• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik sözleşmesi???

Umarım neyi var neyi yok kaybeder. Bunlar gibi fırsatçı al satcilar yüzünden ülke ne hale geldi bunlara bu fırsatı veren yetkililer de doymak bilmediler. Her şeyin fiyatı uçuyor. Bir akıllı bunlar çünkü. Bir de sözleşme dayatıyor ailesi baştan ogulcuklarina tembihlemisler belli. Bu evlilik pek iyi sürmez gibi. size sürekli maddiyat ile ilgili konular gelir.

Umarım neyi var neyi yok kaybeder. Bunlar gibi fırsatçı al satcilar yüzünden ülke ne hale geldi bunlara bu fırsatı veren yetkililer de doymak bilmediler. Her şeyin fiyatı uçuyor. Bir akıllı bunlar çünkü. Bir de sözleşme dayatıyor ailesi baştan ogulcuklarina tembihlemisler belli. Bu evlilik pek iyi sürmez gibi. size sürekli maddiyat ile ilgili konular gelir.
Bedduanızı aynı şekilde size iade ediyorum. Ticaret yapmak suç mu? Ben ilk arabamı aldığımda araç fiyatları bir anda arttı sonra düştü. Biraz da şansıma denk geldi belki ama en tepeden satıp, birikimimle kendime yeni araba almıştım. Vergisini ödedikten sonra kim ne diyebilir?

Görüşleriniz için teşekkürler.

Konu sahibi sen erkek arkadaşının gündüz mesaide firmada çalışıp, aynı gün babasının işleriyle uğraşarak 12 saat çalıştığını yazdın. Hepsini aynı gün yapıyor olarak yazıyorsun.

Alım satım yapacak adam devlet dairesine mesaiden sonra gidemez, borcu harcı, vergisi, imar durumuna bakmak bunları evde mesai sonrası bilgisayar başında yapamaz. Dersinki boş zamanlarında babasıyla ilgileniyor ama sen aynı gün tüm bunları yapıp 12 saat çalışıyor yazıyorsun.

Firmayı yazmana gerek yok. İstanbul ve Ankara'da, mühendislik firmalarını bilen bir kişi bu kişinin az çok çalıştığı pozisyonu, çalışma şartlarını, alacağı maaşı hepsini anlar.

Sen de memursan arsa almaya kalksan, imza atmaya ne ara gideceksin haftasonu mu? Mecburen mesai saatinde imzaya gideceksin. İnternetten çanta mı alıyorsun.
Ben size çok basit bir şey söyledim, görmemezlikten geldiniz. Yanımda çalışan kişilerden birisi birkaç araba alıp kâr ettiği zaman satıyor. Pert araba alıp tamir ettirdiği de anlatıyordu, sanırım nişanlımın yaptığından çok daha zor.

Bunu söylemek istemiyordum ama çok boş konuşuyorsunuz. Ben kendim arabamı alırken işten izin alıp notere gitmiştim. Işten atılmadım. 🤣 Öğle arası denk gelirse (noter öğle arasi çalışıyor mu bilmiyorum.) bile gidip halledilebilir.

Kiralık daireler, diğer yatırımlar vs derken günde 3 4 saat fazladan çalışmasının ne gibi anormal bir kısmı var? İşi de ileride bırakmak istediğinden bahsediyordu daha fazla kendi işlerine odaklanmak için.

Ben size çok basit bir şey söyledim, görmemezlikten geldiniz. Yanımda çalışan kişilerden birisi birkaç araba alıp kâr ettiği zaman satıyor. Pert araba alıp tamir ettirdiği de anlatıyordu, sanırım nişanlımın yaptığından çok daha zor.

Nişanlın için bahsettiğin arsa/daire alım satım işi, araba satın alıp tamir ettirip satmaktan daha zor. Çünkü arabayı ekspertize sokarsın, durumuna bakarsın, satın alırsın, park yerine veya tamir için anahtarla sanayiye teslim edersin. Arsa almak istedin ilk olarak arsaya e devletten baktırırsın arsa sahibinden bu arsanın imar surumu vs kontrol ettirirsin, arsanın üzerinde kaçak yapı vs var mı baktırırsın, borcu harcı bunlar. Alım satım masrafı. Tapuya hisse ortakları vs. Tonla ıvır zıvır işi var. Tüm bunları hem gündüz mühendislik firmasında üst düzey müdür olarak çalışıp ardından mesai sonrası yapamaz.

Bunu söylemek istemiyordum ama çok boş konuşuyorsunuz. Ben kendim arabamı alırken işten izin alıp notere gitmiştim. Işten atılmadım. 🤣 Öğle arası denk gelirse (noter öğle arasi çalışıyor mu bilmiyorum.) bile gidip halledilebilir.

Kusura bakma ama senin yaptığın iş ile bu mühendisin yaptığı iş aynı değil. Bahsettiğin gibi çok iyi firmada mühendis adamın götünden kan alırlar babasının işi var notere gidiyormuş, yok ya, atarlar kapının önüne. O şirketlerde sigara molası bile göze batıyor işten kaçıyor diye azarlıyorlar çalışanları.
Kiralık daireler, diğer yatırımlar vs derken günde 3 4 saat fazladan çalışmasının ne gibi anormal bir kısmı var? İşi de ileride bırakmak istediğinden bahsediyordu daha fazla kendi işlerine odaklanmak için.

Kiralık daire için mesai sonrası nasıl çalışacak yine saçma. Diğer yatırım dediğin borsa vs ise ona öyle her gün 3-4 saat ayıramaz hadi program/uygulamadan analizlere bakıyor olsun, yine mantıksız.

Daha önce de yazdım, tanınmamak için abartabilirsin. Ama hala senin gibi kullanıcının gerçek olduğunu düşünmüyorum. Çelişkili şeyleri savunuyorsun.

Allah mesut etsin, sana burda yorum yapmamız bizim hayatımıza artı eksi etkisi olmaz. Ama yani insan ister istemez mantık arıyor.

Bedduanızı aynı şekilde size iade ediyorum. Ticaret yapmak suç mu? Ben ilk arabamı aldığımda araç fiyatları bir anda arttı sonra düştü. Biraz da şansıma denk geldi belki ama en tepeden satıp, birikimimle kendime yeni araba almıştım. Vergisini ödedikten sonra kim ne diyebilir?

Görüşleriniz için teşekkürler.
Ben sözde ticaret yapmıyorum ki bana iade edesiniz. Okuduğunuzu anlamaktan baya uzaksiniz. Sizin anladığınıza göre ben bir kişi bir araba alıyorsa asla satmamasi gerekir demişim gibi yazmışsınız. Biz de arabamızı değiştiriyoruz ama kullanıyoruz sizinki gibi 10 dan alıp ertesi gün 15 e satmiyoruz.
Bana kızdığıniza göre şimdiden nisanlinizin kazandiginda gözünüz var. Ama adam şimdiden sizi maldan uzak tutuyor bosanacagi günün hesabını yapıyor. Tam bir ticaret adamı.

Son düzenleme:
Bu tarz teklifleri anlayabiliyorum ama içsel olarak kabul edemiyorum bana evliliğin özüne uymuyor gibi. Fazlaca düşünülmüş, kalemle çizilmiş milimlik kaideler bilemiyorum.. Büyük konuşmayayım şahsen kabul edemezdim. Karşımdakini anlardım ama kabul edemez ayrılırdım benlik değil. Teklif edenleri yabancılamıyorum ve onlara kızmıyorum ama.

12 saat başkasının işinde çalışan adam nasıl zengin oluyor bende bu kısmı anlamadım. Çalıştığı yerde 200 bin üzeri alıyor da size bu paraları aylık harçlık olarak atabiliyorsa helal olsun.

Biraz gözünüzde büyütmüş olabilir misiniz nişanlınızı?

Sizin cikariniza olacaksa tamam olmayacaksa hayır gerçekten tüm maaşınız size kalacaksa güzel ortak alınan evde sizin olsun olur o zaman

Bizim iş yerinde çalışan biri arsa alım satımı için sürekli notere gidiyordu, izin alıyordu. altıncı ayda işten çıkarttı müdür
Bununla ilgili üste bir üye yazmış ona istinaden örnek verdim
İkincisi de sizi tanımıyorum nişanınızı bilmem etmem ama genelde bir konuda bir taraf diğerini çok fazla savunmaya ve açıklarini kapatmaya çalışıyorsa ortada hep bir sorun olduğuna inanırım hakkınızda hayırlısı olsun

Back
X