepsi aynı...sasirmadim yani ilerde de boyle yaparsın vs demesine, hepsi evlenmeden once son noktada ufak biseyde boyle dusunuyorlar....ama bence sen kafana takma onun sozlerini cok ta onemseme derim, biraz idare et...seni oyle gormuyordur bence sadece senin nasıl tepki verecegini olcmeye calisiyor....erkekler, evlenecegi kizin zor gunde nasıl davranacagini hep merak eder, bakalım maddi yonden dara dussem benim yanımda mi olacak gibi dusunceler....tamam seni tanımıs olmasi gerekirdi ama kabul et bazi seyler birlikte yasanmadan anlasilmiyor...bence guzel guzel konus burda bize anlattigin gibi, tatlı dil yılanı deliginden cikarirmis unutma....
tabiki aynı eşyalardan sıkılır insan ama 3 sene sonra eşya falan değiştiremeyiiz onuda biliyorum ya bi de çok pahalı şeylere bakmıyorum ama o baya ucuz şeyleri almak istiyor durum bu yoksaa borçsuz rahat yaşamayı herkes ister ama bazı durumlarda olmuyoabim de buyüzden ayrıldı. arkadaşlar ömürlük diye bir şey yok. aynı eşyaya bakmaktan sıkılmıyacak mısınız? 3-5 yıl sonra yenilenebilecek makul fiyatlı alsanız da eşyalara bağımlı yaşamasanız.
anlamıyorum vallahi borçsuz evleniyorsa kendine evlenmiyor. ikinize evleniyor. inat et diyen bazı arkadaşları da anlamıyorum. biraz makul olun yahu
ya ben zaten makul şeylere bakıyorum aşırı lüksü zaten bizi aşar ama o kötüsünü almak istiyor beni geren bu yoksa tabiki onu anlamaya çalışıyorumLütfen maddi şeyler yüzünden birbirinizi üzmeyin.
İyi ölç tart derim ben.
Düşün evinin ve eşyalarının çok iyi olduğunu ama eşinin iyi olmadığını böylesi dahamı iyi olur canım.
Nişanlınla aşılmayacak sorunun varsa hoş karşılarım ayrılmanızı ama ev eşya yüzünden yapmayın, zaman zaman bende kızıyorum nişanlıma ama düşününce ona hak veriyorum.
Çünkü hayatımızda ne olacağını blmiyoruz, Allah muhafaza bir aksilik olsa ve ödeyemeyecek duruma gelseniz pişmanlığı sen yaşarsın.
Tabi git en kötü eşyayı da al demiyorum ama makul şeyler seçin, bir arkadaşın dediği gibi eksik eşyanız olsun ama huzur olsun canım.Hakkında hayırlısı olsun, belki aileler araya girerse sorun kalkar oratdan, çünkü onunda annesi düşünür heralde çok kötü eşyalarla oturulmayacağını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?