yurtdışı tatili için biriktirdiğim parayı çeyize harcadım, sıfırdan tama kuruşu kuruşuna yetti, sevgilimle farklı şehirlerdeydik ayda bir 1-2 gün görüşebiliyorduk, senede bir de 1 hafta tatile çıkardık, düşüncem; çok seviyorum aşkından ölüyorum vuhuu gezeceğiz tatiller orası senin burası benim’di evlendik üstte yazan gibi akşam gezmeleri yorgunluktan iptal tatiller bütçe denk gelirse, faturası mutfağı temek ihtiyaçları, temizliği çamaşırı bulaşığı detay günlük ıvır zıvır derken evliliğin acelesi olmadığını, ana baba evinde sultanlar gibi yaşadığımı anladım. Şimdiki aklım olsa anamın babamın evinde biraz daha kalır yeni kültürler öğreneceğim geziler planlar uygulardım, daha çok birikim yapardım, evlendikten sonra çok kazanan değilsen birikim yavaş ve zor oluyor çünkü, diyeceğim şu ki aşk sevgi çekim kuvveti hepsi bir yere kadar, her gün aynı adamı evde göreceğin günlerde aman yanlız kalamıyorum diyeceksinKızlar selam... Evlilik vs konuları açıldığında çok baskıcı gibi görünüyorum kendi açımdan. Yani biliyorsunuz büyük paralar harcamak gerekiyor ev dizmek taşınmak falan derken. Sevgilimi baskılama taraftarı asla değilim zaten bir sürü borç harçla uğraşıyor. Yaşımız çok genç küçük yaşta tanıştık bu yüzden sabırsızlanıyoruz artık kendi evimize çıkmak istiyoruz çünkü fazla başbaşa kalamıyoruz. Ben de bi süre sussam yine konuyu oraya çekiyorum arada farkındayım. Sizce ne yapmalıyım o bir şey demeden bu konuları açmam doğru mu? Görüşlerinizi bekliyorum
21 yaşındayız henüz ben okuyorum tekrar bölüm değiştirdim o da çalışıyor. Sevgilim de açıyor tabi hatta çok istiyor ama şimdilik bi adım atamadığımız için gerilen taraf ben oluyorumŞimdi yaşınız kaç? Okul bitti mi? Çalışıyor musunuz?
Sevgilinizin planlari ne yonde sizin planlariniz nasıl?
Açıyor tabi hatta benim aklıma iyice bu fikri yerleştiren de oSevgiliniz hiç açmıyor mu
Çok haklısınız tecrübeleriniz görüşleriniz benden daha fazladır çünkü yaş olarak da büyük olduğunuzu düşünüyorum bu yüzden sizlerin görüşlerini almak istedim. Olumsuz bir yön yok gezmeyi zaten ikimiz de seviyoruz ya da evde başbaşa vakit geçirmeyi, şuan değil tabiki ama ileride çocuklarıma baba olmasını istediğim birisi hayata bakış açısı benim gibi.ay mok mu var evlilikte anlamıyorum bu küçücük kizlarin evlilik hevesini
sen simdi baba evindesin.sevgilinle cikiyorsun, ailen sorun cikarmasin diye 9da eve yemege dönüyorsun ya
zannediyorsun ki evlenince cikacaksiniz gecelerce gezecek, cok tatiller yapacaksiniz - gencliginizi yasayacaksiniz.
hayir tam tersi yine 9da evde olacaksiniz kuvvetle muhtemel de yemegi sen hazirlayip sen toplayacaksin.
ise baslamissin ne guzel, parani biriktir yillik izinlerde tatillere cik (ailenle kavga ederek ciksan bile alisirlar bir sure sonra), git sevgilinle guzel mekanlarda takil, dolabını yenile, kurslara yazil.
yapacak tonla sey varken sifir birikmisle milyonluk borc yapip / ailelere yaptirip düğün yapmak,ev dizmek marifet degil.
evlilik de havai adalarina gidis bileti degil.
konuyu da gelecek zaman olarak ac "ne zaman evleneceğiz" gibi degil de "nasil bir evliliğimiz olur / hayata bakisimiz ortak mi / ne tarz cocuk yetistirmek istiyoruz" gibi hayali gelecek konusmalari olsun.
sakin "seviyorum, yillardir ayrilmadik, cinsel cekim hissediyorum, iyi biri" diye evlenme. cogu konuda ayni düşündüğün kisiyle evlen.
mesela sen yazin gezmek isterken o koye gitmesin. ya da sen cocugunu fanusta buyutup yuzme kurslarina balelere yazdirmak isterken o "bizim zamanimizda xyz mi varmis" diyecek biriyse hic bosuna bu yola girme...
bol bol evlilikten konus ama iyice de bir tart.
benim cok sevdigim, bayildigim bir exim vardi mesela. sevmesine seviyorum, beraberken hersey harika. ama elestirmeyi o kadar severdi ki. ben niyetinin kotu olmadigini, benim iyiligim icin soyledigini bildiğim icin takilmazdim ama gelecekteki cocugumun da "onun iyiligi icin herseyini elestiren" bir babayla buyumesini asla istemezdim. sonuc olarak gezdim tozdum ama evlenmedim. Cogu konuda hayata ayni pencereden bakan, babam olsa mutlu olacagim birini sectim cocuk yapmak icin.
sen de sirf seviyoruz , ayrilmadik diye evlenme. ailesini falan da tart ölc iyice
Tabiki evliliğin zorlukları var o açıdan illa evleniyim meraklısıyım demiyorum. Sadece her günümü onunla geçirmek ve kendi evimize çıkalım istiyorum diye açıyorum konuyu onayurtdışı tatili için biriktirdiğim parayı çeyize harcadım, sıfırdan tama kuruşu kuruşuna yetti, sevgilimle farklı şehirlerdeydik ayda bir 1-2 gün görüşebiliyorduk, senede bir de 1 hafta tatile çıkardık, düşüncem; çok seviyorum aşkından ölüyorum vuhuu gezeceğiz tatiller orası senin burası benim’di evlendik üstte yazan gibi akşam gezmeleri yorgunluktan iptal tatiller bütçe denk gelirse, faturası mutfağı temek ihtiyaçları, temizliği çamaşırı bulaşığı detay günlük ıvır zıvır derken evliliğin acelesi olmadığını, ana baba evinde sultanlar gibi yaşadığımı anladım. Şimdiki aklım olsa anamın babamın evinde biraz daha kalır yeni kültürler öğreneceğim geziler planlar uygulardım, daha çok birikim yapardım, evlendikten sonra çok kazanan değilsen birikim yavaş ve zor oluyor çünkü, diyeceğim şu ki aşk sevgi çekim kuvveti hepsi bir yere kadar, her gün aynı adamı evde göreceğin günlerde aman yanlız kalamıyorum diyeceksin
Ama daha adım atmak için de bana erken geldi21 yaşındayız henüz ben okuyorum tekrar bölüm değiştirdim o da çalışıyor. Sevgilim de açıyor tabi hatta çok istiyor ama şimdilik bi adım atamadığımız için gerilen taraf ben oluyorum
Haklısınız biliyorum. Ailem çook baskıcı benim de farklı bir şehirde ayrı eve çıkma durumum var okuduğum yerde yani. Hazır öyle olmuşken ne biliyim... Yanlış yapıyorum sanırım biraz acele ediyorum21 yaşında daha okurken evlilik mi düşünülür Allah aşkına kafayı mı yediniz daha ergenliğiniz bitmemiş, bırakın evliliği falan yiyin için gezin, kimden aldın sen bu aklığğğ diye çığlık atasım var.
Farkındayım evet biraz erken sadece ne biliyim aile baskısı biraz bunaltıyor beni tamamen kendim gibi yaşamak istiyorum ve o bana böyle rahat hissettiriyor. Okuduğum şehirde eve çıkma durumum var böyle olunca da kendimce olanlar yaptım işte. Tabi evlilik fikri tek benden çıkmadı ikimiz de öyle düşünmüştük ben sadece bu sıralar biraz takıldım galiba bu konuya. Umarım hayırlısı ne zaman ise öyle olur diyeyim teşekkür ederim görüşleriniz içinAma daha adım atmak için de bana erken gelditabi herkesin düşünceis farklı ama.
Okulunuz da var, şuanın keyfini çıkarsanız ileriye dönük planlar için tatlı tatlı hayal kursanız ama adım için acele etmeseniz keşke
Ben okuyorum çalışmıyorum o çalışıyor uzun süredir tabi çalışmadığı zamanlar da oldu21 yaşında evliliğin e si aklımın ucundan geçmiyordu. Muhtemelen ikiniz de işsizsiniz daha okullar bitmemiş ne evliliği önce iş sonra aş en son eş.
Biraz değil çok acele ediyorsun miniciksin sen daha, hazır öyle olmuşken evleneyim bari diye evlilik mi yapılır canım benim, evlilik öyle aynı evi paylaşalım özgürce sevişelim sürekli vakitli geçirelim diye yapılacak bir şey değil, evlilik demek maddi manevi sorumluluk demek, okuyorsun daha çık öğrenci evine keyfine bak, çok değil 5 sene sonra iyi ki evlenmemişim diye şükredersin, 21 yaşında konuştuğum flört ettiğim insanlardan 25 yaşında midem bulanıyordu, lütfen kendinizi yakmayın lütfen okuyun meslek edinin.Haklısınız biliyorum. Ailem çook baskıcı benim de farklı bir şehirde ayrı eve çıkma durumum var okuduğum yerde yani. Hazır öyle olmuşken ne biliyim... Yanlış yapıyorum sanırım biraz acele ediyorum
Teşekkür ederim görüşünüz için. Sevgimin biteceğini zannetmiyorumBiraz değil çok acele ediyorsun miniciksin sen daha, hazır öyle olmuşken evleneyim bari diye evlilik mi yapılır canım benim, evlilik öyle aynı evi paylaşalım özgürce sevişelim sürekli vakitli geçirelim diye yapılacak bir şey değil, evlilik demek maddi manevi sorumluluk demek, okuyorsun daha çık öğrenci evine keyfine bak, çok değil 5 sene sonra iyi ki evlenmemişim diye şükredersin, 21 yaşında konuştuğum flört ettiğim insanlardan 25 yaşında midem bulanıyordu, lütfen kendinizi yakmayın lütfen okuyun meslek edinin.
Olur olur ona da varım bitmesin okey ama evliliği rafa kaldır sen, olacak iş değil oTeşekkür ederim görüşünüz için. Sevgimin biteceğini zannetmiyorumama bu konuyu açmam artık biraz akışına bırakmak daha iyi olur hepinizin yazdıklarını okudukça öyle düşündüm