evlilik terapisine gidip işe yarayan varmııı?

Dilekkk1313

Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2015
94
20
18
arkadaşlar sorunlu bir evliliğim var.aramızda soğukluk samimiyet içtenlik eksikliği var,cinsel hayatımız nerdeyse yok,geleceğe dair hiçbir planımız yok.ama seviyoruz birbirimizi kurtarmak istiyouz ilişkiyi,terapi deneyimi olanlar yazabilirmi önerileri varmııı.şuan gidyoruz başındayız terapinin.

eşimle gidiyoruz ikna oldu başındayız daha.siz gittiniz mi ne yaptınız da işe yaradı ben umutsuzumda biraz
ben gittim;
benle ilgili problem yok aslında
eşim agrasif ,suratsız,iletişimsiz birisi yani görünüşte, mesela derdimi anlatamam,dinlemez, ama başkasına arkadaşıma falan anlatmama da izin ermez,
neyse ben kv ile problemim olduğunu düşünerek gittim. sorunları masaya yatırdık bir bir çözdük,
ama eşimi götürmeye ikna edemedim bir türlü, her şekilde itiraz ediyor...ha itiraz ettiği halde sorun çözülüyor mu tabiki hayır birikiyor bakalım....

bizimde birikiyor konuşulamıyor,konuşunca kavga ediyoruz,beni istemiyor,kendime özgüvenimide sorgulamaya başladım artık..soğuk yani bana karşı, seviyor beni biliyorum ama neden böyle anlamıyorum.değersiz hissediyor insan kendini,oda bişeyleri düzeltmek istiyor ama bakalım ne olacak.aramızda 10 yaş var belkide oda bir etken.2 senedir çokk üzülüyorummm.teşekkr

kesinlikle katılıyorumm.ama artık çaresiz kaldım bende çözüm bulamayınca bu yola başvurdum

çok çok iyi yapmışssınız ...
olay başka yere gitmesin ama bende bana dualar yazıp dönderen bi ruh bilimciye 1.000 lira nikit para yatırdım evliliğimi kurtarmak adına. ki uygulayamıyorumda . boşa gitti param keşke terapiste gitseymişim ..

üzüldüm keşke öyle yapsaymıssınız.bende çok çaresiz ve yanlız hissediyorum artık kendimi.

Biz gidiyoruz mucize beklemeyin insanlar neyse o

Değişim için , kişinin önce o davranışı hata olarak kabul etmesi gerekir .. sonrada onu değiştirmeyi istemesi gerekir ..
Ama rest çekince
Ama gidince
Ama küsünce gösterilen değişim gelişim değildir
gel-işim olsundur ....

Evlilik danışmanı çiftlerin sorunlarını çözmüyor.Birbirleriyle olan iletişim sorunlarını çözüyor ve davranışları genel bazda değerlendirerek yön veriyor.Mesela eşim bana çiçek almadığı için 2 gün konuşmadım dediğinde hak vermiyor daha çok kişilerin karşı tarafa karşı kullandığı dili değiştirmeye çalışıyor ve kişileri birbirlerine karşı daha açık olmaya sevk ediyor.

Değişim bu noktadan sonra önemli işte evet, dediğim dedik, tek doğru benim kafasında olan ve değişime kapalı insanlar için faydası yok.

Bir de biz 15 seanstır falan gidiyoruz.Şunu anladım.Yani hakkaten anlaşamıyosan anlaşamıyosun kimse yardım edemiyo.Evlilik danışmanına gidenlerin çoğu çok çaresiz durumda.İnsanlar son çare danışmaya gitmeye karar verenr kadar zaten pek çok yol denemiş oluyorlar.

O safhada değişememişlerse ya da yol kat edememişlerse bence bir şeyin değişmesi çok zor.

siz gittinizmi etkisi varmı cidden sonunda.tşkr...
Evet gittik. yani söyle ki iki kisi arasında hakem gibi tercüman gibi oluyor terapist.Bizde etkili oldu mesela niyetinizi karsı taraf farklı anlıyor olabilir ama dısardan sizle hiç bir bağı olmayan biri aynı cümleleri kurarak bile anlatsa etkisi daha farklı oluyor(iyi anlamda).

Türkiye'de var mı bilmiyorum ama Avrupa'da boşanma terapileri de alıyor insanlar..

Evlilik terapilerinin rolü evlilik kurtarmak değil aslında, iletişim yaklaşımlarından kaynaklı yanlış anlamaları düzeltmek belki daha empatik davranmayı öğretmek gibi şeyler..

Esasında olamıyorsa, yani evlilik bittiyse bunu da göstermek ve boşanmanın travmatik etlerini azaltmak..

Bu niyetle gitmek daha doğru belki de maximum fayda için

Her türlü işte çalışanın hem iyisi hem de kötüsü yani çalışmayanı olduğu gibi bunun da böyle.. iyisini bulmanız lazım cebini doldurmaya bakanın tabiki bi yararı olmaz

Sen devam et arkadasım esinde ikna olmusken...Hem anlatır rahatlarsın evde konussan kavga çıkıyor ama orda öyle olmuyor...Düzelirse düzelir olmuyorsa da en azından keske bunu da deneseydim demezsin.Herseyin hayırlısı...İnsallah düzelir de kurtardık diye yazarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…