benim söylemek istediklerimin hepsini yazmışın canımEvli arkadaşlarım ,evliliğin bizlere neleri öğrettiğini paylaşalım,birbirimizin paylaşımlrından ders çıkaralım..Yalnız önce kaç yıllık evli olduğumuzu da yazalım..Önce ben başlayayım.
1 ,5 yıllık evliyim...Evlilik bana;
_Tatlı dilin yılanı deliğinden çıkaracağını
_Büyük konuşmamayı,
_Siyasetçi olmak geektiği,her doğrunun her ortamda söylenmemesi gerektiğini,
_Sorunları kendi başına yenmeye çalışmak gerektiği,her sorunun kocayla halledilmediğini,
_Öfkeyle kalkanın zararla oturacağını,
_Ufacık bir tebessümün bile büyük bir sorunu küçülttüğünü,
_İnsanlarla samimi olmamayı fakat hataları olsa dahi bir kalemde onları silip atmamak gerektiğini,
_Gururlu olmamak gerektiğini.....
Sizler de paylaşırsanız sevinirim lütfen
Sabahları günaydın BEBEĞıM deyişinle,gülen gözlerle gözlerimin içine bakarak uyandırılmayı senden öğrendim.Sabahları evin içinde bir çift gözün sevgiyle sana baktığını seni izlediğini bilmenin tarifsiz bir duygu olduğunu bilmek ne büyük MUTLULUK.. Yaşanan kırgınlıkların ardından özür dilenmesi gerektiğini ve her daim küs olmamayı sevgiyle birbirine bakmayı senden öğrendim.Sevdiğine isminle hitap etmemeyi ona güzel olan bütün sevgi sözcüklerini ve çiçek isimlerini sarfetmeyi senden öğrendim.Sıkıntılı olduğumuzda yinede gülmek gerektiğini negatifliği karşımızdaki insana bulaştırmamamız gerektiğini ve beni iyileştirme çabalarını şakalar yaparak moral düzeltmeye çalışmanı senden öğrendim.Sınırsızca,şuursuzca ve deliler gibi sevmeyi sevdiğine her fırsatta SENı SEVıYORUM diyebilmeyi senden öğrendim.Sabahları uyanamayıp saatleri kapatıp tekrar uyumaya devam ettiğimde öpücük yağmuruna tutup beni zorla uyandırmaya çalışmanı,evde olduğun zamanlarda kahvaltısız işe gitmemem için bana kalkıp kahvaltı hazırlamanı montumu giydirişini… Şehir dışına çıktığında yazdığın küçük notların yemeğini ye üşütme kendine dikkat et gibi tembihlerde bulunuşunu ve daha daha bir çok fedakarlığın beni dünyanın en mutlu kadını yaptığını ve tüm bunların gerçek sevgiden ibaret olduğunu senden öğrendim.. Yine her şeyden çok ikimizi sevmeyi senden öğrendim..Hayatın her alanında seviyorsak eğer fedakar olmak kendinden bir şeyler vermek gerektiğini senden öğrendim.. Yine bunun ne kadar zor olduğunu ama bir o kadar kolay olduğunu senden öğrendim.….Küçük süprizlerin insanları ne kadar mutlu ettiğini senden öğrendim.ınsanları mutlu etmenin karşındakine değer vermenin insana verdiği hazzın ne denli büyük mutluluk olduğunu senden öğrendim...Hayata karşı hep iyimser bakmayı her ne kadar içim kararmış negatifliği benliğime iyice yerleştirmiş dahi olsamda bunun tersini yapabilmeyi hayatta hep pozitif olmayı pozitif düşünmeyi mantıklı olmayı yardım etmeyi insanları darda bırakmamayı,iyiliği,güzelliği,saflığı,tertemiz olmayı senden öğrendim Biricik Sevgilim,Eşim,Hayat Arkadaşım,Sırdaşım,Canım,Can Yoldaşım,Gerçeğim,HERŞEYıM....
Ve tüm bunları çok sevdim beni sevmeni çok sevdim Herşeyden önce her şeyden çok SENı SEVDıM..
ıyi ki varsın cümlesinin sende nasıl ölümsüzleştiğini, seninle ne denli anlam kazandığını yine SENDE ÖĞRENDıM…..
ıYı Kı VARSIN RUHUMMMM…..
3,5 yıllık evliyim bu arada
onun yolunu gözlemeyi özlemeyii
mutfağı hiç sevmediğim halde onun için birşeyler yapmak beni heyecanlandırıyo içimdeki çocuğun yaşadığını öğrendim.
yaktığım yemeği yada iyi pişmemiş yemeği yinede kocamın tabağına koyduğum dahiç eleştirmeden yediğini bunun için bile teşekkür edip. bunu yapmak için saatlerce koşuşturan bir karım var sen bilmezsin aldığım lezzeti dediğinde hissettiğim duygu bambaşkaydı.değer vermek neymiş öğrendim.
hala kabarmayan keklerimi çok sert bıçakla kesilen pilavımı sever:)) ne olurs aolsun takdir etmeyi öğrendim.
ona sarılıp uyumanın terapi gibi iyi geldiğini farkettim.
canım sıkılıncabaşım ağırdığında saçımı okşaması tüm üzüntülerimi alıp götürüyormuş herşeyi ilacı sevgi ve merhametmiş öğrendim.
kocanı çok seviyorsan ailesinide çok sevmeliymişsin o zaman kocanın nasıl mutlu olduğunu gördüm öğrendim:)
her erkeğin için bir çocuk yatarmış eve su tabancası alınca farkettim:)
sabahlara kadar çalışıp sabahın 3ünde 4 ünde eve gelmesine rağmen beni ve köpeklerimizidışarıya çıkarıp gezdirince eve gelip sinama izleyip beni kucağında uyutunca fedakarlık neymiş öğrendim.
hergün küçük süprizler yapmak mutlu etmenin mutlu görmenni değerini anladım. iyi ki varsın kocacım. evlilik iyi birşeymiş doğru zamanda doğru insanla olduysa şansın da iyiyse hayat daha da kıymetli oluyormuş.
o hasta olmasın diye uyanıp sık sık üzerini örttüğümde kendimi annen gibi hissettim.birazcık daanneleri anladım neden pimpirikli olurlarmış. terlediğinde uyuyo bile olsan atletini değiştirmeyi sana gözüm gibi bakmayı bencil olmamayı senden öğrendim.
hayat uzun bir yoldur. evlnince bu yola irili ufaklı çakıl taşları dökülür hayatımıza girer. birazını atarsın birazını çarpa çarpa törpülersin temizlersin. hayat mücedeledir evlilkte öyle..
tamamen katiliyorum extra olarakta Allahin cok buyuk oldugunuEvli arkadaşlarım ,evliliğin bizlere neleri öğrettiğini paylaşalım,birbirimizin paylaşımlrından ders çıkaralım..Yalnız önce kaç yıllık evli olduğumuzu da yazalım..Önce ben başlayayım.
1 ,5 yıllık evliyim...Evlilik bana;
_Tatlı dilin yılanı deliğinden çıkaracağını
_Büyük konuşmamayı,
_Siyasetçi olmak geektiği,her doğrunun her ortamda söylenmemesi gerektiğini,
_Sorunları kendi başına yenmeye çalışmak gerektiği,her sorunun kocayla halledilmediğini,
_Öfkeyle kalkanın zararla oturacağını,
_Ufacık bir tebessümün bile büyük bir sorunu küçülttüğünü,
_İnsanlarla samimi olmamayı fakat hataları olsa dahi bir kalemde onları silip atmamak gerektiğini,
_Gururlu olmamak gerektiğini.....
Sizler de paylaşırsanız sevinirim lütfen
supeeeeerEşinle sımsıkı sarılmaya, kavgada etsen ona sarılmayı.
Direnmeyi insanlara hayata karşı.
Bir bebek gibi onunla ilgilenmeyi, tek başına değil diğer bir kişinin daha varlığını ve
ona göre düşüncelerini çoğullaştırmayı.
Sevginin ne kadar çok hatayı affetdeceğini, kolay kolay vazgeçilemeyeceğini birbirinden.
Eşim için güzellikleri öğrendim.
Ama başkaları içinse;
Fesatların varlığını, dürüst olamamayı, temiz duyguları yok etmek gerektiğini,
Kine yaklaşabileceğini, gösterişi, sevmediğin halde bazı haytalarda varolmayı,
Sana saygısızda olsalar yinede saygılı kalmayı, dahada içten duayı,
Rabbine sığınmayı, en büyük cevabın o rabb de olacağını,
Ahının kimsede kalmayacağını öğretti.
Kendine değer vermediğinde başkalarından bunu beklemenin anlamsız olduğunu,
Yanında eşin olsa da hayatta aslında yapayalnız olduğunu,
Zayıfların her zaman her yerde olduğu gibi evlilikte de kaybetmeye mahkum olduğunu,
Evliliğin günümüz insanının fizyolojisiyle uyumsuz olduğunu,
Ama ne olursa olsun anne olmanın bir kadının yaşayabileceği en güzel haz olduğunu öğrendim.
Evinin anahtarını bir başkasına yedeklediğine o evin yatakhane edilebileceğini öğretti kafamçokkarıştı
o ne demek anlamadım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?