Evlilik ve aile

Simsim15

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2014
44
0
36
İstanbul
Arkadaslar merhaba boyle bi konu belki bir cok kez acılmıstır ama kendi konumu paylasmak istedim benim durumum dert değil ama baska fikirler almak istedim.Ben 1 yıllık evliyim henuz cocugumuz yok esim evlenmeden evvel hep annelere uzak oturalım derdi evimizi iki aileye de orta uzaklıkta aldık esim simdi annesinden nerdeyse cıkmıyor ayrılmak istemiyor kayınvalidemleri seviyorum ama evlendiğimizden beri bir cok kez kalmak mecburi olmayıp tekrarlanınca canımı sıkıyor kayınvalidemler de akraba apartmanın da iki laf edemeden biri geliyo gelenleri de sevsem de insan bazen yanlız kalmak istiyor biz bize cok nadir oturuyoruz belki o an moralim bozuk hep gülmek zorunda kalıyorum suratım dusse hemen birsey oldu mu diye soruluyo bazen bogulucak gibi oluyorum ben evimi seviyorum bi kac saat oturduktan sonra evime gelmek istiyorum mecbur değilsek o da 1 gunden fazla kalmak istemiyorum bunu belirttiğimde hemen kavga cıkıyo sesimi cıkarmak istemiyorum bu sefer ailesi yanlıs anlıycak durumu duzeltemiycem diye korkuyorum.Esim de belkide bu durumu hissedip bundan istifade ediyo bilemiyorum ama boyle olunca ende sogukluk oluyor. Bir baska sorunum da esimin gelir duzeyi cok dusuk değil ama giderimiz fazla fakat surekli borc icindeyiz artık boguluyorum daha birinci seneden n boyle birde nufusumuz 3 olsa ne olacak bilmiyorum bu resmen içime dert eskisi gibi değil biraz huyları değişmeye basladı beni artık cok sallamıyo gibi boyle yaparak brni uzaklastırıyo sadece Allah'a sukur kotu alıskanlıkları yok bilmiyorum cok mu evham yapıyorum? Yoksa zamanla düzelir mi?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Arkadaslar merhaba boyle bi konu belki bir cok kez acılmıstır ama kendi konumu paylasmak istedim benim durumum dert değil ama baska fikirler almak istedim.Ben 1 yıllık evliyim henuz cocugumuz yok esim evlenmeden evvel hep annelere uzak oturalım derdi evimizi iki aileye de orta uzaklıkta aldık esim simdi annesinden nerdeyse cıkmıyor ayrılmak istemiyor kayınvalidemleri seviyorum ama evlendiğimizden beri bir cok kez kalmak mecburi olmayıp tekrarlanınca canımı sıkıyor kayınvalidemler de akraba apartmanın da iki laf edemeden biri geliyo gelenleri de sevsem de insan bazen yanlız kalmak istiyor biz bize cok nadir oturuyoruz belki o an moralim bozuk hep gülmek zorunda kalıyorum suratım dusse hemen birsey oldu mu diye soruluyo bazen bogulucak gibi oluyorum ben evimi seviyorum bi kac saat oturduktan sonra evime gelmek istiyorum mecbur değilsek o da 1 gunden fazla kalmak istemiyorum bunu belirttiğimde hemen kavga cıkıyo sesimi cıkarmak istemiyorum bu sefer ailesi yanlıs anlıycak durumu duzeltemiycem diye korkuyorum.Esim de belkide bu durumu hissedip bundan istifade ediyo bilemiyorum ama boyle olunca ende sogukluk oluyor. Bir baska sorunum da esimin gelir duzeyi cok dusuk değil ama giderimiz fazla fakat surekli borc icindeyiz artık boguluyorum daha birinci seneden n boyle birde nufusumuz 3 olsa ne olacak bilmiyorum bu resmen içime dert eskisi gibi değil biraz huyları değişmeye basladı beni artık cok sallamıyo gibi boyle yaparak brni uzaklastırıyo sadece Allah'a sukur kotu alıskanlıkları yok bilmiyorum cok mu evham yapıyorum? Yoksa zamanla düzelir mi?

canım yeni evlisiniz daha bazı şeyler hemen oturmuyor.. evlenmeden önce yani aynı hayatı aynı evde paylaşmadan önce tam tanıyamıyor insan karşısındakini.. hemen evham yapma.. sakin yaklaş konulara.. borçlar çok etkiler evliliği.. maddiyat soğukluk yaratabilir.. üstesinden gelemeyecek dert olmasın de eşine de bu konuda destekçi ol.. erkekler kolay alınıyor kolay geri çekiyorlar kendilerini konu para olunca.. kv de kalmanız aynı şehirde iken gereksiz geldi ama.. biz eşimle evlenmeden karar almıştık gece saat kaç olursa olsun "herkes evine" dönecek.. bence eşiniz ailesinin yanında rahatlıyor stres atıyor sanki.. bu da bir dönem.. herşey çok yeni.. siz isteksiz oldukça o daha çok "aileci" olur.. güle oynaya gidin zamanla onun ilgisi azalacaktır.. takılmayın çok.. gülün geçin.. neşeli görünün.. kimsenin ağzına laf vermeyin.. "yalnız kalamıyoruz" demişsiniz.. eviniz barkınız var zaten hep orada değilsiniz,,, orada iken eşinizi boşverin ailesi ile zaman geçirin.. geleceğe yatırım:) annesinden her dönüşte kavga çıkarırsanız inanın annesine daha çok gitmek isteyecek.. bir kaçış bir inatlaşmaya dönüşecek.. yapmayın..

canım yeni evlisiniz daha bazı şeyler hemen oturmuyor.. evlenmeden önce yani aynı hayatı aynı evde paylaşmadan önce tam tanıyamıyor insan karşısındakini.. hemen evham yapma.. sakin yaklaş konulara.. borçlar çok etkiler evliliği.. maddiyat soğukluk yaratabilir.. üstesinden gelemeyecek dert olmasın de eşine de bu konuda destekçi ol.. erkekler kolay alınıyor kolay geri çekiyorlar kendilerini konu para olunca.. kv de kalmanız aynı şehirde iken gereksiz geldi ama.. biz eşimle evlenmeden karar almıştık gece saat kaç olursa olsun "herkes evine" dönecek.. bence eşiniz ailesinin yanında rahatlıyor stres atıyor sanki.. bu da bir dönem.. herşey çok yeni.. siz isteksiz oldukça o daha çok "aileci" olur.. güle oynaya gidin zamanla onun ilgisi azalacaktır.. takılmayın çok.. gülün geçin.. neşeli görünün.. kimsenin ağzına laf vermeyin.. "yalnız kalamıyoruz" demişsiniz.. eviniz barkınız var zaten hep orada değilsiniz,,, orada iken eşinizi boşverin ailesi ile zaman geçirin.. geleceğe yatırım:) annesinden her dönüşte kavga çıkarırsanız inanın annesine daha çok gitmek isteyecek.. bir kaçış bir inatlaşmaya dönüşecek.. yapmayın..
Evet ailelere sadece yarim sa.uzakliktayiz.esim isi geregi ztn 4 gun yok ciftlige gidiyor hayvancilikla ugrasiyor 3 gun benim yanimda kalan gunleri de anneler de geciriyoruz sadece evimize 1 gun gidebiliyoruz ben tek kaldigim ve surekli elimde bavulla dolastgm icin ailemin oturdugu semtten ev aldik evimde kalayim en azindan annemlerin eli ustumde olsun diye.sagolsun karsi cikmadilar cunku cocugumz olsa gercekten perisan olucaktim git gel bavul hazirlamaktan.kayinvalidemlerle aram kotu degil gittigimde el ustunde tutuluyorum ama bi gun beni yanlis anliycaklar diye odum kopuyo esim yuzunden o an bi odada onunla tartisiyorum gidelim kalmayalim diyince tartisiyoruz yuzum ne kdr gulmeye calissam da dusuyo bu sefer noldu bisey mi var aranizda bisey mi oldu diye endiseleniyolar aile apartmaninda oturduklari icin sonra pat diye biri geliyo bogulacak gibi oluyorum kalabalik aileleri severim ama ben esimin ailesiyle de yanliz da kalmak istiyorum bence daha samimi bir ortam oluyo esim benle ailesi arasindaki dengeyi kuramiyo en azindan bana tatli dille yaklasip su saate kdr oturalim veya 1 gun kalalim ama su sebepten dese belki daha anlayisli olacagim.Benim ailem israrci degil mesela annem ben sık gittigimde kizim evine alis derdi her zaman kalin lafini da bir kere ya soylerler ya soylemezler gelirseniz basimizin ustunuzde yeriniz var ama evinizde vakit gecirin diyolar hep
Borc meselesine gelince kabaca bi hesp yaptiik giderlerimz fazla keyfi giderler degil birde ona da hak veriyorum ama borcu varken bazen olur olmadik dusuncesizce yersiz seyler aliyo idare edemiyo ver ben idare ediyim diyorum ona da musaade etmiyo karismiym diyorum bana dert oluyo cunku ben ailemle boyle seyler yasamadim esimde boyle syleri gormek beni cok mutsuz ediyo ben birikim yapmak istiyorum cocuk masrafli is ne olacagimiz belli dgil borc yuzunden bosanan insanlarla dolu heryer neden boyle olsun ama anlatamiyorum erkekler cok rahat hep ailelerimiz basimizda olmayacak Bilmiyorum ne olacak yorumlarina katiliyorum bu arada cok mantikli seyler yazmissin ellerine saglik cok tesekkur ederim

konunuz bana hiç yabancı değil bende 1 yıllık evliyim
bende bu dediğiniz pek çok olay yaşadım ilk zamanlar sustum
fakat daha sonra baktım hep ben mutsuz oluyorum
ona açık açık söyledim ve gitmedim
inanın bana taviz tavizi getiriyor.
ben mutsuz olduktan sora kv, eşim mutlu olmuş banane...

1 yil oldu gectigimiz ay canim sizde evli misiniz?

ah canım değilim , ama seni anlamaya çalışıyorum kendimi senin yerine koymaya çalışıyorum umarım düzelir bitanem, etrafımda evli arkadaşlarım var evliliklerinin başlarında hep sorun yaşamışlar, hala sorunlu olanlar var kimileri aşmış kimileri aşamamış. ama bir arkadaşım var eşi de arkadaşım evliliklerinin ikinci haftasında boşanmak istediğini söylemişti. şimdi sanırım birbuçuk sene falan olmuştur ve mutlular. galiba evlilik için biraz sabır gerekiyor canım. açıkçası ben de evlenmek istiyorum tabi bana tavsiye edermisin bilmiyorum :) henüz bir aday bulamadım. daha doğrusu şuan bir aday var ama emin olamıyorum doğru kişi mi diye, ama lütfen sabret canım benim biliyorum belki böyle dışarıdan söylemek kolay geliyordur bana, yine de lütfen kendine dikkat et tatlım en önemli şey sensin

ah canım değilim , ama seni anlamaya çalışıyorum kendimi senin yerine koymaya çalışıyorum umarım düzelir bitanem, etrafımda evli arkadaşlarım var evliliklerinin başlarında hep sorun yaşamışlar, hala sorunlu olanlar var kimileri aşmış kimileri aşamamış. ama bir arkadaşım var eşi de arkadaşım evliliklerinin ikinci haftasında boşanmak istediğini söylemişti. şimdi sanırım birbuçuk sene falan olmuştur ve mutlular. galiba evlilik için biraz sabır gerekiyor canım. açıkçası ben de evlenmek istiyorum tabi bana tavsiye edermisin bilmiyorum :) henüz bir aday bulamadım. daha doğrusu şuan bir aday var ama emin olamıyorum doğru kişi mi diye, ama lütfen sabret canım benim biliyorum belki böyle dışarıdan söylemek kolay geliyordur bana, yine de lütfen kendine dikkat et tatlım en önemli şey sensin

Bilmiyorum ben genelde haftada 3 gun mutluysam 5 gun mutsuzum yani eksiler daha fazla şuan eşimi ne kadar seversem seveyim kızgın olduğumda çekip gidecek cesareti bulabiliyorum kendimde cok mutlu oldugumuz anlar da oldu tabiki mutsuzluğun dibine vurduğumuz zamanlar da yani geçecek mi bilmiyorum ama sanmıyorum başkalarına gelince parasını harcar borclu da olsa bana gelınce hangi kuafor kac para onun bıle hesabını yapıyo bazen deliriyorum hesabını kitabını gercekten bılmıyo geliri fazla giderimiz de fazla ama yine de insan ayagını yorganına gore uzatır ben bırıne borclu olsam uyuyamam ben boyle yetısmedıgım ıcın yadırgıyorum.Ailesi de cok iyi ama aile apartmanı oldugu ıcın akrabalarını sevsem de zırt pırt biri gelince illa gülmek zorundaymısım gibi hissediorm biraz moralim bozulsa herkes diken ustunde oluyo basımıza bırsey gelse maaile bılıyo ben bu kdr lackalasmaktan yana değilim bazı seyler ailemizin arasında kalmalı.bir gun patlıycam dıye cok korkuyorum cunku evımıze gidelim diyince trip atıyo hemen aılesını one suruyo sevmıyorum bu hareketlerını sesimi cıkarmıyorum ama bence kullanıo bu durumu herkesın ortasında ısyan etmekten korkuyorum cunku damarıma basılıo demıyo kı askım su saatte kalkalım ne dersin ya da tatlı dılle bırazck dha oturalım mı su sebepten dese gul gıbı gecınırız.Ben onun aılesıne dha cok gidiyorum mesela o hadi gel gidelm diye teklif goturmez bize geldiğinde modu bazen cok esprili bazen bi o kdr soguktur ben onlara gittiğimde hep guler yuzlu olmya calısıyorum bu sebepten seviliyorum sadece esımle aramda ıcerde bsey olsa yuzume yansıyo onun dısında kımseyle problemım yok.Durum boyle sımdıkı aklım olsa tabiki evlenmezdim evlendiğimden beri o kdr stresler cektım kı evlenmeden evvel gercekten ne maddi ne manevi gül gibi bakıyomus ailem ama tabiki herkes boyle olacak diye bişey yok cocugumuz da olmuyor ben hersey de bı hayır oldugunu dusunuyorum hersey tamamen nasip ya bu ıs bı gun bıter ya da oturması ıcın daha cok zaman var cunku ne o eskı karakterın de ne de ben bırbırımıze karsı tahammulumuz yok

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

konunuz bana hiç yabancı değil bende 1 yıllık evliyim
bende bu dediğiniz pek çok olay yaşadım ilk zamanlar sustum
fakat daha sonra baktım hep ben mutsuz oluyorum
ona açık açık söyledim ve gitmedim
inanın bana taviz tavizi getiriyor.
ben mutsuz olduktan sora kv, eşim mutlu olmuş banane...

Ne yaptiniz tam olarak? Ne sekilde konustunuz? Benim esim cok kisasa kisas yapan bi tip cok da anlayis olucagini dusunmuyorum aramizda

Canım ben 2 sene eşimin ailenini yanında kaldım ama en aileee:19: :20: mecbur eşimin hatrına katlandım katlandım katlandım sonra yeter dedim kavgalar bağrışlar yeter dedim. En sonunda bir gün oturdum düşündüm ailem başka bir şehirdeydi. Eşim Akşam eve geldiğinde dedim ya yarın bırakıyorsun kafeyi herşeyi satıyorsun (ki o aralarda kafeyi almak isteyen biri vardı) yarın akşam bilet alıp buralardan gidiyoruz yada sen kafenle ve anormal ailenle mutlu mesut olursun ben giderim. En son bu noktaya geldik yani. 1 günde kafe satıldı topladık kıyafetlerimizi gittik annemlerin yanına. 1 ay sonrada eşyalarımızada yükledik çıktık geldik. Şimdi huzurlu ve mutluyum :21:

Yani diyeceğim oki tavir verme ne edersen kendine edersin....Senin şu anda yanlış anlar ailesi diye düşündüğün durum yakında olacak sonra başlayacaklar oğullarına aman oğlum senin karın şöylede böylede ne kadar uzak o kadar iyi :19:

Canım ben 2 sene eşimin ailenini yanında kaldım ama en aileee:19: :20: mecbur eşimin hatrına katlandım katlandım katlandım sonra yeter dedim kavgalar bağrışlar yeter dedim. En sonunda bir gün oturdum düşündüm ailem başka bir şehirdeydi. Eşim Akşam eve geldiğinde dedim ya yarın bırakıyorsun kafeyi herşeyi satıyorsun (ki o aralarda kafeyi almak isteyen biri vardı) yarın akşam bilet alıp buralardan gidiyoruz yada sen kafenle ve anormal ailenle mutlu mesut olursun ben giderim. En son bu noktaya geldik yani. 1 günde kafe satıldı topladık kıyafetlerimizi gittik annemlerin yanına. 1 ay sonrada eşyalarımızada yükledik çıktık geldik. Şimdi huzurlu ve mutluyum :21:

Yani diyeceğim oki tavir verme ne edersen kendine edersin....Senin şu anda yanlış anlar ailesi diye düşündüğün durum yakında olacak sonra başlayacaklar oğullarına aman oğlum senin karın şöylede böylede ne kadar uzak o kadar iyi :19:

Bende cok lackalasmamak gerektigini dusunuyorum fazla muhabbet tez ayrilik getirir diye bi laf var ne kdr sicak olursan ol bi yerde durmak gerekiyo ben cok miç miç iç içe olmayi sevmiyorum istemiyorum da bazi seyler kocamla benim aramda kalmali benim evimde dort duvarimin arasinda sadece gerektiginde aileler dahil olmali bi cikar yol bulamazsak edemezsek danisilmali ama bizim herseyimiz biliniyo igrenc bi durum

ben evliliğin 3 yılda oturduğuna inananlardan ve yaşayanlardanım ..
sabret,dua et cnm .. herşey oturur insallahhh yerine,rayınaa ...

Ne yaptiniz tam olarak? Ne sekilde konustunuz? Benim esim cok kisasa kisas yapan bi tip cok da anlayis olucagini dusunmuyorum aramizda

şöyle ki başlarda baya sabrettim fakat baktım olmuyor dedim sen kendin git ben gelmiycem. ve o üstünü giyip hazırlanıyordu bende tık yok. zorla giydirecek halide yok. ama tabi bene gene zorla ikna ediyordu. Bir gün yanında annesini aradım baya sinir krizi geçirdim. işin ciddiyetini anladı . ben ayrılıyorum oğlunuzdan bıktım bu saçma sapan ısrarlarından dedim. sonra kv de ona gününü gösterdi. şimdi bana soruyor gitmek istermisin diye:21:

şöyle ki başlarda baya sabrettim fakat baktım olmuyor dedim sen kendin git ben gelmiycem. ve o üstünü giyip hazırlanıyordu bende tık yok. zorla giydirecek halide yok. ama tabi bene gene zorla ikna ediyordu. Bir gün yanında annesini aradım baya sinir krizi geçirdim. işin ciddiyetini anladı . ben ayrılıyorum oğlunuzdan bıktım bu saçma sapan ısrarlarından dedim. sonra kv de ona gününü gösterdi. şimdi bana soruyor gitmek istermisin diye:21:

Kayinvalide anlayisli davranmis

Ya benim artik evlendigimizden beri yasadigimiz maddi sıkıntılar canima tak etti ilk zamanlar dukkani vardi yurutemediler kapattilar onlarla oluşan borçlara eyvallah simdi belli bi kira var kotu bi rakkam da degil hala masraftan gecinemiyoruz kendimize buyuk harcamalar da yapmamamiza ragmen artik gercekten boguluyorum cunku esimin hic bi cabasi yok tamam cok masraf var bazi konular da hakli ama rahatlik da var suan hayvancilik yapiyo ama isine severek gittigine inanmiyorum bu benim tek isim colugum cocugum olursa onlara rizik kapisi olur falan diye dusunmuyor Allah bereketini de basinda durmadigi icin vermiyor bence surekli evde yatar pozisyonda tv izlesin yemek yesin gercekten artik hic mutlu degilim soyledigimde napabilirim ne edebilirim diyo hep ayni senaryo kabullenemiyo herkes onun hakkinda rahat kelimesini kullaniyo bi o bunun farkinda degil ailesi de bu konuda rahat bana kalirsa yavrum isine gucune git kelimesi lugatlarinda pek yok gezilicek bir yer olsa is cok da umurlarinda olmuyo gectigimiz aylarda
Eskisehir e akrabalarina gittik akrabasi bile sordu suan isin basinda kim var diye ortagi da yoktu
Tatildeydi adamlar duruyo dedi adam da bon bon bakti.ztn orda da surekli yatis halindeler cok birsey yaptiklarini gormedim gittigimde. Evin icine maddi konular cok yansiyo ailesiyle lackalasmama sebep oluyo cunku onlardan gizli is yapmaya kalkiyo babasinin kartiyla kredi almak gibi daha beteri olacak diye odum kopuyo ama onun umrunda degil sanki,hep bi yaparim ederim hallederim ama ortada halledebildigi hic bisy yok.Artik dogru kisiyle evlendigime inancim kalmadi hep babam gibi birini isterdim sabah isine gitsin aksam gelsin ki esime evlenmeden evvel isin ne kdr onemli oldugunu ustune basa basa solemistim o da benim kira gelirim var geciniriz ederiz derdi.simdi ne durumlardayiz Allah da bana tam tersini nasip etti demek ki kaderim de boylesi yaziliyms ya da ben bile bile lades dedim ailem de isi olmadan zor dedi hep iki is birden kurdu evini aldi evlenmeden evvel boylece evlenmistik nasip degilmis

1 yillik evliyiz simdi cocugumuz da olmuyor Allah onumuze engeller koydu,nasip dedik ikimizde inancli oldugumuzdan birbirimize kenetlendik bu zamanlarda ama gercekten nasip olduguna inaniyorum su yasadigimiz sıkıntılar ve evin huzursuzluguyla biz cocuk bakamayiz aslinda esimle evlenmeden evvel cok iyiydik Allah korkusu olan buyugune kucugune saygili ailesine onem veren biri beni de el ustunde tutardi ilk ciktigimizda hic sevmemistim ama sonra icim isinmisti bu ozelliklerine simdi ayri odalarda oturuyorz ayni evin icinde hic biseyi icten yapamiyoruz hic biseye hevesim kalmadi ne mutfaga girip kocama yemek yapmk istiyorum ne de ev isi evcimen biri olmama ragmen bu yasadiklarim beni evden sogutuyo eskisi gibi gulemiyorum millete huzurlu mutlu numarasi yapmaktan yoruldm.boyle giderse ne yapicam bilmiyorum bu arada benimde ona karsi hatalarim oldu kavga sirasinda gozum dondugu icin bi kadin olarak ona el kaldirdigim zamanlar oldu ama cok pisman oldum onu icimden gelerek hic bi zaman yapmadim tamamen gozum dondugunde anlik isledigim hatalar sonrasinda cok pisman oldum boptum sarildim belkide bazen vurdumduymazliklarindan ilgisini cekmek icin yaptim bilmiyorum boyle seylerde evliligimizi cok yipratti simdi ne olacak eskisi gibi olucak mi hayatimiz nasil gidicek bilmiyorum derin bi boslugun icjndeyim siz olsaydinz ne yapardiniz???

Back
X