Benim inat mı inat dik kafalı bir kocam var.İnat derken aklına bir şeyi koydu mu muhakkak yapar.Evliliğim sürecinde düşünüyorum da yaşadıklarım hayatın akışı hep onun fikirleri ona göre doğru olanlardı.Bana hep başta tamam der sonra inceden inceden bildiğini okur.Ben de inatlaştım, olmadı uysal oldum olmadı küstüm ama olmuyor işte.Sizlerin eşle başa çıkamadığınızda yani her hangi bir konuda uyguladığınız bir planınız var mıydı.Başardığınız gerçek bir hikaye istiyorum.Mesela eşimle şöyle bir sorunum vardı bende şöyle bir plan yaptım işin içinde benim olduğumu farketmeden bile meseleyi hallettttim gibi.Bilmiyorum çünkü bizimki normal iletişime kapalı.Sizlerin iletişim dışında uyguladığınız gerçek taktikler ve başarılarınız.Her hangi bir konuda olabilir.Bir de cesaretinizi ölçmek istiyorum yani insanlar neler neler yapıyor gibi.Yoksa ben mi çok korkak ve dümdüzüm
10 senedir evliyim geri donup bastan iyi adami nasil seciyim .. sectik bitti da simdi napcaz kizlar :)))
benzeri dertten muzdarip olarak arkadasima katiliyorum.. en basit mobilya seciminde bile karsilisilabiliyor bu olayda sen beyaz tv mobilyasi isterken o siyah tv mobilyasi ister sonra ne oldugunu anlayamadan siyah tv sehpasiyla basbasa bulabiliyorsun kendini.. ve bu kavgali gurultulu degil .. hersey icin gecerli bu dedigim tatil, eve alinacak ekmek sayisi bile.. yani kocami disardan gorun melek bende cadiyim .. evin duvarlari hersey onun istedigi gibi konusmaya gelmiyor desem ki boyle boyle.. almasaydik o zaman!! kiralip atalim o zaman!!! yenisini alalim... (ben asla diyemem iyi tamam hadi kiralim atalim yenisini atalim! oyleyim :/ bi kere kirsak belki kurtulcam bu husumetten) madem begenmedin ne aldik :)))) ve ben o arada hakikaten alirken ne yapiyordum diye dusunuyorum resmen ayakta uyutulmusum!!! da hatirlamiyorum bile :))
kizlar en dandik sey telefonla arar- kac tane ekmek aliyim *2 al derim eve 1 ekmekle gelir*iki dedim dersin -ne yapicaksin ikiyi 1 yeter *ne halt etmeye sordun o vakit bre dangalak (diyorsun icinden)
bisey sorsan isine gelmezse bilmiyorum der aradim seni cevap vermedin dersin telefonun mesguldu mesela cevap "ne biliyim ben neden mesguldu ben kimseyle konusmadim " (adi telefon sebekesine bak hele) onu yapalimi he tamam yapariz der yumurta kapiya dayanirda yapilma zamani gelince bir bahane ile savusturulur yapilmaz"
arada benim icin mecburi gordugum sahsi isteklerimi yaptirabiliyorum ama nasil ne kavga ne gurultu ne facia .. ama ben hersey icin boyle cingar cikaramam ki yahu ...
taktik gelirstirilecek adam var gelistirilmeyecek adam var.. bastan isini saglama almis kadin var. benim gibi cok yuz verdik diyen kadin var. bende ariyorum bazi taktikler deniyorum (sinsilesiyorum onun gibi) bisey sorarsa heeee diyorum mesela yeni yeni (kuskunluk kirginlik kizginlik denemelerinden sonra) en son birini yilbasinda eve davet etmis son ana kadar tamam dedim son anda istemiyorum dedim niye dedi "billmiyorum" dedim nasil bilmiyorsun dedi bilmiyorum canim istemiyor dedim iptal et! ben demedim ki sana cagir sen kendin cagirdin dedim neyse o kisileri iptal etti !! (vicdanim sizladi ama banane) belki anlar oda bundan sonra herseye bastan evet deyip sonradan degismemeye bastan savusturmamayi belki ogrenir nasil oluyormus son anda reddedilmek ..
Velhasil benim icin artik ; evlilik te ask sevgi paylasim oldugu kadar anlasilmayan takilinilan noktalarda stratejik olunmasi gerekir taktikler sart (her iki kisi icinde olumlu sonuclar doguracak) tabiki benim gibi kadinlar icin gecerli bu .. benim gibi kocasi olan kadinlar icin .. tabi ki amaci bu tip sorunlarla karsilasildiginda evliligini korumak huzur ve esitlik isteyen kadinlar icin..
kaynana sorunlarimi anneciligimizi daha yazmadim ustelik onlar baska topige :)))))
neeeeeeeee yemek tabagina corap mi koydun? ''naziklim'' bunu duymasin o yemek takimlarinin tamamini cope atar mutfagin gazini acar ve evini havaya ucurur canim:) valla okuyunca aklima bu geldi yazmadan duramadim:)Canım çok minik minicik bi örnek vericem evliliğimizle ilgilii aklıma geldi sen öyle diyinceEşim çok bakımlı yakışıklılığına vs çok düşkün ama ilk zamanlarda ev konusunda çok dağınıktı. Giysilerini toplamaz, diş macunun kapağını kapatmaz, çoraplarını olur olmadık yerlere çıkarırdı, yüz kere uyardım kirli sepetine at diye atmadı,,, ben de bi gün mutfağa çıkardığı çoraplarını tuttum yemek tabağının içine yemek yerine onu koydum! Masaya oturdu midesi kalktı, yemedi o akşam. Dedim nasıl oluyormuş benim canım yok mu, Sonra noldu,, artık çoraplarını kirli sepetine attı, evdeki dağınıklıığına yavaş yavaş son verdi,, 2.5 yıllık evliyiz vee artık kirli sepetinin kapağını kapatmayı unutsam bana kızari,,, yere su damlasa eğilip siliyor koca bebeğim benim Bu ufacık sevimli bi örnekti ama siz de ona inceden inceden aynı onun yaptığı gibi fikrinizi uygulatabilrisiniz. Bence eşiniz bunu başarıyorsa siz de ondan örnek alın, sizi nasıl kendi yapacağı şeye çekiyorsa siz de onun gittiği yoldan gidin,,, zaten sürekli sadece bi tarafın dediğinin olması, onun planlarının gerçekleşmesi pek iyi bi tablo değil, bunu bazen kadınlar bazen erkekler yapıyor,, orta yolu bulmalı diyorum..
Aynen öyle arkadaşım.Kim mutlu hayatında kalkıpta hadi bir iki taktik yapayım da keyfim yerine gelsin der.Karşındaki böyle bir karakter ve sürekli seni tuzağına düşürüyor.Aslında bakıyorum evlilik kararım bile onun isteği.Ben o kadar istemiyordum ve nasıl olduysa kendimi evet demiş buldum.Şimdi altıncı yılım ve herşeyde kandırıldığımı düşünüyorum.O hep kendini haklı ve kendi dediğini doğru görüyor.En son tayin işinde güya ortak bir şehri seçm,ştik.Öyle diye evden çıktı.Ankaraya gitti geldi utanmadan dilekçesini bana uzattı bir de hakkımızda hayırlısı aşkım diyor. bir baktım dilekçeye kendi anne ve babasının şehrini yazmış gelmiş.Dedim ki benim orda çalışma şartlarının ne kadar zor olduğunu bilmiyor musun? Ya git bu dilekçeni geri al ya da ben gelmem.Sonra hiç oralı olmadı.Benim tayin dönemim geldi ve ben yazmadım.İlk defa bu kadar sert bir karşılık verdim kesin giderim diye düşünüyordu.sinirlendi çıktı gitti.Şimdi ailesinin yanında kalıyor.Ben ise doğuda çocuğumla bir başıma kaldım.Oysa doğuya da onun işinden dolayı gelmiştik.Eş dediğin kocasının yanında olur yaza boşanıcaz diyor.Hayır yaza boşanalım tamamda e durumu tayiniyle önce benim bir şehre çıkabilmem lazım.Gelirsen buşehir gelmezsen kalırsın diyor.Şimdi napayım ben.Soruyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?