evlilik,yeni bir hayata başlama korkusu..

mutlaka hem üzüleceğiz hem sevineceğiz evlilik hayatımızda..ben nişanlıma güveniyorum ama paylaşamam duygusumudur nedir o ağır basıyor heralde..tabi kimse sevdiğini paylaşamaz ama böyle şeylerde düşünmez benim gibi:1:benim gibi olan başkaları var mı burda

Bende nişanlıma çok güvenıyorum ona da kendıme de :) Bu yüzden nerdeyse burdaki tüm yazıları okudum ama tek içimden geçirdiğim allah yardım etsın oldu hıc acabam olmadı şuana kadar allah dedirtmesin yine de.

Ben eylül olsun diye dört gözle beklıyorum ya ne korkusu gelinliğimi giyip dans edeyım kendı evımde uyuyup uyanayım tek hayalım bu şuan da:)

Ben de evliyim ve bir oğlum var.
Burada eşi ve ailesini okumadan duramıyorum.
Okuyunca da bende bir tuhaf oluyorum.
Eşime güveniyorum ama burada yazılanlardan da
etkilenmemek mümkün değil.Neler neler oluyor ve bunlar birer
gerçek.Bence sen bir müddet buralara takılma.

ay evet yaa etkilendiğimi bile bile hergün okuyorum bende.ama bir süre okumayacağım inşallah yapabilirim.:34:

merhaba arkadaşlar..
çok yakında düğünüm var..aylardır çok değişik bir psikolojiye girdim..burada okuduğum konularında etkisi var..çok istediğim beklediğim düğünüm bir anda bende korkuya dönüştü..evlendikten bir süre sonra eşimin beni aldatacağı beni mutsuz edeceği,burda okuduğum konular gibi beni üzeceği vs.düşüncelere kapılıyorum..belki bunları şimdiden yaşamadan düşünmek anlamsız belki ama kendimi bu düşüncelerden alamıyorum:ssz:

sen bunları düşünme,her evlilik aynı olmuyorki niye mutsuz olasın..böle şeyler aklına getirdikçe daha çok kurar huzursuz ve mutsuz olrsun..

Ben de evliyim ve bir oğlum var.
Burada eşi ve ailesini okumadan duramıyorum.
Okuyunca da bende bir tuhaf oluyorum.
Eşime güveniyorum ama burada yazılanlardan da
etkilenmemek mümkün değil.Neler neler oluyor ve bunlar birer
gerçek.Bence sen bir müddet buralara takılma.

ay evet ya etkilendiğimi bile bile hergün okumadan duramıyorum..bir süre okumayacağım karar verdim ama inşallah durabilirim..:34:

hayatta attığın her adımda beklentinin tam olarak gerçekleşmeme ihtimali vardır. bu, evliliğe has bir özellik değil. buraya çoğunlukla sıkıntısı olup da tavsiye almak isteyenler yazdığı için, çoğu vak'a bunlardan ibaret gibi bir izlenim uyanmasın sen de. nasıl düşünürsen öyle hareket edersin, durup dururken felaket çağırma bence kendine. olumlu düşün, hayatında olmadığı sürece çirkin görüntü ve izlenimleri kendinden uzak tut ve bu güzel yeni hayata adım atma şansını yakalamış olmanın tadını çıkar. evlenmeden önce bayanlar ve erkekler acaba yanlış mı yapıyorum endişesine kapılıyor çoğunlukla. zihninden geçen korku dolu düşünceleri birer slayt, fotoğraf olarak düşün, ve geçip gitmelerine izin ver. asla gerçek hayatına karışmasınlar. ve bana sorarsan can sıkıcı konuları pek okuma bu aralar.

Bende nişanlıma çok güvenıyorum ona da kendıme de :) Bu yüzden nerdeyse burdaki tüm yazıları okudum ama tek içimden geçirdiğim allah yardım etsın oldu hıc acabam olmadı şuana kadar allah dedirtmesin yine de.

Ben eylül olsun diye dört gözle beklıyorum ya ne korkusu gelinliğimi giyip dans edeyım kendı evımde uyuyup uyanayım tek hayalım bu şuan da:)

dimi ya..bende çok istiyorum ogün gelinliğimi giyip prenses gibi olmayı ama işte konular o kadar beynime yer etmişki aklıma gelip gelip duruyodu.

hayatta attığın her adımda beklentinin tam olarak gerçekleşmeme ihtimali vardır. bu, evliliğe has bir özellik değil. buraya çoğunlukla sıkıntısı olup da tavsiye almak isteyenler yazdığı için, çoğu vak'a bunlardan ibaret gibi bir izlenim uyanmasın sen de. nasıl düşünürsen öyle hareket edersin, durup dururken felaket çağırma bence kendine. olumlu düşün, hayatında olmadığı sürece çirkin görüntü ve izlenimleri kendinden uzak tut ve bu güzel yeni hayata adım atma şansını yakalamış olmanın tadını çıkar. evlenmeden önce bayanlar ve erkekler acaba yanlış mı yapıyorum endişesine kapılıyor çoğunlukla. zihninden geçen korku dolu düşünceleri birer slayt, fotoğraf olarak düşün, ve geçip gitmelerine izin ver. asla gerçek hayatına karışmasınlar. ve bana sorarsan can sıkıcı konuları pek okuma bu aralar.

çok güzel anlatmışsın..çok teşekkürler..olumsuzluk olumsuzluk getirir derler..

dimi ya..bende çok istiyorum ogün gelinliğimi giyip prenses gibi olmayı ama işte konular o kadar beynime yer etmişki aklıma gelip gelip duruyodu.

Hayat bu kimileri mutlu kımıleri mutsuz oluyor bu tamamen kaderle ve seçimlerimizle ilgili. Ben ilişkimizde olan olumlu şeylerle ne kadar ilgilendıysem olumsuzluklarla o katı ilgilendım üstunde durdum, kucucuk bı tavrını bıle konuştuk derinine inmeden çözmeden ıkna olmadan geçiştirmedim. İlerde keşke demek istemediğim için.

Allaha sukur onun da etkısı var benden daha hassas her konuda, ve hep sanslı oldugumu dusundurdu bana aksını hıc dusunmedım.

Bence yaşadıklarımız kucuk buyuk ilerisi adına iyi ayna olabılır, yeter kı neden olmuş tekrar olur olmaz emın olabıldık mı ona bakabılelım.

Yoksa bır derdım var konu başlıgındakı ornekler kadar, evleneli su kadar yıl oldu kızım var oglum var cok mutluyum diye ıcı ıcıne sıgmayan hanımların orneklerı de çok fazlaca, olumsuz dusunme canım :)

Hayat bu kimileri mutlu kımıleri mutsuz oluyor bu tamamen kaderle ve seçimlerimizle ilgili. Ben ilişkimizde olan olumlu şeylerle ne kadar ilgilendıysem olumsuzluklarla o katı ilgilendım üstunde durdum, kucucuk bı tavrını bıle konuştuk derinine inmeden çözmeden ıkna olmadan geçiştirmedim. İlerde keşke demek istemediğim için.

Allaha sukur onun da etkısı var benden daha hassas her konuda, ve hep sanslı oldugumu dusundurdu bana aksını hıc dusunmedım.

Bence yaşadıklarımız kucuk buyuk ilerisi adına iyi ayna olabılır, yeter kı neden olmuş tekrar olur olmaz emın olabıldık mı ona bakabılelım.

Yoksa bır derdım var konu başlıgındakı ornekler kadar, evleneli su kadar yıl oldu kızım var oglum var cok mutluyum diye ıcı ıcıne sıgmayan hanımların orneklerı de çok fazlaca, olumsuz dusunme canım :)

sağol canım..belkide çoğumuz nerde üzücü konu var onları okumaya bayılıyoruz..mutluluklarını paylaşanlarada aynı ağırlığı versem böyle olmazdı kesin

bayılıyoruz derken yanlış anlaşılmasın.duygusal olarak bu konular ilgimizi çekiyor demek istedim

sağol canım..belkide çoğumuz nerde üzücü konu var onları okumaya bayılıyoruz..mutluluklarını paylaşanlarada aynı ağırlığı versem böyle olmazdı kesin

Tabi ki. Zaten bu kararı vermek zorken bir kız ben bu adamla evlenırım bunu ailem bilirim diyebılıyorsa sadece olumlu dusunmeli, sende öyle yap.

En sevdiğim klişeyi söyliyim sana Pozitif düşün pozitif olsun :)

Canım bende 7 aylık evliyim.. evlenmeden önce bende aynı duygulara kapılıyordum .. bol bol dua et canım hakkımda hayırlı olsun diye...hayat bu ne yaşıyacagın belli olmaz ..önümüze neler çıkacagını bilemeyiz..kimse yarın bile neler olacagını bilemez.. gereksiz korkularla şimdiki güzel evlilik hazırlık heyecanını mahvetme bence.. gönlünü ferah tut .. rabbim hakkında hayırlısını nasip eylesin:)

evet gerçekten üzüyor..tanımasam bile kendimi onların yerine koyuyorum..ama korkunun ecele faydası yok allahım gönlümüze göre versin..

Amin canım rabbim korusun bizleri nazardan kem gözlerden kötülüklerden.Hayırlısı ile yuvanı kurmayı nasip etsin sanada.

mutlaka hem üzüleceğiz hem sevineceğiz evlilik hayatımızda..ben nişanlıma güveniyorum ama paylaşamam duygusumudur nedir o ağır basıyor heralde..tabi kimse sevdiğini paylaşamaz ama böyle şeylerde düşünmez benim gibi:1:benim gibi olan başkaları var mı burda

Şuan duygularının karışık ve yoğun olması çok normal nişanlılık düğün hazırlıkları evlilik gereksiz bir stres sıkıntı yaşamamıza neden oluyor ama herşey bizim elimizde simarikcadinin dediği gibi pozitif düşün düğününle hazırlıklarınla ilgilen tadını çıkar bu anın bir defa yaşanıyor güzelliklerini düşünüp keyfine bak..

mutsuz olanlar, aldatılanlar kadar mutlu olup sadakat görenler de var.
kötü düşünme. enerji olayına inanıyorum ben. inşallah çok mutlu olursun. :16:

canım kötü düşünmeni engelleyemiyorsan da bir süre okuma burayı, en azından bu bölümü derim.. en güzel en heyecanlı günlerini böyle geçirme :)

merhaba arkadaşlar..
çok yakında düğünüm var..aylardır çok değişik bir psikolojiye girdim..burada okuduğum konularında etkisi var..çok istediğim beklediğim düğünüm bir anda bende korkuya dönüştü..evlendikten bir süre sonra eşimin beni aldatacağı beni mutsuz edeceği,burda okuduğum konular gibi beni üzeceği vs.düşüncelere kapılıyorum..belki bunları şimdiden yaşamadan düşünmek anlamsız belki ama kendimi bu düşüncelerden alamıyorum:ssz:

bir derdim var : eşi ve eşinin ailesi sayfasına bende bakardım arada. ama artık bakmıyorum.
nişanlıyım :)))
ayrıca KÖTÜ ÖRNEK EMSAL TEŞKİL ETMEZMİŞ... en sevdiğim söz.
hakkımızda hayırlısı (bir an önce evlenmek istiyorum, ama şartlardan dolayı bir yıl daha bekliyoruz, kendini şanslı gör lütfen, yerinde olmak isteyen binlerce milyonlarca insan varken, sen neden yüzlercenin binlercenin içine koyuyorsun kendini, herkes alnına yazılanı yaşarmış...)

en iyisi ,burayı okumayı bırak canım.kendine vesvese yapma..
kuracağın yuvanın tadını çıkar..

Hayatin her alaninda bir risk var zaten. İyiyle kotude hep yanyanadir. Eger evleniyorsan cikacak sorunlarla bas etmeyide goze aliyorsundur ki mutlaka puruzler olur.

İnsanlar hep ayni sorunlari yasiycak diye bir sey yok. Ben bu sitede cok faydali bilgilerde edindim sahsen.

Korkma dogru insani sectigine eminsen bool bol dua et. Vesveselerden Allaha sigin. İnsallah mutlu olursun

Back
X