Evlilik ve Kayınvalide Sorunsalı

ayla92

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2011
74
1
36
İstanbul
Kim olduğumuz, ne olduğumuz teferruat olmak üzere doğrudan konuya girmem gerekirse, bir beraberliğim var. İkimiz de duyguların albenisine kapılmaksızın aradığımız kişiyi birbirimizde bulduğumuzu düşünüyoruz. O bu konuda benden daha emin, öyle ki gitti hayatında ilk kez böyle bir konuyu ailesine açıp, beni tanıtıp, "Niyetim ciddi." dedi.

Fakat gelin görün ki o günden bu yana annesi kıyametleri koparıyor. İtirazın şahsıma yönelik olmasından ziyade, oğluna aşırı düşkün her annede olduğu gibi ciddi bir paniğe kapılmış durumda kadın. Ek olarak sevgilim Azerbaycanlı, burada tıp eğitimine devam ediyor, 2 haftalığına gittiği Bakü'de 24 saat annesinin, "Beni artık sevmeyeceksin, o kızı istemiyorum, asla müsaade etmiyorum, kesinlikle onaylamıyorum, zaten erkek evlatlar böyle annelerini hemen bir köşeye atıverirler, seni benim elimden alıyorlar" vs tarzı kavga kıyameti çekmesiyle geçti. Abartmıyorum, hakikaten 10 dakikada bir aynı kavga kopuyordu, iki kere de bizimkinin annesine bağırdığı yüksek şiddetli kavgalar gerçekleşti. Nihayetinde 2 gün önce Türkiye'ye döndü ve aralarında ciddi olarak bozulmuş durumda, sevgilim annesiyle arasına büyük bir mesafe koydu.

Tüm bu durumlar karşısında ben zaten şok olmuş durumda olmakla birlikte ne yapacağımı şaşırmış haldeyim. "İstenmeyen gelin" olmanın üzüntüsünden çok anne oğul arasına istemeden de olsa girmiş olmak beni gerçekten çok huzursuz etti. İki kere ilişkimi tamamen bitirmeyi denedim, onu da yapamıyorum. Şu anda halihazırda yine aramızda açılmış durumda.

Sevgilim ise annesinin farkında olduğunu, kendisine güvenmemi söylüyor. Öte yandan annesine çok da düşkün bir insan, güvenip ne yapacağım allah aşkına anne oğul nasıl da kopmaya başladıklarını mı izleyeceğim, ne olacak? Bunun nasıl bir çözümü olabilir ki? Gerçekten bu işin doğrusu ne, yapmam gereken ne bilemedim. Destan yazdığım için de affola. Teşekkür ediyorum vaktini ayıracak fedakar dostlara şimdiden.

akışına bırak. sonuçta adam seninle annesi arasındaki dengeyi koruyacak gibi duruyor

Bekleyin çocuk bi mezun olsun.Sonrada gidip bi annesini tedavi etsin.Ondan sonra düşünün evlenmeyi. Kadın ruh hastası ağır. Yazık günahsın bu manyaklarla uğraşma. oğlu bi tedavi etsin onu Allah askına.

emin ol evlendikten sonra da tam tersi olur. bir anda annesi kıymetli olur, sen kıymetsiz olursun. şu an konan o mesafe sen nikahı yapana kadar. şu an bu tutumda olan kayınvalide adayının, evlendikten sonra neler yapabileceği az çok ortada bana kalırsa. benim de benzer durumlarım oldu, olayın içindeyken göremiyor insan gerçekleri. benden değerlisi yoktu nikah öncesinde, şu an ama hepsi kıymete bindi...

Ben kendimi bile bile ateşe atmazdım.
İstenmeyen gelin olduğumu biliyorsam bu işin oluru yoktur bana göre.
Bekarken yaşadıkların evliyken x3 olur unutma!!!!

Sevgilinin dengeyi kurması lazim. Sen ne yaparsan yap o dengeyi kurmazsa bir işe yaramaz.

Kayınvalideler neden kıskanır ki oğlunu? Benim ne annem ne de kayınvalidem böyle bir tuhaflık yapmadı. İşler tersine dönerse "bile bile evlenmiş" olursunuz.

Iyi de sevgilisi ben olsam da istenmeyeceğim konu sen değil adamın Türkiye den sevgili bulup burada kalması

Alışır annesi de

Iyi de sevgilisi ben olsam da istenmeyeceğim konu sen değil adamın Türkiye den sevgili bulup burada kalması

Alışır annesi de

Yo hayır, TR meselesi problem değil. Kadın oğlunun "artık kendisini değil" başka bir kadını sevecek olmasından dolayı delirmiş durumda. Kapı komşuları bile olsam değişmeyecekti tepki.

Zamana bırakın
Şuan anne oğul arası açık gibi görünsede araları açılmaz barışırlar merak etmeyin ANNE =oğul ONLAR
Et tırnak yani ayrılmaz ikililer....
Siz sukunetinizi koruyun konuyla ilgili şuanda hiç yorum yapmayın
Sevgiliniz zaten bir şekilde bu dengeyi kuracaktır

Konuyu bu şekilde up'lamam doğru değil belki ama, hakikaten yardıma ihtiyacım olduğu için bu şekilde davranıyorum. Bi el atıverseniz ya hanımlar :/

Konuyu bu şekilde up'lamam doğru değil belki ama, hakikaten yardıma ihtiyacım olduğu için bu şekilde davranıyorum. Bi el atıverseniz ya hanımlar :/

benzer durumları yaşadığımı söylemiştim, gözünüzden kaçtı sanırım.

Evlendikten sonra işin cok zor.
Zaten cogu kayinvalideler içten içe kıskanır ogullarını gelinlerden.
Seninki bunun bi kaç katı, kadın resmen kork bendem imajı sergiliyo. Durum vahim.

Eş adayında bir yere kadar idare eder sizi belli bi zaman sonra desteğini çeker annemin böyle olduğunu biliyordun bile bile evlenmeseydin der ,baka kalırsın kalırsın öyle.iyi düşünmek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…