Evlilik teklifini reddettim

Uzulun diye soylemedim ama ya :KK43: aksine cok mutlu olun diye soyledim.
Biliyorum teşekkür ederim.Onun varlığını yokluğunda anladım.24 saat geçmedi çok özlemişim bile

Kızlar üstte böyle forum tarafından tebrik mesajı var ona cevap yazılmıyor değil mi

Eklentiler

• 54C46277-0B16-4874-A212-BC3D7E5A3CD9.webp
    54C46277-0B16-4874-A212-BC3D7E5A3CD9.webp
    26 KB · Görüntüleme: 108
Bir tarafın daha fazla sevdiği bir ilişkide: bir taraf sömüren , diğer tarafta sömürülen olur; ta ki sömürülenin gözü açılana kadar.
Ay hayır ya benim demek istediğim bu değil erkeğin bebek gibi sevdiği üstüne düştüğü ve kadının da bunun değerini bildiği ilişki diyelim o zaman 🤭

Bir tarafın daha fazla sevdiği bir ilişkide: bir taraf sömüren , diğer tarafta sömürülen olur; ta ki sömürülenin gözü açılana kadar.
Evet doğru ve bazen çok korkuyorum bir gün yorulursa çok sevmekten diye

Ne desem yalan olur.
Daha kendim çözemedim sebebi şu şu diyemiyorum.
Başka başka mevzulara olan kırgınlık mi desem,cezalandırma mı desem(ama bu çok ağır olur)
Konuşmadan önce bu sorunun cevabini bulmaniz lazim ki açık ve dogru bir iletisim kurabilin. Demesi kolay ama...

Bence herkes fazla tepki veriyor. Yazar beklemediği anda gelmiş olabilir bu teklif. Duygu karmaşası yaşadığı bir anda olabilir. Ayrıca ergenlikle ne alakası var. Kadın her yaşta naz yapabilir cilve yapabilir küçük bir kız çocuğu gibi davranabilir sevdiğine karşı. Konuyu depreme bağlamadan karşılıklı hislerinizi, o an ki duygu durumunuzun nasıl karmaşık olduğundan bahsedebilirsiniz. Belki de adam da aniden sevgiyle coştu teklif etti bilemeyiz.

Bence herkes fazla tepki veriyor. Yazar beklemediği anda gelmiş olabilir bu teklif. Duygu karmaşası yaşadığı bir anda olabilir. Ayrıca ergenlikle ne alakası var. Kadın her yaşta naz yapabilir cilve yapabilir küçük bir kız çocuğu gibi davranabilir sevdiğine karşı. Konuyu depreme bağlamadan karşılıklı hislerinizi, o an ki duygu durumunuzun nasıl karmaşık olduğundan bahsedebilirsiniz. Belki de adam da aniden sevgiyle coştu teklif etti bilemeyiz.
Kesinlikle hiç beklemediğim dönemdi,evet evleneceğimizi bir gün teklif geleceğini biliyordum ama dün hiç aklıma gelmedi,en paçoz halimle evde oturuyordum bir dışarı çıkma planımız yoktu tv açıktı son 10 gün gibi

Kızlar merhaba

Şimdi sırası değil ama ellerim titriyor adrenalinden mi sinirden mi artık.

1.5-2 yıla yakın süren doludizgin saygı/sevgi çerçevesinde devam eden,güzel bir ilişkim var.

Son 3-4 aydır teklif edeceğini ima ediyordu ve bende onunla gelecek kurmak istiyordum.

Son bir hafta biraz gergin/kırgın geçti( kavga etmedik) son olaylardan kaynaklı,regl öncesi vs sebepleri (başka bir şey yok)

Ve dün gece bana evlilik teklifi yaptı, ben de HAYIR dedim. Çok üzgünüm. Korkudan şaşkınlıktan veya şımarıklıktan değil(yaşım 38) bir evlilik geçirdim daha önce yani az çok tecrübe var ikili ilişkilerde.

Tamamen son bir haftanın gerginliği/küslüğü yüzünden. Uyuzluğumdan tamamen.

Elle tutulur bir şey yok ama ben aptal ergen gibi davrandım.
Haşlayın beni yada sevin, ne yaparsanız yapın:olamaz:
Hayir demenin altinda yatan sebepten dolayi hayir dedin...simariklik uyuzluk degil bence bu.
E tamam da mecbur musun evlenmeye? Beraber yasayin, evlilik sadece formalite, hangi cagda yasiyoruz

Kesinlikle hiç beklemediğim dönemdi,evet evleneceğimizi bir gün teklif geleceğini biliyordum ama dün hiç aklıma gelmedi,en paçoz halimle evde oturuyordum bir dışarı çıkma planımız yoktu tv açıktı son 10 gün gibi
Bence konuşun kendisiyle. Nahif biri olduğunu yazmışsınız. Sevgiyle ve dingin bir ses tonuyla konuşursanız her türlü anlaşırsınız. Suçluluk duygusu hissedeceğiniz büyük bir problem yok. Yeri ve zamanı yanlış olan bir teklifi rafa kaldırmış oldunuz

Panda hanım sitede yeni olmama rağmen,yıllarca okuyordum ve bir kaç tane sempati duyduğum yazarlardan birisiniz.
Yazdıklarınız çok doğru. Ama işte asıl sebepleri tek başıma bulamıyorum beraber kafa yoralım yardımcı olun bana.
Evet daha önce evlenip boşandım,eski eşimden önce de flörtlerim oldu,ama hiç biri tarafına böylece sevilmediğimi hissediyorum,onun sevgisi bana çok iyi geliyor.Tek taraflı değil yaşadıklarımız yanlış anlaşılmasın.Ama aşık olup peşimden koşan,çok seven çok uğraşan karşı taraftı yani ilişkinin başlamasına ısrarcı olan.Öyle ki ilk dönemler benim şartlarımı kabul ederek başlamak zorunda kaldı(evlilik düşünmüyorum/boğma beni) gibi

Tesekkur ederim:)
Ilk sebeo eski esinizle yaşadıklarınız olabilir. Anlasarak bosansan bile bence yıpratıcı bir surec. Acaba ayni seyleri yasamaktan korkuyor olabilir misiniz?
Bende bosandim belki biliyorsunuzdur. Evliyken bile insanlarin en azindan haftada birgun ayri vakit gecirmesi gerektigini savunuyordum. Ne kadar seversen sev ayni evde yasamak, ortak duzen kurmak bunlar gerçekten zor şeyler. Belki icten ice buna hazir degilsinizdir.
Depremin etkiside bir faktor. Dogru zamanda teklif etmedigini mi dusundunuz acaba.
Aklima gelenler bunlar

Evet doğru ve bazen çok korkuyorum bir gün yorulursa çok sevmekten diye

Sizi üzecek olsa da, dürüst olacağım. Bu bir iş değil, aşk ilişkisi. Mantıklı diye birisiyle devam edilmez. Her insan olduğu haliyle sevilmeyi ve aşık olunmayı hak ediyor. Siz bu adama aşık değilsiniz. Adam şu anda gitmez, kalmayı seçerse; harcadığı zamana yazık olacak.

Panda hanım sitede yeni olmama rağmen,yıllarca okuyordum ve bir kaç tane sempati duyduğum yazarlardan birisiniz.
Yazdıklarınız çok doğru. Ama işte asıl sebepleri tek başıma bulamıyorum beraber kafa yoralım yardımcı olun bana.
Evet daha önce evlenip boşandım,eski eşimden önce de flörtlerim oldu,ama hiç biri tarafına böylece sevilmediğimi hissediyorum,onun sevgisi bana çok iyi geliyor.Tek taraflı değil yaşadıklarımız yanlış anlaşılmasın.Ama aşık olup peşimden koşan,çok seven çok uğraşan karşı taraftı yani ilişkinin başlamasına ısrarcı olan.Öyle ki ilk dönemler benim şartlarımı kabul ederek başlamak zorunda kaldı(evlilik düşünmüyorum/boğma beni) gibi

Bu beraber buğulamak bir şey değil paşa paşa gidip uzman desteği alıp çözmeniz lazım

Adamın iş bilmezligi. Evlilik teklifi mutlu bir buluşmada, güzel bir anda yapılmaz mı? Hani ya da hastanede falansindir,o an yapılır.
Adam bunca zamanı değil de gergin ve stresli olduğunuz,aranizin limoni olduğu günü seçmiş.
Bu normal mi?
Hayatının her alanında böyle düz biri mi?
Ben olsam ben de hayır derdim😅
Her şeyin usulü adabı var. Laf olsun diye teklif etmiş bence.madem niyeti evlenme teklif etmek biraz sizi yumusatsaydi, gerginliginizi alıp sevgi sözleri söyleyip sizi sakinlestirseydi,sarıp sarmalasaydi. Sonradan evlenme teklif etseydi.
Hiç üzülme bence.kendi düşünsün , neden hayır dedi diye.
Romantik komedilerin etkisi sanırım, kavgalı günlerde aralarının kötü olduğu zamanlarda evlenme teklifi etmek 😅. Filmlerde kavga ederler kadın yüzüğü gördüğü anda her şeyi unutur falan 😂. Bir de depremden dolayı, insanlar sevdiklerini kaybetti, ölüm var diye düşünüp kendince acele etmiş olabilir. Benim erkek arkadaşım da ekstra bir ilgili sevgi pıtırcığı oldu. Enkazda bulunan çiçeksepeti kartına üzülmüş. Dünya fani önemsiz şeyler için kırıyoruz bazen birbirimizi, bunu daha iyi anladım falan diyor.

Eklentiler

• 561B624C-0E52-43E3-BF09-D81308A17381.webp
    561B624C-0E52-43E3-BF09-D81308A17381.webp
    17,5 KB · Görüntüleme: 99
Sizi üzecek olsa da, dürüst olacağım. Bu bir iş değil, aşk ilişkisi. Mantıklı diye birisiyle devam edilmez. Her insan olduğu haliyle sevilmeyi ve aşık olunmayı hak ediyor. Siz bu adama aşık değilsiniz. Adam şu anda gitmez, kalmayı seçerse; harcadığı zamana yazık olacak.
Seviyorum onu. Sakin kafayla,olgun kafayla seviyorum. Belki bunun adı aşk değil.Aşık olduklarımla da olmadı bir şekilde bitiyor tükeniyor ilişkiler evlilikler.Mantık çok kötü bir şey değil arada lazım değil mi

Back
X