Evlilik öncesi ve sonrası/Hayatınızda ne değişti?

30 yaşındayım artık. Daha önceleri evliliğe çok sıcak bakmasam da artık yavaş yavaş düşünmeye başlıyor gibiyim ancak işte bu diyebileceğim kimse çıkmadı karşıma. Bu yaşıma kadar evimize görücü falan da gelmedi hiç. Görücü kelimesi yargılanmama neden olabilir belki ama etrafımdakiler genelde bu soruyu soruyorlar. Geliyordur görücülerin, soranlar oluyordur diye konuşuyorlar da ben hiç öyle bir şey olmadı diyemiyorum 😀 Bu utanılacak bir şey değil tabii ki ama az çok toplumumuzun bakış açısı, düşünce yapısı belli biliyorum.
Evliliğin avantajı, dezavantajı nedir bilmiyorum. Bekarken nasıldı, evlilik size ne kattı? Evlendikten sonra en çok iyi ki mi dediniz, yoksa daha çok keşkeler mi oldu hayatınızda?
Evlenmiş olmak için acele etmemem gerektiğinin, bunun bir sorumluluk olduğunun, sırf geç kalmış olma yanılgısı ile hareket etmemem gerektiğinin farkındayım.
Sadece tecrübelerinizi merak ediyor, sizlerden fikir almak istiyorum. Herkes aynı durumları yaşayacak değildir elbette ama evlilik size ne kattı, sizden ne aldı? Şimdiden teşekkür ediyorum yorumlarınız için.
Seçtiğiniz insana bağlı eğer sizi destekleyen biri ile birlikte olursanız bugüne kadar cesaret edemeyip ertelwdiginiz her şeyi gerçekleştirmeye başlıyorsunuz ama eğer sizi kısıtlayan ve bu kiaitlamalara kılıflar bulan biri ile birlikte olursanız onun kiliflariyla yaşıyorsunuz başkalarının cesaretlweine imrenerek ömrünüz geçiyor. Hayatımı evlilik değil ama çocuk çok değiştirdi beni kısıtlayan şey çocuğum 😁 kızlar sizi kısıtlayan insanlarla değil destekleyen insanlarla omurunuzu birleştirin

Evliligin nasıl olacağı bence tamamen kişilere bağlı. İlişkide veya Nişan aşamasında kırmızı bayrak görmesine rağmen devam edip nikah sonrasında yaşadığı problemleri evliliğe yıkan, "evlilik dediğin zaten böyle" diyen cok insan olduğunu düşünüyorum.

Benim hayatımda hiçbir şey değişmedi. Hatta bence hayatım kolaylaştı, hayatın yükünü paylaşacak bir yoldaşım oldu, çok şükür. Şimdilik böyle:D

30 yaşındayım artık. Daha önceleri evliliğe çok sıcak bakmasam da artık yavaş yavaş düşünmeye başlıyor gibiyim ancak işte bu diyebileceğim kimse çıkmadı karşıma. Bu yaşıma kadar evimize görücü falan da gelmedi hiç. Görücü kelimesi yargılanmama neden olabilir belki ama etrafımdakiler genelde bu soruyu soruyorlar. Geliyordur görücülerin, soranlar oluyordur diye konuşuyorlar da ben hiç öyle bir şey olmadı diyemiyorum 😀 Bu utanılacak bir şey değil tabii ki ama az çok toplumumuzun bakış açısı, düşünce yapısı belli biliyorum.
Evliliğin avantajı, dezavantajı nedir bilmiyorum. Bekarken nasıldı, evlilik size ne kattı? Evlendikten sonra en çok iyi ki mi dediniz, yoksa daha çok keşkeler mi oldu hayatınızda?
Evlenmiş olmak için acele etmemem gerektiğinin, bunun bir sorumluluk olduğunun, sırf geç kalmış olma yanılgısı ile hareket etmemem gerektiğinin farkındayım.
Sadece tecrübelerinizi merak ediyor, sizlerden fikir almak istiyorum. Herkes aynı durumları yaşayacak değildir elbette ama evlilik size ne kattı, sizden ne aldı? Şimdiden teşekkür ediyorum yorumlarınız için.

Evliliğe bakış açınızı bilmiuorum fakat ben 22 yaşındayım eşim 24 yaşında 3 yıldır birlijteydik bunu çok tasvip etmıyprum bence görücü usulü en güzeli size evlilik hakkında tek birşey söyleyebilirim eyerki imkanım olsaydıda 18 yaşında evlenseymişim bekarlık şarkılarda söylendiği gibi sultanlık değil anlayışlı bir eşe sahipseniz evlilik dünyada verilmiş en güzel hediye

Evliliğe bakış açınızı bilmiuorum fakat ben 22 yaşındayım eşim 24 yaşında 3 yıldır birlijteydik bunu çok tasvip etmıyprum bence görücü usulü en güzeli size evlilik hakkında tek birşey söyleyebilirim eyerki imkanım olsaydıda 18 yaşında evlenseymişim bekarlık şarkılarda söylendiği gibi sultanlık değil anlayışlı bir eşe sahipseniz evlilik dünyada verilmiş en güzel hediye
Mutluluğunuz daim olsun. İyi birisiyle karşılaşmak çok önemli.

Evliligin nasıl olacağı bence tamamen kişilere bağlı. İlişkide veya Nişan aşamasında kırmızı bayrak görmesine rağmen devam edip nikah sonrasında yaşadığı problemleri evliliğe yıkan, "evlilik dediğin zaten böyle" diyen cok insan olduğunu düşünüyorum.

Benim hayatımda hiçbir şey değişmedi. Hatta bence hayatım kolaylaştı, hayatın yükünü paylaşacak bir yoldaşım oldu, çok şükür. Şimdilik böyle:KK70:
Ne mutlu size. Umarım hep iyi ki dersiniz. 😊

Y’a benim icin en buyuk artisi su oldu
Anne babayla tartisilmiyor ama esimle tartissam cevap verip tartismak hosuma gidiyor 🤣bunu dedim diye her dakika tartismiyoruz ama

Güzel anılar evlilik sonrasında mı birikti yoksa evlilik öncesi mi güzel anılar olarak kaldı? 😊
Çocuk olana kadar evlilik güzeldi. Ama sevgililik daha güzeldi. Arada özlemek bazen yalnız kalmak birlikteyken güzel vakit geçirmek daha çok hoşuma gidiyordu. Cocuğa kadar yine ona yakın bir şekilde devam etti. Çocuktan sonrasını ne siz sorun ne ben söyliyim 😂

Çocuk olana kadar evlilik güzeldi. Ama sevgililik daha güzeldi. Arada özlemek bazen yalnız kalmak birlikteyken güzel vakit geçirmek daha çok hoşuma gidiyordu. Cocuğa kadar yine ona yakın bir şekilde devam etti. Çocuktan sonrasını ne siz sorun ne ben söyliyim 😂
😊😊 Allah yardımcınız olsun, huzur ve mutluluk sizinle olsun her zaman. Çocuk evlilikten daha büyük bir sorumluluk getirdiği için tüm dengeleri değiştiriyor demek ki.

"Eş ailesi" beni yeni evli olduğum zamanlar zorlamıştı. Kultur ve yaşam farkı da vardı tabi zamanla eşim benim istediğim düzeyde ayarladı ilişkileri. 7 bucuk yılda böyle böyle bir çok şey oturdu.

Karşinizda sizinle geçinmeye gonlu olan ve sorunlari cözmeye istekli biri varsa sorun ciksa da duzeliyor istediğiniz gibi olunca dezavantajli bir hali de kalmıyor bence evliligin.

Evliligin insana agir sorumluluklar yukledigini de dusunmuyorum. Ayni evde yaşayan iki sevgili neyse oyuz işte. Genel olarak keyifli.
İşin icine "cocuk yapmak" girerse ona yorum yapamayacagim, cocugumuz yok. Bence evlilik degil de cocuk sorumluluğu ağır ve yipratici, en azindan benim gozlemledigim...
Ben iyi ki evlendim diyorum allaha şükür 😇 eşimle çok mutluyum hem eğleniyoruz elinden geldiğince ev işlerini yapar ben ilk evlendiğimiz de hep şu şekil konuştum bu ev ikimizin herşey ikimizin sorumluluğunds ikimizde eşitiz ailelerimizde çok iyiler tabi sancılı süreçlerimiz oldu ama atlattık 3 yıl oldu şimdi çocuk düşünüyoruz bence en başta güven saygı sevgi anlayış olunca taşlar yerine tam oturunca oluyor evliliği aynı bir eve benzetirim temel ne kadar sağlam atılırsa ufak depremlerde yıkılmıyor sarsrılmıyor gibi gibi( çok uykum geldi biraz anlatamıyorum ) birde kendimize bir defter yaptık sorun olduğunda tartıştığımızda ne yapıp ne yapmayacağımızla ilgili veya hangi davranışlarımız yanlış neye göre bunları yazdık okuyoruz bi sorun olunca

😊😊 Allah yardımcınız olsun, huzur ve mutluluk sizinle olsun her zaman. Çocuk evlilikten daha büyük bir sorumluluk getirdiği için tüm dengeleri değiştiriyor demek ki.
Kesinlikle hayatımı evlenmeden önce ve sonra diye ayırırdım eskiden şimdi ise çocuktan önce ve sonra diye ayırıyorum.
Evlilikte benim eş ailesi ile sorunum olmadı ancak bazı ev içi sorumlulukların sadece benim üstüme yıkılması zaman zaman ağır geldi. Yoksa tabi ki sevdiğin insanla birlikte olmak güzel. Hiç bir zaman evlilik meraklısı bir insan değildim. Hatta istediğin an çekip gidebilme ihtimalinin olması sevgililik dönemine daha yakın hissettiriyor kendimi. Yani evlenmeden de olabilirdi. Eşimin ailesine anne baba demek zor gelmişti mesela. Ama sırf karşı taraf istediği için demek zorunda kaldım. Bazen ödün verdim yani. Öyle bi beklenti olmasaydı teyze amca derdim

32 yasındayım Sevdiğim insanla bir yıldır evliyim öncesi 4 sene sevgililik yasadık. Cok saygılı çevresi tarafından sevilen sorumluluk sahibi benimde ruhumu oksayan bir eşe sahibim cok şükür. Birde Rabbim evlat nasip etti 🙏🏼 Bunca güzel şeylere ragmen evlilik zor bence.. bekarken kendi düzenin daha kolay şekilleniyo. evliyken hersey sorumluluk gelecek kaygıları çok fazla artıyor.faturalar ev ihtiyacları cocugun masrafı vs derken kendini çok çok geri planda buluyosun bir anda. Önceliklerin değişmek zorunda kalıyor. Ben Bekarken cok fazla gezen eglenen yazları çadır hayatı yasayan, sürekli bakımlı gezen ben şuan bırak gezmeyi diş fırçalamaya bile zor zaman ayırıyorum.. ev işleri sorumluluğu ve cocuk derken hiçte alıskın olmadıgım bir düzenin içindeyim.zaman zaman kendimi neler oluyor böyle diye sorarken buluyorum. Tabi bekarlıkta biyere kadar.. yanlız yaslanmak istemiyor insan.. ben bekarken bana evliliğin zorlugunu anlatan bir arkadasım vardı.Derdiki “evlilik bir kapıdır . Dısardakiler içeri girmek ister.. içerdekiler dısarı cıkmak ister..” bence bu gayet net özetliyor olayı.. Rabbim sizide iyi insanlarla karsılastırsın 🙏🏼

32 yasındayım Sevdiğim insanla bir yıldır evliyim öncesi 4 sene sevgililik yasadık. Cok saygılı çevresi tarafından sevilen sorumluluk sahibi benimde ruhumu oksayan bir eşe sahibim cok şükür. Birde Rabbim evlat nasip etti 🙏🏼 Bunca güzel şeylere ragmen evlilik zor bence.. bekarken kendi düzenin daha kolay şekilleniyo. evliyken hersey sorumluluk gelecek kaygıları çok fazla artıyor.faturalar ev ihtiyacları cocugun masrafı vs derken kendini çok çok geri planda buluyosun bir anda. Önceliklerin değişmek zorunda kalıyor. Ben Bekarken cok fazla gezen eglenen yazları çadır hayatı yasayan, sürekli bakımlı gezen ben şuan bırak gezmeyi diş fırçalamaya bile zor zaman ayırıyorum.. ev işleri sorumluluğu ve cocuk derken hiçte alıskın olmadıgım bir düzenin içindeyim.zaman zaman kendimi neler oluyor böyle diye sorarken buluyorum. Tabi bekarlıkta biyere kadar.. yanlız yaslanmak istemiyor insan.. ben bekarken bana evliliğin zorlugunu anlatan bir arkadasım vardı.Derdiki “evlilik bir kapıdır . Dısardakiler içeri girmek ister.. içerdekiler dısarı cıkmak ister..” bence bu gayet net özetliyor olayı.. Rabbim sizide iyi insanlarla karsılastırsın 🙏🏼
Dilerim hep mutlu olursunuz eşinizle ve çocuğunuzla. Çok güzel anlatmışsınız. Güzel dileğiniz için teşekkür ediyorum.

Evlilik bende özgürce kızlarla gezip tozmamı, gecelere katar muhabbetin dibine vurduğumuz zamanları, anne evinde yan gelip yatmayı aldı. Bana verdikleri ise beni çok seven bir eş gecenin bir vakti özgürce kimseye hesap sormadan şehirler arası gezip yollarda uyumayı, kötü günümde her zaman ama her zamannn sırtımda elini , sarılarak uyumayı, arkamda beni hiç üzmeyecek birinin olduğunu bilmeyi kattı. Evlilik çok güzel tabi şanslıysan seni seven adam ile evlenirsen çok güzel ama herkes bu kadar şanslı olamıyor ne yazık ki 😔 evin sorumlulukları da hiç kolay değil hergün yemek temizlik çamaşır bulaşık ütü daha sayacağım bir çok şey ama akşam kapı çalınca aşkım seni çok özledim kelimesinden sonra tüm yorgunluk gidiyor. Rabbim tüm bekar kızlarımızı iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah 🙏

Evlilik bende özgürce kızlarla gezip tozmamı, gecelere katar muhabbetin dibine vurduğumuz zamanları, anne evinde yan gelip yatmayı aldı. Bana verdikleri ise beni çok seven bir eş gecenin bir vakti özgürce kimseye hesap sormadan şehirler arası gezip yollarda uyumayı, kötü günümde her zaman ama her zamannn sırtımda elini , sarılarak uyumayı, arkamda beni hiç üzmeyecek birinin olduğunu bilmeyi kattı. Evlilik çok güzel tabi şanslıysan seni seven adam ile evlenirsen çok güzel ama herkes bu kadar şanslı olamıyor ne yazık ki 😔 evin sorumlulukları da hiç kolay değil hergün yemek temizlik çamaşır bulaşık ütü daha sayacağım bir çok şey ama akşam kapı çalınca aşkım seni çok özledim kelimesinden sonra tüm yorgunluk gidiyor. Rabbim tüm bekar kızlarımızı iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah 🙏
Hep iyi ki dersiniz inşallah. Mutluluğunuz daim olsun. 😊

Merhaba
Öncelikle konu için teşekkür ederim. Birkaç ay sonra evleneceğim için benim açımdan biiiirçok faydalı yorum okumama sebep oldu :) kendi adıma konunuzdaki yorumlardan uzun bir süre çocuk yapmamam gerektiğini anladım mesela :)
Sizin için de şöyle bir yorum yapabilirim, hani görücü var mı diye soruyorlarmış ya.. ben de şu an 28 yaşındayım ve son birkaç senedir bana da arada da olsa ailem veya evli arkadaşlarım "ciddi bir şey yok mu, bak okulunu kariyerine döndürdün iş konusu bitti sırada evlilik, evlen artık" gibi yorumlarda bulunuyorlardı ve bu yorumlar gerçekten ara sıra bile olsa beni sinirlendirmeye yetiyordu. Ben çok ayıp buluyorum çünkü birinin medeni halini değiştirmek için yapılan baskıları veya insanların bu durum hakkında bilgi edinmeye çalışmalarını :) ama maalesef toplumumuzun gerçeği. Doğru insanı bulana kadar bu baskılardan bunalıp da asla içinize tam sinmeyen biri ile evlilik yoluna girmeyin.
Henüz 3 5 aydır nişanlı biri olarak bile nişanlımın ailesiyle yeni oluşturduğum bu samimi ortam beni zaman zaman geriyor. Ki çok şükür şu ana kadar çok ufak gariplikler yaşamış olmama rağmen bu duruma bile alışmam zaman aldı. Eğer nişanlım beni doğru analiz edememiş olsaydı bu durumları iyi idare edemezdi ve ailesiyle daha farklı sıkıntılar yaşayabilirdim. Ama kendisi benim için doğru insan olduğundan ben daha söylemeden o neyi problem edebileceğimi anlayıp ailesi ile aramdaki ilişkiyi ve durumları öyle güzel yönetti ki, ne karşı taraf bir daha beni darladı ne de o ufak konulara bozulduğumu anladılar. Kimse bir şey anlamadan ve daha sorunlar oluşmadan, sorunların oluşabilme ihtimallerini yok etti yani evleneceğim insan. Şimdilik bunu becerebildiğimiz için böyle giderse evlilikten pişman olmam diye düşünüyorum. Umarım doğru zamanda ve doğru insanla çok güzel bir hayatınız olur. İyi geceler :)

Back
X