evlilik ve yeniden universite okumak

rapata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2016
32
18
88
34
Merhaba arkadaşlar.Sorunum bazen küçük gibi gorunsede bazen içimde o kadar büyüyorki.2 sene önce uniden öğretmen olarak mezun oldum.Ne yazıkki atanamayan öğretmenlerden biriyim.Atamalarimiz çok düşük.Ozelde defalarca iş aramama rağmen mesleğimi yapabileceğim bi iş bulamadım.Kendimi o kadar ise yaramaz hissettimki.Uni bitince ne kadar hayallerim vardı.O kadar emeğim boşa gtti.Koskoca 4yil.Etrafima bakıyorum gereksiz emek vermeden öyle yerlere gelen insanlar varki ,insan kendini daha da kötü hissediyor.Bu arada 5ay önce evlendim.İş aramaktan yoruldum pes ettim.Çünkü çok yıprandım.Eşimden Allah razı olsun her zaman yanımda.Bana benden daha çok güvenir basarili biri oldugum konusunda.Onunda desteği ile yeni bir uni okumaya başladım bu sene.Ama özgüvenim o kadar kırıldıki içimde bi boşluk var yapabilecek miyim başarabilecek miyim veya yeniden emeklerim boşa gider mi diye?neye nerden başlasam bilemiyorum...

2 yıllık mı? Severek mi okuyorsunuz? Kendi eğitiminizin üzerine master yapmayı düşünmediniz mi peki? Öğretmelik hangi branştı?

Bence oku benımde bir arkadaşın okuyor hatta biz beş yıl okuduk o bidaha okuyor atama olmadığı ıcın . Nolxakkı cok var okuyan . Bence eglencelı bıle olur bıde ıkı yıllık hemen geçer

2 yıllık mı? Severek mi okuyorsunuz? Kendi eğitiminizin üzerine master yapmayı düşünmediniz mi peki? Öğretmelik hangi branştı?
Sosyal bilgiler öğretmeniyim.master yapmaminda bi faydasi olamayacağı kanaatindeyim.kolejlerde hep tecrübe istiyor

Bence oku benımde bir arkadaşın okuyor hatta biz beş yıl okuduk o bidaha okuyor atama olmadığı ıcın . Nolxakkı cok var okuyan . Bence eglencelı bıle olur bıde ıkı yıllık hemen geçer
Zaman tabikide geçer fakat zor bi süreçten geçtiğim icin ara ara demoralize oluyorum

Eşin iyi dedteklıyor ya kötü bir adam olsaydı hayatın mafolurdu. Oku bence eğlenmene bak bende güzel bır bölüm okumadım ataması YÖK gibi bısey ınan bıkac kısı atanıyor :))) ama sınıf arkadaşlarımdan ucu atandı ıkısı başka bölüme biri kendı bölümümüz. Bir akademısyen oldu . Ucu başka bıyerde kadroya girdi . Hepsı çalışıyor ki bızım branş işi cok az . Kısmet Can'ım kısmet eşin iyi bak . Yap kendıne program kpss hazırlan çocuk ta yok . Eşine cay kahve yap evlılgın tadını da çıkar İnan hayat cok kısa ve zor ailen yanında onların kıymetını bil bilsen benım dertlerımı haline şükrederdin

Çok şükür halimize.Su an biraz alışma zorluğu hissediyorum.sizin hangi bransti?

Ikinci universite okumak kesinlikle zor degil, yaparsınız. Ama benim size tavsiyem mesleginizi seviyorsaniz ucreti az da olsa bir yerden baslayip deneyim kazanmaniz. Bu sirada da kpss den de vazgecmemeniz. Okudugunuz yeni bölümden ekmek yiyebileceginizin garantisi yok ki. Elinizdeki diplomayi en iyi sekilde degerlendirmeye bakin

2sene kpssye hazirlandim herşeyden soyutlanip atanamamak öyle kötüki.İnancı hevesi kalmıyor insanın.Yapı olarak da soğukkanlı ve stressiz biri değilim.Çağımız teknoloji olduğu için su an okuduğum bölümün onu açık gibi görünüyor umarım bir kez daha aynı şeyleri yaşamam okul bittiğinde

Bende 2. Üni olarak okumak istiyorum nasıl dersler zor mu birde çok masraflimi acaba?

Dersler bana zor gelmedi fakat bıkkınlık gelmiş onu anladım:)
Anlıyorum sizi bende bundan korkuyorum bende öğretmen adayıyım ama grafik tasarım liseden beri çok istemistim. Yetenegimde var yani çizerim. Hatta 2 yıl önce geldi kazandım fakat zaten okuduğum için zorlanirim diye vazgeçtim. Ki öyle de oldu. Şimdi ygs ye başvurdum gircem sınava gelirse okuyaçağim ama bi bıkkınlık var üzerimde. Bır an once is hayatına atılmam lazım artık bır yandan da okumak istiyorum. Çok zorluyolarmi çizim konusunda yani yorucu mu yoruluyomusunuz nasıl geçiyor biraz anlatirmisiniz rica etsem :)))

Bir sehire baglanmayin bence ozel okullara baska sehirlere basvurun farzedinki atandiniz yani.tecrubelenip daha iyi okullara baslarsiniz ilerde .esiniz size destek veriyormus .her konuda da destegini esirgemz bence .oda biseylerden fedakarlik eder

Her işin zorluğu var tabi :) sürekli cizim yapıyoruz zaten bu meslegin temeli.bazen çok yoruyor ama kpssden zevkli oldugu kesin :)

Aah ah. Kpss diye bir umut da kalmadi. Bolumumden atanacak sekilde siralamaya girdim, mulakatta herkese 90lar 100ler havada uctugu icin, 60 alana 99 verip atadiklari icin, simdi ben evdeyim, 60 alanlar atandi calisiyor... Ogretmenlerin cilesi bitmiyor...

Koskoca 4yil.Etrafima bakıyorum gereksiz emek vermeden öyle yerlere gelen insanlar varki ,insan kendini daha da kötü hissediyor.
Öncelikle etrafınıza bakıp kim ne yapmış derdini bırakın tamamen kendinize odaklanın. Bu düşünce sizi sadece aşa çeker.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…