Canım okudum yorumlarını... Şu an 2 tane evli arkadaşımla birlikte sana cevap yazıyoruz. Onlar da bizim yaşadıklarımızı yaşadılar. Hatta biri kına gecesi günü nişanı atmayı düşündü. Şimdi 3ümüz de ne boş şeylerden kavga etmişiz ne kadar saçmalamışız diyoruz.
Şimdi, hoş olmayan şeyler yaşanmış ama bence bir tahlil yapmalısın...
seni seviyor ve sadece sinirli davranıyorsa evlilik öncesi strestendir. Şimdi bir kere onda "Bu evin reisi benim, nişanlıma her isteğimi kabul ettirmeliyim yoksa otoritem sarsılır kılıbık olurum" düşüncesi var. (ama en büyük kılıbıklar da hep evlenmeden önce öyle düşünen erkeklerden çıkar, tecrübeylle sabit :)) ) İstersen yakın zamanda evlenmiş bir erkekle konuş. o seni rahatlatacaktır, nişanlının neden böyle canavar gibi davrandığı konusunda. çünkü itiraf etmese de her erkek evlilkten korkar. sana değişmiş gibi, artık sevmiyormuş gibi, artık hiçbirşey eskisi gibi değilmiş gibi gelebilir. ama öyle değil sadece korkuyor ve erkekliğine leke sürdürmemek için, belli etmemek için yırtıcı davranıyor. şu an yanımda olan arkadaşlarımdan biri düğüne 3 hafta kala 1 hafta yüzüksüz dolaştı, kavga ettiler ve arkadaşım barışmak için ilk adımı attı, o özür diledi... Şu anda eşi onu herkesten üstün tutuyor, hatta şimdi eşi aradı aynı arkadaşımı, arkadaşım onunla konuşuyor seni çok özledim kocacım diye :))
Sonuçta seni sevmeseydi evliliği düşünmezdi, hadi düşündü diyelim sözde kalırdı, nişana kadar gelmezdi bu iş...
Artık yorulup bunaldığını biliyorum ama biraz daha sabretmeye çalış, tabii bu paşayı durmadan pohpohla her yaptığına evet de değil ama biraz daha pozitif ol.
Ona güler yüz göster, baktın kavga çıkacakmış gibi oluyor ona sevigiliyken geçirdiğiniz güzel günleri anımsat...
Ne bileyim birkaç günlüğüne tekrar sevgiliymişsiniz gibi davranın.
O zaman da sana kötü davranıyor ise kararlarınızı tekrar gözden geçir.
Ama sanmıyorum.
Evliliğin stresi üzerinizden uçup gittiğinde tekrar o aşık olduğun adam olacak. ve bu süre içerisinde kışkırtılmazsa kazanan taraf sen olacaksın.... Kendimde dahil çevremde senin durumunu yaşamış 20 kadar insan var. Ha ayrıldık ha ayrılcaz diye beklediğimiz günleri ben biliyorum. Ama şu an yanımda olan 2 tane evli arkadaşım da benimle aynı fikirde. Pozitif ol, bekle, ve seni çok kırmadıkça ondan vazgeçme...
Umarım mutlu olursun canım.