Evlilik şart mı

Bende düşünüyorum da 25 yaşımdan beri evlilik fikrini takıntı yapıyorum.31 yaşındayım şu an durum daha kötüleşti.Bu ruh halinden kurtulmak gerek. Son 6 yıldır görüştüğüm kişilerin sayısını hatırlamıyorum.Ailemin arkadaşlarımın bir tanış dediği kişiler (eski sevgilimde bunların arasında ama onunla da yürümedi) Beklenti içine gir çık..mutsuz gez elalemin laflarına üzül..yeter ya..Evli olmadan mutlu olmanın hayattan keyif almanın yolu sanırım takıntı yaptığımızın farkına varmak olmalı..İnsanı ne mutlu ediyorsa kendine gerçekleştirmekte diyebiliriz buna odaklanmalı..Kısmetinde varsa oluyor yoksa onlarca kişiyle görüş tanış kimse sana uymuyor.

Ben de evlilik şart mı deyince birlikte yaşadığın biri var sandım.
Hiçbir yaş geç değil yeter ki işte hayatımı bu adamla geçirmek istiyorum diyene kadar.
Sakın evlenmek için evlenme

Cevremdekiler evlenince yol katettiler gibi geliyor.sanki ben yerimde saymışım.
Kusura bakmayın ama kat ettikleri yolun onları nereye götüreceği önemli. Evliliğe çocuğa giden yol riske ve sorumluluğa, bağlılık vaadine giden yoldur. Ki bu yol şahsen bana çok sevimli gelmiyor. Ne eş, ne de çocuk umduğumuz gibi çıkmayabilir. Evli çocuklu mutlu bir hayatınız olsa da 5 yıl sonra bu kazanımlar sizde aynı duyguları, çok naif bir "koltuk takımı alma hevesini" uyandırmayabilir.
Düşünün ki o koltuklar da batacak, kirlenecek zamanla. Mesele yeni evli koltuklarında değil, yeni ya da eski olsun, üzerinde kendiniz gibi hissettiğiniz koltuklarda diye düşünüyorum.
Evliliği, çocuğu birer kademe atlamak olarak görmek, bekar ve çocuksuz bir kadının eksik olduğunu kabul etmektir.
Sizi en mutlu eden yaşam biçimi bir aile kurmak olacaksa geç kalmış gibi hissetmeyin. Güzel sürprizler beklemediğimiz anlarda ortaya çıkarlar. :)

Herkes için şart değil. Ama sadece mutluluk için şart değil evlilik yani aile kuruyorsun, hem şart ama her insana şart değil mutluluk için, of cümleyi toparlayamadım. Yani bazı kadınlar evlenmeden ve çocuksuz acayip mutlu (Onlardan biri kesinlikle ben olurum ama koca istemiyorum ya, kesin çok erken evlenip anne olacağım.)

Allahtan hayirlisini dileyin Rabbim herkese birini yazmistir muhakkak çıkacaktır o kişi karşınıza.. Dua edinki hayırlı biri olsun.. İnanın hic beklemediğiniz bi anda oluveriyo boyle seyler bi anda olup bitiyor anlamiyosunuz bile... O yüzden kafanizda kurmayın oluruna bırakın derim...

Mutlu olmak için evllik şart mı.evet her evli mutlu değil ama bekarlarda ayrı sıkıntıda.
Cevremdekiler evlenince yol katettiler gibi geliyor.sanki ben yerimde saymışım.Bugün kuzenimin 2.ye hamile olduğunu öğrendim.ve tüm arkadaşlarım evli.Cok mutlular,iyki diyorlar.Bana bakıp şükrediyolar.Aman yuva kur da herkesin hatası olur diyorlar.Evet bir acıdan doğru.Ne bileyim hayatım yarım kalmış gibi hissediyorum.Elinden tuttğum bir coçuğum yok.herkesin kucağında yanında evladı.Cok pis özeniyorum gercekten.
28 yaşındayım. Düşüncelerdeyim üzülüyorum ağlıyorum . Bu yaşlarda normal mi düşünüyorum cok mu kafama takıyorum:KK43:
Üzgünüm cok ..eşya almaya özeniyorum, oda takımlarına özeniyorum..ne bileyim işte öyle
Bekar evine de o eşyaları pekala alabilirsiniz. Evlilikte bir çok şey var ama anlayışlı ve sabırlı zaten sabırlı biri anlayışıdır olması gerekiyor kadınının ne istediğini bilmesi yani sırf evli olmuş olmak için evlenmeyin kısaca

Sonucta mutsuz bi evliligin de olabilirdi, mutsuzlukla yasiyor olabilirdin ya da bosanip o yuku sirtlanabilirdin. Kendinden kotu durumdakilere bakarsan durumuna sukredebilirsin. Her zaman daha iyisini iste ama mukayese edeceksen kotuyle mukayese et sosyal durumunu

Ben nedense, kendim adına konusayim bu kişinin karsima çıkmayacağını dusunuyorum, aslında istemiyorum oyle düşünmek de olumsuza itiyorum hep nedense.
bende aynı senin gibiyim. Bir yanım sabret her şey güzel olacak, mutlu olacaksın derken, bir yanımda hep yalnız olacaksın, hiç istediğin gibi biri çıkmayacak karşına, özendiğin hayatı yaşayamayacaksın diyor. Olumsuz düşündüğüm anda kızıyorum kendime ama elde değil ki :KK43:

:KK68::KK68:İyi anlayışlı ve bu konuda aynı senin gibi düşünen birini tanıyorum oda iç geçiriyor hep böle karım olsada üstüne titresem diyor babası mürüvedini göremeden vefat etti ondan sonra kısmet bakmaktan aramaktan vazgeçti bunalıma girdi çocuk ya. Aynı yaştasınız bak :)

Ben essiz cocuk sahibi olup kariyer yaparken anne babanin yaninda yasama biciminin mutluluk getirecegine inaniyorum.
Ne yazik ki ulkemiz o tur medeni bir uygulamaya acik degil.
Fakat, de facto o sekilde zaten uygulandigini dusunuyorum (baba evine cocukla donen kiz).

ama bu bencilce bir düşünce değil mi?
çocuk nerede babam demeyecek mi? baba özlemi duymayacak mı?
boşanmak ayrı bir durum, orada elinizden geleni yapmış ama yürütememiş olmak var
sizin önerinizde ise anne mutlu, anneanne-dede mutlu, peki ya çocuk?

hani evlenmek istersiniz, kısmet olmaz, en sonunda çocuk sevgisiyle çocuk yapmak istersiniz ne ala
ama baştan kariyer+çocuk planı yapıp uygulamayı bencilce buldum ben...

Mutlu olmak için evllik şart mı.evet her evli mutlu değil ama bekarlarda ayrı sıkıntıda.
Cevremdekiler evlenince yol katettiler gibi geliyor.sanki ben yerimde saymışım.Bugün kuzenimin 2.ye hamile olduğunu öğrendim.ve tüm arkadaşlarım evli.Cok mutlular,iyki diyorlar.Bana bakıp şükrediyolar.Aman yuva kur da herkesin hatası olur diyorlar.Evet bir acıdan doğru.Ne bileyim hayatım yarım kalmış gibi hissediyorum.Elinden tuttğum bir coçuğum yok.herkesin kucağında yanında evladı.Cok pis özeniyorum gercekten.
28 yaşındayım. Düşüncelerdeyim üzülüyorum ağlıyorum . Bu yaşlarda normal mi düşünüyorum cok mu kafama takıyorum:KK43:
Üzgünüm cok ..eşya almaya özeniyorum, oda takımlarına özeniyorum..ne bileyim işte öyle
hergün bdv ye giriyorsan mutlu olmak için evliliğin şart olmadığını görürsün

Mutsuz evlilik süründürür insanı.. Psikoloji bozar.. Evlenmek için evlenme.

arkadaşların bir kaç yıla boşanmaya başlar. ondan bir on yıl sonra da çocuklarıyla problemleri olur. sen de iyi ki bir hata yapıp evlenmemişim dersin :KK66:
ama bence çevrendeki insanlarla kendini karşılaştırma bazısı bekar mutlu bazısı evli. düşünmeden çocuk yapıp küçücük bir canın hayatını mahveden de var, yıllarca çocuk özlemi çeken de. iyice düşünüp karar ver. bi de biraz da kadere güven.

Ben seni çok iyi anlıyorum.... Sanki hiç evlenemicez gibi geliyor değil mi??? En çokta kadınlarda annelik iç güdüsü bir yerde olmasa bir yerde dank ediyor ve engel olamıyorsun.....
İnşallah karşımıza öyle biri çıkar ki bu yarım kalmışlıklarımız bu eksik hissedişlerimiz son bulur bol bol gülücüklü dualı namazlı niyazlı bir hayat sürerizzz :nazar::KK68::KK68:

,

Hıı bir de ne dicem canım burda sana bir çok yorum gelicek evlenme diyenlerin bir çoğu "evli" evlenip hemen çocuk yapma diyenin bir cogu da "çocuk sahibi" o yüzden ben seni anlıyorum herkesin dediğini de pek takma dua et bol bol..

Back
X