- 14 Ağustos 2015
- 1.319
- 1.021
- 133
3 binlerde kira ? Dolar değildir inşallah !Neresi orası ? 7-8 kazanan bile 3 binlik ev bakmaz şu krizde![]()
İstanbul

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
3 binlerde kira ? Dolar değildir inşallah !Neresi orası ? 7-8 kazanan bile 3 binlik ev bakmaz şu krizde![]()
Şüphesi var ise kesşçinlikle olmazKızlar iyi geceler,
Başlığı kuzenimin durumundan yola çıkarak açıyorum.
Kuzenim nişanlı. Kenarda birikmiş paraları yok aileler yardım edemiyor ve her şeyi kendileri yapacaklar. Kuzenim kurumsal bir şirkette satınalmacı, 6-7bin gibi kazanıyor nişanlısı da o civarlardaydı ancak corona yüzünden işleri bozuldu şimdi 2.5-3 kazanabiliyor maksimum. Bu durumda evlenseler kira, eşya borçları, araba alınması gerekiyor o, faturalar falan derken ortada onların eline para kalmayacak resmen. Kuzenim evlenmeden önceki halinde iyi bir kazancı olduğu için gayet rahat yaşıyordu isteğini alıp giyiyordu istediği yere gidiyordu. Bu şekilde bir evlilik onu mutlu eder mi? Onun şüpheleri var nişanlısı ise bir an önce evlenmek istiyor sizce mantıklı olan nedir?
He bir de ertelemek mantıklı ise kırmadan nasıl söylenir?
Teşekkürler :)
Yaaaa çok teşekkür ederim inanın böyle bir cümle duymak içime huzur verdiYorumunuz cok hosuma gitti.Siz simdiden aile olmussunuz.Bi yuvanin sorumluluklarinin farkindasiniz.Simdiki neslin sorunu bu malesef.Eskiden herkes kendi emegiyle zaman icinde biseyler yapardi.Birbirleriyle didisecek vakitleri olmazdi.Simdi hersey hazir.Sonra ciftler birbirine daliyparayla gecinilir ustune birikim bile yapilir.Yani yasadigin yerin sartlarina gore de degisir tabi ama bazi seylerden feragat edilebilir.
Dügün masrafı tamamen kişiye göre değişen bi para bence. Erkek için konuşuyorum hem evlenmeyi düsünüyor nisanlanıyor kenarda beş kuruş parası yokmuymuş? Maaşı kendisinin iki katı olan bi kadınla herşeyi borç olarak düğün yapması beni rahatsız etti açıkçası. Bir de 3 bin tl kira nişantaşında falan mı oturacaklar anlayamadım. İlk etapta iki kişiler iki odalı uygun bir evde mutevazı eşyalarla oturabilirler diye düşünüyorum. Tabi illa evleneceklerse. Bence erkek kişisi maddi durumunu düzeltmedikçe herşeyin alüyyul ala olduğu bir evlilik yapmasınlar bi zahmetbu durumlar olmadan önce nişan yapıldı öyle tencere tava bardak falan o tarz şeyler alındı da ev tutma ve mobilyalar kaldı işte![]()
Rica ederim. Insanin kosede parasi varsa zor gun icin o zaman kendini en dunyanin en zengin insani zannediyYaaaa çok teşekkür ederim inanın böyle bir cümle duymak içime huzur verdiAynen öyle şimdi herkes kendisi açısından düşünüyor. Ama olay gerçekten o değil şu yaptığımız şeyin tadına varsalar eminim daha çok bağlanırlar birbirlerine. Ortak para biriktirmek, gelecek için yada eşya vs gibi şeyler için biseyler yapmak bence nişanlılığın en güzel yanı. Tekrar çok teşekkür ederim
![]()
Dügün masrafı tamamen kişiye göre değişen bi para bence. Erkek için konuşuyorum hem evlenmeyi düsünüyor nisanlanıyor kenarda beş kuruş parası yokmuymuş? Maaşı kendisinin iki katı olan bi kadınla herşeyi borç olarak düğün yapması beni rahatsız etti açıkçası. Bir de 3 bin tl kira nişantaşında falan mı oturacaklar anlayamadım. İlk etapta iki kişiler iki odalı uygun bir evde mutevazı eşyalarla oturabilirler diye düşünüyorum. Tabi illa evleneceklerse. Bence erkek kişisi maddi durumunu düzeltmedikçe herşeyin alüyyul ala olduğu bir evlilik yapmasınlar bi zahmet
Canımcım 1500-2000 tl ye ideal bir ev bulabilirler 1+1 tutarlar kirasıda az olur eşya masrafıda az olur arabaya verirler ordan elde ettikleri kazançları. Kuzenine söyle uçmasın çok kendini de mutsuz etmesin nişanlısınıdaİstanbulama güzel bile diyemeyeceğimiz normal evlerin kirası bu şekilde
![]()
Biz 3 bin kira verecegimiz bir evde oturamayiz. 750 lira fatura bunlar çalışan insanlar kışın 3-4 ay gelsin hadi bu fatura. Evde elektrikli tüm ev aletlerini açıp oturmayacaklar herhalde.Ben size kendi düşündüğümüz hesabı şöyle söyleyim. 5 bin hadi ev kredisine çık. Kalan 5 bin liranın 400 unu hadi faturaya ayır yada sizin gibi düşünelim 750 lira. 1500 lirayla karnımızı gayet güzel et, tavuk, balık gibi gıdaları da alarak doyururuz. Geri kalan gezme, para biriktirme.3 bin kira 3 bin eşya borcu 2 bin mutfak dışarıda yeme içme gezme 750 faturalar diyince elde avuçta para kalmıyor yani... siz nasıl geçiniyorsunuz o kadar rahat?
Önceden 1.5 kiraya faturaya veriyordu kalanı onundu
Neden 2+1 bakılıyor ki ?Nişantaşında evler 3 bin mi sanıyorsunuz? En az 5-6 bin onlar da kırık dökük olanlar.
3binlik evler işe gitmek için 1-1buçuk saat yol çekmeyecekleri semtlerde çok sıradan 2+1 evler.
İşte kırmadan nasıl söylenir bu?
Valla bilemedim ben ankarada yaşıyorum ama istanbulda çok arkadaşım akrabam var. Gayet merkezi yerlerde oturuyorlar en fazla verdikleri kira 2 bin o da 3+1 yapılı bir ev sarıyer maslak tarafında. Yani savunduğum şey rahat geçinebilecekleri değil tabi aksine zorlanacaklarsa ya daha mutevazi bi hayat kuracaklar gerekirse sade bi nikah bile olabilir ya da oturup güzelce hesap kitap yapsınlar bütce ortaya çıkınca karşı taraf da anlar bu şartlarda çok zorlanacaklarını diye düşünüyorumNişantaşında evler 3 bin mi sanıyorsunuz? En az 5-6 bin onlar da kırık dökük olanlar.
3binlik evler işe gitmek için 1-1buçuk saat yol çekmeyecekleri semtlerde çok sıradan 2+1 evler.
İşte kırmadan nasıl söylenir bu?
Valla bilemedim ben ankarada yaşıyorum ama istanbulda çok arkadaşım akrabam var. Gayet merkezi yerlerde oturuyorlar en fazla verdikleri kira 2 bin o da 3+1 yapılı bir ev sarıyer maslak tarafında. Yani savunduğum şey rahat geçinebilecekleri değil tabi aksine zorlanacaklarsa ya daha mutevazi bi hayat kuracaklar gerekirse sade bi nikah bile olabilir ya da oturup güzelce hesap kitap yapsınlar bütce ortaya çıkınca karşı taraf da anlar bu şartlarda çok zorlanacaklarını diye düşünüyorum
Evet eski kiracı sayılırlar 5 yıllık falan. Şuan heryerde fiyatlar biraz artmış olabilir ama konu sahibi yeni evli bir çift olacağı için 3+1 yapılı bir ev de gereksiz diye düşünüyorum.nerede oturuyorlar tam olarak, var mı gerçekten o civarlara ev. eski kiracı oldukları için mi o fiyatlara oturabiliyorlar. yanlış anlamayın yargılamak değil amacım bende ev bakınıyorum o fiyata anca kot2-3 gördüm ilanlarda.
ben kaynak yapıp kendim için sordum zatenEvet eski kiracı sayılırlar 5 yıllık falan. Şuan heryerde fiyatlar biraz artmış olabilir ama konu sahibi yeni evli bir çift olacağı için 3+1 yapılı bir ev de gereksiz diye düşünüyorum.