Evlilik Teklifi cokmu zor?

Bir restoran da oturuyorduk..
Eşim bana "nikah için başvurumuzu yapalım mı?" diye sormuştu..
Bende "olur" demiştim..
Ama içim burkulmuştu ve "evlilik teklifi bile etmedi" diye üzülmüştüm...
Ertesi gün kuaförde saçlarımı yaptırıyorum..
Eşim aradı "evdemisin" diye sordu(aynı evi paylaşıyorduk)..
Kuafördeyim dedim..
Bu beni tekrar aradı "kuaförden alırım seni eve geçeriz" dedi..
Aldı ve eve doğru giderken..
"Dışarda yemek yiyelim ama önce eve gidip üzerimi değiştireyim" dedi..
Evin önüne geldik ve"sen bekle arabada ben giyinip geleyim" dedi..
Bekliyorum..
Beni aradı"pantalon seçemiyorum eve gelirmisin?"...
Kapıyı bir açtım kiiiii...
Mumlardan bir yol...
Yolun sonun da puf,pufun üzerinde bi peluş köpek..
Köpeğin patilerinin arasında bir kutu..
Tv de resimlerimizin slayt gösterisi..
Fonda en sevdiğim Songs Ohia şarkısı olan "nervous bride"..
Kutuyu eline aldı ve önümde diz çöktü..
Ve mutlu son..
Evlilik teklifinin "saçma"olduğunu düşünen arkadaşlar..
Gerçekten muhteşem bir duygu..
İster sözlüyken,ister nişanlıyken...
Her kadın bunu yaşamalı bence..
Konu sahibi kardeşim..
İnşallah çok güzel bir evlilik teklifi alırsın..
O duyguyu yaşayınca buraya yaz oki..?

Evlilik teklifi elbette zor değil ama ikinizde birbirinizi sevip evlenmek istiyorsanız, bu ilişkide eşitsiniz.
Yani sizde bu teklifi yapabilirsiniz.
Siz neden yapmıyorsunuz?
Bu düşüncemi saçma ve komik bulanlar olucaktır. Genelde hep eşitliği savunup erkek odaklı beklentileri vardır. ''Ama biz bayanız! '' Yani?
Eşim bana güzel bi evlenme teklifi etti, ama biz henüz flört etmiyorduk. Yani olması gerektiği gibi. '' Çıkma'' teklifi değilde önce kafada netleştirip bu edilmeli bana göre. Yetişkin insanlarız elbette hemen sözlenmedik. Biz çıkma muhabbetine evlilik adıyla başladık sonuda evlilik oldu.
Öğrenci işi otobüste ben evlenmek istiyorum artık dedi, hayırlısı olsun dedim. Seninle olsun isterim uygun görürsen dedi.
Hepsi bu.
Ne eksiğim ne fazla.
Samimi ve kendine özgü.
Artık yatla boğaza götürüp köprüye yazı yazdırıyorlar.
İnanki düşünmeden yapılıyo o. Herkes ne yapıyorsa o.
Herkesin düşüncelerini, hislerini paylaşmıyoruz ki biz. Neden böyle şaşalı. Eğer çocuklarımıza anlatmaksa bu duyguyu onlara daha özgün anlar, sadece babasının sözlerini bırakmak isterim.

Umarım mutlu olacağın kendine özgü anların olur, ömrün boyunca.

Türk kızı olmakla ilgisi yok bunun tercih meselesi. Ben tanımadan etmeden, anlaşabiliyor muyuz görmeden ve karşı taraftan da bir niyet görmeden evliliği e- sini etmem. O amaçla başlamak saçma bana göre. Nişana da söze de gelmez olay teklif olmadan. Önce biz bir açılığa kavuşturalım sonra ailelere gelsin değil mi? Ben ilişkilerime hoşlandığım, sevebileceğim, yanında olmak istediğim insanla başlarım, anlaşırsak evlilik düşünülür. Bekarım ama daha önce teklif aldım. Hoş kabul etmedim ama.

Valla ben de cok onemsiyordum canim.. sozu cok kisa surede yapmistik biz de. Ama dedim bi teklif duyamadim hala diye.. bana zaman ver demisti benim ki.. gel zaman git zaman olmadi teklif falan :))

benim de aynı şekilde oldu ve sonunda da almadım evlilik teklifi. isteme akşamında taktı tektaşı eşim. bence saçma. basit bir akşam yemeğinde etseydi teklifi ve yüzüğümü taksaydı da çoook mutlu olabilirdim.

Harika... Umarim aynilarini yasarim :)) ben de teklifsiz evlenmek istemezdim

Nişanlandıktan sonra evlilik teklifi etmek biraz mantıksız gibi.
Bilemedim. :26:
Biz nişanlanmadan önce bir gün Galata'ya gezmeye gitmiştik.
Ama içine giremedik sıra yüzünden bekleyemeyip yanından geçip gittik.
O zaman Galata'ya kiminle çıkarsan onunla evlenirsin diye duydum demiştim.
Hatta oda biz şimdi kıyısındanmı döndük demişti.
Sonra unutmuşum.
Yine bir gün istiklale gittik,Galata'ya çıktık.
O zamana kadar ne o ne ben çıkmamışız tesadüf ki.
Aşağı doğru bakarken şok oldum.
Koca bir pankart adım onun soyadı ve soru işareti.
Ardındanda yüzük
Umarım sende en kısa sürede evlilik teklifini alırsın.

Ben şunu anlamadım:

Burada yazan bir kaç genç kızımızda RESMİ EVLİLİK TEKLİFİ ALMAMIŞ...Ama niyet ciddi,söz var arada,nişan tarihi belli...

Şimdi empati yapıp BU KADAR İLERLEDİYSENİZ DETAYA TAKILMAYIN MUTLULUGUNUZA BAKIN DEYİNCE ODUN MU OLDUK :))

Kardeşlerim,kızçelerim,akıl var izan var...

Karşınızda ki adamı ailenize takdim edene kadar TEKLİF ETMEDİN OYNAMIYORUM tavrını koymanız gerekmez miydi?

Siz beceremediyseniz bunun da sorumlusu biz miyiz yani:))

Son düzenleme:
oda birşeymi biz 8 kasımda evleniyoruz ama evlenme teklifi falan almadım ilişki ciddi başlayınca pek önemi kalmıyor sanki hoş bi evlenme teklifi alaydım iyiydi

missblue,

teklifi kopartmak siz geçn kızlarımıza düşüyor.istersin tabii ki de...ben senin gibi olana bir şey demedim ki.

nişanlanma arefesinde olan arkadaşımıza-- buna takılma zedeleme dedim.

dilerim seni mutlu edicek bir teklif alırsın ...ne diyeyim hayırlısı...

***çok şey beklemiyorsan illa ki mutlu olursun emin ol.çünkü hayat küçük detaylarda gizlidir...

oda birşeymi biz 8 kasımda evleniyoruz ama evlenme teklifi falan almadım Ilişki ciddi başlayınca pek önemi kalmıyor sanki hoş bi evlenme teklifi alaydım iyiydi

oyy oyy buda fenaymış)) masada nikah memuru sorunca evet deme...önce teklif de ...intikamını al ...şahaneee....

Zaten hata orada başlıyor açıkcası ben söz muhabbetine başlandığı an "aa ne münasebet ben daha evet demedim ki teklif hani" derim Çok şey beklememenin yanı sıra detaycıyım malesef çünkü içimde ukte kaldı mı aman neyse diyebilen toplulukta değilim.
Tamam nişana geçince teklif beklemek saçma belki ama ben adama bunu duyunca çok mutlu olucam ilerde çocuklarıma tatlı tatlı anlatıcam dediğimde de bi'zahmet yapıversin atla deve değil ya sonuçta kız dillendirmiş bunu demek ki ukte kaldı içinde

Bu arada teşekkür ederiiiiim inşallah, maşallah, AMİN

misssblue nun sevgilisi oku bunuuuuuu:)) not al evladım...

Beni anlamaniza sevindim :) evet nisan arefesinde sacma belki ama arkadaslarinda dedigi gibi sonucta olmasi gereken ama olmayan bi teklif var ortada ve bunun beni nekadar üzdügünü dillendirmisim.bizim sözümüz bazi sebeplerden ötürü erken ve ani oldu o yüzden o ara yapamamasini anliyorum ok ama yapcakmis gibi davranip ve bukadar söylememe ragmen yapmamasini anlamiyorum ne bilim iste bende yasamak isterim sonucta böyle bisey

Ve gün yaklasip onun bu konuda bisey yapmadigini gördükce okadar üzülüyorumki.ve yaninda hic mutlu olamiyorum hep somurtuyorum,oda sebebinin farkinda.. of bilmiyorum ya ben cok duygusalim ve cok takiyorum kafama

Keske senin kadar sansli olabilseydim :s

Bekle bakalım...
Belki planlıyordur bişeyler..
Ama sende çıtlat biraz istersen..
Evlilik teklifi beklediğini..

Defalarca söyledim, dünde belirttim yeterince yani artık açıkça söyler oldum :)
Moralim çok bozuk bu yüzden hiç sağlıklı karar veremeyebilirim bundan korkuyorum, nişanıma 4 gün kalmış ne heyecan var ne heves ... Böyle olması gerekiyomuydu ? Neden ben nişanım için heveslenemeiyorum niye mutlu olamıyorum :s sırf bu yüzden, ona çok kırgın olduğum için.

Mutsuz olmanı gerektirecek bişey yok..
Belki de nasıl yapılacağını bilmiyordur...
Bence nişanını bu konu yüzünden sabote etme..
Teklif alanlar çok mutlu...
Teklif almadan evlenenler çok mu mutsuz..?
Asla..!
Ben gelinlik giymedim mesela..
Sırf bu ritüel olmadı diye mutsuz bi evliliğim mi var..?
Hayır..
Nişanının tadını çıkar..
Bugünler gelmiyor bir daha geri.

Bende bekliyodum hatta cok laf ettim ona .bi gun deniz kenarinda otururken her yer karanlik cikardi bisey verdi bana ama hic konusmuyo bu ne dedim bak dedi baktim yuzuk.icimden neler diyorum kiziyorum bu muydu yani dedim iki kelime etse seni seviyorum vs yok yok zorla sırıttım sarıldim fln. insan odun olunca hatta kütük boyle oluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…