Evlilik size neleri öğretti ,öğretiyor?

banyoda akan suyun sesinin bile eşimin varlıgını hissettirdğinin ve onsuz yapamayacağımız
her kayınvalidenin manyak oldugunu kaydirigubbakcemile3
iyi yaptıgım yemekelri biri begenecek diye daha iyi yaptıgımı
çok iyi bir dost kazandıgımı
eşimin gerçektende en iyi kız arkadaşımdan bile daha iyi alışveriş arkadı oldugunu
evi temizleyeceğim dediğimde karşı çıkan biri oldugunu ama ben her karşı çıkmaya rağmen yaptıgımı
sabrımın hemen hergun zorlandıgını
eşim istiyor diye nelere katlandıgımı
olgunlaştığımı öğrendim

heee birde evliliğin tek kişi ile olmadıgını köpeği bile evlendiğimi anladım dolayısıyla tüm ailesi ile lülülülülülü

ben de dünyanın en zor mesleğinin gelinlik olduğunu öğrendim(eş olmak değil malesef,kaynana ve kayınbabaya layık gelin olmak!)

ha bir de bütün ama bütüüüün kayınvalidelerin içinde(melek dahi olsa) her an ortaya çıkmaya hazır bi psikopat olduğunu öğrendimlaelaelaelaelae

8yıldır evliyim yaşamının en güzel yıllarında sevgiyi tatmak anne olmak evliligin meyvesi olan çocuk harika.biri için yaşamak yaşadıgından zevk almak ilgi görmek eşinin verdigi deger bambaşka birşey aileninkine benzemiyor.kötü yanları ise öfkelensen bile altdan almak haklı oldugun durumda bile haksız edilmek eşinin eline bakmak ihtiyaçları kısıtlamak nefreti tatmak hepimizin tartıştıgımızda eşimizden nefret ettigimiz anlar olmuştur.evinin hizmetçisi olmak istenmeyen kişileri bile evine kabul etmek evliligimizin hatrına susmak sevmedigimize severgibi görünmek

1,5 yıllık evliyim... evlilik bana ;

* iki kişinin aynı evde hem cok mutlu hem de cok mutsuz olabilecegini
* herzaman her istedigimin olmayacagını !
* burnum dustugunde yere egilip almayı..
* kimsesin anne baba kadar kasılıksız verecemeyegini ve sevemeyecegini
* evliliğin guzel fakat sandıgımız kadar da pembe birşey olmadıgını
* bir insanın iyiiyle ve kotusuyle nasıl da canının diger yarısı olabilecegini ogretti
ogretti... ahçılık ev işleri cinsellik vs standart onları saymıyorum zaten :)))
olsun ben evli olmayı seviyorum..

Evliliğim 3.5 yıl ama eşimle toplam birlikteliğimiz 9.5 yıl.. Artık ben yok biz varız demiştik ilk tanıştığımızda:asigim:
Zaman zaman ters düşsekde aşılabilecek durumlar olduğundan kolay aştık biz herşeyi..
Evliliğimizin eşimle bize öğrettiği şeylerin en başında bir evlada sahip olmanın hayatta en güzel mutluluk olduğu geldi..
Bir evin hanımı olmanın asaleti,karşımdaki adamın baba adını fazlasıyla başının üzerinde taşıyor olması birleşince ortaya çok mutlu bir aile tablosu çıkıyor
Allahım kem gözlerden sahip olamayanların pis dua-beddualarından korusun bizleri..Hiç bozulmasın inşallah:Saruboceq:
Pis gözlülerin ters bakışları bile kendi başlarına dönsün dolaşsın inşallah,Çok büyüksün Allahım sen:Saruboceq:

Evlilik tabii ki guzel bir kurum ama dogru kisiyle olursa..aslinda bu konuda kitap yazabilirim ama sabah sabah moralinizi bozmak istemem..-tatlicadiarzu-şakkıdı

kavga, gürültü, barışma, sevişme gibi zıt duygu ve eylemlerin 10 dk içinde bile yaşanabileceğini öğretti-tatlicadiarzu-

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

offf super yazmissin
allaha ne kadar sukretsen azdir eger evliligin buysa
allah bozmasin diyorum

hem hic mutlu olmadigin kadar mutlu olmanin hemde hic mutsuz olmadigin kadar mutsuz olmanin tadini ....

hayatinda donup yuzune bile tukurmeyecegin insanlara ailenin icinde yer almasi nedeniyle sirf esin hatrina tahammul etmeyi ....

bi insani deli gibi sevmenin ve deli gibi sevilmenin tadini ...

evladin ne demek oldugunu ..

esin ve evlatlarin ugruna yeri gelince kendinden bile vazgecebilecegini ...

anne ve babanin gercek anlamda kymetini ...

ve daha neler nelerrrrrr ...

Sabahları günaydın BEBEĞıM deyişinle,gülen gözlerle gözlerimin içine bakarak uyandırılmayı senden öğrendim.Sabahları evin içinde bir çift gözün sevgiyle sana baktığını seni izlediğini bilmenin tarifsiz bir duygu olduğunu bilmek ne büyük MUTLULUK.. Yaşanan kırgınlıkların ardından özür dilenmesi gerektiğini ve her daim küs olmamayı sevgiyle birbirine bakmayı senden öğrendim.Sevdiğine isminle hitap etmemeyi ona güzel olan bütün sevgi sözcüklerini ve çiçek isimlerini sarfetmeyi senden öğrendim.Sıkıntılı olduğumuzda yinede gülmek gerektiğini negatifliği karşımızdaki insana bulaştırmamamız gerektiğini ve beni iyileştirme çabalarını şakalar yaparak moral düzeltmeye çalışmanı senden öğrendim.Sınırsızca,şuursuzca ve deliler gibi sevmeyi sevdiğine her fırsatta SENı SEVıYORUM diyebilmeyi senden öğrendim.Sabahları uyanamayıp saatleri kapatıp tekrar uyumaya devam ettiğimde öpücük yağmuruna tutup beni zorla uyandırmaya çalışmanı,evde olduğun zamanlarda kahvaltısız işe gitmemem için bana kalkıp kahvaltı hazırlamanı montumu giydirişini… Şehir dışına çıktığında yazdığın küçük notların yemeğini ye üşütme kendine dikkat et gibi tembihlerde bulunuşunu ve daha daha bir çok fedakarlığın beni dünyanın en mutlu kadını yaptığını ve tüm bunların gerçek sevgiden ibaret olduğunu senden öğrendim.. Yine her şeyden çok ikimizi sevmeyi senden öğrendim..Hayatın her alanında seviyorsak eğer fedakar olmak kendinden bir şeyler vermek gerektiğini senden öğrendim.. Yine bunun ne kadar zor olduğunu ama bir o kadar kolay olduğunu senden öğrendim.….Küçük süprizlerin insanları ne kadar mutlu ettiğini senden öğrendim.ınsanları mutlu etmenin karşındakine değer vermenin insana verdiği hazzın ne denli büyük mutluluk olduğunu senden öğrendim...Hayata karşı hep iyimser bakmayı her ne kadar içim kararmış negatifliği benliğime iyice yerleştirmiş dahi olsamda bunun tersini yapabilmeyi hayatta hep pozitif olmayı pozitif düşünmeyi mantıklı olmayı yardım etmeyi insanları darda bırakmamayı,iyiliği,güzelliği,saflığı,tertemiz olmayı senden öğrendim Biricik Sevgilim,Eşim,Hayat Arkadaşım,Sırdaşım,Canım,Can Yoldaşım,Gerçeğim,HERŞEYıM....

Ve tüm bunları çok sevdim beni sevmeni çok sevdim Herşeyden önce her şeyden çok SENı SEVDıM..

ıyi ki varsın cümlesinin sende nasıl ölümsüzleştiğini, seninle ne denli anlam kazandığını yine SENDE ÖĞRENDıM…..

ıYı Kı VARSIN RUHUMMMM…..

3,5 yıllık evliyim bu arada

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayyyyyy
Kocam bana hiç kahvaltı hazırlamadı yahuuuu
Özgür kişiliğin nasıl esir olduğunu öğretti
Kayınvalideme çemkirmemek iç,in sürekli içimden sayı saymayı öğretti
Açıksözlü olmanın evlilikte asla geçerli olmadığını öğretti
Hele bi çocuk olsun sizdeki huzuru görürüm ben diyenlerin haklı olduğunu öğretti
Çok bilen bi adamla evliliğin zor olduğunu öğretti
Öpe Öpe sabırlı olacaksın ı öğretti
Evladının kokusunun hayatta hiçbirşeye değişilmeyeceğini öğretti
Nasıl hizmetçi olunur un cvbını öğretti
Köpek gibi çalışmayı ,eve gelince koştur koştur yemek yapmayı,bu kadar yorgunluğun üstüne kadınlık rollerini becerebilmeyi öğretti...
Daha yazacak o kadar çok şey varki belki sıkılırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…