Evlilik te eşya alımı

Alınır alınmasına ama iki tarafında içine sinmeli alışveriş. Ahşap mobilyalar falan olur ama ben yatak almam mesela. Böyle böyle ortayol bulunabilir. Aileden yardım görmeyeceğiniz için çok borç olmasın diye istiyorsa bunu amenna, ama sebebi cimrilikse çekilir dert değil bana göre.

Ben kalitesiz birinci el alacagima, kaliteli ikinci eli tercih ediyorum. Bana normal geldi o yüzden ama sizin icinize sinmeyecek saniyorum.

Tercih kullanacak kisinin olmali her zaman.

erkek arkadaşınız kaç yıldır çalışıyor?
maaşıyla ne almış ne sahibi olmuş?
yaşam biçimi nasıldır?
tatil disarda yene içme kılık kıyafetine dikkat etme vs nasıl?
ailesine maddi yardımda bulunuyor mu? bulunuyorsa makul bi ölçüde mi evin babası gibi mi?

cimri mi yoksa hayata bakışı mi minimal anlamak lazım

2.el elektronik. Ne zaman bozulacağı, nasıl kullandıkları, kac kere tamir gördüğü belli değil. Bozulduğunda 2 kere ücret ödemiş olacaksınız
Çünkü yenisini almak zorunda klacaksınız

Yok bazen direk garantisi devam eden urunler satiliyor.
Kendim 3 aylik kurutma makinemi tasinma sebebiyle satmistim, alan ne sansliydi 😀

Şimdi dürüst olalım normal şartlarda evlenip kuracağı eve kimse kolay kolay ikinci el eşya almaz. Gerekirse düğün yapmayın ama eşyaları sıfır alın. Kullanılmış eşyanın ömrü kısa oluyor eve gectikten sonra onu yenileyemezsiniz de çocuk falan filan derken. Ayrıca içinizde kalır diye düşündüm, kavga sebebi de olur sonra bu konu.

Muhalefet olmak degil niyetim ama. Bir deneyimimi paylasayim.

Evlenecegim zaman baya alisveris yaptik, en son kala kala ayakkabilik kaldi. Danfik sunta ayakkabiliklara dunya para istiyorlar. Kiyamadim parama 😄 ikinci elde bir tane direk ahsap ayakkabilik buldum aldim zamaninda 100 tl ye. O zamanlar sunta 1. Eller de 250-300 bandındaydi.

Bu ayakkabilik benimle 3 kez tasindi, sokulup takildi. Ben 10 yillik evliyim, ayakkabilik simdi annemin evinde kiler dolabi oldu. Bir on yili daha var en azindan. Bizim o zamanlar aldigimiz marka mobilyalar vs bu kadar tasinmaya dayanamadi, bu ayakkabilik dayandi.

Ikinci el bence gorup aliyorsan eger cok başarılı olabiliyor.

Yok ya. Ordaki koltuk takimlsri eski model. Dugun paketi yapan magazalar oluyor orda oturma-yemek-yatak odasi alabilirsiniz. Esya alinca yillarca kullaniliyor. Niye ikinci el alican.elden taksit yapanlar da oluyor.

Az alın eşyayı. Salona yemek odası takımı almayın mesela ya da tv ünitesi. Bir köşe koltuk bile yeter. Sehpa alırsınız bir de internette çok makul fiyata demonte ürünler var. Artık evler o kadar küçük ki komodinleri yatağın iki yanına koymak her evde mümkün olmuyor. Odanın değişik yerlerinde duruyor. Öyle olacağına bir yatak bir gardrop olsa yeter. Ben çok eşya aldığıma pişmanım. 😵‍💫

Ay ben de nişanlıyım ekimde evlencem, nereden alacak sevgiliniz bana desin ben alayım. Bu arada ben de nişanlım da yaklaşık olarak nişanlınızın iki katı para kazanıyoruz ama letgodan uygun ve güzel bir şey bulursam alırım. Bana atsın linklerini özelden.

Bugün madame cocoda yüzde elli indirim var diye gittik, her şey aşırı pahalı. Valla çeyiz meyiz zaten düşünmüyorum da, artık pazardan bakıcam ya da ulusa gitçem bakcam napcam bilmiyorum.
çıkrıkçılar yokuşundan yaptırmıştım ben perdeleri vs.masa örtüsüne dek oradan almıştım.hala vardır sanırım orası

Az alın eşyayı. Salona yemek odası takımı almayın mesela ya da tv ünitesi. Bir köşe koltuk bile yeter. Sehpa alırsınız bir de internette çok makul fiyata demonte ürünler var. Artık evler o kadar küçük ki komodinleri yatağın iki yanına koymak her evde mümkün olmuyor. Odanın değişik yerlerinde duruyor. Öyle olacağına bir yatak bir gardrop olsa yeter. Ben çok eşya aldığıma pişmanım. 😵‍💫
ev kendinin olacak yaptıracaksın eşyayı eve göre.gardrop bile gereksiz olacak o zaman.giyinme odası gibi bölersin odayı raflar yaptırırsın daha hoş ve modern olur.duvar rafları hastasıyım kapaklı ya da kapaksız.ama hazır mobilyalarda pek yoktur.hem yerden tasarruf hem de şık duruyorlar.kiracı olunca ya da gezici memur eşya netsinn?ne işim var uleynnn bu dar evde diyorlar eşyalar? :KK45:

Eşyalarımı tanınmış reklam markasından değil uygun bir mağazadan aldım. Kampanyalı set aldım. Hepsi içime sindi gelenlerde ne zevkli döşemişsin evini derler. Evet borca girdim hemde güzel girdim. Fakat 2 yıl içinde bitirdik borçları. Poşetlerini ambalajlarını kendim açtım. Ben ikinci el eşya istemezdim özellikle elektronik te

2. el ne almayı düşünüyor merak ettim genel olarak beyaz eşya falan mı ? arızalı olur garantisi bitmiş olur arızalanırsa sonra daha çok masraf eder
a101de falan bazen bulaşık makinası satılıyor beyaz eşya satılıyor ikinci el alacağına oradan alsın bari ...

tamam gereksiz para harcamansını bende sevmem uygun fiyatlısı varsa onu tercih ederim ama evlenirken sıfır almak daha mantıklı

Back
X