- 23 Eylül 2017
- 594
- 1.177
- 113
- Konu Sahibi minimalce_
-
Bence paylaşma henüz. Çünkü yarın öbürgün aranız iyi olduğunda, ailende oluşan eşine karşı nefret, geçmiyor.Merhaba, yazim hatalarim olursa görmezden gelin lütfen.
Hani su meshur evliligin ilk 1 yili sikintili ondan sonra hersey oturuyor cümlesi var ya. O ne kadar dogru?
Yaklasik 15 aydir evliyim ve 1-2 aya bir büyük tartismalarimiz oluyor. Nerden baslasam hangisini anlatsam bilmiyorum ama artik dayanamiyorum gittikce cirkinlesmeye saygisizlasmaya basliyoruz. Dün ilk defa beni eski sevgilileriyle kiyasladi. Düsündükce deliriyorum.
Kavga esnasinda sürekli bi ayrilma konusu dönüyor. Ikimizde yanlis evlilik yaptigimizi dile getirdik.
Ben evlilikteki sorunlari aileyle paylasmama düsüncesindeyim ama ya cikmaza girildiyse? Paylasmali mi? Veya paylasmak pismanlik mi?
Evlilikte ilk sene muhabbetinin biriyle yaşamaya alışma yeni bir eve adapte olmakla ilgili olduğunu düşünüyorum tıpkı yurda çıkmak ev arkadaşıyla yaşamak gibi sizin eşinizinki bence saygısızlıkMerhaba, yazim hatalarim olursa görmezden gelin lütfen.
Hani su meshur evliligin ilk 1 yili sikintili ondan sonra hersey oturuyor cümlesi var ya. O ne kadar dogru?
Yaklasik 15 aydir evliyim ve 1-2 aya bir büyük tartismalarimiz oluyor. Nerden baslasam hangisini anlatsam bilmiyorum ama artik dayanamiyorum gittikce cirkinlesmeye saygisizlasmaya basliyoruz. Dün ilk defa beni eski sevgilileriyle kiyasladi. Düsündükce deliriyorum.
Kavga esnasinda sürekli bi ayrilma konusu dönüyor. Ikimizde yanlis evlilik yaptigimizi dile getirdik.
Ben evlilikteki sorunlari aileyle paylasmama düsüncesindeyim ama ya cikmaza girildiyse? Paylasmali mi? Veya paylasmak pismanlik mi?
Eskiden bende evlilik zamanla oturuyor diye düşünürken , boşandıktan sonra nasıl başlarsa öyle gider diye düşünmeye başladım.
Yıllarca evliliğim düzelsin diye bekledim ben. Ve en son bana hiç bir sevgilim senin gibi değildi. Sen beni memnun edemiyorsuna kadar geldik.
Evlendiğim ilk günden itibaren pişman oldum.
Şimdi bu doğrultuda tek tavsiyem var. Alın karşınıza ciddi şekilde konuşun. Tabi bunu yapmadan evvel ben ne istiyorum?
Benim beklentim nedir ?
Ben nasıl davranıyorum ?
Nasıl davranmasını istiyorum ?
En önemlisi de Bu evlilik için beler yaptım ?
Diye düşünün.
Ondan sonra da karşı tarafla bu konuyu konuşun.
Umarım düzelirsiniz.
Sizi suçlayarak size psikolojik baskı yapıyor.Konusmayi deniyoruz ama sanki dahada kötüye gidiyor. Dün tekrar konusurken birakin düzelmeyi eski sevgili kiyasina kadar gittik. Daha ne kadar kötü olabilir ki? Sürekli beni sucluyor ben nasil önce farkedememisim diyor.. Ben cok simartilmisim saygisizmisim falan filan
Saygının olmadığı bir evlilikte sevgi olmaz, değil ilk 1 yıl ilk gün bile olsa 2. gün nerden tutsanız elinizde kalır, üzgünüm.
'Ayrılık' lafı olan kavgalarda mutlaka gerçek payı vardır. Bide kavgadan kavgaya değişir tabi
Sizi suçlayarak size psikolojik baskı yapıyor.
Psikopati diye bir durum var. Benim eski eş olacak kalleş bu durumdaydı.
Beni sürekli suçlu hissettirip , kendime olan inancımı kırmıştı.
Ben asla ilerde düzelir cümlesine inanmıyorum.
Bence siz de baktınız gerçekten düzelmeyecek sakın benim gibi yıllarınızı vermeyin.
Evlilikte kavganin cirkinliginin,saygisizligin ilk senesi 30.senesi olduguna inanmiyorum ben.Karsilikli gozden gecirin herseyi oturup.
Bence paylaşma henüz. Çünkü yarın öbürgün aranız iyi olduğunda, ailende oluşan eşine karşı nefret, geçmiyor.
Ayrıca şunu unutma, sırf kendi mutluluğun için can yakma ki canını yakmasın. Kırma ki ağzından seni kıracak sözlrr çıkmasın.
Bir gün bir uzmanı dinlerken çok hoşuma giden bir söz duydum. Dedi ki, eşiniz diyelim eve geç geldi...
Neredeydin!! Niye haber vermiyorsun bana, hep böyle yapıyorsun...!! Demek var...
Birde.. hayatım seni çok merak ettim neden eve geç geldin demek var.
En basit örneği şu an sen beni kızdıracak söz söylersen, benden canımlı cicimli kelimeler bekleyemezsin değil mi?
Dediğim gibi sırf canının huzuru için yap, onu düşündüğün için değil.
Rica ederim dilerim çok mutlu olursunuz.Ne güzel yazdiniz, cok tesekkür ederim. Aileyle paylasma fikrini kafamdan atmaya calisiyorum..
Aileyle paylaşmayın bence. Bizde duydukları oldu sonra bız konuyu kapattık barıstık onlar unutmuyor ama.
Bizdede tartısmalar oluyor ama hani derlerya bı taraf alttan alıcak diye. Ben sinirlıysem o susuyor ya da o sesını yukseltse ben susuyorum sonra sakınlesıp konusuyoruz. Ve en onemlısı o konuyu mutlaka konusup anlaşıp bıdaha acmamak uzere kapatıyoruz.bu şekilde unutmus oluyoruz zaten. Tekrar tekrar aynı konuyu konustgumuz hıc olmuyor. Bence mutlaka sorunu konusun ustunu kapatmayın. Söylıcegınız varsa soyleyın ıcınıze atmayın. Biz herseyi söyler konusur kapatırız konuyu. bu şekilde anlasıyoruz bız
Bu bı uyum surecı gerçekten zor aynı kısıyle aynı evı paylasmak. Ben bide gorucu usulu oldu flort donemı yasamadım. Tabı konustuk anlastık evlendık ama uzun sure flort edemedık. 6 aylık evlıyım daha yenı yenı oturdu düzenim. Kavgalarımız oldu. O kavgayı nası halledıcegımızı yenı bulduk. Oturup konusup konuyu kapatarak unutarak onumuze bakıyoruz.
En onemlısıde sevgı aradakı aşk. Ne olursa olsun bırbırmızı sevdgımızı aramızdakı sevgıyı hıssedıyoruz. Kırmamaya özen gosterıyoruz
Aynı bizim durumumuz.Siz kac yil sonunda bosandiniz? Nasil düzelmeyecegine ikna oldunuz? Bizim aramiz iyiyse hersey cok güzeldir mesela sevgi pitircigina dönüsüyoruz resmen ama
tartisinca..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?