evlilik terapisti ise yarar mi

derinnefes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2014
774
158
Esimden 3 haftadır ayriyim bazı arada olan problemler eşimin sinirlenince evden git benim sana saygimda sevgimde bitti demesi üzerine ayrıldım..daha sonrasında kendi ailesine bnm karim akıllıdır eve dönmüştür diye heraksam ışıklara bakiyrm demiş. Kayınpeder im eşimin üstüne çok giderken git kârını al öyle bir kız bir daha bulamazsın derken kvalidem ve gorumcem esinle tiyatrolara giderek onun sinirli hallerine anlayış gosteriolar.
Neyse bugün sabah eşim beni aradı gidiyormuyuz diye psikologa bende randevu almadim dedim alsana dedi bugün doluymuş cuma gitmek için sozlestik. Simdi evlilik terapisi bize yardımcı olur mu ya da siz anlasamazsiniz bosaninmi der.

Hic gitmedim ama oyle birden kestirip atmaz heralde siz bosanin diye:)insallah yardimi dokunur size,nasil olsa bu isin okulunu okumus dimi:KK66:

Benim akrabam olan 2yillik evli genc ciftin bosanmamasini sagladi gittikleri terapist yillardir guzel giden evlilikleri var suanda.ise yariyor.ihmal etmeyin derim.

Hic gitmedim ama oyle birden kestirip atmaz heralde siz bosanin diye:)insallah yardimi dokunur size,nasil olsa bu isin okulunu okumus dimi:KK66:
İnşallah..tabiki illa yardımı dokunur bu bir süreç sonunda herşeyin bi ana güzel olmasını beklemiyrm ama kalıcı olsun istiyorum.

Bizde bu gün gittik terapiste bir hafta sonra yine gidicez insallah fayda olur size de banada. aynen benim esimde de öfke kontrolü yok

Bizde bu gün gittik terapiste bir hafta sonra yine gidicez insallah fayda olur size de banada. aynen benim esimde de öfke kontrolü yok
Siz ne gibi seyler yuzunden tartisiyordunuz mesela..benim esim cok kontrolcu onu giyme oyle yapma filan, sinirleniyordu en ufak seyde. O hep baska insanlarin mutlulugunu dusunuyordu ama hic benm mutlulugumu dusunmuyordu, ben ne kadar ikimz yapalim gidelim desem de o ablamlari da alalim yok sunlari da alalim diyordu ve tartismalar cikiyordu.. Hep kndisini dusunmemi istiyordu ama o beni hic dusunmuyordu..
Mesela evlilk terapisti neler soruyor, ilac veriyormj esim ilac kullanmak istemiyor cunku

Terapistten kastınız psikolog galiba.. Psikologlar değil psikiyatristler ilaç yazarlar..

Evlilikteki sorunlarınızı belirleyip, bu sorunların üstesinden gelmeniz, birbirinize saygı duymanız için yardımcı olur bence, gitmekten zarar gelmeyeceğine göre, gidin derim :) mutluluklar dilerim size

Esimden 3 haftadır ayriyim bazı arada olan problemler eşimin sinirlenince evden git benim sana saygimda sevgimde bitti demesi üzerine ayrıldım..daha sonrasında kendi ailesine bnm karim akıllıdır eve dönmüştür diye heraksam ışıklara bakiyrm demiş. Kayınpeder im eşimin üstüne çok giderken git kârını al öyle bir kız bir daha bulamazsın derken kvalidem ve gorumcem esinle tiyatrolara giderek onun sinirli hallerine anlayış gosteriolar.
Neyse bugün sabah eşim beni aradı gidiyormuyuz diye psikologa bende randevu almadim dedim alsana dedi bugün doluymuş cuma gitmek için sozlestik. Simdi evlilik terapisi bize yardımcı olur mu ya da siz anlasamazsiniz bosaninmi der.
bi gidin deneyin bakalim.. sorunlarinizi bilmiyoruz, belki de duzelir seylerdir.. İnsaAllah..

Terapistten kastınız psikolog galiba.. Psikologlar değil psikiyatristler ilaç yazarlar..

Evlilikteki sorunlarınızı belirleyip, bu sorunların üstesinden gelmeniz, birbirinize saygı duymanız için yardımcı olur bence, gitmekten zarar gelmeyeceğine göre, gidin derim :) mutluluklar dilerim size
Evet psikolog daha doğrusu..inşallah bir çıkış yolu buluruz..çünkü biz de mutlu olmayı hak ediyoruz..teşekkürler yorumunu için.

TSK ederim lavantam.daha önce sen konuma yorum yapmistm boşanma nedenine..ama eşimin adim atması bnm için büyük birşey çünkü ben ondan bunu beklemiyrdum..
ay afedersin canim, ismin tanidik geldi de, oyle cok konu okuyoruz ki.. bence dua ve terapi.. dene; ne kaybedersin.. insaAllah faydasi olur.. esinin tedaviye yanasmasi bile cok iyi.. doktor arastrdnmi?

Siz ne gibi seyler yuzunden tartisiyordunuz mesela..benim esim cok kontrolcu onu giyme oyle yapma filan, sinirleniyordu en ufak seyde. O hep baska insanlarin mutlulugunu dusunuyordu ama hic benm mutlulugumu dusunmuyordu, ben ne kadar ikimz yapalim gidelim desem de o ablamlari da alalim yok sunlari da alalim diyordu ve tartismalar cikiyordu.. Hep kndisini dusunmemi istiyordu ama o beni hic dusunmuyordu..
Mesela evlilk terapisti neler soruyor, ilac veriyormj esim ilac kullanmak istemiyor cunku
Aynen benim esimde beni hiç düşünmez ben ne hissediyorum fikrim nedir. Varsa yoksa kendi ailesi ablası annesi falan. Kıyafete önceden çok karisirdi şimdi o kadar değil. Ne hikmetse o huyu geçti. Terapist ilaç yazmıyor. Bakalım bizim ilk görüşmemiz ikinci gorusmede bir hafta sonra

İkinizde bazı şeyleri gerçekten düzeltmeye çalışırsanız elbette faydası olur. Hakkınızda hayırlısı, iyi haberlerinizi alırız inşallah.

hemde nasıl faydası olur canımm mutlaka gidin herkez gitsin ..o kadar faydasını göreceksinizki bunda ne var canım diyerek konuştugumuz lafların aslında karşıya ne mesaj taşıdığını eşlerimize kızdığımız bazı hareketlerin ne kadar doğal olduğunu görüyor insan..kavga etmenin bile normal oldugunu ama nasıl edileceğini öğretiyor insana tavsiye ediyorum farklı açılardan bakıyorsun olaylara ..hakkınızda hayırlısı..

X