Evlilik, soru işaretleri..

Hanımlar fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Evlenenler hanımlar evlilikle ilgili keskeleri olanlar yazabilir mi acaba ?
Evlilikte, eş adayını seçerken ki en büyük kriterleriniz nedir ? En çok neye dikkat ettiniz ? Aldığınız en büyük ders nedir ?
Yeni evlenecek olanlara vereceğiniz fikirler, dikkat etmem gereken unsurlar nedir ?
Sizce bir evliliği sağlıklı yapan en büyük unsur nedir ? Aklınıza ne geliyorsa lütfen yazın...
Oyle büyük bir karmasadayim ki.
ben inançlı, merhametli, anlayışlı ve iyi işi olan bir aday istiyordum.
işi idare ederdi ilk evlendiğimizde ve maalesef kinci biri, bir de hafiften cimriydi. neyse ki kinci olması dışında diğer sorunları aştık.
en önemli nokta ailesinin de onayının olmasıydı ama istememişler, eşim yalan söylemiş bana. bilseydim evlenmezdim belki de. şimdi ailesiyle sadece merhabam var, ne giderim ne de gelirler, bayramdan bayrama sadece.

romantik biri olacağını söylemişti ama anlayışlarımız farklıymış. bana göre hediye almak romantizm ise ona göre de yemek ısmarlamak, alışverişe beraber gitmek romantizm :)

dürüst ancak kibar dürüst olması en önemli şey bence, doğrucu davut olup da öküz gibi her doğruyu her yerde söyleyenden uzak olmak en güzeli. bir de çalışmayı seven erkek olmalı, tembel insan çekilmez. hem evde hem işte çalışan erkek eşine daha yardımcı oluyor bence.

damat adayı kadar aile de dürüst ve görgülü, anlayışlı olmalı. çoğu söz nişan döneminde balım gülüm, evlenince şeytan görsün yüzünü moduna geçiyor.

tanışma, söz, nişan evresinde neyseniz öyle davranın, asla taviz vermeyin, ne kadar taviz verir alttan alırsanız o kadar üzerinizde tahakküm kurmaya çalışıyorlar. sınırlarınızı şimdiden belirtin hem damat adayı hem de ailesi için, yoksa sürekli emrivakilerle, nahoş sürprizlerle karşılaşırsınız.

söz, nişan ve düğün zamanları gereken neyse hepsinin doğru ve yerinde yapılmasını istemekten çekinmeyin, her şey zamanında güzel ve özel. böyle özel günlerde bahanelere sığınan, sizin istediklerinizin aksini iddia edenlerden uzak durun, en özel güzel günleriniz ağlamakla geçmesin.

unutmayın, hiç kimse sizden önemli değil. evlilik evlenmek için değil mutlu olmak için yapılır. asla kendinizi mecbur hissetmeyin hiçbir aşamada.

Aşksız olmaz evlilik. Mantıklı biri herkesin sevdiği saydığı biri. Allah korkusu var maddi durumu desen çok iyi. İşi iyi . Sigara dışında başka bir alışkanlığı yok. Kimseyi beğenmeyen dayımın bile çok beğendiği biri. Fiziği yüzü çok iyi... Merhametli. Ama aşk. Ama tutku... Bilmiyorum. Nasıl olacak bilmiyorum. Aşk bir b.ka yaramıyor onu çok güzel anladım. Off
Dışarıdan bakılınca herşey tamam ama aşk nolacak.
Kadınların çoğu bir ilişkiye başladıktan sonra karşısındaki insan ilgili alakalı sevgi doluysa eğer o adama aşık oluyor. Bende öyle olmuştu. eşimle aynı ünv. de okuduk o benin 2 üst sınıfımdaydı. Okul hayatında hiç dikkatimi çekmemişti. Birkaç sefer gördüğümü hatırlıyorum sadece okadar. O beni uzaktan uzağa seviyormuş. Aynı bölüm okuduğumuz ve ortak arkadaşlarımız olduğu için facebookta yıllar sonra denk geldik ve muhabbete başladık.
İlk başlarda çok iyi muhabbetimiz vardı ama ben onu sıradan bi arkadaş olarak görüyordum. O ilgisini belli etmeye başladı ama ben istemedim. Sonra görüşmeyi bıraktık ama o yılmadı ilgisini sevgisini şevkatini hep hissettirdi bana. Bende gün geçtikçe onu sevdim aşık oldum. Şimdi diyorum ki iyi ki pes etmemiş ve onunla evlenmişim. Onsuz hayat çekilmezdi çünkü.
Bende durum böyle oldu.
Dünyada iyi insanların sayısı azaldı. Doğru düzgün bir insan olduğuna inancınız varsa ve az da olsa içiniz ısınıyorsa bi şans verin derim.
Aşk ve tutkuya gelince. Aptallıktan başka bişey ifade etmiyor bana körü körüne birine kapılmak. İnsanı hep yanlışa itiyor. evlenmeden önce başkasına aşık ta oldum birsürü fedakarlık yaptım, vazgeçemem de sandım ama yapmam dediğim bütün hataları o dönemlerde yaptım. Kendimi benliğimi kaybedip büyük acılar ızdıraplar çektim. Şimdi dönüp bakıyorum beş para etmezmiş kör kütük aşık olduğum adam..

Kısaltmaya çalışacağım.

Ben sadece onun yüreğine baktım, beni ne kadar seviyor, değer veriyor.
Cebindeki üç kuruşu harçlıksız kalmak adına bana harcıyordu mesela bunlara kapıldım.

Mal, mülk vs hiç umrumda olmadı. Çalışan bayan olduğum için, parayla saadete inanmadığım için
öyle yüksek beklentilerim hiç olmadı.

Koca yıl çalışalım, kazandığımızla yiyelim, gezelim, yılda bir tatile çıkalım yeter.
Biriktir biriktir hepsi bu dünyada kalmayacak mı sonuçta?

Böyle saçma düşüncelerim vardır garantici değilim pek.
İşimi sağlama alamam, alamadım nihayetinde.

Onun yüreğine bakmak yetmezmiş, ailesindeki her bir ferdin yüreğine de bakmak gerekiyormuş.
Verilen sözlerle değil, uygulamalarla yola çıkmak gerekiyormuş.

Sen sen ol, şöyle olacak yeter ki evlenelim, sözüne evlenme.

Al bak istediğini yaptım hadi evlenelim diyene git.

Mutluluklar dilerim:KK14:

Back
X