• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik sırf çocuklar için kağıt üstünde yürütülebilir mi?.

bLacKanqeL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2011
25
0
36
Almanya
Öncelikle merhabalar arkadaslar..
Size bir sorum olacak benim icin cok önemli, görüslerinizi ve düsüncelerinizi bekliyorum.
Sizce sirf cocuklar icin bir evlilik kagit üstü yürütülebilirmi? ayni evi paylasip ayni masada yemek yiyip birbirine hic dokunmadan ayni yastiga bas koyulabilirmi? 6-7 yillik evli olupta 2 cocuklu olan bir ciftin 1 yildir iki yabanci gibi ayni cati altinda yasadigini ve hic birbirlerine dokunmadiklarini ben sahsen düsünemiyorum ve inandiricida gelmiyor.. varmi bildiginiz böyle yasayan ciftler? yada böyle bir duruma siz geldinizmi hic??

cevaplarinizi bekliyorum..

simdiden tsk ederim..

Son düzenleme:
Neden bile bile insan kendine hayatını zehir etmek ister ki?
Evlilik kurumunu seviyor olabilir,anlarım ama boşanıp yeniden sevebilir evlenebilir bence.
Evlilik sadece beraber yemek,tv izlemek,uyumak değil ki!
İnsanların cinsel dürtüleri vardır,bunları nasıl bastıracaklar?
Başkalarıyla bişiyler yaşadıklarında diğer eş üzülmeyecek mi?

tabiide evlilik sirf tv izlemek vs demek deil..

benim demek istedigimde sirf cocuklar icin kendi hayatini feda edebilirmi insanlar? esine karsi soguk olupta o cinsel istegini ondan deilde disarda karsilayip evinde ölece yasayabilirmi?

umarim anlatabilmisimdir..

tabiide evlilik sirf tv izlemek vs demek deil..

benim demek istedigimde sirf cocuklar icin kendi hayatini feda edebilirmi insanlar? esine karsi soguk olupta o cinsel istegini ondan deilde disarda karsilayip evinde ölece yasayabilirmi?

umarim anlatabilmisimdir..

Elbette isteyen böyle bir evlilik yaşabilir..
Ancak hangi evlat ileride büyüyünce bu kadar güçsüz ana babayı takdir eder o ayrı konu???
İnsanlar çocukları için hayatlarını feda ettiklerini iddia ediyorlar da bana komik geliyor.. Çocuklar annelerinin ve babalarının güçlü,onurlu olmalarını tercih ederler.. Onlarla gurur duymak isterler..
"Babam annemi aldattı ama annem benim için boşanmadı" öyle mi derler yani? Ne alakası var? İnsanlar huzur isterler! İhanetin,şiddetin ya da mutsuzluğun kol gezdiği bir evde annemin benim için fedakarlık yapması gerekiyorsa yeni bir hayat kurmasını beklerim babamın zulümlerine katlanmasını değil!!!!!

Kendi düzenim bozulmasın,aman toplumdaki statüm evli kalsın diye çocukları kullanırsanız evlatlarınızı kendinizden soğutursunuz..
Bu söylediklerimi ister kaale alın ister umursamayın ama bu dediklerimi asla unutmayın!
Çok değil 15 sene sonra evlatlarınız karşınıza geçip de "Bana ne katlanmasaydın,boşansaydın" dediklerinde ne cevap vereceksiniz?

peki ya cocuklarin sagligi psikolojisi söz konusuysa??

ve bu ihanet ciftlerin arsindaki sogukluktan ötürü gelen birseyse????

peki ya cocuklarin sagligi psikolojisi söz konusuysa??

ve bu ihanet ciftlerin arsindaki sogukluktan ötürü gelen birseyse????

Çocukların psikolojisi bozulabilir anlarım,ama anneanne,dede ve pedagoglar var öyle değil mi?
Kolay değildir anlarım,ancak ben kendi yerime koyup cevap veriyorum.
Babam anneme ihanet etse annem boşanmasa daha çok kızarım,neden bu adama katlanıyorsun diye?
Psikolojim en fazla 1 sene sonra düzelir ama benim yüzümden annemin ömür boyu acı çekmesine gönlüm razı olmaz ayrıca annemin senin yüzünden katlandım duygu sömürülerinden de sıkılırım..
Bir yaştan sonra herkes kendi hayatını yaşıyor..
Çocuklarınız okumak,evlenmek,yaşamak için ayrı bir hayat kurduklarında size ihanet eden adamla yalnız kalacak ve o acıyı devamlı yüreğinizde taşıyacak yine sizsiniz!
Dediğim gibi; hayat sizin,çocuklarım için diyerek size ihanet eden adamla yaşamayı tercih ederseniz bana laf düşmez!

aslinda konumuz bu ihanet deildi farki bi yere geldi.. yinede düsüncelerin icin tsk.

benim bilmek istedigim bi cift sirf cocuklar icin onlarin sagligi icin ayni cati altinda mutlu aile tablosu cizerek yasayabilrimiydi...

aslinda konumuz bu ihanet deildi farki bi yere geldi.. yinede düsüncelerin icin tsk.

benim bilmek istedigim bi cift sirf cocuklar icin onlarin sagligi icin ayni cati altinda mutlu aile tablosu cizerek yasayabilrimiydi...

İhanet derken illa ki aldatma olmasın zaten!
Çiftler birbiri ile anlaşamıyorsa,huzur bulamıyorlarsa zaten evlilik kurumuna ihanet etmiş olmazlar mı?
Mutlu aile tablosu için her iki eşin de çok umursamaz olması gerekiyor..
Adam ya da kadın cinselliği başkasıyla yaşayacak,gerçek anlamda başkasının yanında huzur bulacak, kahkaha atacak diğeri de umursamayacak aman çocuklarım için diyecek..
Olur tabii canım insan istedikten sonra herşey olur!

İhanet derken illa ki aldatma olmasın zaten!
Çiftler birbiri ile anlaşamıyorsa,huzur bulamıyorlarsa zaten evlilik kurumuna ihanet etmiş olmazlar mı?
Mutlu aile tablosu için her iki eşin de çok umursamaz olması gerekiyor..
Adam ya da kadın cinselliği başkasıyla yaşayacak,gerçek anlamda başkasının yanında huzur bulacak, kahkaha atacak diğeri de umursamayacak aman çocuklarım için diyecek..
Olur tabii canım insan istedikten sonra herşey olur!

ben sahsen böle bisey düsünemiorum ciftlerin ikisininde disarda bi yerlerde mutlu huzurlu olup ihtiyaclarini giderip eve geldiklerinde ise böle rol oynayabileceklerini.. kim katlanirki buna????????

bu yüzden cocuklarim icin herseye katlanirim diyenleri bende anlamiyorum.

ben sahsen böle bisey düsünemiorum ciftlerin ikisininde disarda bi yerlerde mutlu huzurlu olup ihtiyaclarini giderip eve geldiklerinde ise böle rol oynayabileceklerini.. kim katlanirki buna????????

bu yüzden cocuklarim icin herseye katlanirim diyenleri bende anlamiyorum.

Eeeee çocukların sağlığı,psikolojisi için kağıt üzerinde evli kalmaktan bahseden sizdiniz..:68:
Evlilik kağıt üzerinde kalınca ruhsal ve cinsel olgular nasıl doyurulucak?
Tabiii ki dışarıda!:55:

Benim ki biraz farklı versiyonu sanırım. Dün akşam da yaşadıklarımda taze iken bende soruyorum size o zaman; nedir bunun adı alışkanlıklardan vazgeçememek mi, eşe duyulan sevgi mi, sosyal mi ekonomik mi psikolojik mi her neyse bunun adı çok can yakıyor. 24 haftalık hamileyim ve kocam benimle hiçbir türlü muhattap olmayıp sürekli olarak ' çocuğun doğmasını bekliyorum. ' diye tehditkar davranırken ben ne yapacağımı bilemiyorum. Ki 6 ay öncesine kadar herşey iyi ve eşim çocuk isterken.. Benimle konuşmuyor, ilgilenmiyor, görmüyor, duymuyor yokum sanki onun için.. Peki ben bu noktada ne yapmalıyım? Çocuğum için deyip katlanmalı mıyım, eşim kesinlikle çocukla ilgilenmiyor yoksa boşanmalı mıyım? Bana da bir akıl verim zira bende hiç kalmadı :59:

Benim ki biraz farklı versiyonu sanırım. Dün akşam da yaşadıklarımda taze iken bende soruyorum size o zaman; nedir bunun adı alışkanlıklardan vazgeçememek mi, eşe duyulan sevgi mi, sosyal mi ekonomik mi psikolojik mi her neyse bunun adı çok can yakıyor. 24 haftalık hamileyim ve kocam benimle hiçbir türlü muhattap olmayıp sürekli olarak ' çocuğun doğmasını bekliyorum. ' diye tehditkar davranırken ben ne yapacağımı bilemiyorum. Ki 6 ay öncesine kadar herşey iyi ve eşim çocuk isterken.. Benimle konuşmuyor, ilgilenmiyor, görmüyor, duymuyor yokum sanki onun için.. Peki ben bu noktada ne yapmalıyım? Çocuğum için deyip katlanmalı mıyım, eşim kesinlikle çocukla ilgilenmiyor yoksa boşanmalı mıyım? Bana da bir akıl verim zira bende hiç kalmadı :59:

Herşey iyiken,bebek sahibi olmaya karar vermişsiniz..
Hamile kalınca ne değişti de eşiniz sizi bu kadar üzüyor hiç bahsetmemişsiniz ki?
Durup dururken mi böyle oldu adam?

Herşey iyiken,bebek sahibi olmaya karar vermişsiniz..
Hamile kalınca ne değişti de eşiniz sizi bu kadar üzüyor hiç bahsetmemişsiniz ki?
Durup dururken mi böyle oldu adam?

Aynen öyle oldu, sorunun ne olduğunu bende bilmiyorum anlamaya çalışıyorum konuşmuyor, soruyorum cevaplamıyor. Sadece tahmin ediyorum bende artık ne yapayım, ekonomik de olabilir ama ben hala ona destek olmak için çalışıyorum hıyetmiyor gelen giden dengi dengine orası ayrı bilmiyorum. Konuşmaya çalıştığımızda hep bir kavga çıkıyor, konuşmayı da beceremiyoruz artık, ben sustukça o daha çok acımasızlaşıyor konuştukça ipler iyice geriliyor nasıl davranmalıyım onu da bilmiyorum.

Aynen öyle oldu, sorunun ne olduğunu bende bilmiyorum anlamaya çalışıyorum konuşmuyor, soruyorum cevaplamıyor. Sadece tahmin ediyorum bende artık ne yapayım, ekonomik de olabilir ama ben hala ona destek olmak için çalışıyorum hıyetmiyor gelen giden dengi dengine orası ayrı bilmiyorum. Konuşmaya çalıştığımızda hep bir kavga çıkıyor, konuşmayı da beceremiyoruz artık, ben sustukça o daha çok acımasızlaşıyor konuştukça ipler iyice geriliyor nasıl davranmalıyım onu da bilmiyorum.

Nasıl yani?
Siz sıkıntısını sorduğunuzda hiç cevap vermiyor mu?
Gelen giden dengi dengine ne demek onu da anlamadım ki..

Allah vermesin böyle bir şey çok yıpratıcı olurdu.ömür boyu rol mü yapılacak?insanın kendine saygısı kalmaz,hayattan nefret eder.bence böyle bir birliktelik olmaz.önce eşinle mutlu olursun tatmin edici bir hayatın olur çocukla yuvanı şenlendirir renklendirirsin.yani çocuklar için herşey yapılır da bu intihardan da beter.

böyle bir hayati sürdürdügünü söyleyen bir tanidigim var bu yüzden sizede sorup fikrinizi almak istedim..

demekki isteyince olabiliyomus????? :44:

böyle bir hayati sürdürdügünü söyleyen bir tanidigim var bu yüzden sizede sorup fikrinizi almak istedim..

demekki isteyince olabiliyomus????? :44:

Olur tabii olur!
İnsan istedikten sonra,Rabbim de izin verirse olmayacak iş yok!:6:

Back
X