- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.972
- 798
- Konu Sahibi Ceylinimdeceylinim
ben inançlı, merhametli, anlayışlı ve iyi işi olan bir aday istiyordum.Hanımlar fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Evlenenler hanımlar evlilikle ilgili keskeleri olanlar yazabilir mi acaba ?
Evlilikte, eş adayını seçerken ki en büyük kriterleriniz nedir ? En çok neye dikkat ettiniz ? Aldığınız en büyük ders nedir ?
Yeni evlenecek olanlara vereceğiniz fikirler, dikkat etmem gereken unsurlar nedir ?
Sizce bir evliliği sağlıklı yapan en büyük unsur nedir ? Aklınıza ne geliyorsa lütfen yazın...
Oyle büyük bir karmasadayim ki.
işi idare ederdi ilk evlendiğimizde ve maalesef kinci biri, bir de hafiften cimriydi. neyse ki kinci olması dışında diğer sorunları aştık.
en önemli nokta ailesinin de onayının olmasıydı ama istememişler, eşim yalan söylemiş bana. bilseydim evlenmezdim belki de. şimdi ailesiyle sadece merhabam var, ne giderim ne de gelirler, bayramdan bayrama sadece.
romantik biri olacağını söylemişti ama anlayışlarımız farklıymış. bana göre hediye almak romantizm ise ona göre de yemek ısmarlamak, alışverişe beraber gitmek romantizm :)
dürüst ancak kibar dürüst olması en önemli şey bence, doğrucu davut olup da öküz gibi her doğruyu her yerde söyleyenden uzak olmak en güzeli. bir de çalışmayı seven erkek olmalı, tembel insan çekilmez. hem evde hem işte çalışan erkek eşine daha yardımcı oluyor bence.
damat adayı kadar aile de dürüst ve görgülü, anlayışlı olmalı. çoğu söz nişan döneminde balım gülüm, evlenince şeytan görsün yüzünü moduna geçiyor.
tanışma, söz, nişan evresinde neyseniz öyle davranın, asla taviz vermeyin, ne kadar taviz verir alttan alırsanız o kadar üzerinizde tahakküm kurmaya çalışıyorlar. sınırlarınızı şimdiden belirtin hem damat adayı hem de ailesi için, yoksa sürekli emrivakilerle, nahoş sürprizlerle karşılaşırsınız.
söz, nişan ve düğün zamanları gereken neyse hepsinin doğru ve yerinde yapılmasını istemekten çekinmeyin, her şey zamanında güzel ve özel. böyle özel günlerde bahanelere sığınan, sizin istediklerinizin aksini iddia edenlerden uzak durun, en özel güzel günleriniz ağlamakla geçmesin.
unutmayın, hiç kimse sizden önemli değil. evlilik evlenmek için değil mutlu olmak için yapılır. asla kendinizi mecbur hissetmeyin hiçbir aşamada.