• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik yolunda problemler

Ya öyle tabi üniversiteden beri 10 yıllık süreçte max 1-2 yıl kalmıştır ailesinin yanında . Ki o şehri de sevmiyor zaten . Ev alma fikri istanbuldan kaçma fikri cezbediyor onu
Bos hayallere kapilmasin ya. O evi alicak para varsa ailesinde, size versinler pesinat yapar, ustune kredi ceker alirsiniz evinizi.

Kendi de orda mutlu olmayacak sonra birde onun depresyonuyla ugrasicaksiniz

İstanbulda yaşamak pahalı evet ama illa memlekete mi tayin istemesi lazım. Başka bir sürü şehir var. Daha yaşaması kolay iş imkanı geniş bir şehirde yaşayaım demiyor da neden illa doğuda ufak şehir diye diretiyor.
Ailesinin dolduruşuna gelen yarım akıllı biriyle evlenip mutlu olamazsın.
Maksadı ailesinin yanına dönüp sizi hizmetçi etmek. Öyle olmasaydı başka bir şehir de söylerdi

İstanbulda yaşamak pahalı evet ama illa memlekete mi tayin istemesi lazım. Başka bir sürü şehir var. Daha yaşaması kolay iş imkanı geniş bir şehirde yaşayaım demiyor da neden illa doğuda ufak şehir diye diretiyor.
Ailesinin dolduruşuna gelen yarım akıllı biriyle evlenip mutlu olamazsın.
Maksadı ailesinin yanına dönüp sizi hizmetçi etmek. Öyle olmasaydı başka bir şehir de söylerdi
Ben zaten illa istanbulda yaşayalım demiyorum ama benim de iş bulacağım imkan olacak bi şehir olsun yaşarız . Tahminimce ev alırız ama burda yaşayacaksın şartı koştular .
Ki o kadar binbir emekle okumuşum yönetici pozisyonuna gelmişim neden bırakayım ki işimi .
Yurtdışı olsa hadi imkan fırsatı kaçırmayalım derim

Ben zaten illa istanbulda yaşayalım demiyorum ama benim de iş bulacağım imkan olacak bi şehir olsun yaşarız . Tahminimce ev alırız ama burda yaşayacaksın şartı koştular .
Ki o kadar binbir emekle okumuşum yönetici pozisyonuna gelmişim neden bırakayım ki işimi .
Bu adamın da ailesinin de niyeti iyi değil.
Çok çektirirler sana mutsuz olursun.
Bu teklifi kabul ettirmek isteyecek. Evlensen de devam edecek.
Bence yol yakınken ayrıl.
Bugün vazgeçse çocuk olunca ısrar edecek. Mecbur gelecek diyecek sana sormadan tayin isteyecek. Çok konu açıldı böyle çocuktan sonra inadına tayin isteyen.
Ayrıl bundan sonunda her türlü mutsuzluk var

Doğduğundan beri istanbulda yaşıyorsan Bingöl gibi hem küçük hem tutucu bir şehirde bunalıma girersin. Ben İzmir’de doğdum büyüdüm, İstanbulda üniversite okudum, bak İzmir bile bana küçük, yetersiz geldi sonrasında. İstanbul’u ve imkanlarını o kadar çok özledim ki. Sen memur da olsan bingöl’e gitmek anlamsız. Yani gelse dese ki iş bulma imkanın var, Kocaeli’ne falan gidelim, hem İstanbul’a yakın hem de evler daha uygun vs anlarım. Ama kalkıp bingöl’e gidelim demek senin gibi işinde yönetici olmuş bir kadın için resmen kötülük. Kendin de doğulu olabilirsin ama büyükşehirde doğmuş büyümüş biri olarak oralara adepte olamazsın - kendim de öyleyim çünkü- kendine evlilik, yok aşk zart zurt diye bu kötülüğü yapma.

Doğduğundan beri istanbulda yaşıyorsan Bingöl gibi hem küçük hem tutucu bir şehirde bunalıma girersin. Ben İzmir’de doğdum büyüdüm, İstanbulda üniversite okudum, bak İzmir bile bana küçük, yetersiz geldi sonrasında. İstanbul’u ve imkanlarını o kadar çok özledim ki. Sen memur da olsan bingöl’e gitmek anlamsız. Yani gelse dese ki iş bulma imkanın var, Kocaeli’ne falan gidelim, hem İstanbul’a yakın hem de evler daha uygun vs anlarım. Ama kalkıp bingöl’e gidelim demek senin gibi işinde yönetici olmuş bir kadın için resmen kötülük. Kendin de doğulu olabilirsin ama büyükşehirde doğmuş büyümüş biri olarak oralara adepte olamazsın - kendim de öyleyim çünkü- kendine evlilik, yok aşk zart zurt diye bu kötülüğü yapma.
İstanbul’u geçtim ben Eskişehir gibi ufak bir şehirde yaşıyorum ben bile bingölde yaşamam. Deliririm. Evlenip tüm çevreni bırakıp kimseyi tanımadığım ufak hiç
Bir şeyin olmadığı bir şehre gidip mutlu olan görmedim.
Bir de bu istek adamın da vizyonsuz olduğunun ipucu.
Adamın karımla gezeyim tozayım derdi yok. Köye giderim, anama gider anamın yemeğini yerim daha ne kafasında bir tip.

İstanbul’u geçtim ben Eskişehir gibi ufak bir şehirde yaşıyorum ben bile bingölde yaşamam. Deliririm. Evlenip tüm çevreni bırakıp kimseyi tanımadığım ufak hiç
Bir şeyin olmadığı bir şehre gidip mutlu olan görmedim.
Bir de bu istek adamın da vizyonsuz olduğunun ipucu.
Adamın karımla gezeyim tozayım derdi yok. Köye giderim, anama gider anamın yemeğini yerim daha ne kafasında bir tip.

Aynen ya yıllardır İstanbulda yaşayan birisin, vizyonun bingöl’e ev almak mı 😂

Hemde yönetici pozisyonundaymışsınız… aşktan gözün kör olsa da gitme… ailesinin dolduruşuna geliyor. Gerek yok. Devlette çalışsanızda yine de gitme derdim. Çok seviyorsa kalır.

Ya daha geçen haftalara kadar İstanbul’da yaşayacaz diyorduk ailesi girdi aklına kesin .kendisi devlette çalışıyor ordan oraya tayin ister ama benim işim öyle değil
Sokma akıllı adamla evlenme sana sormadan karar alıyor.

Bir de Bingöl nedir ya haritada göster desen yerini bulamam. Bu adam şimdi vazgecse ileride yine memleketim türküsü tutturur. Çok seviyorum falan deme, o seni çok sevse sana sormadan böyle kararlar almaz. Düğüne az kalmış seni mecbur bırakmaya çalışıyor, tavrı berbat.

Son düzenleme:
Merhaba ,
İstanbul’da yaşayan ortalama gelirli nişanlı çiftiz .İstanbul pahalı evet biliyorum nişanlım son zamanlarda buralardan gitmek istediğini memlekete dönmek istediğini söylüyor .Ev alınabilir orda .Ama sorun şu onun memleketinde iş bulma gibi şansım yok.Ev hanımlığına geçiş yapmış olacam .ben de uzun süre evde kalabilen biri değilim.
Sizce ne yapmalıyım ? Bu tarz kararlar çok ciddi geliyor bana
Valla bu konuyu baştan konuşup karar vermeniz gerekiyor. Bir yakınım ciddi sıkıntılar yaşadı. Gerçekten kararsız kalırsanız ve zorlama gibi giderseniz mutsuz olabilirsiniz
Ben olsam çalışan ve kemdi paramı kazanan bir insan olarak iyide olsa eşimin eline bakmam
Ayrıca nişandan sonra bu konuyu açmakta bana doğru gelmiyor sanki sizi kandırıyormuş gibi

Bu adamın da ailesinin de niyeti iyi değil.
Çok çektirirler sana mutsuz olursun.
Bu teklifi kabul ettirmek isteyecek. Evlensen de devam edecek.
Bence yol yakınken ayrıl.
Bugün vazgeçse çocuk olunca ısrar edecek. Mecbur gelecek diyecek sana sormadan tayin isteyecek. Çok konu açıldı böyle çocuktan sonra inadına tayin isteyen.
Ayrıl bundan sonunda her türlü mutsuzluk var
Ben kararımda dik duruyorum kendi bilir artık

Valla bu konuyu baştan konuşup karar vermeniz gerekiyor. Bir yakınım ciddi sıkıntılar yaşadı. Gerçekten kararsız kalırsanız ve zorlama gibi giderseniz mutsuz olabilirsiniz
Ben olsam çalışan ve kemdi paramı kazanan bir insan olarak iyide olsa eşimin eline bakmam
Ayrıca nişandan sonra bu konuyu açmakta bana doğru gelmiyor sanki sizi kandırıyormuş gibi
Ya tabiki öyle böyle niyeti varsa aile tanışmasında bahsetselerdi . Mecbur kabul eder diye yeni yeni fikirler atmasınlar ortaya . İstanbulda olsam bile kendi ailemden uzakta başka yakada oturacam . Ailelerle dipdibe olmayı seven biri değilim

Sokma akıllı adamla evlenme sana sormadan karar alıyor.

Bir de Bingöl nedir ya haritada göster desen yerini bulamam. Bu adam şimdi vazgecse ileride yine memleketim türküsü tutturur. Çok seviyorum falan deme, o seni çok sevse sana sormadan böyle kararlar almaz. Düğüne az kalmış seni mecbur bırakmaya çalışıyor, tavrı berbat.
Tavır çok saçma . Kendi memleketinden kaçıp gelmiş İstanbula bayramda bile sıkılıp durdu orda . Şimdi de böyle saçma fikirler atıyor ortaya . Ben zaten “bu yaptığın bencillik ben yıllarca emek verdim derece yaptım tam mesleğimin meyvelerini yiyorum artık dediğim noktada her şeyikenara bırakıp gelemem ev hanımı olamam .ev uğruna mutsuz bir evlilik yaşamaya göze almıyorum ben dedim “
Soğuk yapıyor tripli falan ama ben umursamıyorum nolacaksa olsun erkekler için fedakarlık yapamaya değmiyor asla

Tavır çok saçma . Kendi memleketinden kaçıp gelmiş İstanbula bayramda bile sıkılıp durdu orda . Şimdi de böyle saçma fikirler atıyor ortaya . Ben zaten “bu yaptığın bencillik ben yıllarca emek verdim derece yaptım tam mesleğimin meyvelerini yiyorum artık dediğim noktada her şeyikenara bırakıp gelemem ev hanımı olamam .ev uğruna mutsuz bir evlilik yaşamaya göze almıyorum ben dedim “
Soğuk yapıyor tripli falan ama ben umursamıyorum nolacaksa olsun erkekler için fedakarlık yapamaya değmiyor asla
Geçen burada bir konu vardı. Çocuk olduktan sonra tek bakmayı göze alamaz diye sormadan emir vaki tayin aldırmış. Gelirsen gel diyor.
Yani bu konular sonradan tekrar ve tekrar gündeme geliyor.
3 hafta var diye elalem ne der diye evlenme bence. Bu konuyu netleştirdiğinden emin ol. Hiç güven vermedi bana

Doğuda küçük bir şehir
Hemde İstanbul 'dan asla olmaz
Hep diyorum ben Ankara'dan Batman'a misafir olarak gittiğimde bilr inanın gun sayıyorum misafirim gideceğim diyorum Allah var herkes bana gayet iyi aramizda sevgi saygı her sey var kesinlikle kimseden iğne ucu kadar kötü bir sey görmedim ama nasil desem havaalaninda inip kv evine doğru yol alırken daha basıyor içimi hep kendimi teskin halindeyim misafirim gideceğim temelli gelmedim diye
Aslında ben yaşım ilerledikçe bunun batı dogu olayından ziyade bulunduğum yere bağlı olmamdan kaynaklı olduğunu da anladim çünkü deniz tatiline gittiğimde de ben evimi özlüyorum 3. Gün geliyor bana evime gitsem perileri
Ama siz gençsiniz sizin icin batıdan doğuya olmasi da sorun ve bunu anlayabilirim

Yapma kizim, yapma evladim ... ailesiz, arkadsssiz, issiz olacaksin ne yapacaksin oralarda?? Bir de gitme karari aldim ne demek, evlilik musterektir, 2 kisinin yasayacagi yere 2 kisi karar verir. Boyle bir karar nisanliya sorulmadan alinmaz. Birak gitsin, boyle bir okuzle evlenme bana kalirsa.
Dün görmedin mi ay kadıncağız tek başına tayin istedi diye cekti vurdu kadını ve babasını öldürdü düşünebiliyor musun bazı erkek benim dediğim sadece benim dediğim hegamonyasi icin can alıp can veriyor Allahim sen koru yarabbim

Geçen burada bir konu vardı. Çocuk olduktan sonra tek bakmayı göze alamaz diye sormadan emir vaki tayin aldırmış. Gelirsen gel diyor.
Yani bu konular sonradan tekrar ve tekrar gündeme geliyor.
3 hafta var diye elalem ne der diye evlenme bence. Bu konuyu netleştirdiğinden emin ol. Hiç güven vermedi bana
Ben kesin çizgimi çektim bu konuda kararlı olduğumu da biliyor . Gerekirse ailem de devreye girer .
Kendi ailesi ona bu konuyu açtığında zaten benim kabul etmeyeceği mi bildiği için kapatmış . Bana da hiç bahsetmemisti .ben zorladım ne bu mesele ne anlat diye
O da anlattı işte

Dün görmedin mi ay kadıncağız tek başına tayin istedi diye cekti vurdu kadını ve babasını öldürdü düşünebiliyor musun bazı erkek benim dediğim sadece benim dediğim hegamonyasi icin can alıp can veriyor Allahim sen koru yarabbim
Ay gördüm korkunç ama önceliği kendime vermek istiyorum . Eski ciddi ilişkimde de böyle saçmalık yaşadım
Adam yapamıyorum istifa ettim gidiyorum buradan dedi ayrıldım bende yani bana sormadan böyle karar aldı .
Sonra öğrendim ki benden ayrıldıktan sonra 1 sene içinde evlenmiş İstanbulda yaşıyor

Back
X