evlilik tazminatı ve dogum parası için acil yardım lütfen

medusase

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2012
342
0
46
İstanbul
calısmıs oldugum işyerinde 2 yılı doldurdum 18.10.2011 tarihinde evlendim ve evlilik tazminatı için cıkmayı düşünüyorum yanlız su anda 2.5 aylık hamileyim buna göre evlilik tazminatım için işten ayrıldıgımda dogum parası alabiliyor muyum okudugum bazı forumdalarda gecmiş 1 yılda yatan 120 gun prim var ise alınabilecegi belirtiliyor konu hakkında bilgisi olan var mı arkadas ?

doğum parası alman için ssk'lı olman gerekiyor.eğer ssk çıkışın yapılırsa doğum parası alamazsın..

doğum parası denilen şey doğumdan önce 2 ay doğumdan sonra 2 ay izin hakkın oluyor ya onun ssk dan toplu ödenmesi

calısmıs oldugum işyerinde 2 yılı doldurdum 18.10.2011 tarihinde evlendim ve evlilik tazminatı için cıkmayı düşünüyorum yanlız su anda 2.5 aylık hamileyim buna göre evlilik tazminatım için işten ayrıldıgımda dogum parası alabiliyor muyum okudugum bazı forumdalarda gecmiş 1 yılda yatan 120 gun prim var ise alınabilecegi belirtiliyor konu hakkında bilgisi olan var mı arkadas ?

ekim 2012den önce işyerine dilekçe yazarsan evlilik tazminatı alma hakkın var..

doğum parasına gelince.sen o işyerinde çalışırsan son aylara kadar o zamn alırsın doğum parasını orda bir çalışan olursan yani.

yani ben evlilik tazminatı için n işten cıkarsam ssk kesildigi iççin otomatik olarak dogum parasıda kesilmiş oluyor anladıgım kadarıyla ?

peki işten ayrılmadıgım takidr de kullanmıs oldugum bu dogum izni aylıgım kadar mı yatıyor onun 3 de 2 si kadar mı ve bu parayı izin sırasında her ay alabiliyrmuyum yoksa ancak dogumdan sonramı

peki işten ayrılmadıgım takidr de kullanmıs oldugum bu dogum izni aylıgım kadar mı yatıyor onun 3 de 2 si kadar mı ve bu parayı izin sırasında her ay alabiliyrmuyum yoksa ancak dogumdan sonramı

maaşa göre hesaplama her ikiside ,doğum izin paralarını iznin bittikten sonra alıyorsun.doğum izni aylıgın kadar sanırım.her ay alamıyorsun..toplu şekilde pttden alınıyor sanırım..:40:öyle okumuştum ben

merhaba arkadaşlar

bilgisi olan arkadaşların bana yardım etmelerini rica ediyorum.ben 7 yıldır aynı işyerinde çalışıyorum ve pek sistemli bir işyeri değil burası işten çıkardıklarının bile tazminatlarını zorla veriyorlar ve ben ekim ayında evleneceğim nasipse evlendikten sonra aynı işyerinde çalışmayı düşünmüyorum evlilik tazminatı almaya hakkım olacakmı ve bu olayı işyerime ne zaman bildirmem gerekiyor.tazminat vermeyi red ettikleri durumda bukadar zamanlık hakkımı nasıl alabilirim tecrübeli ve bilgisi olan arkadaşların yardımlarını rica ediyorum

evlendikten (resmi nikahı esas alarak) sonraki bir yıl içerisinde evlendiğiniz için ayrıldığınızı işyerinize bildirirseniz tazminatınızı alabilirsiniz.
zorluk çıkartıyorlarsa çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığının bölge müdürlüğünü arayıp sorabilirsiniz yardım ediyorlar genelde
en olmadı ihtar çekecek avukata vereceksiniz

evlendikten (resmi nikahı esas alarak) sonraki bir yıl içerisinde evlendiğiniz için ayrıldığınızı işyerinize bildirirseniz tazminatınızı alabilirsiniz.
zorluk çıkartıyorlarsa çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığının bölge müdürlüğünü arayıp sorabilirsiniz yardım ediyorlar genelde
en olmadı ihtar çekecek avukata vereceksiniz

ilgilendiğiniz için teşekkürederim

merhaba arkadaşlar

bilgisi olan arkadaşların bana yardım etmelerini rica ediyorum.ben 7 yıldır aynı işyerinde çalışıyorum ve pek sistemli bir işyeri değil burası işten çıkardıklarının bile tazminatlarını zorla veriyorlar ve ben ekim ayında evleneceğim nasipse evlendikten sonra aynı işyerinde çalışmayı düşünmüyorum evlilik tazminatı almaya hakkım olacakmı ve bu olayı işyerime ne zaman bildirmem gerekiyor.tazminat vermeyi red ettikleri durumda bukadar zamanlık hakkımı nasıl alabilirim tecrübeli ve bilgisi olan arkadaşların yardımlarını rica ediyorum

evlenene kadar ve evlendiklten sonra bir ay daha aynı işyerinde devam edersen evlilik tazminatına hak kazanıp tazminatını alıp cıkabilirsn eger işverenin tazminata yaklasmıyrsa noter aracılıgıyla ihv-bar göndererek alabilirsn kazanmıs oldugun bir hak elinden alamazlar fkat aynı işyerinde devam edip evlilik tarşihinden en az bir ay sonra cıkman lazım.

şöyle yapman gerekiyor. iş yerinizin .... nolu çalışanıyım. .... tarihte evlendim. İş temposunun yoğunluğu nediyle evliliğimde sorunlar yaşıyorum. Bu nedenle iş aktimin fesini rica edeyorum gibi bir şey yazman lazım. Bunun ayrıntılarını öğrenmen lazım. Asla işi bırakıyorum veya istifa ediyorum gibi şeyler yazma. Bunun dışında şirket bunu verdikten sonra hemen bir notere gidip ihtar çekmen lazım ki işveren bana böyle bir belge sunmadı demesin. Sonra hiç bir hak iddia edemezsin.Çok dikkatli araştır ve ondan sonra yap.

Back
X