Arkadaslar merhaba boyle bi konu belki bir cok kez acılmıstır ama kendi konumu paylasmak istedim benim durumum dert değil ama baska fikirler almak istedim.Ben 1 yıllık evliyim henuz cocugumuz yok esim evlenmeden evvel hep annelere uzak oturalım derdi evimizi iki aileye de orta uzaklıkta aldık esim simdi annesinden nerdeyse cıkmıyor ayrılmak istemiyor kayınvalidemleri seviyorum ama evlendiğimizden beri bir cok kez kalmak mecburi olmayıp tekrarlanınca canımı sıkıyor kayınvalidemler de akraba apartmanın da iki laf edemeden biri geliyo gelenleri de sevsem de insan bazen yanlız kalmak istiyor biz bize cok nadir oturuyoruz belki o an moralim bozuk hep gülmek zorunda kalıyorum suratım dusse hemen birsey oldu mu diye soruluyo bazen bogulucak gibi oluyorum ben evimi seviyorum bi kac saat oturduktan sonra evime gelmek istiyorum mecbur değilsek o da 1 gunden fazla kalmak istemiyorum bunu belirttiğimde hemen kavga cıkıyo sesimi cıkarmak istemiyorum bu sefer ailesi yanlıs anlıycak durumu duzeltemiycem diye korkuyorum.Esim de belkide bu durumu hissedip bundan istifade ediyo bilemiyorum ama boyle olunca ende sogukluk oluyor. Bir baska sorunum da esimin gelir duzeyi cok dusuk değil ama giderimiz fazla fakat surekli borc icindeyiz artık boguluyorum daha birinci seneden n boyle birde nufusumuz 3 olsa ne olacak bilmiyorum bu resmen içime dert eskisi gibi değil biraz huyları değişmeye basladı beni artık cok sallamıyo gibi boyle yaparak brni uzaklastırıyo sadece Allah'a sukur kotu alıskanlıkları yok bilmiyorum cok mu evham yapıyorum? Yoksa zamanla düzelir mi?
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Evet ailelere sadece yarim sa.uzakliktayiz.esim isi geregi ztn 4 gun yok ciftlige gidiyor hayvancilikla ugrasiyor 3 gun benim yanimda kalan gunleri de anneler de geciriyoruz sadece evimize 1 gun gidebiliyoruz ben tek kaldigim ve surekli elimde bavulla dolastgm icin ailemin oturdugu semtten ev aldik evimde kalayim en azindan annemlerin eli ustumde olsun diye.sagolsun karsi cikmadilar cunku cocugumz olsa gercekten perisan olucaktim git gel bavul hazirlamaktan.kayinvalidemlerle aram kotu degil gittigimde el ustunde tutuluyorum ama bi gun beni yanlis anliycaklar diye odum kopuyo esim yuzunden o an bi odada onunla tartisiyorum gidelim kalmayalim diyince tartisiyoruz yuzum ne kdr gulmeye calissam da dusuyo bu sefer noldu bisey mi var aranizda bisey mi oldu diye endiseleniyolar aile apartmaninda oturduklari icin sonra pat diye biri geliyo bogulacak gibi oluyorum kalabalik aileleri severim ama ben esimin ailesiyle de yanliz da kalmak istiyorum bence daha samimi bir ortam oluyo esim benle ailesi arasindaki dengeyi kuramiyo en azindan bana tatli dille yaklasip su saate kdr oturalim veya 1 gun kalalim ama su sebepten dese belki daha anlayisli olacagim.Benim ailem israrci degil mesela annem ben sık gittigimde kizim evine alis derdi her zaman kalin lafini da bir kere ya soylerler ya soylemezler gelirseniz basimizin ustunuzde yeriniz var ama evinizde vakit gecirin diyolar hepcanım yeni evlisiniz daha bazı şeyler hemen oturmuyor.. evlenmeden önce yani aynı hayatı aynı evde paylaşmadan önce tam tanıyamıyor insan karşısındakini.. hemen evham yapma.. sakin yaklaş konulara.. borçlar çok etkiler evliliği.. maddiyat soğukluk yaratabilir.. üstesinden gelemeyecek dert olmasın de eşine de bu konuda destekçi ol.. erkekler kolay alınıyor kolay geri çekiyorlar kendilerini konu para olunca.. kv de kalmanız aynı şehirde iken gereksiz geldi ama.. biz eşimle evlenmeden karar almıştık gece saat kaç olursa olsun "herkes evine" dönecek.. bence eşiniz ailesinin yanında rahatlıyor stres atıyor sanki.. bu da bir dönem.. herşey çok yeni.. siz isteksiz oldukça o daha çok "aileci" olur.. güle oynaya gidin zamanla onun ilgisi azalacaktır.. takılmayın çok.. gülün geçin.. neşeli görünün.. kimsenin ağzına laf vermeyin.. "yalnız kalamıyoruz" demişsiniz.. eviniz barkınız var zaten hep orada değilsiniz,,, orada iken eşinizi boşverin ailesi ile zaman geçirin.. geleceğe yatırım:) annesinden her dönüşte kavga çıkarırsanız inanın annesine daha çok gitmek isteyecek.. bir kaçış bir inatlaşmaya dönüşecek.. yapmayın..
canım doğru bence de evliliğiniz yeniyse bazı şeyler hemen oturmayabilir, zamanla çözülür sabredin bence
1 yil oldu gectigimiz ay canim sizde evli misiniz?
ah canım değilim , ama seni anlamaya çalışıyorum kendimi senin yerine koymaya çalışıyorum umarım düzelir bitanem, etrafımda evli arkadaşlarım var evliliklerinin başlarında hep sorun yaşamışlar, hala sorunlu olanlar var kimileri aşmış kimileri aşamamış. ama bir arkadaşım var eşi de arkadaşım evliliklerinin ikinci haftasında boşanmak istediğini söylemişti. şimdi sanırım birbuçuk sene falan olmuştur ve mutlular. galiba evlilik için biraz sabır gerekiyor canım. açıkçası ben de evlenmek istiyorum tabi bana tavsiye edermisin bilmiyorum :) henüz bir aday bulamadım. daha doğrusu şuan bir aday var ama emin olamıyorum doğru kişi mi diye, ama lütfen sabret canım benim biliyorum belki böyle dışarıdan söylemek kolay geliyordur bana, yine de lütfen kendine dikkat et tatlım en önemli şey sensin
konunuz bana hiç yabancı değil bende 1 yıllık evliyim
bende bu dediğiniz pek çok olay yaşadım ilk zamanlar sustum
fakat daha sonra baktım hep ben mutsuz oluyorum
ona açık açık söyledim ve gitmedim
inanın bana taviz tavizi getiriyor.
ben mutsuz olduktan sora kv, eşim mutlu olmuş banane...
Canım ben 2 sene eşimin ailenini yanında kaldım ama en aileeemecbur eşimin hatrına katlandım katlandım katlandım sonra yeter dedim kavgalar bağrışlar yeter dedim. En sonunda bir gün oturdum düşündüm ailem başka bir şehirdeydi. Eşim Akşam eve geldiğinde dedim ya yarın bırakıyorsun kafeyi herşeyi satıyorsun (ki o aralarda kafeyi almak isteyen biri vardı) yarın akşam bilet alıp buralardan gidiyoruz yada sen kafenle ve anormal ailenle mutlu mesut olursun ben giderim. En son bu noktaya geldik yani. 1 günde kafe satıldı topladık kıyafetlerimizi gittik annemlerin yanına. 1 ay sonrada eşyalarımızada yükledik çıktık geldik. Şimdi huzurlu ve mutluyum
Yani diyeceğim oki tavir verme ne edersen kendine edersin....Senin şu anda yanlış anlar ailesi diye düşündüğün durum yakında olacak sonra başlayacaklar oğullarına aman oğlum senin karın şöylede böylede ne kadar uzak o kadar iyi
ben evliliğin 3 yılda oturduğuna inananlardan ve yaşayanlardanım ..
sabret,dua et cnm .. herşey oturur insallahhh yerine,rayınaa ...
Ne yaptiniz tam olarak? Ne sekilde konustunuz? Benim esim cok kisasa kisas yapan bi tip cok da anlayis olucagini dusunmuyorum aramizda
şöyle ki başlarda baya sabrettim fakat baktım olmuyor dedim sen kendin git ben gelmiycem. ve o üstünü giyip hazırlanıyordu bende tık yok. zorla giydirecek halide yok. ama tabi bene gene zorla ikna ediyordu. Bir gün yanında annesini aradım baya sinir krizi geçirdim. işin ciddiyetini anladı . ben ayrılıyorum oğlunuzdan bıktım bu saçma sapan ısrarlarından dedim. sonra kv de ona gününü gösterdi. şimdi bana soruyor gitmek istermisin diye
Kayinvalide anlayisli davranmis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?