evlilik öncesi stres yüzünden ayrılma noktasına geldik

walla bu ara duyduğum herşeye kafayı takıyorum ağlıyorum üzülüyorum acaba diyorum yanlış bi seçim mi yaptım kafam karman çorman yani:)

Benim aklıma şöyle bir çözüm geldi canım...Eksik eşya alsan....yani mesela diyelimmki...Koltuk takımı ve LCD televizyon alacaksın diyelim....Koltuk takımını istediğin gib al, TV yi basit küçük 36 ekran tarzı bişi al... Elin bollaşınca onu mutfağa yada yatak odasına koyar....LCD ni alırsın.....Duvar ünitesi alıcaksan mesela alma da onun yerine bi tv sehpası al..Sonra sehpayı oturma odasına koyarsın...Yani bilmem anlatabilmmi....Eksik al alacakların az olsun öz olsun .....içine sinsin....Nişanlının siniri içinde anlayışlı ol...sen ne kadar sıkılıp bunalıyorsan o da seninle aynı durumda şu anda... o da stres içerisinde..Böyle güzel alışverişleri insan hayatında 1 kere yaşıyor...Tadını kaçırmayın...Tadını çıkarın ...Hayırlı olsun..Allah ağzınızın tadını hiç bozmasın.

canım arkadaşa katılıyorum.
eşyalarından sadece gerekli olanları al.olabildiğince az al.az ama öz olsun.
sonuçta sen koltuk takımını 40 milyarlık istemiyosundur.çok aşırı uçurum olduğunu sanmıyorum fiyatlar arasında.benim sevgilimle daha biz evlenmeden düğün masrafları yüzünden strese girdik.onun uykuları kaçıyor.erkekler çok tırsıyolar borçtan.
madem o kadar borç istemiyor 2 yıldır nişanlıymışsınız neden biriktirmemiş?belki biriktirdi ama ev ücretine gitti.o zaman ek iş yapsaymış.o senin sorunun değil cnm.
sana acımasızca davran demiyorum.onlarada hak vermek lazım.onun yerine eşyaları olabildiğince az al sonradan tamamlarsın.zaten millet ev eşyası getirecek.eksiğin varmı diye sorarlar nasılsa o zaman söylersin.indirimleri felan yakalamaya çalış

güzel bi öneri tşk:) işe yarayabilir sanırım...işin tadını çıkarma kısmını bende çok istemiştim ama tadı kaçtı gibi görünüyor siniri için anlayışlı olmaya çalışıyorum ama dinmek bilmior kazasız belası atlatırız işallah iyi dileklerin için tşk

yok ya arkadaşım ne 40 milyarıbensınırımı bilirim ama bunu anlamıyor işin iyice ucuzuna kaçmak istiyor beni sninir edendee bu zaten yokya doyumsuz falan deilim erkekler borçtan tırsıyor demişsinya o zaman seninde yazdığın gibi daha fazla birikim yapıcaktı öneriler için çok tşk:)

borçsuz evlenmemek!!!!!!!!!!!!!!!!! canm benim nişanlında çok düşünceli ama abartıyo her insan düğünüde evinde iyilerii olsun ister bi kez olcak herzaman insan evlenmiyo herzaman eşya alınmıyo.....
benm evlendğimde benim eşimin cebinden 5 kuruş para çıkmadı her borcumuzu herşeyimiz dayısı karşıladı..eşimin işinden dolayı büyük bi aksilik yaşadı buda tam düğün zamanıydı...ama eşim bana hiçbirşeyde kısıtlamadı eşyalarım en kaliteli pahalı mağazadan,gelinliğimde öyle ..ama çok şükür borçlarımız da bitti..bitanem allah sağlık versin genç insanlarsınız herşey biter borçda biter....biz evleneli 3 yıl oldu elhm eşim sıfırdan başladdı işine borcunu temizledi....içinde kalmasın birşey nişanlını üzülürsün ohaoldumsmileohaoldumsmile

ha nişanlını içinde cimrilik varsa zor allah yardımcın olsun

ya bu zamana kadar bi cimriliğini görmemiştim sinirim şaşkınlığımda bundan zaten umarım böyle devam etmez yoksa yandım:)iyice sinirim bozuldu tamam borçsuz evlenmek iyide olmuyosada şartlarıda zorlamamak gerekli de mi

erkeklerin hepsi aynı...sasirmadim yani ilerde de boyle yaparsın vs demesine, hepsi evlenmeden once son noktada ufak biseyde boyle dusunuyorlar....ama bence sen kafana takma onun sozlerini cok ta onemseme derim, biraz idare et...seni oyle gormuyordur bence sadece senin nasıl tepki verecegini olcmeye calisiyor....erkekler, evlenecegi kizin zor gunde nasıl davranacagini hep merak eder, bakalım maddi yonden dara dussem benim yanımda mi olacak gibi dusunceler....tamam seni tanımıs olmasi gerekirdi ama kabul et bazi seyler birlikte yasanmadan anlasilmiyor...bence guzel guzel konus burda bize anlattigin gibi, tatlı dil yılanı deliginden cikarirmis unutma....

abim de buyüzden ayrıldı. arkadaşlar ömürlük diye bir şey yok. aynı eşyaya bakmaktan sıkılmıyacak mısınız? 3-5 yıl sonra yenilenebilecek makul fiyatlı alsanız da eşyalara bağımlı yaşamasanız.

anlamıyorum vallahi borçsuz evleniyorsa kendine evlenmiyor. ikinize evleniyor. inat et diyen bazı arkadaşları da anlamıyorum. biraz makul olun yahu

Lütfen maddi şeyler yüzünden birbirinizi üzmeyin.
İyi ölç tart derim ben.
Düşün evinin ve eşyalarının çok iyi olduğunu ama eşinin iyi olmadığını böylesi dahamı iyi olur canım.
Nişanlınla aşılmayacak sorunun varsa hoş karşılarım ayrılmanızı ama ev eşya yüzünden yapmayın, zaman zaman bende kızıyorum nişanlıma ama düşününce ona hak veriyorum.
Çünkü hayatımızda ne olacağını blmiyoruz, Allah muhafaza bir aksilik olsa ve ödeyemeyecek duruma gelseniz pişmanlığı sen yaşarsın.
Tabi git en kötü eşyayı da al demiyorum ama makul şeyler seçin, bir arkadaşın dediği gibi eksik eşyanız olsun ama huzur olsun canım.Hakkında hayırlısı olsun, belki aileler araya girerse sorun kalkar oratdan, çünkü onunda annesi düşünür heralde çok kötü eşyalarla oturulmayacağını

ya tatlı dillede anlattım ama orta yol bulamıyoruz bana sen ilerde ben ne alsam beğenmezsin hatta mutfak alışverişini alsam onuda beğenmezsin bi kulp takarsın diyo ama inanın öyle bi insan deilim nedense son zamanlrda böyle psikolojiye girdi

tabiki aynı eşyalardan sıkılır insan ama 3 sene sonra eşya falan değiştiremeyiiz onuda biliyorum ya bi de çok pahalı şeylere bakmıyorum ama o baya ucuz şeyleri almak istiyor durum bu yoksaa borçsuz rahat yaşamayı herkes ister ama bazı durumlarda olmuyo

ya ben zaten makul şeylere bakıyorum aşırı lüksü zaten bizi aşar ama o kötüsünü almak istiyor beni geren bu yoksa tabiki onu anlamaya çalışıyorum

herkes herşeyin en iysine sahip olmak ister ve bence haklı bir istek bu
bence en güzeli beklemektir
bekle para biriktir öyle evlen bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…