Evlilik ve çocuk baskısı (EVLENMEYİN)

bu arada babannem 52 yaşında küçük halamı doğurmuş. odtü mezunu gayet sağlıklı akıllı bir kadın kendisi.

o yaşta çocuk olmaz diyenler için diyeyim. kendinize sağlıklı bakarsanız olur.

Basta olmadigi icin evlenmediginizi yazmissiniz sonra da 40 yasina kadar evlenmeyin yazmissiniz:) tabiki evlenmek icin evlenilmez olmuyorsa olmaz ama 40 yasina kdr beklemeliyim demek de sacma olur 29 yasinda anne oldum bu yasda yoruluyorum 47 yasini dusunemedim

Hem diyorsunuz kapımda kuyrukmu var yok napayım , hemde evlenmeyin diye öğüt veriyorsunuz . Bence bu yaşta evlenmemiş olmak sizin derdiniz , diğer söylediklerinizde teselliniz olmuş. 47 yaşında doğumdan bahsetmeniz bunun göstergesi. Boşuna bunu dert edip kendinizde teselli yöntemleri aramayın . Evlilik bir başarı değildir . Ayrıca gezmenin tozmanında evli yada bekar olmakla ilgisi yok . Toplum baskısını bilinçaltınızdan silin gitsin

Önceki konularınızla çok çelişiyorsunuz. Çok gezmişsiniz ama kardeşlerinizin yurt dışına yerleşmesi kararlarına bile konu açmışsınız. Kaldı ki aşağıdaki konu da sizin konunuz.

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/gec-mi-kaldim-evlilik-cocuk.1109370/

Gelgitli bir dönem yaşıyorsunuz anladığım kadarıyla. Hem evlenmeyin diyorsunuz hem de 47 yaşında doğum yapan birini örnek olarak gösteriyorsunuz. Evliliğe ve çocuğa bir özleminiz var galiba ancak bunu ters bir şekilde dile getirmişsiniz. Her şey gönlünüzce olur umarım.

Bunları öğütleyebilmek için en azından evlenip boşanmış olmanız gerekir diye düşünüyorum.zira evlenmeden bilemezsiniz.

Yani evlenmeyin kismi disinda katilabilirim.
Bahsettiginiz seyler evliyken de yapilabilir.
20 yasinda evlendim suan 30 yasindayim. 2 yasinda oglum var. Ben de hep cocuk baskisina maruz kalip duymazliktan geldim.
Universiteyi evliyken okudum. Cogu Avrupa ülkesinde bulundum. Yani bunlarin evlenmemekle bir alakasi yok.
Tabi ki herkesin kararina saygi duyulmali. Isteyen evlenir istemeyen hic evlenmez. Isteyen gec evlenir gec dogurur. Hepsi normal ve kisinin kendi karari.
Sahsen oglumla aramda 47 yas olmasini istemem. Ama olana da saygi duyarim.

Asiri samimiyetsiz bir konu. Hani deseki "evlenecegim "O" adam karsima henuz cikmadi, isinamadim ama kendimi üzmüyorum bununla, geziyorum... "
Ozaman ben de tebrik ederdim ama sanki karsisina aradigi cikmista sirf gezmek icin evlenmemis gibi konusup millete gereksizce evlenmeyin, ben tur bakiyorum demek.
Gezmenin evlilikle ne ilgisi varsa...

Evlense hayatı kötüye gitse eşi hic bişeye izin vermese eve kapansa yine anlayacagımda sırf ben bekarın yazın tatile gitçem diye konumu olur

Evlilik nasip kısmet işi ve herkes evlenecek diye de bir kaide yok.. ama şu evlenince gezip tozulmuyor konusu yalan.. daha doğrusu seçtiginiz kocaya bağlı.. en çok evlendikten sonra gezdim.. ilk kez yurt disina kocamla çiktim ve daha güzelde kimseyle gezemezdim doğrusu.. çocuk işi de 30 35 arası olmadimi sonrası zor oluyor.. 36 yaşinda anne oldum ve geç kaldığımı hissediyorum.. ana kalkipta 20 li yaşlarımda anne olmakta istemezdim ozaman daha kendin çocukluktan yeni cikiyosun.. yani herşey zamaninda güzel..

ama sende bizi yaralamadan öldürdün be bacımmmm

keyfin bol olsun darısı bana inşallahh
tura katılayım dedim tur iptal oldu bilmiyorum artık

Her ay tatil/zaman nasıl buluyorsunuz ya

24 yaşımda evlendim eşimle daha çok gezdim. Şimdi bir bebeğimiz var ve artık onunla gezme planları yapıyoruz. Yurt dışına henüz çıkmadık ama oda planlarımızda. Bence evlenmeyin demek yanlış herkes için değişir. İlla evlenince gezemeyeceksin diye birşey yok. Keşke daha önce evlenseydim eşimle :)

"Ben evlenmedim, kimse evlenmesin."

Madem bu kadar mutlusunuz neden böyle bir konu açma gereği duydunuz? Neyin ispatı yani bu?

Benimde ilk aklıma gelen bu oldu valla, ne yalan söyleyeyim.
40 yaşıma 2 senem var, ancak 2 çocuk annesi ve çalışan bir kadın olduğum için, bazen durup kendime diyorum, keşke 20'li yaşlarda evlenseydim, bu yaşıma çocuklarım daha büyümüş ben de daha rahat ediyor olacaktım ve yüksek ihtimal daha da enerjik olacaktım...

Bu tabii ki benim şahsi görüşüm.
Kimisi 40 yaşında evlenir 4-4'lük hayatını kurar, kimisi de 20'li yaşlarda evlenir hayatı tepe taklak gider.
Bilemeyiz, nasip kısmet meselesi.

Ancak çok geç yaşta evlenmenin de mantığını anlamış değilim.
Herşey kararında güzel...
Allah herkes için en hayırlı olanı versin...

bence toplum baskısına tepki olarak açılmış bir konu

etrafta hep ne zaman evlencen evlen artık diyen insanlar kaydığından aman sakın evlenmeyin gezin demiş

o da memnun değil bence kendi durumundan

züğürt tesellisi sadece kendimden biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…