Evlilik yıl dönümü ne kadar önemli?

Yakında evlilik yıl dönümümüz.Fakat eşim bugün bana arkadaşlarıyla daha önce 3 kez ertelemek zorunda kaldıkları bir etkinliğin o güne denk geleceğini,gidip gidemeyeceğini,eğer uygun görürsem yıl dönümünü bir gün önceden kutlayıp kutlayamacağımızı sordu.Moralim bozuldu haliyle,ama 'git' dedim.Bu bizim ilk yıl dönümümüz.Ve çok üzüldüm :(

Benim açımdan sorun olmazdı. Önemli olan bir yılı birlikte geçirmeyi kutlamak değil mi, bir gün önceden de olabilir.

Benim için bir önemi olmazdı çünkü böyle günleri pek önemsediğim söylenemez
Ama eşiniz odunluk yapmamış ki en azından açıklama yapmış ve bir gün önce kutlamayı teklif etmiş düşünceli davranmış bana göre
Böyle basit şeylere canınızı sıkmayın sonra gerçekten can sıkacak bir mevzunuz olur Allah göstermesin :31:

Yakında evlilik yıl dönümümüz.Fakat eşim bugün bana arkadaşlarıyla daha önce 3 kez ertelemek zorunda kaldıkları bir etkinliğin o güne denk geleceğini,gidip gidemeyeceğini,eğer uygun görürsem yıl dönümünü bir gün önceden kutlayıp kutlayamacağımızı sordu.Moralim bozuldu haliyle,ama 'git' dedim.Bu bizim ilk yıl dönümümüz.Ve çok üzüldüm :(

ben devmalı evlilik yıl dönümünün kutlanmasını hiç anlamadım anlamıcam :) neden bu kadar önemli anlamıyorum yani doğum günü evet önemlidir ama başka bir işi çıkmışsa bence büyütmeyin başka zaman kutlarsınız :) size her gün evliliğniz günü üzülmeyin bu kadar :)

ben de 1 gün önce kutladım yıldönümü mü ... eşime süpriz yapmak için onun çalıştığı gün hazırladım herseyi ... çok mutlu oldu çok sevindi valla birşeyde olmadı çok eğlendik , herşey senin elimde arkadaşım:) hatta espiri bile yaptık kına gecemizin yıldönümünü kutluyoruz diye ... ertesi günüde ailelerimize ayırdık ... yani bizde başbaşa değildik yıldönümünde ... eşinizin balık muhabbeti için böyle bişey yapması hoş değil tabi ama bi gün önce kutlayıp ertesi gün sende arkadaşlarınla bişey yap ... sinema filan düşünebilirsin :)

Son düzenleme:
bence çok önemli bırgun çok ayıp etmiş :20: ben eşimin yanında hiç aglamamıştım ama evlılık yıldönümümüz okdr guzeldı ve onunla evlendıgım için okdr mutluydumkı o gün ilk defa eşimin yanında gözyaşlarımı tutamamıştm eşimde çok duygulanmıştı benı öyle görunce.Önemli bırgun hayattakı en önemlı gun bence :16:

Ben biraz odun erkek kafasindayim galiba. Esim de tam tersi romantik kiz modunda. Ben unutuyorum ozel gunleri, o unutmuyor. Hatta bana trip atiyor. 1. 2. 3. 4. aylarimizi bile kutladi ya. :) neyse ki bir yerden sonra vazgecti.

Esiniz de size guzelce soylemis, sizin gibi o da deger veriyor ki bir gun onceden kutlayalim demis. Uzmeyin kendinizi bence.

gıtsın canım noolcak..ılk yılım olsaydı belkı takardım ama 4 yıllığa doğru gıderken her yere yollarım..

sahı ne zaman evlenmiştık bız???

Ben günlere bu kadar takılmiyorum acikcasi. Yani esınız zaten bugünün iliskiniz icin ozel oldugunu düşünüp izin istemiş. 24 saat bu kadar onemli mı sizce bir gun once bir gun sonra. Bu sekilde hem esınız mutlu olacak hem siz unutulmuş olmatacaksiniz. Hadi size hic sormadan olan yapıp hatırlamasa neyse ama esınız kibar davranmış bence

aynen katılıyorum. bence hatırlayan bir eş, önem veren bir eştir.
ama ben özel günler kavramına çok fazla takılmayan bir insanım, başka türlü de düşünülebilir...

Benim için bir önemi olmazdı çünkü böyle günleri pek önemsediğim söylenemez
Ama eşiniz odunluk yapmamış ki en azından açıklama yapmış ve bir gün önce kutlamayı teklif etmiş düşünceli davranmış bana göre
Böyle basit şeylere canınızı sıkmayın sonra gerçekten can sıkacak bir mevzunuz olur Allah göstermesin :31:
Amin canım,teşekkür ederim.Haklısın.

ben devmalı evlilik yıl dönümünün kutlanmasını hiç anlamadım anlamıcam :) neden bu kadar önemli anlamıyorum yani doğum günü evet önemlidir ama başka bir işi çıkmışsa bence büyütmeyin başka zaman kutlarsınız :) size her gün evliliğniz günü üzülmeyin bu kadar :)
Önemsiz olurmu yaaa,hayatını paylaşmak için seçtiğin kişiyle ilk günün :)

ben de 1 gün önce kutladım yıldönümü mü ... eşime süpriz yapmak için onun çalıştığı gün hazırladım herseyi ... çok mutlu oldu çok sevindi valla birşeyde olmadı çok eğlendik , herşey senin elimde arkadaşım:) hatta espiri bile yaptık kına gecemizin yıldönümünü kutluyoruz diye ... ertesi günüde ailelerimize ayırdık ... yani bizde başbaşa değildik yıldönümünde ... eşinizin balık muhabbeti için böyle bişey yapması hoş değil tabi ama bi gün önce kutlayıp ertesi gün sende arkadaşlarınla bişey yap ... sinema filan düşünebilirsin :)
Evet yapıcam,ben de etkinlik ayarladım :)

tarihlere bu kadar takılıp üzmeyin kendinizi. sonuçta beraber olduğunuz sürece hergün geçtiğiniz senenin yıldönümü. yalnızca bir günü özel gün olarak değil de birlikteliğinizin hergününüzü özel gün olarak düşünün, hayat öyle daha eğlenceli :13:

İzin verdim,çünkü izin isteyebilecek kadar önemsizse ilk yıl dönümümüz ben ona ne kadar baskı yapsam,gitme desem anlamı olmayacak.O yüzden ne istersen yap anlamaında bir git idi.
Kesinlikle keyfi bir buluşma.Balığa çıkma falan filan.

Sen çoook fazla derin düsünüyorsun canim ve hali ile bos yere üzülüyorsun. Erkekler düz mantik ile çalisir canim. Sen simdi "gitme" deseydinde olurdu. Niye anlami kaçsinki o günün? Erkekle böyle seyleri kestiremiyorlar iste, bizim kadar derin, duygusal düsünemiyorlar. Düz mantigi onlar için "ha ayni gün kutlamissin, ha 1 gün sonra, ne fark var. Bare 1 tas ile 2 kusu vururum, hem esim ile zaman geçiririm, hem arkadaslarim ile". Senin için günün kendisi daha çok önemli olabilir (benim içinde) fakat bunu esine izah etmek sana kalmis canim yoksa adam hiç seni ve üzelmeni anlamayacaktir :1:

Ama geniş davranmamış ki kutlamak istiyor önem veriyor. Öncesinde onay istiyor. Bizim de üç sene dolacak yakında. Birinci sene birşey yapamadık. O gün bir iş yemeğindeydim. İkinci sene benim zorumla ya da istememle evlendiğimiz restoranda yemeğe gittik. Bu sene sesimi çıkarmayacağım ama pek birşey de beklemiyorum.:ssz: Yıl dönümüne önem veren bir eş bulmuşsunuz bence bir gün öncesi yemeğe gidin birşeyler yapın saat oniki gibi de kutlayıp hediyeleşin. :34:

Aaah, ne kadar güzel yilbasi gibi! :1: Bence günün kendisinde kutlanmasindan daha iyi bir fikir :9:

İlk yıl dönümünüz olduğu için biraz fazla duygusal yaklaşıyorsun bence .
Bu kadar üzüldüysen açıkça hislerini paylaş , eşinin anlamasını beklersen maalesef hiç bir zaman anlamayacaktır . Sen gidebilirsin dedin ve konu kapandı eşin için diye düşünüyorum .
Sen üzgün üzgün etrafta dolansan bile yüksek ihtimal sebebini tahmin edemeyecektir .
Ya sende üzülmemeli ya da düşünceni paylaşmalısın .

Bilemiyorum ama benim için çok fazla önemli değil bu tarz günler , tabii unutmasın ama özel bir şey beklemem .

İlk yıl dönümünüz olduğu için biraz fazla duygusal yaklaşıyorsun bence .
Bu kadar üzüldüysen açıkça hislerini paylaş , eşinin anlamasını beklersen maalesef hiç bir zaman anlamayacaktır . Sen gidebilirsin dedin ve konu kapandı eşin için diye düşünüyorum .
Sen üzgün üzgün etrafta dolansan bile yüksek ihtimal sebebini tahmin edemeyecektir .
Ya sende üzülmemeli ya da düşünceni paylaşmalısın .

Bilemiyorum ama benim için çok fazla önemli değil bu tarz günler , tabii unutmasın ama özel bir şey beklemem .

Cok sesli bir sekilde güldüm bu cümlelere cünkü geçmiste yaptiklarim aklima geliyor :1:

Erkeklerin böyle düz mantikli yaratik olduklarini daha yeni yeni kesf ediyorum :9:

Sanirim sizde saglam tecrübe ile bu cümleleri yazdiniz.

Cok sesli bir sekilde güldüm bu cümlelere cünkü geçmiste yaptiklarim aklima geliyor :1:

Erkeklerin böyle düz mantikli yaratik olduklarini daha yeni yeni kesf ediyorum :9:

Sanirim sizde saglam tecrübe ile bu cümleleri yazdiniz.

Biraz zaman aldı benim de anlamam , her zaman uygulayamasam da genel durum bu şekilde galiba . :1:

Bizler bence söylenen cümle içerisinde hep bir ima arıyoruz . Çünkü biz yarım ağız konuşup eşimizden , sevgilimizden aslında ne demek istediğimizi anlasın istiyoruz . Bu bizi mutlu ediyor ama gelin görün ki karşı taraf cümleyi olduğu gibi değerlendiriyor . En iyisi bizim de net olmamız aksi taktirde kırılan biz oluyoruz , bir zaman sonra neden kırıldığımızı dile getirsek bile maalesef ,ya kaprisli oluyoruz ya da kendi kafasında kurup kurup buna inanan .

Esin gayet kibar davranip bi teklifte bulunmus bence. Benimki ilk yildonumumuzu unutup ustune ben uzulunce uzuldugum icin kavga cikarmisti.
Ondan sonrada artik benim icinde hicc onemli degil. Gidip kendime begendigim bir hediye aliyorum :)

Bence unutsaydi daha kotu olurdu. Bu kdr abartmayin ve bi gun onceden kutlamayi kabul edin hatta gecesini yapin mesela 12 yi gecince ozel romantik bi gece harika olur :)

Sorduktan sonra gitme demenin anlamsız olduğunu düşünüyorum. Yani dediğin gibi adam sormuş, gitme desen ne olacak. Engel olmuş ve zorla yıldönümü kutlaması yaptıracak oluyorsun. O zaten kararı vermiş ki sormuş çünkü çok fikir içermeyen bir konu, git veya gitme. Sanki nasıl derler sömürü gibi mi, emrivaki gibi mi ne bir şey olmuş.

Günlere de çok takılmamalı. Ama bir yandan düşüncesiz bir davranış. Bilemedim. O günü esgeçmesinden çok emrivakisi sinir bozucu benim açımdan.

Back
X