Evlilik öncesi ve sonrası/Hayatınızda ne değişti?

Evlilik bana ozgurluk katti. Ama bu benim durumuma özgü bir sey. Cunku annem simdiki esimle gorusmemi istemediği icin genel anlamda hayatimi cok kısıtlıyordu. Kafeste gibiydim. Inanilmaz derecede ozgurlestim. Ama sadce benim icin gecerli olmaz bu bence, cunku kisitlanmasan bile insanin kendi evi ve bagimsiz bir kendi hayati olmasi durumu özgürlük hissi yasatir diye düşünüyorum.

Maddi durumumuz iyi cok şükür, o yuzden istedigimi almak yemek icmek gezmek bu ozgurluk hissini pekistirmekle beraber hayatimi daha da eğlenceli kıldı.

Huzur ve sessizlik katti bence evlilik bana. 5 kardesin en buyugu oldugum bi evde büyüdüm. Genelde gamsız , kafa huzuruna sahip biriydim ama burda ozellikle de esim gunduzleri ise gittigi icin yalnizlik , evimin sessizligi , o huzur ic huzurumu cok daha yuksege tasidi bence.

Esim cok kafa dengi, ikimiz de fazlasiyla cocuk gibiyiz. Evlilik bana cok eglence katti bu adam sayesinde gercekten. Her saniye asiri sevildiğini hissetmenin ekstra nesesini katti. Surekli kalbim kıpır kıpır. Guven hissi aolede oldugundan cok degisik, cok baska. Ikimizin birbirimize emanet oldugunu, kendi bagimsiz kucuk dunyamizda her seyin vizim elimizde oldugunu bilmek insani ayri bi mutlu ediyor gercekten. Evlilik bana cok guzel bir dost, sırdaş, arkadas vermis oldu. Sarilmanin dokunmanin sicakligini katti.

Ya nasıl anlatilir ki :) cok konustum bence yeter. Imkani olan evlensin arkadaslar :KK70:
Ben de 1 aylık evliyim ve inan ki şuan kendi evimde huzurluyum.. Anne evinde sürekli üçüncü çocuk olduğum için baskı ve bir yere gidememe sorunu şimdi çözüldü ve ben mutluyum diyebilirim.. Benim annem de eşimle konuşmamamı ve ayrılmamı bile istedi , evlendim yine diyor ki , ' döverse üzerse boşa gitsin ,arkanda dağ gibi ailen var. 'diyor. Eşim asla dövmez ama şunu bilmiyor , geri kafese dönmek istemiyorum. Dönersem yine aynı ben olmayacak çünkü....

Ben de 1 aylık evliyim ve inan ki şuan kendi evimde huzurluyum.. Anne evinde sürekli üçüncü çocuk olduğum için baskı ve bir yere gidememe sorunu şimdi çözüldü ve ben mutluyum diyebilirim.. Benim annem de eşimle konuşmamamı ve ayrılmamı bile istedi , evlendim yine diyor ki , ' döverse üzerse boşa gitsin ,arkanda dağ gibi ailen var. 'diyor. Eşim asla dövmez ama şunu bilmiyor , geri kafese dönmek istemiyorum. Dönersem yine aynı ben olmayacak çünkü....
Benden size tavsiye hiç birşey için asla demeyin ben asla yapmam bana böyle bişey asla yapmaz dediğim şeylerin
hepsini yaşadım 😔

Şahsen şu an bekar bir kadınım özgürlük güzel geliyor ama sürekli aynı evde bir. İnsanın olması ruhumu daraltıyor sanırım ben özgürlüğün insanıyım ama evlensem de çocuk için evlenirim

evet ama siz çalışmıyorsunuz, çocuğuunuz yok, isterseniz sabaha kadar bilgisyarda oyun oynayın...

sizinki evlilik gibi değil ki. normal Türk evliliği gibi değil yani. Türk evliliği olan tek yanı eş ailesiymiş. bakın tek konu buymuş. burada hemen gooool. neyse ki çözmüşsünüz.

neyse, sevgili konu sahibi, bence evlilikte ne değişir konularında şunlar önemli:

evlenmeden önce ev çekip çevirdiniz mi?
özellikle aileyle yaşayan insan ev sorumluluğu alınca zorlanıyor. ya da öğrenci evi gibi yaşayan insanlar "evli evi" olayına geçince zorlanıyor. ya önceden de "evli evi" gibi alışkın olmak lazım ya da evlenince gezegen değiştirmiş gibi davranmamak lazım.

özellikle erkek taraf ev işi yapmış mı?
çünkü değilse kadınların kirli sepetinin yerini öğretmesi 3 sene filan sürüyor. erkeğin aileden gördüğü, o yoksa da kendi geliştirdiği davranış tarzı çok önemli.

hem çalışıp hem ev işini yapıp hem çocuğa bakacak bir de eş aileseni çekecekseniz. evlenmek için manyak olmak lazım bence.
“hem çalışıp hem ev işini yapıp hem çocuğa bakacak bir de eş aileseni çekecekseniz. evlenmek için manyak olmak lazım bence.”
😅👏🏻👏🏻👏🏻bi insan neden bunu kendine yapar degil mi?
Bazı insanlar yaşlılığında yalnız kalmamak İçin gençliğini harcıyor ama onun da hiç bir garantisi yok.
Hayatını evlilik kurumuna ,çoluk çocuğa,eşe ve onun ailesine adamak isteyenler evlenmeli.En azından Türk toplumumuzda da aşağı yukarı bu böyle .

Bekarken de her akşam makarna yemem ben yahu vucut mu kalir insanda makarna yiye yiye. 😁
Ama canim isterse hala makarna yapiyorum yanina da ton baliği aciyorum bitiyor gidiyor. 😬 Bizde yok oyle her gun her gun cesit cesit yemek. 😅

Çeşit çeşit yemek isteyen adama da kalk kendin yap diyemiyorsan ne bileyim. Ben çalışırken yapmıyordum şimdi doğum iznindeyim hala yapamıyorum.

Benden size tavsiye hiç birşey için asla demeyin ben asla yapmam bana böyle bişey asla yapmaz dediğim şeylerin
hepsini yaşadım 😔
Yapacak adam değil cidden ama eğer ki yanılırsam elimden birşey gelmez , ondan uzaklaşır kendi hayatımın patronu olurum.. Yani güçlü olmak zorundayım çok zor şeyler yaşarsam...

az geziyorum artik serdar ortacin konserine bile gidemedim o derece😇

Evlendikten sonra üzerine fazlaca sorumluluk yükleniyor. Özellikle çalışmıyorsan çamaşır, bulaşık, yemek, ev temizliği, düzeni hepsi senden soruluyor. Yardım eden nadir eşler oluyor.
Bekarken kafana estiği gibi davranıyorsun, evlenince hesap soran bir eş oluyor. Habersiz birşey yapmak pek mümkün olmuyor

30 yaşındayım artık. Daha önceleri evliliğe çok sıcak bakmasam da artık yavaş yavaş düşünmeye başlıyor gibiyim ancak işte bu diyebileceğim kimse çıkmadı karşıma. Bu yaşıma kadar evimize görücü falan da gelmedi hiç. Görücü kelimesi yargılanmama neden olabilir belki ama etrafımdakiler genelde bu soruyu soruyorlar. Geliyordur görücülerin, soranlar oluyordur diye konuşuyorlar da ben hiç öyle bir şey olmadı diyemiyorum 😀 Bu utanılacak bir şey değil tabii ki ama az çok toplumumuzun bakış açısı, düşünce yapısı belli biliyorum.
Evliliğin avantajı, dezavantajı nedir bilmiyorum. Bekarken nasıldı, evlilik size ne kattı? Evlendikten sonra en çok iyi ki mi dediniz, yoksa daha çok keşkeler mi oldu hayatınızda?
Evlenmiş olmak için acele etmemem gerektiğinin, bunun bir sorumluluk olduğunun, sırf geç kalmış olma yanılgısı ile hareket etmemem gerektiğinin farkındayım.
Sadece tecrübelerinizi merak ediyor, sizlerden fikir almak istiyorum. Herkes aynı durumları yaşayacak değildir elbette ama evlilik size ne kattı, sizden ne aldı? Şimdiden teşekkür ediyorum yorumlarınız için.
Bana kattıkları çaldıklarinin yanında hiççç.Bazen evlilik cennetken bazen cehennemin dibi.Kiminle olduğun evliliğinin sana verip alacaklariyla doğru orantılı.Mucize beklemeden,hiç bir şeyi göz ardi etmeden karar verilmeli.

Öncelikle iki kişilik hayat yasamak çok keyifli:) evde sadece esin ve sen varsın. Sessizlik,huzur var. Istediğin kadar eğlen, gül, konuş ,ağla.. cocukla birlikte elbet oyle olmuyordur benim bir yıl bitti,bu rahatlığa hem alıştım hem sevdim.
Türk aile yapısının tarzı yüzünden zorluk çekiliyor sanirim , ev sorumluluğu kadından beklenirse yıpratıcı olabilir. Benim eşim elinden geleni yapar ama işten geç geldiği için,ben erken çıkıyorum daha çok benim elim üzerimde evin. Eşim bekarken çamaşır toplarmış dikkat ediyorum, ben denemeden en cok yaptığı is yine bu:) bulaşık genelde yemek yaparken dağıldığı için bana kalıyor çünkü yemeği de ben yapıyorum eşim geç geldiği için ondan beklemiyorum.
Evi süpürür , lavabo temizler. Ben de yapabildikleriyle yetinmeye calisiyorum onu zorlamıyorum, yorulsam da bazen. Bekarken bende pek is yapmayan biriydim ondan zor geliyor.
Bunun dışında sevdigin insani beklemek, gelince muhabbet edip gülmek eğlenmek çok keyifli geldi bana dışarıda birkaç saat görüşmeye benzemiyor:)
Ne mutlu size ve eşinize. Bir ömür boyu mutluluk diliyorum size. 😊

Evlilik doğru kişiyle yaşanırsa ben çok güzel birşey,herkes elbette kendi deneyimini yazacak.suan boşanma evresinde olup nerde evliliğe eslige aile olmaya dair birşey görse ağlayan biri olarak imkanım olduğu halde yaşayamadığım herşeye ağlayan biri olarak hala evlilik güzel diyorum.benim eski eşim eş değildi.evlilligin babaligin esligin sorumluluğunu hiç başaramadı bence cabalamadi bile,tüm sorumluluk benim üzerimdeydi.ama hayatı paylassaydik,aile olabilsem eminim çok mutlu olurduk.simdi 2 çocuğumla tüm,nevresim değiştirirken bile gün bittiğinde sarılıp sıkıntılarimi stresimi unutabilecegim bir eşim olamadığı için çok üzülüyorum.en azından cocuklarim var,onlar da olmasa napardim bilmem.evlen bence ama doğru insan olması cokk onemli
Bundan sonrası siz ve çocuklarınız için çok daha güzel olur umarım. Çok geçmiş olsun.

Evlilik guzel evet ama cok seviyorum hadi evlenelim ile olacak bir durum değil bence. Sevgi bu müesseseyi tek basina taşımaya yetecek bir duygu değil diye düşünüyorum. Biraz dogru tercih yapabilme yeteneği biraz da şans bence evlilikte mutlu olabilmek. Saygı olmalı, is bölümü olmalı, kişisel alanlar kişisel zamanlar mutlaka olmalı. Karşındaki insanda mutlaka insani değerler ve merhamet olmalı, kafa yapısı geriden gelmiyor olmalı. Olmali da olmalı
Ama hic unutmam ben evlilik hazirligindayken is yerinden bir abla bana hep sey derdi
Evlen evlen, taç takicaklar sanıyorsun di mi?

Sebebi nedir acaba 😂 sonradan oluştu sanırım bu fikir sizde 😊
Evet evlendikten sonra oluştu. 😀😀
Hatta şöyle düşünüyorum...bekarlara evlen baskısı yaparlar ya bence şöyle düşünüyorlar " Ben yanmazsam, sen yanmazsan nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa...O yüzden sen de yan"

Back
X