• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik sizce nasl br kurum?

bnce doğru insanla yapildiğinda mükemmel bi kurumvereliniortakeğer birbirinizi tamamliyorsanız ondan iisi şamda kayısıŞeniz

Evlilik cok kutsal bir kurumdur..!!! :nazar:

Ayrica ömür boyu bir sinav yasatir insana....! Yalnis yapilan evlilik insanin hayatini bir kabusa dönüstürebilir...dogru yapilan bir evlilik insani ömür boyu mutlu kilabilir..!

Heseyin HAYIRLISI!

saçma sapan kurallar üzerine oturtulmuş bir düzen evlilik...
hiç tanımadığın insanlara anne, baba demeye başlarsın evlenince, hatta şanslıysan daha önce...bu insanlar anne - baba kelimesini hakediyorlar mı, haketmiyorlar mı kimse sorgulamaz... gelin olmuşsundur bir kere... diyemiyorsan ayıp karşılanır...
hiç tanımadığın insanlar üzerinde emekleri varmış gibi senden hizmet beklerler... kendi annen baban sana kıyamazken...gözünün içine bakarlarken...
normalde yolda görsen selam vermeyeceğin insanlarla muhattap olmak durumunda kalırsın... oğullarını sevdin ya... kendilerinin değer vermediği adamı koca diye koluna taktın ya... bunun bedeli ağırdır...
sırf sana kötü davranmıyorlar diye bir de minnet duymak zorundasındır ki sorma... nasılsa kötü kayınvalidelerle doludur tüm kadınların geçmişi... seninki kötü değilse minnet etmelisin ona aldığın elektrik negatif olmuş olmamış kimin umrunda...
sana saygı duymasalarda saymak durumundasındır... bir erkeği sevmenin ödülüdür bu... oğullarının evi ya gelmek isterler, kalmak isterler, görmek isterler... ahh ahh ne zorluklarla büyütmüşlerdir oğullarını dinlemek zorundasındır... zaten sen gökten zembille inmişindir... senin ailen maddi manevi hiç zorluk çekmemiştir...
işte böyle bir şey evlilik... bir adam seversin... adam ve kadın dersin...aşk dersin... adam adam olamaz... adam kendi olamaz... bonuslarını saçar hayatınıza... anne, baba, arkadaş bir bakmışsınız sizin dışınızda herşey var o evlilikte... adam adam olmazsa kadında kadın olarak kalamaz... kadın kadınlığını isterse artık evli kalamaz...

bilinçli ve sağlıklı insanlar tarafından gerçekleştirildiğinde harika bir şeydir diye düşünüyorum. ama beni korkutuyor evlilik. hem çok istiyorum hem korkuyorum

hiç tanımadığın insanlara anne, baba demeye başlarsın evlenince, hatta şanslıysan daha önce...bu insanlar anne - baba kelimesini hakediyorlar mı, haketmiyorlar mı kimse sorgulamaz... gelin olmuşsundur bir kere... diyemiyorsan ayıp karşılanır...
hiç tanımadığın insanlar üzerinde emekleri varmış gibi senden hizmet beklerler... kendi annen baban sana kıyamazken...gözünün içine bakarlarken...
normalde yolda görsen selam vermeyeceğin insanlarla muhattap olmak durumunda kalırsın... oğullarını sevdin ya... kendilerinin değer vermediği adamı koca diye koluna taktın ya... bunun bedeli ağırdır...
sırf sana kötü davranmıyorlar diye bir de minnet duymak zorundasındır ki sorma... nasılsa kötü kayınvalidelerle doludur tüm kadınların geçmişi... seninki kötü değilse minnet etmelisin ona aldığın elektrik negatif olmuş olmamış kimin umrunda...
sana saygı duymasalarda saymak durumundasındır... bir erkeği sevmenin ödülüdür bu... oğullarının evi ya gelmek isterler, kalmak isterler, görmek isterler... ahh ahh ne zorluklarla büyütmüşlerdir oğullarını dinlemek zorundasındır... zaten sen gökten zembille inmişindir... senin ailen maddi manevi hiç zorluk çekmemiştir...
işte böyle bir şey evlilik... bir adam seversin... adam ve kadın dersin...aşk dersin... adam adam olamaz... adam kendi olamaz... bonuslarını saçar hayatınıza... anne, baba, arkadaş bir bakmışsınız sizin dışınızda herşey var o evlilikte... adam adam olmazsa kadında kadın olarak kalamaz... kadın kadınlığını isterse artık evli kalamaz...

süperkaydirigubbakcemile3

budur....:teytey::teytey:

Ruh eşini bulursan kusursuz , mükemmel,yaşanılası bir kurum...
elbette beraberinde srumluluklarda getiriyor ancak sorumluluk almadan kazanılan hiç bir başarı hiç bir mutlulukda youktur bunuda unutma...

evliligim sürecince hic bir zaman pisman olmadim evlendigime,aksine iyiki evlenmisim dedim her zaman...

yani kendi ruh ikizini gercekden bulduysan süper bi kurum bence evlilik

Allah im da herkese böyle mutlu,huzurlu evlilikler nasip etsin

eğer doğru zamanda doğru insanla yapıldıysa herşeyin mükemmel ve konforlu olduğu 5 yıldızlı otelde tatl gibi evlilik...
sabahları gözgöze uyandığın onun için neşeyle mutfağa girdiğin gece bir an bile elini bırakmadan sarılarak uyuduğun mıknatıs gibi yapışık iki insan...ailelerde bu yeni kurulan yuvaya destektir her zaman...mutluluk kelebekleri uçuşur heryerde...

ama yanlış zamanda doğru insanla yada tam tersi şeyler oluyorsa ne evlilikten birşey anlaşılır ne o senin aileni ne de sen onun ailesini hazmedemezsin. zorlu bir yokuş olur evlilik...

Aslıcım,tebrikler...hayatın bilincine bu yaşta varabildiğin için.Aslında çok doğru yoldasın,evliliği düşünmemekle...Ama gel gör ki;Türkiye'de belli bir yaştan sonra toplumsal baskı oluşuyor eğer evli değilsen.Bunu bir şekilde hissediyorsun,çünkü "evlilik" insanlara bir statü kazandırıyor.Eğer bekarsan ve belli bir yaşı da geçmişsen "tuhaf"mışsın gibi bakılıyor.Bütün bunlar çok canımı sıkıyor.
Bu yaşıma geldim,yüzlerce arkadaşım oldu...Bir tanesinin bile "iyi ki evlenmişim" dediğini duymadım.
İşte canım,evlilik böyle birşey...Verici,fedakar olduğun sürece canını yakmayan bir kurum.(o da eşinin sonradan türlü türlü maskeleri çıkmadıysa,seçiminde şanslı isen) Yaaani canım;EVLİLİK=KATLANMA!
Zaten katlanamadığın zaman da boşanıyorsun...Erkeklere göre "beleş yaşam" anlamına da geliyor evlilik...Hele de kadın çalışıyorsa.OOOhh ne iyi;çamaşırı yıkanıyor,ütüsü yapıyor,yemeği,bulaşığı,temizliği...Attığı çorapları bile yerden toplanıyor,hep ama hep arkası toplanıyor...Erkek neden evlenmesin ki!Canı istediği zaman sex de var...OOhhhh...Annesi vermiyor bu dünyada ona bu keyfi!
Evlilik denen şeyi tarihte ilk kim gündeme getirdi,çok ama çok merak ediyorum.Kemiklerini baya sızlatıyorum da...
Eğer bana katılmayıp da "iyi ki evlenmişim" diyen arkadaşlarım varsa,yalan dünyada büyük ikramiye isabet edenlerden daha şanslılar.O zaman söyleyecek sözüm yok...
Sen de o cehenneme ne kadar geç girersen o kadar iyidir canım...Yaşın hele bir 30 olsun
...

Evlilik erken yasta yapilmamali, her iki tarafda ayaklari üzerinde durduktan sonra evlilik yaparsa o evlilik cok güzel gider.
Ama bagimli kalma durumu olursa hem esi hemde ailesini cekmek zorunda kalabilirsin. Buda evliligi bozar.
Evlilik her iki tarafdan öz veri ile yürütülürse o evlilik cok güzel gider, tek kisilik evlilik yürümez.

Evlilikde 3 üncü ve 4 üncü sahislar vs yoktur, eger olursa o evlilik yine yürümez, yani kimseyi önemsemeyeceksiniz kendinizden baska ve cocuklarinizdan baska. Kutsalligini koruma görevi ikinizin elinde. Ilk siz sonra baskalari.
Annem annem veya ailem ailem diyenler evlilige daha hazir degiller demektir.
Cocuk yasta evlenmeyin.
Mesleginiz olmadan evlenmeyin.
Gerisi kolay, cünkü sevgi olan yerde mutlulukda olur.

olivia size katiliyorum erken yasta evlenmeyin ben 17yasimda evlendim hic mutlu degilim simdi 27yasindayim keske simdiki yasimda evlenseydim simdiki aklimla evlenseydim kucuk yasta evlendim cok ezildim cocuklugumu yasayamadim gittim el kapisina gelinlik yaptim inanirmisiniz esimle evlendigime bile pismanim kucukken evliligi guzel sanip tanimada evleniyoruz sora yas biraz gidincede pisman oluyoruz

ne kadar sorunsuz da olsa sonuçta dayatılmış bir şey toplum tarafından evlilik bence.

neslimiz devam ettikçe de dayatılmaya devam edecek sanırım.

Aslıcım,tebrikler...hayatın bilincine bu yaşta varabildiğin için.Aslında çok doğru yoldasın,evliliği düşünmemekle...Ama gel gör ki;Türkiye'de belli bir yaştan sonra toplumsal baskı oluşuyor eğer evli değilsen.Bunu bir şekilde hissediyorsun,çünkü "evlilik" insanlara bir statü kazandırıyor.Eğer bekarsan ve belli bir yaşı da geçmişsen "tuhaf"mışsın gibi bakılıyor.Bütün bunlar çok canımı sıkıyor.
Bu yaşıma geldim,yüzlerce arkadaşım oldu...Bir tanesinin bile "iyi ki evlenmişim" dediğini duymadım.
İşte canım,evlilik böyle birşey...Verici,fedakar olduğun sürece canını yakmayan bir kurum.(o da eşinin sonradan türlü türlü maskeleri çıkmadıysa,seçiminde şanslı isen) Yaaani canım;EVLİLİK=KATLANMA!
Zaten katlanamadığın zaman da boşanıyorsun...Erkeklere göre "beleş yaşam" anlamına da geliyor evlilik...Hele de kadın çalışıyorsa.OOOhh ne iyi;çamaşırı yıkanıyor,ütüsü yapıyor,yemeği,bulaşığı,temizliği...Attığı çorapları bile yerden toplanıyor,hep ama hep arkası toplanıyor...Erkek neden evlenmesin ki!Canı istediği zaman sex de var...OOhhhh...Annesi vermiyor bu dünyada ona bu keyfi!
Evlilik denen şeyi tarihte ilk kim gündeme getirdi,çok ama çok merak ediyorum.Kemiklerini baya sızlatıyorum da...
Eğer bana katılmayıp da "iyi ki evlenmişim" diyen arkadaşlarım varsa,yalan dünyada büyük ikramiye isabet edenlerden daha şanslılar.O zaman söyleyecek sözüm yok...
Sen de o cehenneme ne kadar geç girersen o kadar iyidir canım...Yaşın hele bir 30 olsun...

erkek icadıdır birçok şey gibi :D

Değişik bir kurum,
hayatına burnunu sokmaya meraklıların etrafında döneceği
bazı uyuzlar yüzünden planlarını tam anlamıyla yapamayacağın
zor ama bir o kadar muhteşem bir kurum
ardında büyümek var, çoğalmak var
kazıkta yesen değer bee :))
anne olmak güzel, eş olma güzel,
yenge olmak güzel
ama gelin olmak değil :)))
ben seviyorum bu kurumu yaa
ama bide kocama kavuşabilsem daha bir seveceğim
sonrada allah nasip ederde bir evladım olursa sonsuz kere seveceğim evliliği
bu kadar sevginin üzerine belirtmeden geçmeyeceğim
Kocacığım, aşkım, bitanem, yakışıklım, fındıklı çikolatam ölürüm ben senin için be
Seni çok seviyorum doğmamış çocuklarımızın babası :)))

Not : Evlenin kızlar :)) :)) :))

bende mutluyum ve evliliği seviyorum kısıtlanmadığın sürece,hayallerine amaçlarına engel koyulmaığı sürece ama evlilik gerçekten çok önemli evleniceğin insanı mutlaka tanımalısın çok iyi bi şekilde ben bunu yapabildim yıllar süren beraberlikten sonra tanımalısın ki sonradan arkadaşımızın dediği gibi farklı maskeleri çıkmasın...tanı sev aşık ol ve evlen sonrası çok harika çok farklı bi mutluluk ikinizden meydana gelen minik hayatınızın anlamı bir yavru müthiş birşey....anne değilim ama inşallah zamanı gelince yaşarım bende...

Back
X