Evlilik ve maddi konular

Nişantaşında evler 3 bin mi sanıyorsunuz? En az 5-6 bin onlar da kırık dökük olanlar.
3binlik evler işe gitmek için 1-1buçuk saat yol çekmeyecekleri semtlerde çok sıradan 2+1 evler.
İşte kırmadan nasıl söylenir bu?
Evet evler çok pahalı maalesef istanbul şehiriçinde. Benim de ağustosta düğünüm var biz bahçeşehirde oturucaz kısmetse. Orada bile 2 artı 1 daireler 2 bin civarı kiraları. Biraz ebeveyn banyolu bir ev falan olsun desek baktık ki direk 4 binlere çıkıyor kiralar. Aidat hariç . Ki ne kadar şehrin dışı yaşayan bilir. Mecidiyeköyde bir yerde çalışsanız ordan gidip gelmeniz neredeyse imkansız . Özel araçla bile yorucu zor trafik vs. Benim nişanlımın şirketi orda biz de şehir içinde oturamayız 🤷‍♀️
şehir içinde standart bir daire istanbulda 2,5- 3 binden aşşağı imkansız gibi bir şey. 1+1 bulunabilir tabi daha uyguna biraz daha semtini uygun düşünürlerse yine şehir içinde de bi nebze uygun daire bulunabilir.
hangi yakada oturacaklar ? Hangi semtte bakıyorlar ? Yakaya göre biraz daha uygun merkez semtler önerebilirim ?

Neden 2+1 bakılıyor ki ?
1+1 baksınlar.
Sahibinden.com'da esenyurtta 1+1 daire 1299 tl.
Hemde eşyalı.
Bir sürü var. Araştırmaya bakar.
2 kişi için 3 bin tl kira bence bu krizde çok fazla.
Kuzeniniz bir araştırsın.
2.linkte bir sürü uygun fiyatlı 1+1 ev çıktı.
Çoğu 2bin tl altı kiralı.
Ben 5 dk da buldum sizin kuzeniniz arasa daha ne evler bulur uyguna.

https://www.sahibinden.com/ilan/eml...dance-1-plus1-esyali-daireler-812366553/detay

İstanbul Kiralık Daire Fiyatları ve Kiralık Ev İlanları - sahibinden.com
Canım istanbulu biliyormusun bilmiyorum ama o ilandaki semt birincisi gerçekten oldukça kötü . Ortam alışkın olmayanın psikolojisini bozabilir. Rahatsız hissedersiniz kendinizi. İkincisi ise o semtte bu tarz residance lar genelde yabancılar tarafından kullanılıyor çoğu daireler günlük ev olarak kiraya veriliyor vs. Pek aileye yönelik değil ortamları maalesef
Tabi şunu da ekleyeyim bu insanlar diyelim mecidiyeköyde çalışıyorlar nasıl gidecekler oradan mecidiyeköye her gün en aşşağı gidiş dönüş 3 saat yol sürer . En iyi ihtimalle o da . Araba ile gitse trafikten bu süre zaten daha fazla uzar. Metrobüs tercih etse bir istanbullunun herhalde en son binmek isteyeceği şey metrobüstür. Hele ki bu virüsten sonra. Tamam hızlı ama inmesi binmesi içinde yaşamaya çalışması ayrı dertler. Ki metrobüs bu evin dibinde de değil. Esenyurt içinde otobüste çok çalışmaz genelde minibüs hattı vardır. Minibüs kullanıp metrobüse gitmek zorunda kalacak . O yolun uzunluğu çekeceği çile yaşamdan soğutur adamı .

Son düzenleme:
insanlar sadece bir asgari ucretle de evlenip gecinebiliyor. yuksekten ucarlarsa mutlu da olamazlar.. bazi seyler ertelenmeli. araba mesela.. zorunda degiller.. suan da hem virus hem ekonomi bir gecis surecindeyiz.. tunelin ucu gozukmuyor ama lukslerden de feragat edilmeli. herkes icin gecerli bu.

Neden 2+1 bakılıyor ki ?
1+1 baksınlar.
Sahibinden.com'da esenyurtta 1+1 daire 1299 tl.
Hemde eşyalı.
Bir sürü var. Araştırmaya bakar.
2 kişi için 3 bin tl kira bence bu krizde çok fazla.
Kuzeniniz bir araştırsın.
2.linkte bir sürü uygun fiyatlı 1+1 ev çıktı.
Çoğu 2bin tl altı kiralı.
Ben 5 dk da buldum sizin kuzeniniz arasa daha ne evler bulur uyguna.

https://www.sahibinden.com/ilan/eml...dance-1-plus1-esyali-daireler-812366553/detay

İstanbul Kiralık Daire Fiyatları ve Kiralık Ev İlanları - sahibinden.com

Esenyurt bence istanbulun en kotu semti. Aile ile asla yasanmayacak yer. Hangi tur pislik ararsan bolca var. Bogazdan keser yine de burda oturmam.

Ama 3000den asagi ev bulunacak ideal semtler var mutlaka.

Hangi yakada bakiyorlar bilmiyorum.
Benim kücükyalida bir evim var. Semt lüks degil ama temiz, sirin bir semt. Sokaklar duzgun, evler sıkısık degil. Binalar yuksek degil. Sokaklara palmiyeler... minnos bi semt. Ev metroya 5, bagdat caddesine 10, sahile 12 dk yurume mesafesi. 2018 de yapildi bina. Asansorlu, 135 metrekare, piril piril 3+1. Cift balkonlu, ebeveyn banyolu, elektrik panjurlu, gunes alan vs vs. Gayet hos bir ev. Kiracim 2000 ödüyor. Piyasasi bu.
Bu evin 2+1 versiyonu gibi bisey neden tercih edilmesin mesela? Diger yakada da eminim vardır uygun ve temiz semt.

Esenyurt bence istanbulun en kotu semti. Aile ile asla yasanmayacak yer. Hangi tur pislik ararsan bolca var. Bogazdan keser yine de burda oturmam.

Ama 3000den asagi ev bulunacak ideal semtler var mutlaka.

Hangi yakada bakiyorlar bilmiyorum.
Benim kücükyalida bir evim var. Semt lüks degil ama temiz, sirin bir semt. Sokaklar duzgun, evler sıkısık degil. Binalar yuksek degil. Sokaklara palmiyeler... minnos bi semt. Ev metroya 5, bagdat caddesine 10, sahile 12 dk yurume mesafesi. 2018 de yapildi bina. Asansorlu, 135 metrekare, piril piril 3+1. Cift balkonlu, ebeveyn banyolu, elektrik panjurlu, gunes alan vs vs. Gayet hos bir ev. Kiracim 2000 ödüyor. Piyasasi bu.
Bu evin 2+1 versiyonu gibi bisey neden tercih edilmesin mesela? Diger yakada da eminim vardır uygun ve temiz semt.
Ben en uygunları gösterdim.
Sonuçta ekledigim ikinci linkte bir sürü ev var.
Sizin kiracı 3+1de oturuyordur. Ev alma düşüncesi yoktur. 2 çocuk vardır vs. Benim ev alma niyetim olsa o maaşlarla en fazla 1500 civarı ev bakarim.

Ne kadar kazanırsan kazan bana göre kiracı isen bir eve 2 bin ve üstü vermek istemem. Burada 4 5 bin lira diyenler olmuş. Millet kredi çekip o kadara ev kredisi ödüyor ayda. Sonuçta günün sonunda ev sahibi olmak çok önemli. Sizin ev uygun gene. Verilebilir birden fazla çocuk var ise. Ama 3 bin 5 bin lira bana çok uçuk geliyor.

Mesela ben Üsküdar/ Nakkaştepe civarı oturuyorum ailemle. Ev bizim. Evlensem bu semtte büyük konuşmayayım ama oturmak istemem. En küçük 90m2 ev kirası 2 +1 2 bin civarından başlıyor. 3 +1 evler en az 3 bin tl kirası. Yeni yapılmışsa zaten 4 bin.
Çok fazla. 4 bine kira ödeyeceğime iyi kötü bir eve girerim.

Ben Tuzla Marina civarını çok beğeniyorum. Erkek arkadaşımla oraya gittik. Çok beğendim. Sayfiye yeri gibi. Bir sürü yeni ev yapılıyor. Ben olsam oradan bir ev almak için niyete girerdim. Çok güzel evler var.
O yüzden ne kadar az kira o kadar kendi evini alma ihtimali..

Esenyurt olmaz Tuzla Marina olur. Orası da merkeze uzak. Olsun..insanin evi olmalı. Ne güzel sizin eviniz var. Hatta kiraya bile veriyorsunuz. Konu sahibinin kuzeninin de evi olmalı. Kredi faizleri düşükken ev niyeti için para biriktirilmeli ..

Canım istanbulu biliyormusun bilmiyorum ama o ilandaki semt birincisi gerçekten oldukça kötü . Ortam alışkın olmayanın psikolojisini bozabilir. Rahatsız hissedersiniz kendinizi. İkincisi ise o semtte bu tarz residance lar genelde yabancılar tarafından kullanılıyor çoğu daireler günlük ev olarak kiraya veriliyor vs. Pek aileye yönelik değil ortamları maalesef
Tabi şunu da ekleyeyim bu insanlar diyelim mecidiyeköyde çalışıyorlar nasıl gidecekler oradan mecidiyeköye her gün en aşşağı gidiş dönüş 3 saat yol sürer . En iyi ihtimalle o da . Araba ile gitse trafikten bu süre zaten daha fazla uzar. Metrobüs tercih etse bir istanbullunun herhalde en son binmek isteyeceği şey metrobüstür. Hele ki bu virüsten sonra. Tamam hızlı ama inmesi binmesi içinde yaşamaya çalışması ayrı dertler. Ki metrobüs bu evin dibinde de değil. Esenyurt içinde otobüste çok çalışmaz genelde minibüs hattı vardır. Minibüs kullanıp metrobüse gitmek zorunda kalacak . O yolun uzunluğu çekeceği çile yaşamdan soğutur adamı .
Ben Esenyurtu örnek verdim. O kadar kötü bir semtse tabi ki oturulmasın. Ben Üsküdar/ Nakkaştepe civarı oturuyorum. Beylikdüzü civarını çok bilmiyorum. O esyali evlerin de başka amaçlar için olduğu aklıma bile gelmedi.. yoksa demezdim..o_O

Mesela ben ailemle yaşıyorum. Merkezdeyiz..semt fena değil. Ama kiralar çok uçuk. Ev bizim. Ev bizim olmasa annemler bu semtte oturmazdı.Büyük konuşmuyorum ben evlensem bu semtte oturmak istemem. Çok fahiş kiralar var.

Tuzla Marinaya gittin mi bilmiyorum ama ben gittim.
Çok beğendim. Evet orası da şehir dışına doğru. Ama sayfiye yeri gibi. Ileride oradan ev almak isterim. Çok güzel daha uyguna evler var.

Esenyurt çok iyi bir örnek olmadi..ama benim demek istediğim şuydu. Ben maaşlar şartlar iyi olsa da bir eve 3 bin üstü kira verilmesini mantıksız buluyorum. Sonuçta kiracısın kendi evin değil. Onun yerine daha uygun istanbul dışına doğru bir evde oturup; az kira verip ev almak daha mantıklı. Ev kredileri düşük şu an.

Evleniyormussunuz. Sizi konulardan biliyorum. Sevindim hayırlı olsun. Eğer nisanlinizin veya sizin eviniz yoksa uyguna ev tutup; para biriktirip sonrasinda ev almak her ay 3 4 bin ona ödemek daha mantıklı değil mi? Ben olsam öyle yaparım..
Siz ev konusunu ne yapacaksınız?

Şu an istanbulda merkez semtlerde yeni yapılan bir ev en az 750 800 binlerden başlıyor. Bence çok uçuk fiyatlar. Onun yerine istanbula daha uzak bir semtte daha uyguna bir ev alınabilir. Tabi parası olan gider 2 milyona kadikoyden ev alır.

Esenyurt yerine biraz daha uzak semtlerden ev bakılabilir. Bana ayda 4 bin lira sadece kiraya ödemek mantıklı gelmiyor. Durumun varsa da ödenmesi mantıklı değil. Onun yerine ev kredisine girilir. Su akarken testiyi doldurmak lazım.

Çalışırken bir an önce ev alınmalı.

Son düzenleme:
Kuzeninizin yerinde olsam asla evlenmem. 10 sene önce olsaydı evet evlilik olabilirdi ama günümüzde özellikle bu dönemde evlilik geçim kaygısı varsa çok aşık iki insana bile cehennem oluyor. Durumdan bağımsız mevcut bir durumu kendi iradenle değiştirmek için iyi bir sebebin olması gerekir mantıken. Sevgi tek başına yeterli olmuyor. Keşke olsa.

Kızlar iyi geceler,

Başlığı kuzenimin durumundan yola çıkarak açıyorum.
Kuzenim nişanlı. Kenarda birikmiş paraları yok aileler yardım edemiyor ve her şeyi kendileri yapacaklar. Kuzenim kurumsal bir şirkette satınalmacı, 6-7bin gibi kazanıyor nişanlısı da o civarlardaydı ancak corona yüzünden işleri bozuldu şimdi 2.5-3 kazanabiliyor maksimum. Bu durumda evlenseler kira, eşya borçları, araba alınması gerekiyor o, faturalar falan derken ortada onların eline para kalmayacak resmen. Kuzenim evlenmeden önceki halinde iyi bir kazancı olduğu için gayet rahat yaşıyordu isteğini alıp giyiyordu istediği yere gidiyordu. Bu şekilde bir evlilik onu mutlu eder mi? Onun şüpheleri var nişanlısı ise bir an önce evlenmek istiyor sizce mantıklı olan nedir?
He bir de ertelemek mantıklı ise kırmadan nasıl söylenir?
Teşekkürler :)
Bence bir sene daha nişanlı kalsınlar hem düğün yapacak vakit değil ortalık sakinlemiş olur. Hem de her ay maaş alıyorlarmış. Ortaklaşa mobilya beyaz eşya alsınlar her ay. Mantıklı olan bu olur bence

3 bin kira 3 bin eşya borcu 2 bin mutfak dışarıda yeme içme gezme 750 faturalar diyince elde avuçta para kalmıyor yani... siz nasıl geçiniyorsunuz o kadar rahat?
Önceden 1.5 kiraya faturaya veriyordu kalanı onundu
O zaman uc binlik bi evde degil standartlarini dusurecek ve daha uygun bi yere gececek ve oylelikle ilk dugun borcu sonradanda gerisi gelir

• Beğen
Reactions: 000
Nişantaşında evler 3 bin mi sanıyorsunuz? En az 5-6 bin onlar da kırık dökük olanlar.
3binlik evler işe gitmek için 1-1buçuk saat yol çekmeyecekleri semtlerde çok sıradan 2+1 evler.
İşte kırmadan nasıl söylenir bu?
En kibar hali ayagini yorganina gore uzatsin ben dusunuyorumda o kadar kira odeyene kadar ev alirim onun borcunu oderim oylede yaptim

3 bin kira 3 bin eşya borcu 2 bin mutfak dışarıda yeme içme gezme 750 faturalar diyince elde avuçta para kalmıyor yani... siz nasıl geçiniyorsunuz o kadar rahat?
Önceden 1.5 kiraya faturaya veriyordu kalanı onundu

3 bin kira vermeyecek , 1.500 tl 'lik bir daire de oturacak , hem 2 bin mutfak gideri hem de aynı zamanda dışarıda yeme içme yapmayacak .

Ben aylık 3 bin tl kira yerine aynı rakamda ev kredisi ödüyorum , evde 2 kişiyiz ve çalışıyoruz , tüm gün evde olmadığımız için ve cep telefonlarımızda net olduğu için eve net bağlatma ihtiyacı hissetmedik bugün bir net faturası ortalama 120 tl civarı , evim ara kat olduğu için doğalgaza en fazla 70 tl ödedim , su faturam 25 tl civarı ki ortalama 3 günde bir çamaşır mak. çalışır , her gün duş alırız , elektrik faturam ortalama 100 tl gelir , cep faturalarımız kişi başı ortalama 70 tl geliyor , mutfak masrafım, genel alışverişim de aylık olarak 1.500 tl civarı tutuyor. Bu hesapla yaklaşık giderim 5 bin civarı .
Hem karnım doysun hem pastam dursun mantığı olmayacak bu süreçte maalesef.

Evlilik çağına gelmiş ama kenarda 3 kurus parası olmayan insanlar para yönetimini öğrenene kadar evlenmemeli bence. Kuzeniniz mutsuz olur, İstanbulda hayat zor ama bakış açısı da mantıksız. Servis yok mu mesela? Şu an ise nasıl gelinip gidiliyor ki araba alinmak isteniyor örneğin? 3 bin TL kira icin çok, onun yerine 1+1 de olsa kredi çekip kendi evimi öderim.

Aileler yardım etmiyorsa sade bir nikahla evlenir evime gecerdim,1+1bir ev yeter iki çalışana nasıl olsa kira olacak,araba fikri biraz zor lux yasarlarsa,çünkü araba bı mutfak masrafı yer derler toplu taşıma ile gitseler iyi olur imkan varsa,eşya iyi kötü alınır ev doldurulmadan zamanla eksik tamamlanır,borcu çok yukseltmesinler huzur kaçar çünkü Allah kolaylık versin.bizde kendimiz evlendik düğünden sonra borç ödedik iki sene çok zorlandık az borcumuz olduğu halde

Ben Esenyurtu örnek verdim. O kadar kötü bir semtse tabi ki oturulmasın. Ben Üsküdar/ Nakkaştepe civarı oturuyorum. Beylikdüzü civarını çok bilmiyorum. O esyali evlerin de başka amaçlar için olduğu aklıma bile gelmedi.. yoksa demezdim..o_O

Mesela ben ailemle yaşıyorum. Merkezdeyiz..semt fena değil. Ama kiralar çok uçuk. Ev bizim. Ev bizim olmasa annemler bu semtte oturmazdı.Büyük konuşmuyorum ben evlensem bu semtte oturmak istemem. Çok fahiş kiralar var.

Tuzla Marinaya gittin mi bilmiyorum ama ben gittim.
Çok beğendim. Evet orası da şehir dışına doğru. Ama sayfiye yeri gibi. Ileride oradan ev almak isterim. Çok güzel daha uyguna evler var.

Esenyurt çok iyi bir örnek olmadi..ama benim demek istediğim şuydu. Ben maaşlar şartlar iyi olsa da bir eve 3 bin üstü kira verilmesini mantıksız buluyorum. Sonuçta kiracısın kendi evin değil. Onun yerine daha uygun istanbul dışına doğru bir evde oturup; az kira verip ev almak daha mantıklı. Ev kredileri düşük şu an.

Evleniyormussunuz. Sizi konulardan biliyorum. Sevindim hayırlı olsun. Eğer nisanlinizin veya sizin eviniz yoksa uyguna ev tutup; para biriktirip sonrasinda ev almak her ay 3 4 bin ona ödemek daha mantıklı değil mi? Ben olsam öyle yaparım..
Siz ev konusunu ne yapacaksınız?

Şu an istanbulda merkez semtlerde yeni yapılan bir ev en az 750 800 binlerden başlıyor. Bence çok uçuk fiyatlar. Onun yerine istanbula daha uzak bir semtte daha uyguna bir ev alınabilir. Tabi parası olan gider 2 milyona kadikoyden ev alır.

Esenyurt yerine biraz daha uzak semtlerden ev bakılabilir. Bana ayda 4 bin lira sadece kiraya ödemek mantıklı gelmiyor. Durumun varsa da ödenmesi mantıklı değil. Onun yerine ev kredisine girilir. Su akarken testiyi doldurmak lazım.

Çalışırken bir an önce ev alınmalı.

sizin mesajlarınıza göre insanların nerede çalıştığının bir önemi yok. Şişlide çalışıyor eşim niye ucuz diye beylikdüzünden ev bakmak zorunda hissedeyim kendimi.İnsanın evinin olması güzel birşey ama zorunlu değil. Ben daha ucuz diye kötü bir semtte oturmak istemem açıkçası. 4-5 bin kira vereceğime ev alırım diyorsunuzda o evi almaya kalksan 1-1,5 milyon. Ben o kadar para eve veremem diye kötü semt seçmek zorunda mıyım. Kendi düşüncelerimizi yazıyoruz buraya ama kendi düşüncelerimizi tek doğru gibi yazmak fazla iddialı gibi geliyor bana.

Kuzeniniz standardını korumak değil yükseltmek istiyor. 1500 liralık evde oturuyor, 3000 liralık eve geçmek istiyor. Arabası yok, araba istiyor. Bence kendini biraz eleştirsin, ben böyleyim diyorsa da zengin koca bulması lazım.

1500liralık evde oturmuyor ev arkadaşıyla oturuyor yine 3000 lira gibi oluyor ev kirası.
Arabası da var ailesininki onda duruyor kullanıyor ama evlenince teslim edecek tabiki. O yüzden araba da şart diyorlar...

Kızlar iyi geceler,

Başlığı kuzenimin durumundan yola çıkarak açıyorum.
Kuzenim nişanlı. Kenarda birikmiş paraları yok aileler yardım edemiyor ve her şeyi kendileri yapacaklar. Kuzenim kurumsal bir şirkette satınalmacı, 6-7bin gibi kazanıyor nişanlısı da o civarlardaydı ancak corona yüzünden işleri bozuldu şimdi 2.5-3 kazanabiliyor maksimum. Bu durumda evlenseler kira, eşya borçları, araba alınması gerekiyor o, faturalar falan derken ortada onların eline para kalmayacak resmen. Kuzenim evlenmeden önceki halinde iyi bir kazancı olduğu için gayet rahat yaşıyordu isteğini alıp giyiyordu istediği yere gidiyordu. Bu şekilde bir evlilik onu mutlu eder mi? Onun şüpheleri var nişanlısı ise bir an önce evlenmek istiyor sizce mantıklı olan nedir?
He bir de ertelemek mantıklı ise kırmadan nasıl söylenir?
Teşekkürler :)
Beklesinler. Eşyalarını alıp taksitlerini ödesinler. Bize ailelerde yardım etti 2 seneye yakın nişanlı kaldım ama evlenip eve girdiğimde kafam rahattı.

1500liralık evde oturmuyor ev arkadaşıyla oturuyor yine 3000 lira gibi oluyor ev kirası.
Arabası da var ailesininki onda duruyor kullanıyor ama evlenince teslim edecek tabiki. O yüzden araba da şart diyorlar...
Anladım. Ama sonuç değişmiyor, bu kadar gelirle bu isteklerinin hepsini gerçekleştirmesi mümkün değil. Matematik belli. Bir de maddi değişimlerde esneklik sağlayacak olgunlukta değilse evliliği ertelesin zaten. Bugün koronadan geliri düşer, yarın işten çıkarılır, öbür gün kriz çıkar, çıkar da çıkar yani. Çünkü hayat bu, beklenmedik masraflar/olumsuzluklar olabilir. Bunların karşısında isteklerinden vazgeçemeyecekse, “yıkılacaksa” bir aile kurmaya hazır değildir. Hayat her zaman istediğimiz çizgide ilerlemez.

sizin mesajlarınıza göre insanların nerede çalıştığının bir önemi yok. Şişlide çalışıyor eşim niye ucuz diye beylikdüzünden ev bakmak zorunda hissedeyim kendimi.İnsanın evinin olması güzel birşey ama zorunlu değil. Ben daha ucuz diye kötü bir semtte oturmak istemem açıkçası. 4-5 bin kira vereceğime ev alırım diyorsunuzda o evi almaya kalksan 1-1,5 milyon. Ben o kadar para eve veremem diye kötü semt seçmek zorunda mıyım. Kendi düşüncelerimizi yazıyoruz buraya ama kendi düşüncelerimizi tek doğru gibi yazmak fazla iddialı gibi geliyor bana.
Benim kendi yorumum tek doğru nerede demişim söyler mısınız?
Bu benim yorumlarım. Haliyle benim doğrularımı içerir. Tabi ki kendi düşüncelerimi yazacağım.
Yorum yazmak ne zaman tek doğru oldu?

Esenyurtu örnek verdim. Sonra zaten o kadar kötü bir semtse başka uygun yerlere bakılır dedim. Illa Esenyurt diye diretmedim.

Size kötü semt seçmek zorundasınız yazmadım zaten. Bu konuyu neden bu kadar içsellestirdiniz?
Isteyen ayda 5 bin lira kira öder. Isteyen 5 bin ev kredisi öder. Bana kiracı olunan eve 4 ,5 bin ayda kira ödemek mantıklı gelmiyor dedim.

Her semtte evler 1 milyon değil. Uyguna da evler var.
Araştırma meselesi..
Bu çok bireysel bir konu.
Ben su akarken testi doldurulması taraftarıyım. Ev alınması emekliliğe birakilmasa iyi olur diye düşünüyorum.
Benim doğrum bu herkesin olmak zorunda değil.
Benim düşüncem tek doğru zaten değil. Bunu nereden çıkardınız şaşırdım. :KK64:
Sizin düşünceniz farklıdır. Çok normal.

Back
X