Evlilik, soru işaretleri..

Ceylinimdeceylinim

Soran olursa geziyor dersiniz, hic durmadan :)
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
12.872
17.493
498
Hanımlar fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Evlenenler hanımlar evlilikle ilgili keskeleri olanlar yazabilir mi acaba ?
Evlilikte, eş adayını seçerken ki en büyük kriterleriniz nedir ? En çok neye dikkat ettiniz ? Aldığınız en büyük ders nedir ?
Yeni evlenecek olanlara vereceğiniz fikirler, dikkat etmem gereken unsurlar nedir ?
Sizce bir evliliği sağlıklı yapan en büyük unsur nedir ? Aklınıza ne geliyorsa lütfen yazın...
Oyle büyük bir karmasadayim ki.

Ben çok şey istedim hepsi de oldu.
Kafa dengi olsun, güvenilir olsun, çok seveyim ama sevileyim de, merhametli kalbi temiz olsun istedim. Kıskanç olmasın eğlenceli rahat olsun dedim.
Doğru isteklermiş çok mutluyum.
Nereye gittin kimlerleydin demez, güvenimi hiç sarsmadı, eğlenceli olması da keyifli..
Ha başkası olsa ikimizi de çekmez ama. Bu işler de öyle herkes kendine uygun birini buluyor :D

Evlilikte, eş adayını seçerken ki en büyük kriterleriniz nedir ? En çok neye dikkat ettiniz ? Aldığınız en büyük ders nedir ?
Yeni evlenecek olanlara vereceğiniz fikirler, dikkat etmem gereken unsurlar nedir ?
Sizce bir evliliği sağlıklı yapan en büyük unsur nedir ? Aklınıza ne geliyorsa lütfen yazın...
Canım,karmaşada olduğun konuyu yazsan?
Evlenilecek erkekte olması gereken o kadar çok şey var ki, aynı şekilde kadında da.

Aşksız olmaz evlilik. Mantıklı biri herkesin sevdiği saydığı biri. Allah korkusu var maddi durumu desen çok iyi. İşi iyi . Sigara dışında başka bir alışkanlığı yok. Kimseyi beğenmeyen dayımın bile çok beğendiği biri. Fiziği yüzü çok iyi... Merhametli. Ama aşk. Ama tutku... Bilmiyorum. Nasıl olacak bilmiyorum. Aşk bir b.ka yaramıyor onu çok güzel anladım. Off
Dışarıdan bakılınca herşey tamam ama aşk nolacak.

Keşkem ailemin yanında daha uzun süre olmak kesinlikle.
Eş adayımı çok çok sevdiğim için evlendim bir kriterim yoktu. Ha gerçi bekarken salladığım çok şey vardı ama sevince insanın gözü bir şey görmüyor derler ya o misal.
Benim vereceğim bir fikir diye sorarsan arkadaşım kesinlikle fikir çatışmasını büyütüp, huzursuzluk çıkarmamak ve kesinlikle çok büyük beklentiler içerisine girmemek.
Birbirine sayggı duyan insanların evlilikleri çok sağlıklı ilerliyor.

Bunları kafana takıpta kendini mutsuz etme. Evlilik büyük bir kumar ama iyi oynarsan mutluluğun da bol olur huzurunda.
Mutluluklar

Aşksız olmaz evlilik. Mantıklı biri herkesin sevdiği saydığı biri. Allah korkusu var maddi durumu desen çok iyi. İşi iyi . Sigara dışında başka bir alışkanlığı yok. Kimseyi beğenmeyen dayımın bile çok beğendiği biri. Fiziği yüzü çok iyi... Merhametli. Ama aşk. Ama tutku... Bilmiyorum. Nasıl olacak bilmiyorum. Aşk bir b.ka yaramıyor onu çok güzel anladım. Off
Ne kadar zamandır tanıyorsun peki?

Aşk sevgi tutku,
Bir tanıdığım eşi için yıllar önce intihar etti bir sürü ilaç alıp
Klişe olacak ama son anda yetiştirdik hastaneye.
Salı akşamı geldi yapamıyorum artık bıktım bu kadından dedi.
Yani o dediğin öyle yıllarca sürmüyor.
Yüzü güzel olan bir gün huyu güzel olan her gün seviliyor ( annem gibi oldum )
Normal arkadaş gibi seviyordum eşimi.
Sağolsun kendisi o kadar çok sevdi ki bana da bulaştı
:KK53::KK53:

Sevgi en önemlisi .. O da zamanla karşılıklı emekle özveri ile olur .. Bence önce mantığı sonra kalbi sevmeli insanın ..
Şuan çok sevdiğin biri sevgisini tüketebilir evlendikten sonra .. Ama şuan güçlü duygular beslemediğin bir insan da sevgini kazanır ve günden güne arttırır ..
Benim evlilikten en büyük aldığım derstir bu ..

Bence de aşk olmalı ya o_O ben yazdığım kriterlerin aşık olduğum adamda bulunduğunu fark edip de evlendim şahsen. Bu bana uyuyor evleneyim demedim. Zaten aşıktım yani. Hala da aşığım. Eve gelişini dört gözle beklerim. Bence bunlar olmazsa eksiktir evlilik.
Bir de şu öğüt vardır: sohbetinden hoşlandığınız biriyle evlenin. İleriki yaşlarınızda en çok ihtiyaç duyacağınız şey bu olacak.

Aşksız olmaz? Bahsi geçen kişiyi nekadar zamandır tanıyorsun. Her aşk ilk görüşte başlamaz ama uzun bir zaman verdiysen olmuyorsa olmuyordur. Aşk önemli,bahsettiğin kriterler evet çok güzel ama şöyle düşün aşık olmadığın adamın kirli çamaşırlarını makineye atmak gelir mi içinden, top yaptığı çorapları (aşıkken bile uyuz eder :) ) açıp sepete atmak zor gelmez mi. Tamam evlilikte mantık da olmalı ama aşksız yapamam ben

Tanıma derken annemin uzaktan akrabası. Hani çocukluktan bu yana görürdüm anneannemlerde düğünlerde. Ama asla hiç o gözle bakmadim yakışıklı adam der geçerdim. Annesi beni begeniyormus zaten uzun zamandır 2 kere gorustuk. Görücü usulü oldu bi nevi. Bir cevap bekliyorlar.
Bilmiyorum. Dayım bile onun gibi bulamazsın dedi ki dayım kimseyi beğenmez. Anneannem çok efendi biri kaçırma diyor ne bileyim.
Ne kadar zamandır tanıyorsun peki?

bence ilk önce duygularına hitap etmeli, aşk olmazsa olmaz diyorum...
sonra denklik çok önemli (aileleriniz, eğitim durumunuz, aldığınız terbiye-kültür, ortak amaçlarınız) vs.
güven de önemli, kötü gününde yanında olması, önce canan sonra can diyebilmesi
bir de onunlayken başka hiç kimseye ihtiyaç duymuyorsan doğru insandır

Back
X