Evlilik sendromu

mutsuzperi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2012
966
341
73
Kızlar merhaba,

Aslında biçok kişi için pek sorun olmayan bi konu olsa da benim son zamanlarda aklımı çok karıştırıyor.Ben ocakta nişanlandım eylülde de düğünüm olucak fakat son günlerde hiç tartışmadıgımz kadar tartışıp kavga ediyoruz.Düğün stresi,aile baskısı,ev hazırlığı derken aşırı streslı bi döneme girdik.Daha önceki konumu okuduysanız bilirsiniz;babasının verdiği evde oturmayıp başka eve kiraya çıkıcaz diye zaten bütün ailesi nişanlımın üstüne gelip onu bunaltıyo oda bana yansıtmak istemese de aramıza bi soğukluk girdi son 2 3 haftadır.Görüşüp yine konuşuyoruz barışıyoruz ama eskisi gibi değil kırgınız ve gercekten hıcbısey ıcın hevesimiz kalmadı.O kadar bıktırdılar ki,hem onun hem benim düşüncelerimizi hiçe sayıp bildiklerini okuyup birde yapmayınca cephe aldılar.Bende son zamanlarda neden bilmem herşeyı kafaya takar oldum yok yere kavga çıksın istiorum sanki, aşırı gerginim kafamda soru işaretleri oluştu.Onun dogru ınsan oldugunu ve çok sevdiğimi biliyorum ama ya yanlışsa,ya hata yapıyosam gibi dşünceler giriyo aklıma.Bu dönem normal mi,yoksa bitek ben miyim bunları yaşıyan?Ne düğün ne gelinlik dert şu anda bana,sadece artık huzurlu olmak eskisi gibi dertsiz günlerimize geri dönmek istiyorum.Bunlar zamanla geçer mi, yoksa bir ömür bu şekilde mi olucak tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.Evlilik korkusu sanırım bu,birbimize eskisi gibi bakıcak mıyız?sarılıp öpücek miyiz? huzurlu ve mutlu olucak mıyız? yoksa böyle soğukluk devam mı edicek?

Canım evli ya da nişanlı değilim, o yüzden bir şey diyemiyorum ama bunun kararını verecek olan yine sensin.. Bu dönemlerin çok stresli geçtiğini çevremden çok gördüm.. Onun etkisidir büyük ihtimalle, tarafsız yorumlamaya çalış.. çok mu değişti nişanlın, bu zamana kadar böyle sorunlar oldu mu, bunları bilmek lazım.. biraz zamana bırakın, olayları tam bilmiyorum ama üstünüzdeki gerginlikle olanları fazla abartmamaya, stresinizi birbirinizden çıkarmamaya çalışın.. Bu durumu nişanlınızla da paylaşın.. inş hayırlısı ile herşey istediğiniz gibi olur..

Ben de senin gibiydim canım
evlenmeden önce düğün zamanı oluyor bunlar
ne kavgalar ederdik
hepsi stresten.
düğün olup bitince hiçbir şey kalmıyor.
ne dert ne tasa
şimdi çok mutluyum allaha şükür.
7,5 aylık evliyim

Canım evlilik hazırlığı donemi ciftleRin en çok kavga ettigi donem... Önemli olan nişanlının ailesine karsı senin yanında durabilmesi ki bunu yapmış. Sen de ona destek olmaya çalış ki yok yere yipranmayasiniz.

5 yıllık flört döneminden sonra 1 yıl nişanlı kaldım ve emın ol flört dönemınde nişan döneminde oldugu kadar birbrimizi kırdıgımı hatırlamıyorum...bu bir gercek nişan döneminde her çift sorun yasar fikir ayrılıklarına düşer...elinizden geldiği kadar bu günlerinizi iyi geçirin evlendikten sonra herşey düzeliyo o imzayı attıktan sonra herseyı gerıde bırakıp yenı bir sayfa acıyorsunuz...herşey düzelecek merak etme ama biraz sabır biraz karsılıklı anlayıs allah mutlu etsin

Ben de 10 aylık evliyim, 6 ay nişanlı kaldım..

Bu dönem kesinlikle geçici bir dönem, zaten ben nişanlandığımda pek çok insandan, bak kavgalar artar ama kafana takma e mi diye nasihatler alıyordum, birde sizin durumunuz daha zor gibi, hani normal sıkıntıların üzerine eklenen şeyler var, psikolojik olarak ne kadar sevsen de son imzayı atmadan, ACABA YANLIŞ MI? diye ister istemez soruyorsun, sen içinden sormasan da duyguların seni bastırıyor..Yanlış yapmama korkusundan sanıyorum..

Umarım sorunlarınızı aşarsınız ve birbirinizi sevdiğinize inanıyorsan, eminim ki düğünden sonra bir kaç ay içerisinde toparlarsınız. Ama aileye dikkat, aileyle anlaşamama olursa sorunlu olur, dediğim gibi bu bir süreç herkes az ya da çok yaşıyor ...sonuç: geçecek!

Ben de Ocak ayında nişanLandım. Ve kısmetse 45 gün sonra düğünümüz olacak. Aileler birbirleriyle çok iyi anlaşıyor, biz birbirimizi çok seviyoruz ama bu durumda bile o kadar çok kavga eder olduk ki , gereğinden fala yorulduğumu düşünüyorum artık. İkimiz de her kavga sonrası bunun stresten kaynaklandığını söyleyip, pes etmememiz gerektiğini anlatıyoruz birbirimize. Burdaki konuları okuyunca da nişan sonrası dönemde tartışmaların gerçekten arttığını görüyorum. Ama geçici bi süreç bu.. Geçecek ve herşey güzel olacak..

Sıkma canını lütfen..

teşekkür ederim herkese . umarım dediğiniz gibi bu kaygıların hepsi geride kalır .

Bende son zamanlarda neden bilmem herşeyı kafaya takar oldum yok yere kavga çıksın istiorum sanki, aşırı gerginim kafamda soru işaretleri oluştu.

Konunu okurken kendimi gordum resmen ama ozellikle de alinti yaptigim cumle. Biz de iki ay sonra evlenecegiz ve artik o kadar bunaldik ki bizim maddiyattan dolayi o kadar canim sklyo ki onunkide sklsin diye sacma sapan kavgalar cikariyorum :-/

Biraz daha sakin yaklasmaliyiz sanirim bizler kadar erkeklerde stres icindeler ve senin durumunda nisanlin icin bi tarafta sen bi tarafta ailesinin baskisi var onun icinde cok zor bi durum

Cok canini sikma bi kac ay sonra gulerek animsarsin insallah

nişanlı bir arkadaşım bu kavgalar ve ailelerin anlaşmazlığından o kadar bunalmıştı ki; şeytan diyor ki git nikahı yap gel. herkese biz evlendik daha uğraşmayın de...

bu günler geçiyor ama stresi azaltmak biraz da sizin elinizde.

herşeyi kafaya takma. ev, eşyalar hepsi gün gelir olur. zamanı gelince değiştirilir.

önemli olan gelinliğin, saçın, makyajın ve düğün fotografları... çünkü hiçbir zaman bir daha aynı heyecanla gelin olmayacaksın.

bunlar istediğin gibi olsun gerisini boşver.

Canım çoğu evlilikte oluyor bunlar. Evli değilim ama sevgiliyken felan mis gibi anlaşan çiftler evlenirken bu tür sorunlarla karşılaşabiliyorlar.
Nedeni de düşüncesiz aile bireyleri bence. Yahu iki kişi evleniyor, siz ne diye herşey ekarışıyorsunuz? Onlar genç heveslerini alsınlar, çok yanlış giden birşey olursa müdahale ederiz diyeceklerine her işe maydonoz oluyorlar.
Aşırı korumacı, kontrol delisi aileler oluyor malesef...
Bence sorunun temeli bu. Yoksa senin nişanlınla bir sorunun yok. Kendin söylüyorsun zaten o doğru insan diye. Ama o da biraz ailesinin lafına bakıyor olabilir... Sonuçta kaç yıllık ailesi öyle rest çekmek kolay değil...
Ama yani ya evlenince düzelir, kapınızı kapatınca sorunlar dışarda kalır.
Ya da eşin ailesinin ağzına bakmaya devam eder sen yine sıkılırsın.
Ama nacizane tavsiyem ailesine ykaın oturmayın. Biz babaannemlerle çok oturduk senelerce, yıpranan annem oldu. Kadın yaşlandı resmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…