EVLİLİK SÖZLEŞMESI

Umut ediyorum ..
Pisman oldu..
Zaten yeniden hata yaparsa devrede aracilar var direk onlara soylucem..
Yani anladi ya bence bir sene 4 ay ayri kaldik evlenmedi istwse evlenebilirdii...

Ikinci sansi verecem ..
Sonra oisman olurum vermwzssem acaba iyi olur muyuz diye sonra dusunmek istemiyorum bu yizden ikinci sansi verecem..
Ins. Guzel olur....
Ya avukatla faln da hiç ugrasamam..
Avukat tutmak faln hem masrafli hem uzun is ya..
Basdan bazi saetlarimi soyledim yani bunlar olmazssa olmaz diye..
Ne sartin varsa kabul edecem dedi..
dedigim gibi avukat deyilde savciliga gidip bilgi alabilirsin diye düşünüyorum inşallah hersey gonlunce olur

Canım sen bu şansı vetmeden yaşamadan içinde bitmeyecek,doğanın böle bir dengesi var,o yuzde. Bu şansı verip yaşayıp görmenden yanayım,iyide olabılır,kötüde olabılır,yenı bırınede şans versen aynı oranda ıyı çıkabılır,kötü çıkabılır,önemli olan geriye dönüp bakmaman,canım sözleşme istersen bu sonra sana kötü döner,bunu takar,ilk sorunda ıntıkam alır,bence sen yürepini serin tut,ve yaşa,bu sözleşme başını ağrıtır,emın ol,bende bazen eskilere şans berdım,içimde tamamen öldü,iyiki verdimki yaşayarak gördüm,çok çok çok öutlu ol inş
SUNU DA BELIRTEYIM ARKADASLAR...
Ben bu k.k da o kadr bayanlar gordum ki..
Onlara gore hayat toz pembe ..
Yani demekki onlar mutlu..
Ama benim dunyamda benim etrafimda hayat dort dörtluk degil..
Bosanmak cozum degil cogu zamn ..
Ben boaandim gordumm..
Etrafimda onca insan var hicbirisinin de evliligi super degil illa sorun oluyor kimsiinin esi super k.v kotu yani her birinin ayri ayri derdi var..
Simdi bunlarin hepsi boşansin mi??
Yani su bir gercekki sorunlardan kacarak mutluluga erişemeyiz bazen de o sorunlarla mucadele etmek lazim..
Ben burdaki arkadaslarima fikirlerini soyledikleri icin asla gepki vermiyorum cok tesekkur ederim...
Ama beni. Etfafimda yok oyle 4 4luk insan..
Bir yakinim bosandi bir tane de oglu vardi..
Ikinci esi başta cocugu kabul etti eski esinden olan cocugu..
Sonra istemedi evden kovdu p.ç....
Dedi..
Yani yok oyle guzel hayat bosandi ikinci nasil cikti ..
Bende korktum bu yuzden karsima cikaxak insanin eski esimden iyi olacaği garanti mi yok..
Faha bir arkadasim yeni konu acti..
6 aylik evli aldatilmiş..
Ve 4 5 senelik ilişkileri olmuş..
Bu kadr zamnda taniyabilmiş mi????
Erkek arkadsini yok..
Insanlari tanimak cok zor artik..
Sana nişanlilik doneminde cok guzel gözukuyor sonrasi hüsran...

Rabbim mutlu eder ins...
Yani son olarak sunu soyluyorum ..
Bu hayatin sikintisi çilesi derdi bitmiyor..

• Beğen
Reactions: mw-
Benim istedigim mal faln degil ya...
Ne bileyim ..
Ilerde sikinti olursa ben istedigim zamn beni bosasin bu tarzda onun disinda zaten paylasack mal faln da yok ..
Evlilik sözleşmesi denilen şey sadece mal rejimi ile alakalıdır. Hukukumuzda dört çeşit mal rejimi vardır. Mal ayrılığı, mal ortaklığı, edinilmiş mallar katılma rejimi, paylaşmalı mal ayrılığı.
Çiftler istedikleri Zaman istedikleri mal rejimini seçebilirler
Sizin dediğiniz gibi beni boşasın vs evlilik gibi ciddi bir kurumla alakalı hukuk düzeni böyle bir sözleşmeye izin vermez

Evlilik sözleşmesi denilen şey sadece mal rejimi ile alakalıdır. Hukukumuzda dört çeşit mal rejimi vardır. Mal ayrılığı, mal ortaklığı, edinilmiş mallar katılma rejimi, paylaşmalı mal ayrılığı.
Çiftler istedikleri Zaman istedikleri mal rejimini seçebilirler
Sizin dediğiniz gibi beni boşasın vs evlilik gibi ciddi bir kurumla alakalı hukuk düzeni böyle bir sözleşmeye izin vermez
Sagol canim bilgilerin için..

Açılın hukukçu geldi :dondurma: evlilik sözleşmesi mal rejimini belirlemeye ilişkindir. Daha bismillah evlenmeden boşanmaya ve velayete dair şart mı koyduracaksınız. Hukuken de mantıken de mümkün değil. Bence siz iyi düşünün kararınız ne olursa olsun inşallah çok mutlu olursunuz :KK49:

Eşin seni sevdigime inan demiş. Peki ya sen seviyomusun. Güvenmek istiyosun ama bi yanında kararsız. Mutlu olmanı diliyorum.

evlilik sözlesmesi olası ayrılık durumundaki mal paylasımı konusunda oluyor. iste hicbir maddi talepte bulunmayacagım gibi gibi..

Açılın hukukçu geldi :dondurma: evlilik sözleşmesi mal rejimini belirlemeye ilişkindir. Daha bismillah evlenmeden boşanmaya ve velayete dair şart mı koyduracaksınız. Hukuken de mantıken de mümkün değil. Bence siz iyi düşünün kararınız ne olursa olsun inşallah çok mutlu olursunuz :KK49:
Tesekker edwrim arkadasim hoş geldin..
Bemcede bu sozlesmeyi ben merak ettim nasil oluyor diye..
Hakkimda hayirlisi olsun ins...
Ben zamana bidakiyorumm herşeyi akişina..

Eşin seni sevdigime inan demiş. Peki ya sen seviyomusun. Güvenmek istiyosun ama bi yanında kararsız. Mutlu olmanı diliyorum.
Guvenmeyi cok istiyorum evet..
Ama korkularim var..
Yasadigim agir seyler var..
Ve diger yandsn sikintilarim varr..
Ins. Mutlu olurumm...

Evlilik sözleşmesi böyle bir şey değil ama ya... Sizinki farklı bir durum olur.

Bir de gerçekten böyle bir adama karsi güvensizlik varken, o evliliği ne ayakta tutacak sizce? Güven sevgi ve saygı ile temeller saglamlasir. Sizinki çürük zemine gökdelen dikmek gibi...

dedigim gibi avukat deyilde savciliga gidip bilgi alabilirsin diye düşünüyorum inşallah hersey gonlunce olur

Savcılık böyle bir bilgi vermez o şekilde çalışmaz

Bilgiyi avukattan alabilir de öyle centilmenlik sözleşmesi yok Türk hukukunda

Yani sen adamı aldatsan bana ne sözleşme vardı boşayacaktın beni karşılıksız velayeti de bana verecektin vs diyemezsin

Konu sahibi Sözleşme mala mülke ilişkin eğer sünger çektiyseniz buna da sünger çekin istediğinde hemen boşanma vs diye baştan pazarlık yapmayın

Evlilik sözleşmesi bana göre dogru degil. Evlendiysen her seyini paylaşıyorsun mal mülk icin evlilik sözleşmesi yapılıyor genelde. Ama sizin durum farklı geldi bana. Belki de siz düsünmekte haklısınız.

SUNU DA BELIRTEYIM ARKADASLAR...
Ben bu k.k da o kadr bayanlar gordum ki..
Onlara gore hayat toz pembe ..
Yani demekki onlar mutlu..
Ama benim dunyamda benim etrafimda hayat dort dörtluk degil..
Bosanmak cozum degil cogu zamn ..
Ben boaandim gordumm..
Etrafimda onca insan var hicbirisinin de evliligi super degil illa sorun oluyor kimsiinin esi super k.v kotu yani her birinin ayri ayri derdi var..
Simdi bunlarin hepsi boşansin mi??
Yani su bir gercekki sorunlardan kacarak mutluluga erişemeyiz bazen de o sorunlarla mucadele etmek lazim..
Ben burdaki arkadaslarima fikirlerini soyledikleri icin asla gepki vermiyorum cok tesekkur ederim...
Ama beni. Etfafimda yok oyle 4 4luk insan..
Bir yakinim bosandi bir tane de oglu vardi..
Ikinci esi başta cocugu kabul etti eski esinden olan cocugu..
Sonra istemedi evden kovdu p.ç....
Dedi..
Yani yok oyle guzel hayat bosandi ikinci nasil cikti ..
Bende korktum bu yuzden karsima cikaxak insanin eski esimden iyi olacaği garanti mi yok..
Faha bir arkadasim yeni konu acti..
6 aylik evli aldatilmiş..
Ve 4 5 senelik ilişkileri olmuş..
Bu kadr zamnda taniyabilmiş mi????
Erkek arkadsini yok..
Insanlari tanimak cok zor artik..
Sana nişanlilik doneminde cok guzel gözukuyor sonrasi hüsran...

Rabbim mutlu eder ins...
Yani son olarak sunu soyluyorum ..
Bu hayatin sikintisi çilesi derdi bitmiyor..

Kalbinizi kırmak istemiyorum ama hangi nedenlerle bir insanla evlenilmez ya da boşanılmaz bunları da yazar mısınız?
Mesela size şiddet uygulayacagını bilseniz evlenir miydiniz?
Bunu biliyorken şimdi neden evlenmek istiyorsunuz?

2. eşler her zaman kötü degildir, genelleme yapmayın, forumda bile olumlu bir çok örnek var.
Ancak diyelim ki sizin karşınıza kötü insanlar çıktı... Hayatınızı evlenmeden de geçirebilirsiniz ki.

Dediginiz gibi yalnızca sorunlardan kaçarak mutluluga erişemeyiz, mücadele etmek lazım.
Siz de şu anki şartlarınız içinde bir mücadeleye girin.
Eşinizle, evliliginizle ilgili mücadele edilmeye değer bir şey yokmuş bence. Ancak buna ragmen yine de boşanmadan önce ugrastıgınızı emek verdiginizi düşünüyorum. Bir daha neden aynı karanlıga evet diyesiniz?

Biz de öyle filmlerdeki gibi bir sözleşme olmuyor sanırım. Yani beni aldatirsa su kadar tazminat cocugin velayeti bende vs gibi biseyler icine koyamazsiniz. Bildigim kadariyla tabii. Bizdeki versiyonu mal paylaşımı adına yapılıyor. O da zaten evlilik süresince edinilen mallar ortaktir prensibini benimsemek istemeyen aileler için.

Back
X