Boşuna dememisler baslamak basarmanin yarisidir diye. Öncelikle okumayi is odakli düşünme. Kendini geliştirmek için okuyorsun. Benden sana tavsiye bu arada yarim zamanli da olsa kendine bir is bul. Etut merkezi falan olabilir, diplomanla çok alakasiz bir yerde bile olabilir. Az para kazansan da ayni anda okuyup çalışmak inanılmaz güven verecek sana emin ol.Merhaba arkadaşlar.Sorunum bazen küçük gibi gorunsede bazen içimde o kadar büyüyorki.2 sene önce uniden öğretmen olarak mezun oldum.Ne yazıkki atanamayan öğretmenlerden biriyim.Atamalarimiz çok düşük.Ozelde defalarca iş aramama rağmen mesleğimi yapabileceğim bi iş bulamadım.Kendimi o kadar ise yaramaz hissettimki.Uni bitince ne kadar hayallerim vardı.O kadar emeğim boşa gtti.Koskoca 4yil.Etrafima bakıyorum gereksiz emek vermeden öyle yerlere gelen insanlar varki ,insan kendini daha da kötü hissediyor.Bu arada 5ay önce evlendim.İş aramaktan yoruldum pes ettim.Çünkü çok yıprandım.Eşimden Allah razı olsun her zaman yanımda.Bana benden daha çok güvenir basarili biri oldugum konusunda.Onunda desteği ile yeni bir uni okumaya başladım bu sene.Ama özgüvenim o kadar kırıldıki içimde bi boşluk var yapabilecek miyim başarabilecek miyim veya yeniden emeklerim boşa gider mi diye?neye nerden başlasam bilemiyorum...
Evet eminim zevklidir. Peki okuyun kesinlikle diyo musunuz bana . Benim tek sorunum acaba vakit kaybı olurmu yani 2 yıl okumak yerine bır yere ise girsem para kazansam mi diyorum sonu olurmu bilmiyorum. Bır yandan da kendimi geliştirmek istiyorum. Siz ne diyosunuzHer işin zorluğu var tabi :) sürekli cizim yapıyoruz zaten bu meslegin temeli.bazen çok yoruyor ama kpssden zevkli oldugu kesin :)
Okumaktan pişman olunmaz. Ben de 4 yıl üniversite okudum .bitince bankaya girdim 3 yıl çalıştım ama bankacılık çok stresli hiç mutlu değildim . Evlenince eşimle ortak karar alıp istifa ettim.amacım kpss çalışıp atanmakti ama planladığımız gibi gitmedi alımlar yok denecek kadar Azaldi . Ben de 2 yıllık çocuk gelişimi okumaya karar verdim şuan 2. Sinifim hedefim dgs ile okul öncesi öğretmenliğine geçiş yapmak sonra tekrardan kpss ve atanmak:)) bu arada bi bebegim oldu .evet kolay değil ama girdim bu yola bi şekilde başaracagim .mutlu olacağım bi mesleği yapmak için elimden geleni yapacağım. Fırsatlar varsa hiç bi zaman geç degil bence.
Sizi de tebrik ediyorum ne güzel . Ya şimdi yasitlarimizda olmayacak hep 17 18 yaş olacak öyle zor olurmu acaba gerçi amacimiz eğitim ne alakası var değilmi ablalari oluruz . Yani zor olurmu diyene düşünüyorum yaş farkından :)Ben evliyken okudum hem de çocuklarım vardı... Okulda evli olanda tek ben değildim üstelik... Çok zevkliydi hic pişman olmadım. Sizde pişman olmazsınız..
İstanbulda ne yazıkki o kadar kolay değil:).hem evli olup hem uniye gidip hem de calismak.okulm ile aramda 2saat mesafe vardı çok şükür üstesnden geldim.Boşuna dememisler baslamak basarmanin yarisidir diye. Öncelikle okumayi is odakli düşünme. Kendini geliştirmek için okuyorsun. Benden sana tavsiye bu arada yarim zamanli da olsa kendine bir is bul. Etut merkezi falan olabilir, diplomanla çok alakasiz bir yerde bile olabilir. Az para kazansan da ayni anda okuyup çalışmak inanılmaz güven verecek sana emin ol.
Asla zor olmuyor okul ortamı.özellikle daha önce uni okuyan için daha kolay oluyor adapte olmak:)Sizi de tebrik ediyorum ne güzel . Ya şimdi yasitlarimizda olmayacak hep 17 18 yaş olacak öyle zor olurmu acaba gerçi amacimiz eğitim ne alakası var değilmi ablalari oluruz . Yani zor olurmu diyene düşünüyorum yaş farkından :)
Eşimden Allah razı olsun bana hep destek.istanbuldan başka bir şehre ne yazıkki gitmemiz mümkün değil.Bir sehire baglanmayin bence ozel okullara baska sehirlere basvurun farzedinki atandiniz yani.tecrubelenip daha iyi okullara baslarsiniz ilerde .esiniz size destek veriyormus .her konuda da destegini esirgemz bence .oda biseylerden fedakarlik eder
Emin ol hiç bir şehir için kolay değil. Ben haftada bir gün Ankara'dan İzmirde gidiyordum yüksek lisansımda. Evlilik ve iş de bir yandan. Şimdi üçüncü lisansın için okuyorum bir yandan da karnım burnunda hamileyim:) yani şartlar her zaman zor. Önemli olan üstesinden gelebilecek cesarete ve azme sahip olmak. Ben hiç seni tanımadan bunu yapabileceğine inanıyorum arkadaşım. Kadınlar güçlüdür.İstanbulda ne yazıkki o kadar kolay değil:).hem evli olup hem uniye gidip hem de calismak.okulm ile aramda 2saat mesafe vardı çok şükür üstesnden geldim.
Doğrudur ama ben büyük şehirde yaşayıp dagrafik alanında işsiz olanını hiç duymadım.belki verilen maaşlar tatmin etmeyebilir ama Teknolojik bölümlerin iş alanı daha fazla diye düşünüyorumAh canım o kadar çok grafik mezunu var ki...
Eğer uzun vadeli calismak istiyorsanız tabikide okuyun ve istedginiz mesleği yapın.herhangi bi işi yaptginzda bunun süresi yok .eğer yasadgniz şehir hem çalışıp hem okumaya musaitse öyle de yapabilirsiniz.Benimki pek mümkün değil okulla evim arasında 2saat mesafe oldgu içinEvet eminim zevklidir. Peki okuyun kesinlikle diyo musunuz bana . Benim tek sorunum acaba vakit kaybı olurmu yani 2 yıl okumak yerine bır yere ise girsem para kazansam mi diyorum sonu olurmu bilmiyorum. Bır yandan da kendimi geliştirmek istiyorum. Siz ne diyosunuz
Çok teşekkür ederim:) yani benimki tamamen psikolojikti.O kadar iş arayıp bulamama sürecinden sonra zorlanacağım umutsuzluguna düşmüştüm.Yani çalışıyor olmak ve yüksek lisans yapmak ile aynı durum değildi.çok şükür atlattım umarım emeklerimin karşılığını bir gün bende alırım.Emin ol hiç bir şehir için kolay değil. Ben haftada bir gün Ankara'dan İzmirde gidiyordum yüksek lisansımda. Evlilik ve iş de bir yandan. Şimdi üçüncü lisansın için okuyorum bir yandan da karnım burnunda hamileyim:) yani şartlar her zaman zor. Önemli olan üstesinden gelebilecek cesarete ve azme sahip olmak. Ben hiç seni tanımadan bunu yapabileceğine inanıyorum arkadaşım. Kadınlar güçlüdür.
Hiç zor olmuyor inanın.. Benim ikinci üniversitemdi. Sınıf arkadaşlarımla aramızda on yaştan fazla vardı.Ben sınıfın hem ablası hem annesi konumundaydım. Çok güzel geçti hala görüşürüz sınıf arkadaşlarımla... onlar benim arkadaşlarım çocuklarımın teyzesi oldular.. Her şeyi paylaştık onlarla olan her anım benim için altın değerinde...Sizi de tebrik ediyorum ne güzel . Ya şimdi yasitlarimizda olmayacak hep 17 18 yaş olacak öyle zor olurmu acaba gerçi amacimiz eğitim ne alakası var değilmi ablalari oluruz . Yani zor olurmu diyene düşünüyorum yaş farkından :)
Eğer uzun vadeli calismak istiyorsanız tabikide okuyun ve istedginiz mesleği yapın.herhangi bi işi yaptginzda bunun süresi yok .eğer yasadgniz şehir hem çalışıp hem okumaya musaitse öyle de yapabilirsiniz.Benimki pek mümkün değil okulla evim arasında 2saat mesafe oldgu için
Hiç zor olmuyor inanın.. Benim ikinci üniversitemdi. Sınıf arkadaşlarımla aramızda on yaştan fazla vardı.Ben sınıfın hem ablası hem annesi konumundaydım. Çok güzel geçti hala görüşürüz sınıf arkadaşlarımla... onlar benim arkadaşlarım çocuklarımın teyzesi oldular.. Her şeyi paylaştık onlarla olan her anım benim için altın değerinde...
Sosyal bilgiler öğretmeniyim.master yapmaminda bi faydasi olamayacağı kanaatindeyim.kolejlerde hep tecrübe istiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?