Evlilik sınavında kazandığınız başarılar...

TURUNCULU

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2013
10
0
16
Kırklareli
Benim inat mı inat dik kafalı bir kocam var.İnat derken aklına bir şeyi koydu mu muhakkak yapar.Evliliğim sürecinde düşünüyorum da yaşadıklarım hayatın akışı hep onun fikirleri ona göre doğru olanlardı.Bana hep başta tamam der sonra inceden inceden bildiğini okur.Ben de inatlaştım, olmadı uysal oldum olmadı küstüm ama olmuyor işte.Sizlerin eşle başa çıkamadığınızda yani her hangi bir konuda uyguladığınız bir planınız var mıydı.Başardığınız gerçek bir hikaye istiyorum.Mesela eşimle şöyle bir sorunum vardı bende şöyle bir plan yaptım işin içinde benim olduğumu farketmeden bile meseleyi hallettttim gibi.Bilmiyorum çünkü bizimki normal iletişime kapalı.Sizlerin iletişim dışında uyguladığınız gerçek taktikler ve başarılarınız.Her hangi bir konuda olabilir.Bir de cesaretinizi ölçmek istiyorum yani insanlar neler neler yapıyor gibi.Yoksa ben mi çok korkak ve dümdüzüm

Bir insan kendine ne kadar değer veriyorsa karşısındaki de ona o kadar değer veriyor.
Yerinizde olsam öncelikle kendimi ezdirmem kararlarımın arkasında dik dururum.Gün gelir eşin karşında eğilir

Bence bu taktikle olacak şey degil...

İyi bir evliliğin sırrı ;

1. DOGRU İNSANI BULMAKTIR.

2. DOGRU İNSAN OLMAKTIR...

Canım çok minik minicik bi örnek vericem evliliğimizle ilgilii aklıma geldi sen öyle diyince Eşim çok bakımlı yakışıklılığına vs çok düşkün ama ilk zamanlarda ev konusunda çok dağınıktı. Giysilerini toplamaz, diş macunun kapağını kapatmaz, çoraplarını olur olmadık yerlere çıkarırdı, yüz kere uyardım kirli sepetine at diye atmadı,,, ben de bi gün mutfağa çıkardığı çoraplarını tuttum yemek tabağının içine yemek yerine onu koydum! Masaya oturdu midesi kalktı, yemedi o akşam. Dedim nasıl oluyormuş benim canım yok mu, Sonra noldu,, artık çoraplarını kirli sepetine attı, evdeki dağınıklıığına yavaş yavaş son verdi,, 2.5 yıllık evliyiz vee artık kirli sepetinin kapağını kapatmayı unutsam bana kızari,,, yere su damlasa eğilip siliyor koca bebeğim benim Bu ufacık sevimli bi örnekti ama siz de ona inceden inceden aynı onun yaptığı gibi fikrinizi uygulatabilrisiniz. Bence eşiniz bunu başarıyorsa siz de ondan örnek alın, sizi nasıl kendi yapacağı şeye çekiyorsa siz de onun gittiği yoldan gidin,,, zaten sürekli sadece bi tarafın dediğinin olması, onun planlarının gerçekleşmesi pek iyi bi tablo değil, bunu bazen kadınlar bazen erkekler yapıyor,, orta yolu bulmalı diyorum..

Son düzenleme:
yetenek ve kişilik işleri bunlar bence,hani sokma akıl diyorlar ya olmuyor o yaa..ben bildiğin düzlerdenim,aslında ne yapmam gerektiğini az çok tahmin edebiliyorum ama yapmak bana göre değil,bir de böyle alavereli yollarla istediğini yaptırınca hiçbir anlamı kalmıyor bende.keşke fırıldak gibi kadın olsam,istediklerimi ne yolla elde edersem edeyim mutlu olsam.dediğim gibi herkes farklı.ama ilginç hikayeler gelirse zevkle de okurum hani:)

Plan uygulamadım ama benim eşim olumsuz eleştiriden hiç mi hiç hoşlanmıyor.
Bunu biliyorum ve nabza göre şerbet veriyorum.
Yalnız her denile evet demeyeceğimi, benim de bir birey olduğumu hissettiriyorum.
Rahatsız olduğum bir durum varsa bir kez ifade ediyorum , eğer dikkate almamışsa
bakışım yetiyor .Çünkü oda benim haklı olduğumu biliyor.

( Ne dominantım değil mi?)

Evet evlilikte tezatlar yaşanabiliyor, bazen uzlaşamadığımız konular oluyor ,
ancak arada sevgi , aşk varsa her şey göz açıp kapayıncaya kadar unutuluyor
ve mis kokulu bir güzel öpücüğe bakıyor.

Ben hep derim, evlilikte taktik olmaz :)
Taktikle yürüyecek hale gelmisse durup bir düsünmekte fayda var.

Cudana ne güzel demis, dogru insani bulmak ve dogru insan olmak :) Iki dogrunun birbirini bulmasi yani :)

Evlilikte en önemli seylerden bir tanesi; eslerin birbirini farkli ama birbirini tamamlayan bireyler olarak görmesidir bence. Böyle olunca birbirinizin farkliliklarina daha anlayisli olmayi ögrenirsiniz, o farkliliklara göre zaman zaman hareket edebilmeyi, öte yandan biribirinizi tamamladiginizi bilmeniz sevginizi arttirir, bütün hissetmek gibisi var midir? :)

Ya da bir diger yöntem Kadesa`nin kulaklari cinlasin: Bizim evde demokrasi var, ben ne dersem o olur

Saka bir yana esinizin sizin de istekleriniz oldugunu, sizin de beklentileriniz oldugunu bilmesi ve ona göre davranmasi gerekir.

Ne kadar güclü olursaniz, karsinizdaki insan size o kadar saygi duyar, sizi sindiremeyecegini bilir ve tesebbüs bile etmez böylesi bir eyleme. Kendi degerleriniz ve dogrularinizi korumalisiniz.

Son düzenleme:
bencede taktikle olacak bişey değil....uygulayıp başaranlar emin olsun bi süre sonra başaramadıklarını anlayacaktır....
karşındaki insan anlayışı gıtsa, ağzınla kuş tutsan anlamaz...
ama anlayışlı biriyse empati yapabiliyorsa eğer, zaten uyarıları dikkate alır...kişiliğe göre değişir her erkek aynı değildir..
beni bi arkadaşım var balkonu bile kocasına sildirir...:)
ama bunu taktikle değil evlendiği günden beri böyleydi bu adam...
karekter meselesi yani...

Bence bazen kuralları kaldırıp arkadas olabilmek evliliği keyifli hale getiriyor, bu durumda taktiklere gerek kalmıyor.....ha,ayrıca uyguladıgım taktık tuttu dıyelim bu bi başarı değil bence,bu onun içinden gelerek yaptıgı anlamına gelmez malesef....

düşünüp taşınıp yapmadım, anlık aklıma gelen şeylerdi. matematiğe kafam basmaz mesela ama, pratik zeka dediklerinden var sanırım bende

nette okuduğum olay/karikatür/makale... vs ilgimiz çekmişse, güzelse, ilginçse eşime de okurum hep. hani klasiktir ya erkeklerde "annem iyi niyetli sen yanlış anlıyorsun" bu lafı için işime yaradı. sanki yine netten okuyormuş gibi, başkalarının başına gelmiş gibi annesinin bana söylediği iyi niyet incilerini okudum. "nasıl bir kadınmış o ayıp ya, ne insanlar var" dedi. "e tatlım bu lafları aslında senin annen bana söyledi ya" diyince, hafif morarma, sonra kalkıp yanıma gelme ve "özür dilerim hayatım, ben konduramamışım" deme ile sonuçlanma

eskiden eşim kendi seçerdi kıyafetlerini, hafiften de toplama bilgisayar gibi olurdu. kotla ayakkabıyı tuttursa kazağı olmazdı mesela. benim söylediklerimi de mırın kırın eder, yakışmayacak diye düşünürdü (çünkü ben istediği gibi giyinmiyorum dekolte vs giyiyorum bu yüzden de ben giyinmeyi bilmiyorum onun gözünde ) neyse, yakın bir arkadaşımız var, onunla alışverişe çıktık bir kaç kez, kıyafetlerini ben seçtim, giyinip giyinip çıktıkça bayıldı üstündekilere. o günden beri ben ne dersem onu giyiyor.

Bencede taktik falan olmuyor evlilikte

Ben evliligin

Yani dogru insani bulmanin sans olduguna inaniyorum

Bahti guzel olsun derler ya

10 senedir evliyim geri donup bastan iyi adami nasil seciyim .. sectik bitti da simdi napcaz kizlar :)))

benzeri dertten muzdarip olarak arkadasima katiliyorum.. en basit mobilya seciminde bile karsilisilabiliyor bu olayda sen beyaz tv mobilyasi isterken o siyah tv mobilyasi ister sonra ne oldugunu anlayamadan siyah tv sehpasiyla basbasa bulabiliyorsun kendini.. ve bu kavgali gurultulu degil .. hersey icin gecerli bu dedigim tatil, eve alinacak ekmek sayisi bile.. yani kocami disardan gorun melek bende cadiyim .. evin duvarlari hersey onun istedigi gibi konusmaya gelmiyor desem ki boyle boyle.. almasaydik o zaman!! kiralip atalim o zaman!!! yenisini alalim... (ben asla diyemem iyi tamam hadi kiralim atalim yenisini atalim! oyleyim :/ bi kere kirsak belki kurtulcam bu husumetten) madem begenmedin ne aldik :)))) ve ben o arada hakikaten alirken ne yapiyordum diye dusunuyorum resmen ayakta uyutulmusum!!! da hatirlamiyorum bile :))
kizlar en dandik sey telefonla arar- kac tane ekmek aliyim *2 al derim eve 1 ekmekle gelir*iki dedim dersin -ne yapicaksin ikiyi 1 yeter *ne halt etmeye sordun o vakit bre dangalak (diyorsun icinden)
bisey sorsan isine gelmezse bilmiyorum der aradim seni cevap vermedin dersin telefonun mesguldu mesela cevap "ne biliyim ben neden mesguldu ben kimseyle konusmadim " (adi telefon sebekesine bak hele) onu yapalimi he tamam yapariz der yumurta kapiya dayanirda yapilma zamani gelince bir bahane ile savusturulur yapilmaz"

arada benim icin mecburi gordugum sahsi isteklerimi yaptirabiliyorum ama nasil ne kavga ne gurultu ne facia .. ama ben hersey icin boyle cingar cikaramam ki yahu ...

taktik gelirstirilecek adam var gelistirilmeyecek adam var.. bastan isini saglama almis kadin var. benim gibi cok yuz verdik diyen kadin var. bende ariyorum bazi taktikler deniyorum (sinsilesiyorum onun gibi) bisey sorarsa heeee diyorum mesela yeni yeni (kuskunluk kirginlik kizginlik denemelerinden sonra) en son birini yilbasinda eve davet etmis son ana kadar tamam dedim son anda istemiyorum dedim niye dedi "billmiyorum" dedim nasil bilmiyorsun dedi bilmiyorum canim istemiyor dedim iptal et! ben demedim ki sana cagir sen kendin cagirdin dedim neyse o kisileri iptal etti !! (vicdanim sizladi ama banane) belki anlar oda bundan sonra herseye bastan evet deyip sonradan degismemeye bastan savusturmamayi belki ogrenir nasil oluyormus son anda reddedilmek ..

Velhasil benim icin artik ; evlilik te ask sevgi paylasim oldugu kadar anlasilmayan takilinilan noktalarda stratejik olunmasi gerekir taktikler sart (her iki kisi icinde olumlu sonuclar doguracak) tabiki benim gibi kadinlar icin gecerli bu .. benim gibi kocasi olan kadinlar icin .. tabi ki amaci bu tip sorunlarla karsilasildiginda evliligini korumak huzur ve esitlik isteyen kadinlar icin..

kaynana sorunlarimi anneciligimizi daha yazmadim ustelik onlar baska topige :)))))

evlilik sınavı nikah memurunun sorusuyla başlar. soruyu evet diye cevaplayan sınavı kaybetmiş olur zaten. :))) ihihihii şimdi uydurdum.

Ben şunu bilir her zaman şunu söylerim ''Tatlı dil yılanı deliginden çıkarır''

Bu mantıkla gıttıgım zamanlar her zaman faydası oluyor..Bende çalışıyorum eşim 6 da gelir ben 7 buçuga dogru başlarda bende çok zorlandım yetişemiyordum.Aldım karşıma aşkım bak herşeyi paylaşıp birlikte yaparsak birbirimize zaman ayırır yok ötekı türlü benım yüzümü göremezsin görsende bitkin sinirli asık surat görürsün.Ben evim toplarken sen wc yi yıka ben silerken sen evi süpür işimiz çabuk bitsin sonra oturalım film seyredelim başbaşa dışarı çıkalım biribirimize zaman ayırmış olalım..
Misafirimiz gelincede evimiz tertemiz olsun Ben senin için geldim bu eve senle evlendim hayat arkadaşın olmak için sen hayatı bıkmadan yaşıcaksan bende yaşamalıyım bende bilirim işten gelince tv karşısında oturup keyif yapmayı ama bu evi kurduksak bu evinde bir düzeni vardır
Şu an bizim düzen böyle hafta içi misafir gelicekse eşim hemen evi derler toplar.
Çok şükür 1,5 senelik evliyim başlarda ben zorlandım ççoraplar yerde bornoz yatagın üstünde soda şişeleri koltugun yan tarafında neler neler ...
Bence inat edicen düzen kurmak için bu böyle olucak dicen ben inatçıyıyımdır tersim fecidir dedigim olmazsa evde fırtınalar estiririm ne kendımde moral kalır ne karşımdakınde moral bırakırım..Evden sogutma benı derım işten gelınce çeker gider bende gezerim derim..

Al karşına konuş tatlı dille ...

Aynen öyle arkadaşım.Kim mutlu hayatında kalkıpta hadi bir iki taktik yapayım da keyfim yerine gelsin der.Karşındaki böyle bir karakter ve sürekli seni tuzağına düşürüyor.Aslında bakıyorum evlilik kararım bile onun isteği.Ben o kadar istemiyordum ve nasıl olduysa kendimi evet demiş buldum.Şimdi altıncı yılım ve herşeyde kandırıldığımı düşünüyorum.O hep kendini haklı ve kendi dediğini doğru görüyor.En son tayin işinde güya ortak bir şehri seçm,ştik.Öyle diye evden çıktı.Ankaraya gitti geldi utanmadan dilekçesini bana uzattı bir de hakkımızda hayırlısı aşkım diyor. bir baktım dilekçeye kendi anne ve babasının şehrini yazmış gelmiş.Dedim ki benim orda çalışma şartlarının ne kadar zor olduğunu bilmiyor musun? Ya git bu dilekçeni geri al ya da ben gelmem.Sonra hiç oralı olmadı.Benim tayin dönemim geldi ve ben yazmadım.İlk defa bu kadar sert bir karşılık verdim kesin giderim diye düşünüyordu.sinirlendi çıktı gitti.Şimdi ailesinin yanında kalıyor.Ben ise doğuda çocuğumla bir başıma kaldım.Oysa doğuya da onun işinden dolayı gelmiştik.Eş dediğin kocasının yanında olur yaza boşanıcaz diyor.Hayır yaza boşanalım tamamda e durumu tayiniyle önce benim bir şehre çıkabilmem lazım.Gelirsen buşehir gelmezsen kalırsın diyor.Şimdi napayım ben.Soruyorum

ya dediğimi yap,sözümü dinle yoksa dırdırımla ömrünü çürütürüm diye tehdit ediyorum..

şükür çok mutluyuz

pek bir şey hatırlamıyorum ancak başarı mıdır yoruma açık ama çok çok rahat para harcıyorum.Allah sonumu hayretsin

neeeeeeeee yemek tabagina corap mi koydun? ''naziklim'' bunu duymasin o yemek takimlarinin tamamini cope atar mutfagin gazini acar ve evini havaya ucurur canim:) valla okuyunca aklima bu geldi yazmadan duramadim:)

Turunculu sizin ki taktiklik bir durum mu bilmiyorum ama şuradan bakınca
gördüğüm anlayışsız, bencil bir eş... Sanırım empatiyi öğrenmeli öncelikle
eşiniz. Buradaki inat değil, bildiğiniz dayatma.

Eş dediğin kocasının yanında olur nasıl bir söz? Eş dediğin, eşinin yanında
olur. Karı-koca farketmez. Siz onun için fedakarlık yapıp doğuya gelmişsiniz.
Şimdi de yapsa o fedakarlığı hiç fena olmaz... Sen başka bir şehre geçene
kadar bekle ve sonra karar ver bence. Tek başına çocukla doğuda çok zor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…