evlilik sorumluluğu ağır geldi sanırımmm

akilyon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2011
467
18
98
İstanbul
Evet,benim derdim bu.Hiçbir şeye yetişemiyorum.Ev işlerini düzgün yapamıyorum hep yarım yamalak.Eşim yardım ediyor ama fark ettim ki,evi en çok dağıtan yine benim.Mutfakta yemeğe başlıyorum, pratikliğim olmadığından biraz uzun sürüyor .İşim bittiğinde mutfağa bir bakıyorum darmadağın,toplamam da epey vaktimi alıyor.Bir türlü tüm işlerim bitti,oh be diyemiyorum.Sürekli kafamda şu da yapılacaktı bu da yapılacaktı diye listeler dolaşıyor.Bu da benim uykularımı kaçırıyor açıkcası.Huzursuz oluyorum bundan dolayı.Stresli stresli geziyorum.Ne yapacağımı bilmiyorum.

Evet,benim derdim bu.Hiçbir şeye yetişemiyorum.Ev işlerini düzgün yapamıyorum hep yarım yamalak.Eşim yardım ediyor ama fark ettim ki,evi en çok dağıtan yine benim.Mutfakta yemeğe başlıyorum, pratikliğim olmadığından biraz uzun sürüyor .İşim bittiğinde mutfağa bir bakıyorum darmadağın,toplamam da epey vaktimi alıyor.Bir türlü tüm işlerim bitti,oh be diyemiyorum.Sürekli kafamda şu da yapılacaktı bu da yapılacaktı diye listeler dolaşıyor.Bu da benim uykularımı kaçırıyor açıkcası.Huzursuz oluyorum bundan dolayı.Stresli stresli geziyorum.Ne yapacağımı bilmiyorum.

:) sormayın aynı konudan kız kardesım de muzderıp fakat o yolunu bulmuş agbımın ısıne gıdıyor ıs olmasada takılıyor aksam geldıgınde çorba yapıo zaten evı kırleten de yok coluk çocuk :) Fakat dedıgıız gıbı kolay degıl dışarıdan gozuktugu gıbı.Ama sunu anladım evlılığin ilk ıllarında aşırı uzerıne dusersenız evın vs.. ozaman erkek herzaman oyle gıtmesını bekliyor.
ÇAlışıyormusun bılmıyorum ama yavaş yavaş yap eger kafan karışıyor lıste yap yada bırgun önceden ılk once ne yemek yapacağına karar ver . yada herseyı bosver anlık yasa :) nedıyeyım aşırı kafaya takan bır ınsan için zorr...

:) sormayın aynı konudan kız kardesım de muzderıp fakat o yolunu bulmuş agbımın ısıne gıdıyor ıs olmasada takılıyor aksam geldıgınde çorba yapıo zaten evı kırleten de yok coluk çocuk :) Fakat dedıgıız gıbı kolay degıl dışarıdan gozuktugu gıbı.Ama sunu anladım evlılığin ilk ıllarında aşırı uzerıne dusersenız evın vs.. ozaman erkek herzaman oyle gıtmesını bekliyor.
ÇAlışıyormusun bılmıyorum ama yavaş yavaş yap eger kafan karışıyor lıste yap yada bırgun önceden ılk once ne yemek yapacağına karar ver . yada herseyı bosver anlık yasa :) nedıyeyım aşırı kafaya takan bır ınsan için zorr...

evet, çalışıyorum zaten çocuk falan olsa halim nice olur.Bir düzen oturtamadım henüz ondan mı diyorum yoksa sürekli böyle mi olacak bilmiyorum.

zamanla her şey oturur ama derler ya her şey kafada biter diye önce sakin olmak lazım bir de kimse mükemmel değildir sakin sakin yapınca hepsi yetişir :)

Yanlış anlamayın ama bişey merak ettim evlenmeden önce nasıldınız evde yaparmıydınız ev işi ?
Ailenizin bu konuda size olan tavrı nasıldı ?

ayy evliligimin ilk ayları aklıma geldi bir sürü bulaşık dagınık ev off o zamanlar ne pasaklıymışım ben yaa:9:
ama şimdiiiiiiiiiiiiiiiii:20:
dagınıklıga asla gelemiyorum mutfagımı her zaman toplu bırakmaya özen gösteririm gece yatmadan salonumu toplar mutfagımı toplar öyle uyurum tabi arada kacamaklar olmuyo degil.
yani cnım demek istedigim ilk zamanlar insan evlilige mi alışsın evine mi alışsın yemek yapmayamı alışsın derken kendini kaybediyo.
ama zamanla bi bakmışsın herşeyi düzenine oturtmuşsun telaş etme herşeyin zamanı var

evet, çalışıyorum zaten çocuk falan olsa halim nice olur.Bir düzen oturtamadım henüz ondan mı diyorum yoksa sürekli böyle mi olacak bilmiyorum.

Ooo çalışıyorsan bosver cok kafaya takma sende ınsansın .Yanlıs anlamayın de bıraz bıraz bencıl olmak gerekiyor .İnsan kendını de dusunmelı sonuçta esıt sartlardasınız ıkınızde çalışıyorsunuz .Yapabıldıgınız kadar .dediğim gibi çok yaparsanız herdefasında aynı derecede ıstenır :) Ama zamanla oturur düzen emın olun.KArdesım evlendı 1 yıl oldu 3 . evini değiştiriyor bıde bunun yerlesmesı var :) Yanı bızım daha cok kafaya takmamız lazım .Sıkmayın canınızı çokta kendını heba etmeyın.Hayırlı aksamlar

Neden bu kadar kendinizi kasıyosunuz anlamadım :19: Mutfakta yemek pişerken hemen kirlettiğiniz diğer mutfak gereçleri yıkayıp kadırırsanız hem mutfak bu kadar dağılmamış olur hemde pratiklik açısından kendinizi geliştirmiş olursunuz. Ev bu sonuçta dağılır yine toplanır sürekli düzenli olmazki. Evi falan kafanızı takmanızı anlamadım açıkcası keşke tek düşünceniz bu olsun.. Allah başka dertler versin :34:

Neden bu kadar kendinizi kasıyosunuz anlamadım :19: Mutfakta yemek pişerken hemen kirlettiğiniz diğer mutfak gereçleri yıkayıp kadırırsanız hem mutfak bu kadar dağılmamış olur hemde pratiklik açısından kendinizi geliştirmiş olursunuz. Ev bu sonuçta dağılır yine toplanır sürekli düzenli olmazki. Evi falan kafanızı takmanızı anlamadım açıkcası keşke tek düşünceniz bu olsun.. Allah başka dertler versin :34:

yok çok şükür başka derdim de işte işler bitmeyince geriliyorum.

arkadaşim bu kadar kafana takma calişıyomuşsun normal biraz yeni evlligin verdigi etki birde calışman en guzel dert bunlar dert bile denmez hayatta tek sıkıntımız ev işi olsa keşke......

Evliligimin ilk yıllari aklima geldi, soylemeye utaniyorum ama 1 hafta bulasik yikamadigimi biliyorum. Simdi bebegimde var ama evim toplu. Ama hergun temislhk yapmam, haftada 1 yaparim, cok sıkılirsamda kadin cagiririm. Mukemmel olmaya calısma. Gerek yok.

ben de böyleydim.
yeni yeni düzeliyorum.
yataktan kalkınca hiç toplamazdım.
işten gelince kıyafetlerimi çıkarır yatağın üzerine atardım.
mutfakta bir yemek yapardım, sanırsın ki ordunun bulaşığı var :)
yemekten sonra da hemen tezgahın üstüne atardım kirli tabaklarıı kalırdı orada.
çamaşırları çamaşırlığa sererdim toplamazdım, ipten alıp giyerdik :)

işin sırrını öğrendim.
SONRAYA BIRAKMAMAK ve PLANLI OLMAK
yemek yaparken bir yandan da kullandığım malzemeleri kaldırıyorum.
mesela çorba pişerken ben kirlileri makineye atıyorum.
yemeklerden sonra hemen durulayıp makineye koyuyorum.
yataktan kalktığım gibi yatağı topluyorum.
kıyafetlerimi ya kirliye ya da askısına koyuyorum çıkarınca.
işte böyle böyle biraz düzeldim.

ben de böyleydim.
yeni yeni düzeliyorum.
yataktan kalkınca hiç toplamazdım.
işten gelince kıyafetlerimi çıkarır yatağın üzerine atardım.
mutfakta bir yemek yapardım, sanırsın ki ordunun bulaşığı var :)
yemekten sonra da hemen tezgahın üstüne atardım kirli tabaklarıı kalırdı orada.
çamaşırları çamaşırlığa sererdim toplamazdım, ipten alıp giyerdik :)

işin sırrını öğrendim.
SONRAYA BIRAKMAMAK ve PLANLI OLMAK
yemek yaparken bir yandan da kullandığım malzemeleri kaldırıyorum.
mesela çorba pişerken ben kirlileri makineye atıyorum.
yemeklerden sonra hemen durulayıp makineye koyuyorum.
yataktan kalktığım gibi yatağı topluyorum.
kıyafetlerimi ya kirliye ya da askısına koyuyorum çıkarınca.
işte böyle böyle biraz düzeldim.

bu hafta ben de deneyeceğim her şeyi zamanında yapacağım inşallah.

Ben de böyleyim.Ama değiştim gibi biraz.Şimdiki felsefem "bırak dağınık kalsın":6: Şaka bi yana bi kaç ufak tavsiye: Yemeği dört dörtlük yapmaya çalışma, mümkün olduğunca yap buzluğa at, yaparken dağılan ortalığı toparla birikince çok fena oluyor.Kablolu büyük elektrik süpürgen olsa dahi şu dik ve pratiklerden al günlük kullanım için.İmkanın varsa büyük temizlik için bi yardımcı bayan gelsin...Gerisi için biraz gevşek olmak lazım...Boşver görme...

zamanla insan pratikleşiyor ben şimdi kendime inanamıyorum gayet hızlı bir sekilde yemek temizlik bitiebiliyorum.:1: öğrenciykn evde en dağınık bendim. insan kendi evi olunca bir süre sonra düzenini oturtuyor. rahat olmak lazım

Evin işi hiç bitmez diye klasik bir lafımız vardır biz kadınların... Bu eşlerimizi kandırmak için kullanılan bir cümle değildir. Tamamen gerçektir.. Hele ki çalışan kadınlar bu konuda iki kat daha anlayışla karşılanmalıdır...

vallahi gülesim geldi :D nolur yanlış anlama yazdıklarında kendimi gördüm o yüzden gülüyorum.. evliliğimin ilk bir yılını bende kendime zehir etmiştim.. insan bekarken ne kadar ev işlerine yardım etse de kendi evinde çok farklı oluyor.. ve daha ilk haftadan aklımdan geçen şey şu olmuştu..
" meğer annecim ne kadar çok işin üstesinden geliyormuş, meğer yükü ne kadar fazlaymış"
dert etmeyin.. çalıştığın için biraz daha zorlanırsın.. senin için şu an en büyük çözüm kendine bir düzen oluşturman..
bir arkadaş bahsetmiş mutfak konusunda o anda çıkanları hemen yıkayıp kaldırırsan mutfağın daha derli toplu olur ki emin ol bir hafta rutine bindirdiğinde elin alışıyor zaten.. aynı şekilde kıyafetler de öyle.. ben diğer konularda pratiklik kazandım ama bazen hala arada bir kıyafetleri ihmal ettiğim olur.. çok yorgun olduğum zamanlarda falan.. ozaman kızarım kendime birikince daha çok yük oluyor çünkü gözünde büyüyor insanın.. zamanla hem alışıp hem hızlanacaksın emin ol..

Back
X