Evlilik sınavında kazandığınız başarılar...

yüzlerde kırışık .....uykusuz şiş gözler.... psikolojik tedaviler.... sinir krizleri.. dip köşe temizlik ...aşçılık... tabiri caizse bide peygamber sabrı kazandım ...

ben de tam böyle bişey sormak istiyordum:)ilaç gibi konu

benimkide öyleydi dediğim dedik evin erkeğiyim paşasıyım modunda evde dolanan bi adam ne dersem o olacak bense işte çalış evde çalış herşeyi 4-4 lük yapıcam en küçük hatamda dünyanın en beceriksiz insanı olan ben ...

çok tartıştım, bazen düzgünce konuştum ,bazen küstüm sonunda düzeldi , herşeyi bana sorar , yada ben bazı şeyleri evirir çevirir sanki onun isteğiymiş gibi yansıtır kendi isteklerimi yaptırırım

ama bu adamı bu hale getirmeyi ben mi başardım yada evlilik sürecinde birşeyler mi oturdu tam bilmiyoruım

veyahut çirkefliğimden sıkılıp evde huzurumuz bozulmasın diye kendine çeki düzen vermişte olabilir

ben daha bişey başarmadım, neyse çok zaman var, benim sınavım şark dönüşü başlıcak galiba

illaki başarmışsındır bişiler sorunsuz gidiyorsa bu bile başarı bence

gözünü korkutmak istemem ama sanırım öyle olucak şark dönüşü yeni biz düzen oturtma süreci olucak , ama belki de artık yıllandılar evlilikleri oturdu diye kimse sizi sınava tabi tutmaz , ama tutarlarsa da sanki hepsini alt edicek gibisinn... onlar senden korksun

cadılığıma olan inancınızdan dolayı gıdınızdan öpüyorum sizi sevgili Elmayra ve sovr86
valla görcez bakalım, iki senaryo var, ya böyle geldi böyle gider diyip bizi bize bırakmaları ya da 4 sene uzaktaydınız b.kunu çıkaralım her gün gelin gidin tavrı
hayırlısı olsun olmazsa bi cinnet herşeyi temizler

Cadılık demeyelim ona doğru taşı oynamak diyelim :)

eşinizin aynısı benim diyebilirim kafama koyduğumu er ya da geç yaptırırım.. tamam deyip, kendi bildiğimi okurum genelde kadınlar böyle olur ama herkesin kişiliği farklıdır.. umarım zamanla düzelir. ama erkeklere taviz vermemek gerek onu anladım

bu işler pek taktikle olmaz gibime geliyor bence erkeğin karakteri önemli.erkek anlayışlı biriyse kadının düşüncelerine önem verir zaten ama dediğim dedik bir yapıdaysa kadın iyide konuşsa kötüde söylese dırdırda etse boş bildiğini okumaya devam eder.benim koca böyledir yıllardır yumuşatmayı başardığım yönleri oldu ama hiçbir zaman tam istediğim gibi de olmadı hakkını yemeyeyim benim isteklerimi fikirlerimi hiç önemsemez diyemem ama kafasına koyduğunu da yapar bunu da asla engel olamam maalesef

Aynen kararlıyım yeter artık ya istediğimiz ortak şehirde bıluşuruz yada doğuda sürünmeye razıyım.Ama biliyorum ki asla geçmez yerleşir oraya.Keyfi bilir.İşin kötü yanı öğetmenlikte öyle istediğin şehre tayin imkansız.Her yer dolu norm fazlası.En kötü ihtimal öğretmenlikten memuriyete geçer rahat bir şehre tayin isterim ama yine de oraya gitmem.Gitsem ne olacak zaten sorunluyduk bu evlilikten hayır çıkmaz vesselam

Turunculu seninkide hakikaten cizmeyi asmis bu sefer.. hos bizimde oyle olsa ayni seyi yapardim.. simdi kalk is buldum anamin yaninda ki sehre gidiyorum dese annene kadar yolun var derdim bende..

benim eşimde çok inatçıdır.hatta bazen pes ettiğim için peki derim ama kabul ettiğim için değil.gerçi bizimki hayati önem taşıyan meselelerde değil.en fazla bu akşam dışarı çıkalım...hayır yarın akşam çıkalım gibi ama taktiği annem ve babamdan vereyim.babama bişey söyle bak bu güzel bunu alalım şöyle böyle hayatta tamam demez ama arkadaşlarıyla yada akrabalarla sohbet esnasında o konu geçer ve baya övülür ise babamın aklına yatar ve istenilen alınır.mesela bilgisayarımız olsun çok istedik bundan yaklaşık 10 yıl önce o zaman pek kimsede de yok bize lazım olma deresisinide pek anlamadı ama bi akşam kahvede konuşmuşlar ve ertesi gün bilgisayar için araştırma yaptı bir süre sonrada aldı.ee madem alıcan niye bizi üzüyorsun....

ay bak cok sinir oldugum seyi yazmissin ben onu nasil unuttum.. evde yalvarir yakaririm oyle boyle derim dedigimin hic bir agirligi yok.. isyerinde orda burda duyar biz bunu boyle yapalim simdi der.. e ben soyledigimde nerdeydin be adam! yok illaki baskasindan duyacak! biz yalan soyluyoruz..

benim eşimde söyledir. ben bir fikir atarım önce ortaya ya da birşey söylerim hemen itiraz eder.ii üç gün geçince aynı fikri sanki kendisinin aklına gelmiş gibi bana satmaya çalışır :) sonuçta hep benim dediğime gelir ama gelene kadarda sinir eder.

benim eşim her sabah saçını yıkar ve her yıkamada başka havlu çıkarır neymiş dünkü havlu kurumamış e kuruyacak şekilde as arkadaş hafta sonuna doğru banyo kapısının arkasında bir havlu dağı oluşur. hadi yıka as hava soğuk kurumaz.ne zaman söylesem de kavga çıkar.ne yapsamda düzeltsem bunu taktiği olan varsa alabilirim seve seve

bence evlilik sınavında en büyük başarı iki adımdan oluşuyor.

1 ) asla ASLA dememek...

eşin doğru insandır, sen doğru insandır...ama ilişki doğru mudur? ya da zaman doğru mudur? öyle yanlış bir zamandasındasınızdır...ekonomik olarak, başka sıkıntılar olarak, olmaz...olmaz...olmaz...

2 ) yada her ilişkiyi kendine özel kabul etmek gerekir...

bazı evlilklerde asla kabul edilemeyecekler, diğerlerinde rutin olabilir...

her evliliğin kendi doğası, değer yargısı, iletişimi kendi doğruları vardır..

Benimki basit şeylerde fikrimi alır hep.Alınacak eşya, yenilecek yemek falan ama bu bir politika.Yani bak aslında senin dediğini yapıyorum gibi.Dışardan insanlar ne kadar geçimli kocan var der ama için gerçeğini kimseye söyleyemem.asıl önemli olan hayati ciddi konularda sormaz bile ve bildiğini okur.Önceden de bahsetmiştim kendimize ait olan tapuları üstüne almıyor, kafasına göre kredi çeker en son da bu tayin işini başıma çıkardı.Yani anlayacağınız eşi değil de küçük kızıyım sanki.Yeter artık.İsyanlardayım ve bu dikta rejime başkaldırıyorum.Her sonuca razıyım.

He ic isleri bakani dis isleri bakani muhabbettine cevirmis olayi o !
Diren vallahi.. Hos kredi konularinda benimkide kafasina gore takiliyor lakin daha hayati konularda karar almiyor hos belki aliyorda ben yine uyuyormuyum acaba.. Arastirmaliyim.

valla cnm bence kendini esine karsi ezdirme. yani hakliysan hakkuni ara. hep onun dedigi olmamali. ben kendi evliligimde hakliysam basinin etuni yerim icimdeki zehiri akitir oyle susarim.oda sayar bende sayarim birguzel rahatlariz ikimizde sonra bana sarilir ve benim dedigime hak verir. tartismak iyidir bence esini seviyosan oda seni seviyosa zaten kiyamaz sana. o inatsa sende inakht ol beni uzuyosun sevmiyomusun ben sana kiyamiyorum sen de beni aanla fedakar ol de. acikca ifade et kendini. aman kocam dir susiyim deme skn kararli ol bastan susarsan sonradan konussanda is isten gecer. degistin der unutmayin sevgi karsilikli olunca guzeldir aksi halde iskenceye doner. benim fikrim bu

Canım benim eski eşimde öyleydi. Hep bana hak verir (gibi görünür) sonra da ailesinin dediklerini ve kendi aklına yatanları uygulardı ve benim ailesi tarafından yıpratılmama sebep olurdu. Sonunda boşadım! Şimdi her akşam işyerimin kapısında.. Ailesi desen artık nasıl becerdiyse seslerini bile duymuyorum ve öğrendiğim kadarıyla kendisi de görüşmüyormuş ve haber yollamış. Beniim gerçek ailem O'ymuş ama sizin yüzünüzden değerini bilememişim diye. Şimdi o çok değerli ailesi ve işinden önce ben ve kızımız geliyor. Ama tekrar biraraya gelmek için ona güveniyor muyum? Hayır tabiki. :

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…