Evlilik ve çocuk baskısı (EVLENMEYİN)

evlenmek istiyorum ama kapımda kuyruk olmadığı için evlenemiyorum. ben evlenemiyosam kimse evlenmesin. o yüzden evliliği eleştireyim gezmeye tozmaya engel bşeymiş gibi göstereyim konusu olmuş bence. doğru ve kafa dengi insanı bulup evlenin öyle gezin. aşık olduğun insanla gezmek o kadar güzel ve huzurlu ki. Rabbim herkesi doğru insanla karşılaştırsın

Belki yumurtalarını dondurdu ne biliyorsunuz kendi kendinizi gaza getirmişsiniz.
Siz de dondurmayı unutmayın bari ne diyelim. 40 yaşımda kucağımda bir bebekle kafam almaz, başkasını bilemem, herşeyin bir yaşından ziyade zamanı var, zamanında yaşamazsan geçip gidiyor.

Bence evlenmeyin demek de evlenin demek de aynı baskıdır . Kim ne zaman isterse doğru kişi karşısına ne zaman çıkarsa o zaman evlensin doğru kişiyi bulamadığını düşünenler evlenmesin herkes evlenmek zorunda değil ama herkes bekar kalmak zorunda da değil . Hayat akışta yaşanan bir şeydir.

Ben 40 yasına geldigimde, buyuk oglum 19 yasında olacak ınsallah. Bundan buyuk mutluluk olurmu. Gezdıgınız yerler yerinde kalır ama eşiniz evladınız hep yanınızda...

Sırf çocuk yapmak için evlenmeyi yaş kaç olursa olsun doğru bulmuyorum. 47 yaşındaki bir anne ile çocuğu arasında illaki kuşak farkı olacaktır. Sırf kendi isteklerimiz için bir çocuğu dünyaya getirmek ne kadar doğru ? Küçük yaşta anne babasını kaybeden cocukların hep bir yanı eksik kalıyor. Doğru kişiyle evliyseniz gezer tozar hayatın tadını çıkarır çocuk da yaparsınız. Önemli olan hayata nasıl baktığınız ne yaşadığınız evli veya bekar fark etmez. Evlenip evlenmemek kişinin tercihi.

ama sende bizi yaralamadan öldürdün be bacımmmm

keyfin bol olsun darısı bana inşallahh
tura katılayım dedim tur iptal oldu bilmiyorum artık
Valla evlenmeden önce sürekli kendime seyahat arkadası arar dururdum sonuçta herkesin bütcesi veya izni bi yere kadar evlenince tüm sorunlar cözüldü
Cok daha iyisi alası seni bulsun

Valla evlenmeden önce sürekli kendime seyahat arkadası arar dururdum sonuçta herkesin bütcesi veya izni bi yere kadar evlenince tüm sorunlar cözüldü
Cok daha iyisi alası seni bulsun

Belli yastan sonra zaten gezecek arkadas kalmiyor. 26 olacagim yakinda ve ne kuzen ne arkadas kaldi bekar olarak hepsi evli. Vakti varsa herkes esiyle cocuguyla degerlendirmek istiyor sonucta ki ben de oyleyim.

Konudaki bazı yorumlar kanımı döndürdü Neredeyse kadını suçlamışsınız doğru insan karşısına çıkmadığı için ? Kaldı ki doğru insan çıksa da trafik kazasında veya kalp krizinden ölmeyeceği ne malum ( şirin gözükmeye çalışıp insanları sokan kocacı tayfaya bu yorumum ) ?
Bana kalırsa taktiksiz , stratejisiz olarak doğru insana denk gelirseniz evlenmek güzel olur çünkü arkadaşlıklar eskisi gibi değil , kimse kimseye ne destek oluyor ne de yol arkadaşı...

Belli yastan sonra zaten gezecek arkadas kalmiyor. 26 olacagim yakinda ve ne kuzen ne arkadas kaldi bekar olarak hepsi evli. Vakti varsa herkes esiyle cocuguyla degerlendirmek istiyor sonucta ki ben de oyleyim.
Ben sürekli yeni ortamlar yeni kurslar buldum hatta gezgin kadınlar gibi kluplerden iki arkadas edinip dört ülkeye onlarla gittim vaktiyle :)
Dedigin gibi cevren gitgide azalıyor herkesin hayat derdi farklılasıyor ama evlilik öylemi

Her insanla gezilmiyor bence. Bir insani uzun yolda tanirsin diye bosuna demiyorlar. Iyi anlastigimi dusundugum insanla bile tatilde sıkıntı yasadigim olmustur benim. Sen sansliymissin.
Biz esimle tanistir tanismaz direk 3 gunluk kamp ayarlamistik.

Eşimle tanıstıgımızın haftasonu Eskişehir’e gitmiştik bizde :)

Herkesin zamanı başkadır. Kimi 19 yaşında doğurur kimi 49 yaşında. 19 yaşında doğuran anne oluyorda 49 yaşında doğuran olmuyor mu yani. Adriana Iliescu var 67 yaşında doğuran ve çocuğunu büyüten. Ben böyle şeyleri doğru veya yanlış bulmuyorum. Her şeyin ve herkesin zamanı ayrıdır. Bir kadın kendisi için en iyi zamanın hangisi olduğuna inanıyorsa o zaman yapsın çocuğunu. 20 yaşında doğurup döverek büyütmeye çalışacağına varsın 45 yaşında doğursun kuşak farkıyla büyütsün. Beni babaannem büyüttü. Annem babam çalışıyordu çünkü. Ablalarımı da o büyütmüş(üstelik annem ve babam çalışmak için uzun dönem uzak şehirlerde kalmışlar çocuklarından ayrı, öyle ayda 1 bile gidilip gelinemeyen yerlerden bahsediyorum.). 60 yıllık bir kuşak farkıyla büyüdüm. Eksiklik mi benim için?-Hayır. Küçük yaşta anne babalarını kaybeden çocuklardan bahsetmişsiniz. Hayat bu yarın kimin yaşayacağını kimse bilemez. 50 yaşında doğurur, 40 yıl daha yaşar; 25 yaşında doğurur ama kalan ömrü sadece 1 yıldır. Bunları kimse bilemez.

2 yil olacak evleneli bir evladim var iyiki var genc anneyim cok sukur evlenin kardesim evlenin eger es adayiniz iyi bir adaysa evlenilecek adamsa evlenin.

Eşimle tanıstıgımızın haftasonu Eskişehir’e gitmiştik bizde :)
Bana kırılmayın da bizim ülke gibi bir ülkede ailelerinizin bundan haberi var miydi ? Kızlar ailelere anlatmıyor Ya genelde ondan merak ettim veya çarpıtıp anlatıyorlar

Bana kırılmayın da bizim ülke gibi bir ülkede ailelerinizin bundan haberi var miydi ? Kızlar ailelere anlatmıyor Ya genelde ondan merak ettim veya çarpıtıp anlatıyorlar
Yok estagfirullah niye kırılalım kızalım tabiki haberleri vardı zaten korkarım öyle bişeyden basıma bişey gelse Allah muhafaza
Benim ailemde cok gezer bizde normal böyle seyler babam bazen cok oldu diye iki surat asardı ama küs asla gitmemişimdir :)
Birde tabiki dedigim gibi sadece yurtdısı değil Türkiyeyide gezdim

Gec evlenmeye tamam ama cocuk yapmanın bir yaşı olmalı. 47 yaşında doğurmak da çocuğa haksızlık. Sen 60 yaşındayken cocuk 13 yaşında olcak, onunla koşup oynayamayacaksin bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…