• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik ve Kararsızlık

dolunay229

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2010
391
198
323
merhabalar, 3 sene süren bir ilişkim var. 32 yaşındayım. Erkek arkadaşım da 37 yaşında. Evlilik için adım atmaya ne zaman karar versem içimden nedense bir isteksizlik geliyor. Erkek arkadaşım gayet düzgün biri, uyumlu,değer verir, ilgilidir, güvenilir, aşırı bir kıskançlığı yok vs. Sadece bazı konularda kafa yapısı olarak anlaşamadığımız oluyor. Farklılıklarımız var elbet. Büyük tartışmalarımız da oluyor ama aşıyoruz. Kimse dört dörtlük değil bazı noktalar benim istemediğim şekilde ama onlar da çok önemli mi bilemedim. Mesela boy olarak uzun değil veya maddi olarak çok iyi bir durumda değil. Veya biraz geleneksel bi aile yapısında yetişmiş vs. Artık bi karara varıp ciddi adım atmak istiyor. Benden bir haber bekliyor ama ben ailemle bu konuyu konuşamıyorum bile. Anne babam geçimsizlerdi, huzursuz bir ortamda büyüdüm bazı travmalar oluştu ama ondan mıdır bilemiyorum. Biri yardım etsin lütfen. Bu karara nasıl varacağım?

Boy neyse de maddi durum ve geleneksel aile beni de düşündürür. Ailesinin sizin hayatınıza müdahale etmesi gibi bir ihtimal var mı mesela? Sizin çekinceniz de bu yönde mi?

Bir de çocuk düşünüyor musunuz? Bu konuda fikirleriniz uyuyor mu?

Belli ki sizi iten kuvvetli şeyler var. Bence önce bunları bulun tam olarak.

İç güdün yapma diyorsa birşey olabilir yani benim genelde öyle olur birşeyler düzgün normal görünse de içinde olmayan birşey varsa o işte bir pürüz çıkıyor ama seviyorsan insanlığı ahlakı iyiyse enine boyuna düşün taşın çünkü evlilik yoluna girince ne olduğunu anlamadan evlenmiş oluyosun:)

Boy neyse de maddi durum ve geleneksel aile beni de düşündürür. Ailesinin sizin hayatınıza müdahale etmesi gibi bir ihtimal var mı mesela? Sizin çekinceniz de bu yönde mi?

Bir de çocuk düşünüyor musunuz? Bu konuda fikirleriniz uyuyor mu?

Belli ki sizi iten kuvvetli şeyler var. Bence önce bunları bulun tam olarak.
Ailesi herşeye karışan biri değil gibi duruyor yani ben laf arasında anlamak için soruyorum öyle anlatıyor. Çocuk konusunda evet istediğini söyledi başından beri. Ben çok sıcak bakmıyorum aslında. Ama zamanla hasır hissettiğimde olabilir demiştim. Beni iten şeyleri tam bulamadım ama bazen evlenince bekar hayatımı özlemekten, evlenince pişman olmaktan korkuyorum sanırım

Ailesi herşeye karışan biri değil gibi duruyor yani ben laf arasında anlamak için soruyorum öyle anlatıyor. Çocuk konusunda evet istediğini söyledi başından beri. Ben çok sıcak bakmıyorum aslında. Ama zamanla hasır hissettiğimde olabilir demiştim. Beni iten şeyleri tam bulamadım ama bazen evlenince bekar hayatımı özlemekten, evlenince pişman olmaktan korkuyorum sanırım
Evlilik enine boyuna düşünülmesi gereken zor bir karar gerçekten. Endişeleriniz yersiz değil, bunu söyleyebilirim.

Evlilik için ısrar eden bir erkek arkadaşınız var. Siz de seviyorsanız kendisini nişan durumu gündeme gelebilir. Biraz daha yakından tanırsınız. Ailesini tanırsınız. Karar aşamanızda yardımcı olur eminim. 1 sene kadar nişanlı kalsanız mesela. O zaman taşlar daha iyi oturmaz mı yerine?

En güzel yöntem soru sormak. Kendinize sorular sorun ve dürüstçe de cevap verin.
x' i seviyor muyum?
x ile beraberken mutlu muyum?
x i özlüyor muyum?
x in hangi özelliklerini seviyorum?
x in hangi özelliklerini sevmiyorum?
x in katlanamadığım özellikleri, davranışları nelerdir?
nasıl bir evlilik hayal ediyorum?
neden evlenmekten korkuyorum?
evlenmek istediğim kişi gerçekten x mi?
neden evlenmekten çekindiğim halde 3 senedir devam ediyorum?
şuan kendimiz nasıl hissediyorum, bu histen çıkmam için ne olması, ne yapılması gerekir? (metafor yapmak)

vs vs yüzlerce soru ve cevap ile kendinize koçluk yapıp cevabı bulabilirsiniz. Önemli olan kendinize dürüst cevap vermek. Umarım cevabını bulursunuz, hassas bir konu, önemli bir karar, cevabını kendiniz bulmalısınız. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah 😊

merhabalar, 3 sene süren bir ilişkim var. 32 yaşındayım. Erkek arkadaşım da 37 yaşında. Evlilik için adım atmaya ne zaman karar versem içimden nedense bir isteksizlik geliyor. Erkek arkadaşım gayet düzgün biri, uyumlu,değer verir, ilgilidir, güvenilir, aşırı bir kıskançlığı yok vs. Sadece bazı konularda kafa yapısı olarak anlaşamadığımız oluyor. Farklılıklarımız var elbet. Büyük tartışmalarımız da oluyor ama aşıyoruz. Kimse dört dörtlük değil bazı noktalar benim istemediğim şekilde ama onlar da çok önemli mi bilemedim. Mesela boy olarak uzun değil veya maddi olarak çok iyi bir durumda değil. Veya biraz geleneksel bi aile yapısında yetişmiş vs. Artık bi karara varıp ciddi adım atmak istiyor. Benden bir haber bekliyor ama ben ailemle bu konuyu konuşamıyorum bile. Anne babam geçimsizlerdi, huzursuz bir ortamda büyüdüm bazı travmalar oluştu ama ondan mıdır bilemiyorum. Biri yardım etsin lütfen. Bu karara nasıl varacağım?
Evlenmek isteseniz şimdiye kadar adım atardınız diye düşünüyorum. Insan evlilik düşundüğü biriyle hemen evlenmek istiyor. Düşünmüyorsanız doğru kişi ya da zaman değildir

Şimdi sezgisel olarak hissettiğin ama size dokemedigin şeyler olabilir
Ya da çocukluktan gördüğünüz ilişki modeli yüzünden evlilikten soguyabilirsiniz.
Söz gibi arada birşey yapın. Süreci yarı ciddi hale getirin. O sırada profesyonel destek de alabilirsiniz. Çünkü es ailesini o anlatınca anlayamazsiniz İletişim kurmanız lazım. Erkekler ailelerini evlenince kadar anlamıyorlar özellikle annelerini.

söz , nişan bişey takın. aileler tanısın birbirini sonra akışına bırakın. ailevi sebeblerden dolayı korkuyorsunuz bence seviyorsanız size deger veriyorsa yaşınız da uygun bence, eşini evliyken bile tam tanıyamıyorsun malesef , beraber yol alınca yıllar geçtikçe ancaa....😊

Evlilik enine boyuna düşünülmesi gereken zor bir karar gerçekten. Endişeleriniz yersiz değil, bunu söyleyebilirim.

Evlilik için ısrar eden bir erkek arkadaşınız var. Siz de seviyorsanız kendisini nişan durumu gündeme gelebilir. Biraz daha yakından tanırsınız. Ailesini tanırsınız. Karar aşamanızda yardımcı olur eminim. 1 sene kadar nişanlı kalsanız mesela. O zaman taşlar daha iyi oturmaz mı yerine?
Olabilir tabi güzel fikirleriniz için çok teşekür ederim.

En güzel yöntem soru sormak. Kendinize sorular sorun ve dürüstçe de cevap verin.
x' i seviyor muyum?
x ile beraberken mutlu muyum?
x i özlüyor muyum?
x in hangi özelliklerini seviyorum?
x in hangi özelliklerini sevmiyorum?
x in katlanamadığım özellikleri, davranışları nelerdir?
nasıl bir evlilik hayal ediyorum?
neden evlenmekten korkuyorum?
evlenmek istediğim kişi gerçekten x mi?
neden evlenmekten çekindiğim halde 3 senedir devam ediyorum?
şuan kendimiz nasıl hissediyorum, bu histen çıkmam için ne olması, ne yapılması gerekir? (metafor yapmak)

vs vs yüzlerce soru ve cevap ile kendinize koçluk yapıp cevabı bulabilirsiniz. Önemli olan kendinize dürüst cevap vermek. Umarım cevabını bulursunuz, hassas bir konu, önemli bir karar, cevabını kendiniz bulmalısınız. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah 😊
Harika bunu deneyeceğim teşekkür ederim yardımlarınız, fikirleriniz çok değerli çok

Boy konusu ne alaka? Onu seçmiş aşık olmuşsun oyle değil mi?
Bu levelden sonra boy bir problem olmamali.
Maddi duruma gelince
Sizin maddi durumunuz nedir?
Zengin birini mi arıyorsunuz ki?
Duzenli bir isi ve geliri varsa bu da yeterli, çünkü daha fazlasini istemek mantik evliligine girer, mantik evliliginde de boy konusunun gene bir anlami yok.

Kısa boy sıkıntısını dün soran siz değil miydiniz?

Bu arada bu kaçıncı kısa boylu erkek konusu yahhuu yazık bu cücüklere arkalarından neler yazılıp çiziliyor haberleriyok dsgdgdggd

Herkes boy önemli değil fakirse kaç demiş ama bence tersi, para çalışıp kazanılıyor ama cücüklüğe çare yok maalesef :olamaz:

Daha şimdiden şüpheler var .Vazgeçin bu işten . Dünyada ki ne son insan o ne de siz Herkes kendine uygun olanla evlenmeli.Bu arada daha ortada hiç bir şey yokken aile tabiki karışmaz.Herkes kafa yapısı ve aileler tam uyustugu halde aradığı mutluluğu bulamıyor.Siz daha başlamadan bir sürü eksiyle baslamissiniz

Tek soruyla evlenip evlenmemeniz gerektiğini anlatsınız. Bu adam kimsesiz, parasız pulsuz kalsa, allah korusun bir engeli oluşsa bedensel yanında kalır mıyım ? Birlikte mücadeleye hevesli olur muyum ? Cevap muallakta kalmak ise kesinlikle evlenmeyin. Ki siz bunlara evet diyemiyor gibisiniz…

Back
X