evlilik,yeni bir hayata başlama korkusu..

merhaba zilanay benimde düğünüm 29.06.2012 bende garip duygulara kapıldım ama senin düşündüğün gbi değil güveniyorum nişanlıma ama sorumluluk farklı bir dünya gbi gelio evlilik:18:

merhaba zilanay benimde düğünüm 29.06.2012 bende garip duygulara kapıldım ama senin düşündüğün gbi değil güveniyorum nişanlıma ama sorumluluk farklı bir dünya gbi gelio evlilik:18:

merhaba canım..bazen diyorum acaba evliliğe hazır değilmiyim diyorum..düzelmem lazım..

Canım bak bende burda kaynanasıyla sorun yaşayanlar bölümünü okudum uzun süre. Aynı apartmanda oturcağımız için herkes tepki verdi çok çekceksin bence evlenme kabul etme falan diye. Resmen psikolojim bozuldu sevgilim ailesinden bahsederken banane ya diyodum kalbini kırıyodum sırf bu yüzden küstük aramız bozuldu ayrılmayı bile düşündüm. Ama bunu ablama anlattım saçmalama sen çocukmusun ya olurmu öyle şey. O bölüme yorum yazan her insan bu sorunu yaşıyo ve sen o konuyu okudugun için sanki bütün insanlar bunu yaşıyo sanıyosun. Aldatılanlar konusuna git bütün insanlar aldatılıyo sanıcaksın. O yüzden bi şeye sabit kalma dedi. Haklıydı sende benim yaşadıklarımı yaşıyosun şuanda. Bunlar geçici bazı erkekler yapıyo diye seninkide yapıcak değil canım bu düşüncelerden kurtul ve öyle konuları okuma lütfen..

evleniceğin adama aşıkmısın.evleniceksen evet olarak alıyorum cevabını :16:
24 yaşındasın ve bu güzel günlerini olumsuz düşünücene evlendiğinle eşinle yapıcan keyifleri evlenene kadar telefon ucunda geçirdiğin zaman ların artık biticeğini en uzak 1 oda mesafe olucanı aranızda onunla uyuyp onunla uyanıcanı huzurunun dahada artıcanı düşün :16::16:

ben bi an önce kavuşmak için çırpınıyorum.düşüncelerinin seni etkisi altına almasına izin verme sakın sakın :20:
bu süreç bir daha geri gelmicek ve evlendiğinde ya o günler boşuna kurmuşum aklımda keşke keyfini sürseymişim diceksin :10::29:

aldatma şu bu extrem şeyler
öyle her kadının deneyimlediği şeyler değil
o kadar endişelenmenize gerek yok da,
bence evliliğin bizatihi kendisinden korkun
ev sorumluluğu, eş sorumluluğu, eşin ailesi ve sülalesi ile ilişki geliştirme sorumluluğu
sıkıcı olan bunlar
onları da yaşamadan bilemezsiniz işte
24 erkenmiş
30u görmeden evlenmenin pek bi esprisi yok

haklısın dediklerinde..ama yaş konusuna gelince bu kısmet bu yaştaysa kısmetim olur zaten diye düşünüyorum

evleniceğin adama aşıkmısın.evleniceksen evet olarak alıyorum cevabını :16:
24 yaşındasın ve bu güzel günlerini olumsuz düşünücene evlendiğinle eşinle yapıcan keyifleri evlenene kadar telefon ucunda geçirdiğin zaman ların artık biticeğini en uzak 1 oda mesafe olucanı aranızda onunla uyuyp onunla uyanıcanı huzurunun dahada artıcanı düşün :16::16:

ben bi an önce kavuşmak için çırpınıyorum.düşüncelerinin seni etkisi altına almasına izin verme sakın sakın :20:
bu süreç bir daha geri gelmicek ve evlendiğinde ya o günler boşuna kurmuşum aklımda keşke keyfini sürseymişim diceksin :10::29:

evet aşığım çok seviyorum canım..belkide çok sevdiğim için bu hislere kapıldım.

bende 24 yaşında evlendim. iyiki kocamla evlenmişim hatta keşke daha önce evlenseymişim derim hep (eşim 1.5 yıl kadar beni ikna etmeye uğraştı) herkes kaderinde ne varsa onu yaşar. kendini olumsuzluklarla üzme yaşayacağın çok daha güzel şeyler var onları düşün.

haklısın dediklerinde..ama yaş konusuna gelince bu kısmet bu yaştaysa kısmetim olur zaten diye düşünüyorum

yani..
sonuçta zaten bu saatten sonra düğünü iptal edecek halin yok..
demek istediğim, birşeylerden çekineceksen, bunlardan çekin
bu sıkıntılara kendini hazırla
aldatma nadir kadının başına geliyor
buraya gelip derdi olan yazıyor
aldatılmayan kadın gidip "ohh ben hiç aldatılmadım, kocam benden başkasına göz ucuyla bile bakmaz" mı yazsın
derdi olan derdini paylaşıyor

evet aşığım çok seviyorum canım..belkide çok sevdiğim için bu hislere kapıldım.

bu konuda haklısın.bizde uzaktayız mesela farklı illerdeyiz bi dönem senin durumundaydım saollsun gereksiz insanların dolduurşuna geldim gibi.ruhun duymaz bişey olursa dediler.bende acabamı dedim hem kendimden hem sevdiceğimden emin olmmama rağmen.gece kabus görmeye başladım.sonra bi gece 3 gibi kabusla uyandım yine.dedim ki quietnrkn saçmalıyosun.sevip seviliyosun.herşeyden seni sakının bi sevdiğin var.sen bu kabusları görürken sana bunları söyleynler mışıl mışıl uyuyo.ve en kötüsü sevdiğin erkeğe haksızlık ediyosun.
o bahsettiğim kişileri hayatımdan çıkardım ve sevdiceğime daha çok bağlandım :16:
bu süreç 1 ay falan sürdü.haliyle erkek arkadaşımada yansıdı.ve geçirdiğim o 1 ay ı daha güzel geçirebilirdim.kendi düşüncesizliğim saçmalama dönemim olarak değerlendirdim o zamanı.ama giden 1 aya oldu.keşke yapmasaydım.

yani..
sonuçta zaten bu saatten sonra düğünü iptal edecek halin yok..
demek istediğim, birşeylerden çekineceksen, bunlardan çekin
bu sıkıntılara kendini hazırla
aldatma nadir kadının başına geliyor
buraya gelip derdi olan yazıyor
aldatılmayan kadın gidip "ohh ben hiç aldatılmadım, kocam benden başkasına göz ucuyla bile bakmaz" mı yazsın
derdi olan derdini paylaşıyor

evet canım doğru diyorsun..güzel günlerimi böyle kendime zehir etmeye hakkım yok..nişanlıma anlatmayı düşünüyordum ama bunları ona söylemeyede hakkım yok.içimdeki bu saçmalıklardan kurtulmaya başlıcam..nişanlım ve ben çok mutlu olucaz..daha ileride bu olacak bu olur diye saçmalamam çok anlamsız..

merhaba arkadaşlar..
çok yakında düğünüm var..aylardır çok değişik bir psikolojiye girdim..burada okuduğum konularında etkisi var..çok istediğim beklediğim düğünüm bir anda bende korkuya dönüştü..evlendikten bir süre sonra eşimin beni aldatacağı beni mutsuz edeceği,burda okuduğum konular gibi beni üzeceği vs.düşüncelere kapılıyorum..belki bunları şimdiden yaşamadan düşünmek anlamsız belki ama kendimi bu düşüncelerden alamıyorum:ssz:

burda yazanlar hayatın gerçekleri..ama her evlilikte olacak diye birşey yok...bu psikoloji her evlenecek kızlarda olur ama cok etkılenıyorum dıyorsan bir derdim var köşesine uğrama kendınle ılgılı baska seyler bulabılrsın ev esyaları gelınlık düğün organızyonu ya da yenı evleneceklerın sohbet alanı var oraya takılabılrsın

Son düzenleme:
bu konuda haklısın.bizde uzaktayız mesela farklı illerdeyiz bi dönem senin durumundaydım saollsun gereksiz insanların dolduurşuna geldim gibi.ruhun duymaz bişey olursa dediler.bende acabamı dedim hem kendimden hem sevdiceğimden emin olmmama rağmen.gece kabus görmeye başladım.sonra bi gece 3 gibi kabusla uyandım yine.dedim ki quietnrkn saçmalıyosun.sevip seviliyosun.herşeyden seni sakının bi sevdiğin var.sen bu kabusları görürken sana bunları söyleynler mışıl mışıl uyuyo.ve en kötüsü sevdiğin erkeğe haksızlık ediyosun.
o bahsettiğim kişileri hayatımdan çıkardım ve sevdiceğime daha çok bağlandım :16:
bu süreç 1 ay falan sürdü.haliyle erkek arkadaşımada yansıdı.ve geçirdiğim o 1 ay ı daha güzel geçirebilirdim.kendi düşüncesizliğim saçmalama dönemim olarak değerlendirdim o zamanı.ama giden 1 aya oldu.keşke yapmasaydım.

evet haksızlık ediyorum bende bunun çok iyi farkındayım..nişanlım böye şeyler düşünüyo olsa benim için kendimi ne kadar kötü hissederdim..bugünden itibaren silip atıyorum bu düşünceleri..evet herkes aynı olacak değil ya

selam canım ben de temmuzda 2. yılımı dolduracam evlilikte cok zor gecti ilk senem alışmak cok zordu ama şimdi cok mutluyuz . İkl başta zor oluyor ne dersek diyelim eşimizi tam tanıyor değiliz onunla sadece ikimiz bir evde kalmış değiliz bu ilk basta cok zorlar herkesi
sen bişey istersin ona ters gelir yada onun istediği sana ters gelir böyle çatışmalar olur ama zamanla birbirinize alışırsınız ve bir düzen oturur benim diyeceğim onu seviyorsan bir ömür beraber yaşayabileceğinba inanıyorsan hiç tereddüt etme ve ilk zamanlar biraz sorun yaşayacağını ve bunları aşacağını bilerek evlen ki inşallah yaşamazsın

Canım seni anlıyorum bende, evleneli neredeyse 6 ay olacak bizimde ve düğün yaklaştıkça bende bi garip olmuştum, nişanlınla paylaşmak iyi geliyor bazı şeyleri, o zamanlar ben kkda okuduğum şeylerden ona bahsediyordum sonunda yasakladı bana kkyı çok etkileniyorum diye :) okumayınca en azından biraz daha kafan rahat olur bence de o bölümleri okuma. Kv ile altlı üstlü oturacağım bu konuda da endişelerimi söylüyordum herkes herşey bana yabancı olacak ya ezilirsem filan diyordum o çok güzel rahatlatıyordu beni. Bence biraz paylaşmalısın senin psikolojik yükün ve hissettiğin stres azalır, ayrıca müstakbel eşine bağlılığın artar...

mutlaka hem üzüleceğiz hem sevineceğiz evlilik hayatımızda..ben nişanlıma güveniyorum ama paylaşamam duygusumudur nedir o ağır basıyor heralde..tabi kimse sevdiğini paylaşamaz ama böyle şeylerde düşünmez benim gibi:1:benim gibi olan başkaları var mı burda

evet haksızlık ediyorum bende bunun çok iyi farkındayım..nişanlım böye şeyler düşünüyo olsa benim için kendimi ne kadar kötü hissederdim..bugünden itibaren silip atıyorum bu düşünceleri..evet herkes aynı olacak değil ya

evet canım ayrıca herkes ona ne yazılmışsa onu yaşar bunu biz değiştiremeyiz sürekli ileriyi düşünürsek şimdi ne olacak zehir zıkkım gibi bir hayat yaşarız o zaman akışına bırak herşeyi mutlu olmaya bak inşallah hep güzel şeyler olur hayatında ....

Burada yazılanlar ne yazık ki can sıkıcı ve üzüyor hepimizi
Ama bunları alıp kendini hayatına taşımamalısın
Herkesin evliliği böyle olacak diye bi kaide yok ki
Bu konuların paylaşıldığı alandan uzak dur canım
Düğün sayfaları var çeyiz sayfaları hem kafanı dağıtır hemde moral olur sana oralara bak
Nişanlınla da bu konuları konuşmana gerek yok
3.kişilerin hayatlarını sizin ilişkinize sokmamalısın
ilişkinizi zedelemesine izin verme

evet canım ayrıca herkes ona ne yazılmışsa onu yaşar bunu biz değiştiremeyiz sürekli ileriyi düşünürsek şimdi ne olacak zehir zıkkım gibi bir hayat yaşarız o zaman akışına bırak herşeyi mutlu olmaya bak inşallah hep güzel şeyler olur hayatında ....

sağol canım seninde hayatında güzel şeyler olsun hep..en sevdiklerimizi kaybediyoruz bu hayatta bir daha görmemek üzere,ne acılar yaşanıyor..böyle şeyleri düşünmek çok gereksiz allah yaşatmasın cümlemize:nazar:

Ben de evliyim ve bir oğlum var.
Burada eşi ve ailesini okumadan duramıyorum.
Okuyunca da bende bir tuhaf oluyorum.
Eşime güveniyorum ama burada yazılanlardan da
etkilenmemek mümkün değil.Neler neler oluyor ve bunlar birer
gerçek.Bence sen bir müddet buralara takılma.

Burada yazılanlar ne yazık ki can sıkıcı ve üzüyor hepimizi
Ama bunları alıp kendini hayatına taşımamalısın
Herkesin evliliği böyle olacak diye bi kaide yok ki
Bu konuların paylaşıldığı alandan uzak dur canım
Düğün sayfaları var çeyiz sayfaları hem kafanı dağıtır hemde moral olur sana oralara bak
Nişanlınla da bu konuları konuşmana gerek yok
3.kişilerin hayatlarını sizin ilişkinize sokmamalısın
ilişkinizi zedelemesine izin verme

evet gerçekten üzüyor..tanımasam bile kendimi onların yerine koyuyorum..ama korkunun ecele faydası yok allahım gönlümüze göre versin..

Back
X