Evlilik ve maddi konular

Kızlar iyi geceler,

Başlığı kuzenimin durumundan yola çıkarak açıyorum.
Kuzenim nişanlı. Kenarda birikmiş paraları yok aileler yardım edemiyor ve her şeyi kendileri yapacaklar. Kuzenim kurumsal bir şirkette satınalmacı, 6-7bin gibi kazanıyor nişanlısı da o civarlardaydı ancak corona yüzünden işleri bozuldu şimdi 2.5-3 kazanabiliyor maksimum. Bu durumda evlenseler kira, eşya borçları, araba alınması gerekiyor o, faturalar falan derken ortada onların eline para kalmayacak resmen. Kuzenim evlenmeden önceki halinde iyi bir kazancı olduğu için gayet rahat yaşıyordu isteğini alıp giyiyordu istediği yere gidiyordu. Bu şekilde bir evlilik onu mutlu eder mi? Onun şüpheleri var nişanlısı ise bir an önce evlenmek istiyor sizce mantıklı olan nedir?
He bir de ertelemek mantıklı ise kırmadan nasıl söylenir?
Teşekkürler :)
Şüphesi var ise kesşçinlikle olmaz

Yorumunuz cok hosuma gitti.Siz simdiden aile olmussunuz.Bi yuvanin sorumluluklarinin farkindasiniz.Simdiki neslin sorunu bu malesef.Eskiden herkes kendi emegiyle zaman icinde biseyler yapardi.Birbirleriyle didisecek vakitleri olmazdi.Simdi hersey hazir.Sonra ciftler birbirine daliyo_O parayla gecinilir ustune birikim bile yapilir.Yani yasadigin yerin sartlarina gore de degisir tabi ama bazi seylerden feragat edilebilir.
Yaaaa çok teşekkür ederim inanın böyle bir cümle duymak içime huzur verdi :KK15: Aynen öyle şimdi herkes kendisi açısından düşünüyor. Ama olay gerçekten o değil şu yaptığımız şeyin tadına varsalar eminim daha çok bağlanırlar birbirlerine. Ortak para biriktirmek, gelecek için yada eşya vs gibi şeyler için biseyler yapmak bence nişanlılığın en güzel yanı. Tekrar çok teşekkür ederim 😊

bu durumlar olmadan önce nişan yapıldı öyle tencere tava bardak falan o tarz şeyler alındı da ev tutma ve mobilyalar kaldı işte :KK43:
Dügün masrafı tamamen kişiye göre değişen bi para bence. Erkek için konuşuyorum hem evlenmeyi düsünüyor nisanlanıyor kenarda beş kuruş parası yokmuymuş? Maaşı kendisinin iki katı olan bi kadınla herşeyi borç olarak düğün yapması beni rahatsız etti açıkçası. Bir de 3 bin tl kira nişantaşında falan mı oturacaklar anlayamadım. İlk etapta iki kişiler iki odalı uygun bir evde mutevazı eşyalarla oturabilirler diye düşünüyorum. Tabi illa evleneceklerse. Bence erkek kişisi maddi durumunu düzeltmedikçe herşeyin alüyyul ala olduğu bir evlilik yapmasınlar bi zahmet

Yaaaa çok teşekkür ederim inanın böyle bir cümle duymak içime huzur verdi :KK15: Aynen öyle şimdi herkes kendisi açısından düşünüyor. Ama olay gerçekten o değil şu yaptığımız şeyin tadına varsalar eminim daha çok bağlanırlar birbirlerine. Ortak para biriktirmek, gelecek için yada eşya vs gibi şeyler için biseyler yapmak bence nişanlılığın en güzel yanı. Tekrar çok teşekkür ederim 😊
Rica ederim. Insanin kosede parasi varsa zor gun icin o zaman kendini en dunyanin en zengin insani zannediyo.O para lukse gidecegine kosede dursun.Allah mutlulugunuzu daim etsin.😊

Dügün masrafı tamamen kişiye göre değişen bi para bence. Erkek için konuşuyorum hem evlenmeyi düsünüyor nisanlanıyor kenarda beş kuruş parası yokmuymuş? Maaşı kendisinin iki katı olan bi kadınla herşeyi borç olarak düğün yapması beni rahatsız etti açıkçası. Bir de 3 bin tl kira nişantaşında falan mı oturacaklar anlayamadım. İlk etapta iki kişiler iki odalı uygun bir evde mutevazı eşyalarla oturabilirler diye düşünüyorum. Tabi illa evleneceklerse. Bence erkek kişisi maddi durumunu düzeltmedikçe herşeyin alüyyul ala olduğu bir evlilik yapmasınlar bi zahmet

Nişantaşında evler 3 bin mi sanıyorsunuz? En az 5-6 bin onlar da kırık dökük olanlar.
3binlik evler işe gitmek için 1-1buçuk saat yol çekmeyecekleri semtlerde çok sıradan 2+1 evler.
İşte kırmadan nasıl söylenir bu?

Bence iki insanın birbirini sevmesi iyi günde kötü günde saygıyla bakması önemli. Maddi durumum iyi çok şükür. Eşimin durumu bozulsada mutlu olurdum para gözüme hiç gelmiyor. Ama bu kişiden kişiye değişir. Parasız mutlu olmayan kişi durumun düzelmesini beklemeli.

İstanbul :KK43: ama güzel bile diyemeyeceğimiz normal evlerin kirası bu şekilde :KK43:
Canımcım 1500-2000 tl ye ideal bir ev bulabilirler 1+1 tutarlar kirasıda az olur eşya masrafıda az olur arabaya verirler ordan elde ettikleri kazançları. Kuzenine söyle uçmasın çok kendini de mutsuz etmesin nişanlısınıda :KK53:

3 bin kira 3 bin eşya borcu 2 bin mutfak dışarıda yeme içme gezme 750 faturalar diyince elde avuçta para kalmıyor yani... siz nasıl geçiniyorsunuz o kadar rahat?
Önceden 1.5 kiraya faturaya veriyordu kalanı onundu
Biz 3 bin kira verecegimiz bir evde oturamayiz. 750 lira fatura bunlar çalışan insanlar kışın 3-4 ay gelsin hadi bu fatura. Evde elektrikli tüm ev aletlerini açıp oturmayacaklar herhalde.Ben size kendi düşündüğümüz hesabı şöyle söyleyim. 5 bin hadi ev kredisine çık. Kalan 5 bin liranın 400 unu hadi faturaya ayır yada sizin gibi düşünelim 750 lira. 1500 lirayla karnımızı gayet güzel et, tavuk, balık gibi gıdaları da alarak doyururuz. Geri kalan gezme, para biriktirme.
Tabi şimdiye kadar biz hem gezdik hemde kuzeniniz gibi 1500 dışında giderimiz olmadı har vurup harman savurmadik esyalar için ortak para biriktirdik

Nişantaşında evler 3 bin mi sanıyorsunuz? En az 5-6 bin onlar da kırık dökük olanlar.
3binlik evler işe gitmek için 1-1buçuk saat yol çekmeyecekleri semtlerde çok sıradan 2+1 evler.
Neden 2+1 bakılıyor ki ?
1+1 baksınlar.
Sahibinden.com'da esenyurtta 1+1 daire 1299 tl.
Hemde eşyalı.
Bir sürü var. Araştırmaya bakar.
2 kişi için 3 bin tl kira bence bu krizde çok fazla.
Kuzeniniz bir araştırsın.
2.linkte bir sürü uygun fiyatlı 1+1 ev çıktı.
Çoğu 2bin tl altı kiralı.
Ben 5 dk da buldum sizin kuzeniniz arasa daha ne evler bulur uyguna.

https://www.sahibinden.com/ilan/eml...dance-1-plus1-esyali-daireler-812366553/detay

İstanbul Kiralık Daire Fiyatları ve Kiralık Ev İlanları - sahibinden.com

Son düzenleme:
Valla bilemedim ben ankarada yaşıyorum ama istanbulda çok arkadaşım akrabam var. Gayet merkezi yerlerde oturuyorlar en fazla verdikleri kira 2 bin o da 3+1 yapılı bir ev sarıyer maslak tarafında. Yani savunduğum şey rahat geçinebilecekleri değil tabi aksine zorlanacaklarsa ya daha mutevazi bi hayat kuracaklar gerekirse sade bi nikah bile olabilir ya da oturup güzelce hesap kitap yapsınlar bütce ortaya çıkınca karşı taraf da anlar bu şartlarda çok zorlanacaklarını diye düşünüyorum

alıştığı standardın altına düşmeyi çoğu kişi kaldıramaz. kuzeniniz böyle huzursuz olacaksa koronayı bahane edebilir ertelemek için. birde oturup nişanlısıyla konuşması lazım, ertlediğimizde biraz tutumlu olup para biriktirelim mümkün olan en az borçla evlenelim diye. şuanki durumlarıda önemli tabii, ailelerin yanında mı yaşıyorlar, ayrı evde mi kalıyorlar. ertelemek kuzeninizin nişanlısını nasıl etkiler? ama insanın kafasında en ufak soru işareti olmamalı evlenirken, sonrasında kuzeniniz hem kendini hem nişanlısını huzursuz eder.
birde istanbulda evler gerçekten çok çok pahalı, eşimin işine yakın ev bakıyoruz 4-4,5 tan aşağı oturulabilir ev yok. evlendiler diye a'dan z'ye ev dizmek zorunda değiller, 1+1 mütevazi bir ev tutup mümkün olduğunca az eşya alarak tasarruf yapabilirler. ileride elleri bollaşınca eşya yine alınır. düğün,ev, eşya konusunda olabildiğince tasarruflu davransınlar, kafaları rahat olur.

Kuzeniniz ve nişanlısı ne süredir çalışıyor? Maaşları oldukça iyi. Simdiye kadar kenara para koyamadılar mı hiç? İnsan bu parayla bir yıl içinde arabasını alır ya da en azından birikimi olur heleki ailesi ile yaşıyorsa. 7 aydır çalışıyorum 6 aydır nisanliyim. 7 ayda bile epey para biriktirdim. Nişanlım da yıllardır çalışıyor birikmisi ve arabası var. Hemen hemen borçsuz halledecigiz evlilik işini. Sonuçta bu insanların evleneceği önceden belliydi neden buna göre davranmamislar. Onu geçtim insan zor günler için hic birikim yapmaz mi

Ayrıca ben sevdigim insanla olmayı bu sebepten ertelemezdim çünkü hala eve 9 10 bin lira gibi bir para girecek. Bu sebepten erteleyen insanla olmayı da bir kere daha düşünürdüm. Dünyanın bin bir türlü hali var 5 yıl sonra nr olacağı belli değil. Benimle zorluklara göğüs geremeyecekse hiç olmasın

Valla bilemedim ben ankarada yaşıyorum ama istanbulda çok arkadaşım akrabam var. Gayet merkezi yerlerde oturuyorlar en fazla verdikleri kira 2 bin o da 3+1 yapılı bir ev sarıyer maslak tarafında. Yani savunduğum şey rahat geçinebilecekleri değil tabi aksine zorlanacaklarsa ya daha mutevazi bi hayat kuracaklar gerekirse sade bi nikah bile olabilir ya da oturup güzelce hesap kitap yapsınlar bütce ortaya çıkınca karşı taraf da anlar bu şartlarda çok zorlanacaklarını diye düşünüyorum

nerede oturuyorlar tam olarak, var mı gerçekten o civarlara ev. eski kiracı oldukları için mi o fiyatlara oturabiliyorlar. yanlış anlamayın yargılamak değil amacım bende ev bakınıyorum o fiyata anca kot2-3 gördüm ilanlarda.

Gelirleri fena degil, bir cok kisi bunun altinda gelirle evleniyor.

Ama hic birikimsiz dugun, ev duzme, 3000 liralik ev tutma, araba alma ve gecim icin bu gelir yetersiz.

Suan kira + faturaya 1500 veriyormus. 3000lik eve gecmek standart yukselmesidir.
Araba yokmus araba almak da standart yukselmesidir.
Yeni esyalar edinilecek, standart yukselmesidir.

Standardi dusmez, standardi denge değiştirir.
Var olan gelirlerini neye yatiracaklarini kendileri belirlesinler. Tatile gitmeyip araba edinmek cazip gelirse onu secsinler.
Aksam yemege cikmayip iyi bir semtte oturmak cazip gelirse onu secsinler.

Hem karnim doysun hem pastam dursun olmaz. Ya birini ya birini seçerek gidecekler. Ben dugun yapmadim. Cocuk olunca evliligimin 6. Yilinda araba aldik. Ama dunyayi gezdik. Cok eglendik. Kimi arkadasim eglenmedi lüks ev dosedi. Cok buyuk gelirler yoksa bu isler boyle dönüyor. Keske her sey daha iyi olsa ama malesef...

Son düzenleme:
nerede oturuyorlar tam olarak, var mı gerçekten o civarlara ev. eski kiracı oldukları için mi o fiyatlara oturabiliyorlar. yanlış anlamayın yargılamak değil amacım bende ev bakınıyorum o fiyata anca kot2-3 gördüm ilanlarda.
Evet eski kiracı sayılırlar 5 yıllık falan. Şuan heryerde fiyatlar biraz artmış olabilir ama konu sahibi yeni evli bir çift olacağı için 3+1 yapılı bir ev de gereksiz diye düşünüyorum.

Evet eski kiracı sayılırlar 5 yıllık falan. Şuan heryerde fiyatlar biraz artmış olabilir ama konu sahibi yeni evli bir çift olacağı için 3+1 yapılı bir ev de gereksiz diye düşünüyorum.
ben kaynak yapıp kendim için sordum zaten :D şuan o dediğiniz fiyatlarda o semtlerde ev bulmak hayal oldu.

Gelin evi düzmek gelene göstermek istiyorsa ertelesin hakikaten hem pastam dursun hem karnım doysun olmuyor. Eşimle benim de gelirimiz iyi ama birlikte yaşamaya başlarken de eşyaya para vermedik evlenirken de. Bekar evlerimizdeki eşyaları kullandık bulaşık makinemiz bile yoktu düğün yapmadık gelinliğe o kadar parayı ne vericem deyip normal bir markadan beyaz elbise aldım arabayı kaç yıl sonra ancak düşündük. Eşim benim evime geldi yeni ev tutma masrafına da girmedik. Ama giyimimden gezmemden eğlencemden hiç taviz vermedim. Fazladan paramız oldukça eşyaları zevkimize göre yeniledik ama hala mutfak eşyaları ucuz mağazalardan mesela. Sevdiği insanla aynı evde yaşamak mo amaç yoksa yeni gelin evinde yaşamak mi anlamıyorum

Asgari ücretle evlenip çocuk bakanlar var bu ülkede kuzeninize bunu diyin çok harcama yapmasın

Max 10 bin gelirle kirada oturup ev geçindirip istediğini alıp birde araba alabiliyorlarsa gider tebrik ederim. Mantıken imkansız..

• Beğen
Reactions: 000
Back
X