• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik sizce nasl br kurum?

Aslıcım,tebrikler...hayatın bilincine bu yaşta varabildiğin için.Aslında çok doğru yoldasın,evliliği düşünmemekle...Ama gel gör ki;Türkiye'de belli bir yaştan sonra toplumsal baskı oluşuyor eğer evli değilsen.Bunu bir şekilde hissediyorsun,çünkü "evlilik" insanlara bir statü kazandırıyor.Eğer bekarsan ve belli bir yaşı da geçmişsen "tuhaf"mışsın gibi bakılıyor.Bütün bunlar çok canımı sıkıyor.
Bu yaşıma geldim,yüzlerce arkadaşım oldu...Bir tanesinin bile "iyi ki evlenmişim" dediğini duymadım.
İşte canım,evlilik böyle birşey...Verici,fedakar olduğun sürece canını yakmayan bir kurum.(o da eşinin sonradan türlü türlü maskeleri çıkmadıysa,seçiminde şanslı isen) Yaaani canım;EVLİLİK=KATLANMA!
Zaten katlanamadığın zaman da boşanıyorsun...Erkeklere göre "beleş yaşam" anlamına da geliyor evlilik...Hele de kadın çalışıyorsa.OOOhh ne iyi;çamaşırı yıkanıyor,ütüsü yapıyor,yemeği,bulaşığı,temizliği...Attığı çorapları bile yerden toplanıyor,hep ama hep arkası toplanıyor...Erkek neden evlenmesin ki!Canı istediği zaman sex de var...OOhhhh...Annesi vermiyor bu dünyada ona bu keyfi!
Evlilik denen şeyi tarihte ilk kim gündeme getirdi,çok ama çok merak ediyorum.Kemiklerini baya sızlatıyorum da...
Eğer bana katılmayıp da "iyi ki evlenmişim" diyen arkadaşlarım varsa,yalan dünyada büyük ikramiye isabet edenlerden daha şanslılar.O zaman söyleyecek sözüm yok...
Sen de o cehenneme ne kadar geç girersen o kadar iyidir canım...Yaşın hele bir 30 olsun
...

evlilikten o kadar korkmama rağmen bu yazıya katılamayacağım. erkekler hiç sıkıntı çekmiyor mu sanki evlenince? hiç mi fedakarlık yapmuyor? eğer iki kişi de fedakarlık yapmazsa evlilik değil facia olur.

bekarları bu kadar korkutmak iyi değil benceç kişi kendini tanıyıp yetiştirmeli ve hep dua etmeli iyi biri için. evliliği yürütmenin püf noktalarını öğrenip ona göre davranmalı. şanssız çıkarsa, eşi iyi olmazsa yapacak bir şey yok. ama bence bir bebeğin gülüşünü görmek, anne deyişini duymak birçok sıkıntıya değer.

bilinçlenin, doğru karar verin ve evlenenin derim ben. ben öyle yapacağım

evlilik hayatın tam kendisi
üzüntüde var göz yaşıda var.
zorluguda var kolaylığıda.
hayattada olduğu gibi birazda şans işi.

Evlilik cok kutsal.Annelik cok kutsal.Derler ya "Cennet annelerin ayaklarinin altindadir".diye.Evlililte onemli noktalar var.
1.Evlilikte ilk basta sevgi saygi olmalidir.Esini sevmelisin ona sicak yaklasmalisin.
2.Esinin sozunu dinlemlisin.Ona deger vermelisin sen ona nasil davranirsan oda sana,sen seversen oda sever.sen saymaz isen oda saymaz.
3.Esine yalan soylememelisin.
4.Esine cocugun gibi bakmalisin.bu soyledigim (erkekler icin)cunku erkekler gec olgunlasirlar.Onunla ilgilenmelisin.
5.Esine zaman ayarmalisin.
6.Esine guzel yemekler hazirlamalisin.erkeklerin kalbinden giden yol midesinden gecer
7.Esin icin guzel yemekler yapmalisin,ona surprizler yapmalisin,onu sasirtmalisin.
8.Esini sevmelisin.EN ONEMLISI ONU SEVMELISIN.SEVERSEN SAYGINDA HORMETINDE OLUR.BENIM ICIN EN ONEMLI SEVGI.
SEVGI COK ONEMLI.
9.Esinle hayallerini paylas.beraber kitap okuyun,gezin.
10.Birbirinize isteklerinizi soyleyin.
11.Birbirinize (SENI SEVIYORUM)deyin ama sikmadan:)
12.Gelecekteki hayallerinizi beraber kurmaya calisin.
13.Esinin sikintisi oldugunda ona yardimci ol.
14.Esinin annesini babasini ailesini sev.buyuklerden zarar gelmez.sen gereken saygini sevgini verirsen esinin ailesi kotu bile olsa ALLAH`IN ADALETI BUYUKTUR.
15.Esine karsi fedakar olmalisin.
16.Birbirinizi anlamaya calisin.
17.Biriniz kizgin iken biriniz alttan alin.
o zaman ailenizle mutlu bir beraberliginiz olacagini dusunuyorum.ALLAH TUM YUVA KURANLARA,KURMUS OLANLARA,KURACAK OLANLARA YARDIM ETSIN.

Back
X