Evlilik sonrası değişen arkadaşlık ilişkim

Kemikbahcesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2020
60
33
38
30
Merhaba buraya ilk kez konu açıyorum.Atandığım için doğuda bir şehre geldim ve bir kaç ay tanıdığım bir arkadaşımla eve çıktım.Ev arkadaşımla başta uyumsuz gibiydik ama daha sonra tanıdıkça birbirimizi çok sevdik,gayette iyi anlaştık.İkimizde ailemizden ayrıydık gurbette olunca da birbirimize daha sıkı bağlanmıştık.Bu yaz evlendim ve ayrı eve çıktım.Arkadaşım daha nişanlıken bana "Sen evlenince beni unutursun.Eskisi gibi olmayız.Benim evlenen tüm arkadaşlarımla aramda kopukluk oldu.Seninlede kesin öyle olur "demeye başlamıştı.Böyle söyledikçe yok ya niye öyle olsun aynı şehirdeyiz yine görüşürüz diyordum.Ama çok önyargılıydı malesef.Sürekli bunu dile getiriyordu.Neyse evlendim evimi kurdum.Evime davet ettim.Geldigi için çok mutluydum.Ancak bana sürekli eskisi gibi olmadığımı,soğuk olduğumu,aramızda kopukluk olduğunu söyleyip duruyor.Bunları duyunca üzülüyorum.Telefonda da arada konuşuyoruz.Evlilik nasıl gidiyor falan soruyor.Bende iyi çok şükür mutluyum diyorum.Bi yerde susuyor telefonu kapatmak istiyor.Konuşalım daha diyorum.Yok sen meşgulsündür diyor kapatıyor.Evlendikten sonra benimle eskisi gibi sohbet edemediğini,soru sormaya çekindiğini soğuk olduğumu iddia ediyor.Ama ben öyle olduğumu düşünmüyorum.Her seferinde böyle dedikçe inanın bende soğudum.Böyle söyledikçe üzülüyorum.Bir kere sırf bu yüzden ağladım bile.Bu durum her defa mutsuz ediyor beni.Artık gerçek arkadaş degilmişiz galiba, gerçek arkadaşım olsa benim moralimi bozmaz beni huzursuz hissettirmez diye düşünüyorum.Arkadaş dediğin insanı mutlu etmeli bence.Her konuşmadan sonra üzüleceksem ne anladım bu arkadaşlıktan
Bu duruma benzer bir olay yaşayan var mı?Ne yapabilirim?Arkadaşımla yavaş yavaş kopup 2 yabancı da olmak istemiyorum.7 ayımız aynı evde geçti.Alışmıştık birbirimize.Ama şunu anladım hiç bi arkadaş eşin yerini tutmuyormuş.

Ya bence arkadaşınız gereksiz triplere giriyor... Acaba evliliğe karşı bir alerjisi mi var ya da içten içe bir uhte mi var içinde?? Böyle saçmalık olmaz ki.. Ayrıca evlendikten sonra değişmediğinizi söylemişsiniz ne güzel fakat ister istemez insan evlendikten sonra eskisi gibi olamıyor yani kim ne derse desin..Dışarı çıkma sıklığınız arkadaşlarınızla vakit geçirirken ki süreler kızlar geceleri falan bunlar evlendikten sonra kısıtlanıyor eskisi kadar sık yapılamıyor aynı şekilde eşlerimizin de hayatı bu anlamda etkileniyor yani bu işler biraz böyle Fakat karakter değişmez arkadaşınız haksızlık yapıyor size madem sizi bu kadar darlıyor sallayın gitsin ya sürekli ona açıklama yapıp onun sıkıntısını mı çekeceksiniz??

Aynen eşim gibi dediniz.O da takma kafana tamam de geç boşver diyor.Ama niyeyse boşveremiyorum ya her konuşmada söylüyor bunu.Şu son dönemde de duygusalım biraz iyice kafaya taktım.Tamam belki biraz haklı önceliğim evim ailem oldu.Ev yerleştirme telaşımız oldu pek görüşemedik o süreçte de.Ama arkadaşımla eskisi gibi aynı evde olmayınca kısıtlı zaman geçiriyoruz onda da soğuksun soğuksun diyip duruyor.Herkeste mi böyle acaba ?Bi bana mı oluyor bu durum bilemedim.

Tabi görüşme sıklığımız azaldı doğal olarak.Evlilikle ilgili genel konuşuyorum.Mahrem konulara fazla girmiyorum.Bilemiyorum belki de daha detaylı konuşmamı bekliyordu.İstedigi sohbeti yapmadığım içinde diyor olabilir.Eşimle özelimi de çok fazla açmak istemiyorum zaten.Bu da sebep olabilir.Kendisi de bir iki sene içinde evlenmek istiyordu.O evlensin onu da görücem.Bakalım arkadaşlarıyla gece gündüz görüşebilecek mi?

Tabi ki de görüşemeyecek

Siz değişmesenizde evlendikten sona sohbetlerimiz değişiyor, ve eskisi alıştığımız keyfi bulamıyoruz. Oda eski keyifi şimdi sizde bulamıyor ki günün sonunda olan da bu işte.

Siz değişmesenizde evlendikten sona sohbetlerimiz değişiyor, ve eskisi alıştığımız keyfi bulamıyoruz. Oda eski keyifi şimdi sizde bulamıyor ki günün sonunda olan da bu işte.
Kesinlikle öyle.Bende bekarken sohbetimizden ayrı bir tat alırdım.Şimdi sanki tatsız tuzsuz.Eski tadı yok.Ama sadece bana bağlı olduğunu düşünmüyorum bu durumun.Ben değil aksine o bana mesafeli davranıyor sanki.Bir de başka bi arkadaşı var onunla canciğer kuzu sarması olmuş.O kızda yeni evli.Benle neden yakın değilde onunla bu kadar yakın diye de ayrı üzüldüm ya.Kızın evinde yatılı da kalmış.O da tuhaf geldi.Neyse yapacak bir şey yok.Galiba kafaya takmayıp kabullenmek lazım.

biraz başını okudum gerisini okumadım arkadasına gıcık oldum da o ewlensin onu da görceksin ewliyle bekar kadın hiçbir zaman aynı olamaz heleki bebeğinde olursa bütün zamanın bebek olcak arkadasın BENCİLLLLL

Bende de tam tersi ben bekarım arkadaşım evli tabi evli denirse eşi ilgisiz sürekli yalnız olduğu için bana sarıyor. Henüz hayatımda bi aday bile yokken sen evlensen değişirsin bana zaman ayırmazsın benimle görüşmezsin gibi sürekli söylenmeye başladı. En son tahammül edemedim yeter dedim henüz kiminle evlenecegim belli değil oturmuş ne hesaplara giriyorsun benimle diyip tersledim ve görüşmeyi kestim. Bu ne ya evet doğru evliyken istesek de eskisi gibi olamaz arkadaşlık ilişkilerimiz sorumluluklarımız artacak daha bir çok şey.. Kimsenin kimseye hakkı yok sizde bosverin gitsin böyle arkadaş olmaz olsun sürekli canınızı sıkıyorsa hayatınızda olmaması daha iyi.

Eğer böyle devam ederse yüzüne söylemeyi düşünüyorum.Böyle konuşman hoşuma gitmiyor.Soğuk olduğumu düşünmüyorum diyeceğim.İçime attıkça kendimi üzüyorum.Eskisi gibi de olmayacak bu arkadaşlık belli oldu.

Şimdi seni anlayamaz ama evlenince anlar insanın arkadaştan daha önemli düşünmesi gereken şeyler oluyo arkadaş ikinci plana atılabiliyo

Bende evlendikten sonra arkadas cevrem bi gariplesti yuzde yuz eminim hersey ayni degisen bisey yok ama bi cogu bi triplerdeler..Valla yol veriyorum o kadar deger verdikten sonra kimsenin tribini dengesizligini cekemem. Siz de kimseyi cekmeyin :)

Ya benim de bir yakın arkadaşım ben simdiki esimle sevgili olduktan sonra beni açık açık eleştirmeye başlamıştı. Sürekli onunlasin(e herhalde tanıma asamasindayim), bu onu da sıkar, senden bıkar...ne zaman bi yere çagirsam gelmiyorsun (birlikte günübirlik geziyorduk zaten ) surekli onunlasin bla bla....bu eleştirileri, garip ön yargıları vs derken ben kendimi cektim geri. Beni bu yargılarla bunalttiğı için. Koptuk zamanla,düğünüme cagirdim gelmediği gibi başka yakın arkadaşıyla ayni gün foto paylaştı:) bekarlığa vedama gelmedi.ama ne zaman yine bi şekilde bi araya gelsek yine iğnesini batırır.. oturdugum semti bile elestirir..:) ve ben bu şekilde enerjimi emdiği için kendime kızıyorum. Diğer arkadaşlarım neden aynı fikirde değil mesela:)) ben akşamları evli olduğum halde gece yarilarina kadar dışarıda takilabiliyorum eşim açık görüşlüdür.
Demem o ki sende bir suç olmadığını düşünüyorsan yoktur. Şartlar neyi gerektiriyorsa sen öyle yaptığından eminsen. Ona adim attigin halde hala seni elestiriyorsa sana tek bir tavsiyem var...
Kaç!!! :))
enerjini kurtar ve uzulme

Açıkçası arkadaşımda geçen sene de hafif bir kıskançlık sezmiştim.Evlenme teklifi aldığımda eşim mumlarla yol yapmıştı romantik bi ortam hazırlamıştı.Arkadaşıma anlattığımda biraz yüzü düştü.Sonra yaşadığım romantik olayları çok anlatmadım.Yüzeysel anlatmaya başladım.Onun hayatında kimse yoktu o dönem.Belki üzülüyordur diye düşünüp fazla bahsetmedim.Ben ona üzülmesin diye böyle hassas davranırken onun benimle dikkatsizce konuşması da biraz zoruma gidiyor.Eve davet ettiğimde 4 çeşit ikramlık hazırladım.Senden beklemezdim, aç kalırım sanıyordum doydum valla dedi.Güldüm geçtim tabi ama sürekli de espiri yapar gibi lafı sokuşturuyor.Şaka olduğunu biliyorum kötü niyetli biri değil ama yine de geçen seneki halimle şuankini sürekli kıyaslıyor.Bende mutfakta kötüydüm gerçekten.Pilav yapmayı bile yeni öğrendim :)
Çok hafifte olsa kıskançlık olduğu için sanırım sürekli eleştiriyor beni.Överken bile senden beklemezdim dedi ya başka bi anlam çıkaramadım.

Arkadaşınız ilişkinizi kıskanmış bence.Bende de bu tarz bi durum vardı aslında.

Evlenmeden önce arkadasinizla aynı evde yasiyormussunuz. Tabii ki o zaman daha cok gorusecek konusacaksınız. Su an evlisiniz ve arkadasiniza ayirdiginiz zaman ayni sekilde degil. Oncelikle arkadasinizin sizin yeni hayatina saygı duymasi ve ayni iletisimi sizden beklememesi lazım.

Ki zaten arkadasinizin bastan beri kurduğu cumle bu konuda diğer arkadaslarina da saygi gostermedigini, o zamanki degisimi kabul etmediğini gostermiş. Tum arkadaslariyla arasi bozulduysa insan hepsinde karsi taraf mi sucluydu diye sorguluyor cunku.

Diger yandan size sans tanimamis bile. Daha once yasadiklarini sizle yasayacagina inanmis. Siz ne yaparsaniz yapin zaten oyle davraniyor size.

Siz arkadasliginiz bitmesin istiyorsunuz ama karsi taraf bu arkadasligi bitirecek gibi davranıyorsa siz bir sey yapamazsiniz.

Bence arkadasinizla konusun bu konuyu. Ben değişmedim ama sen daha onceki arkadaslarinla yasadigin sorunlari bana yansitiyorsun. Ben bu durumdan rahatsiz oluyorum deyin. Degismedim ama degistigime inaniyorsun. Evlendim ve tabii ki de iletisimimiz daha farkli olacak. Bu dogal bir durum diye anlatın.

gerçek arkadaşım olsa benim moralimi bozmaz beni huzursuz hissettirmez diye düşünüyorum.Arkadaş dediğin insanı mutlu etmeli bence
Aynen öyle takmayın gitsin sizi evlenince kaybettiğini düşünüp kaybetme korkusu ile kıskanmış da olabilir. Böyle devam ederse konuşmazsınız olur biter. Ama nedense evlendikten sonra bekar arkadaşlarla eskisi gibi olmuyor bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…