• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik yönetmeyi ben mi beceremiyorum?

Limoniiiii

2 pırlanta sahibi...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2020
61
164
8
34
İyi akşamlar hanımlar.

Çok eskiden beri burayı takip ediyorum ve gerçekten çok akıllı kadınların olduğunu düşünüyorum burada.

Konuma geliyorum.

Eşimin ve benim sinirimiz.
Aslında ikimizin de öfkesini kontrl edemediğini düşünüyorum ben.
Yani mesela o bağırıp sinirlendiğin de sen sus, sakinleşince konuşup orta yolu bulun deniyor genelde.

Bu bende asla mümkün değil. O anda bütün sinirimi dökmem lazım, o anda susup sonradan konuşmanın (eşim için diyorum) pek bi anlam ifade etmediğini düşünüyorum.

Bu zamana kadar hiç şiddet görmedim. Yani bu yaşıma kadar hiç şiddet görmedim desem doğru olur. Ne ailemden ne eşimden.
Eşimle sadece şiddetli iki üç tartışmamız esnasında birbirimizi ittiğimiz oldu.

Fakat, bugün hiç beklemediğim bişey oldu.
Eşimin işi sebebiyle kaç aydır morali bozuk maddi mevzulardan ötürü. Asla üstüne gitmedim, çalışmıyorum ama gelirim var her şekilde ona yardımcı olmaya çalışıyorum.

Normalde sürekli espri yapan şaka yapan ilgilenen bi eş ve babadır. Hiç bilmem telefonu eline alıp da başka odaya gidip bizi tek bıraktığını.

Ama bazen bianda 180 derece değişebiliyor özelikle canı sıkkınken. Ben bu adamlamı evliyim diyorum senelerdir. Tanıyamıyorum..
Çocuklara ve bana sarıyor. Bugün küçük kızım çok bağırdı sebepsiz yere (aşırı huysuz ve zor bi çocuk.) artık çok sinirlendik ikimiz de eşimde kolundan tutup odaya götürücekti bende dur bırak ne yapıyorsun dedim kolunu acıtıcaksın, çıkıcak dedim o sırada kızım hala bağırıyor, bende eşime bağırdım bıraksana diye o da benim saçımı çekti bağırma sen de diye.
Sonra ben kızımı alıp odaya geçtim ve hiç çıkmadım odadan.

Muhtemelen bi kaç saat sonra yanımıza gelip benden özür dilicek yada sarılmaya barışmaya vs çalışacak ama asla konuşmayı düşünmüyorum.

Bilmiyorum çok kafam karışık, beni kendime getirin lütfen...

Son düzenleme:
Bir aile terapistine görünün derim..
Çocuğun kolunu niye çekiştirip götürecekti ki ikinizde sinirli olduğunuz için bu maalesef çocuğunuza da yansımış ve bu büyük ihtimalle çocuğunuz büyüyünce de psikolojik olarak onu etkilicek.. Sanırım Güzelce ve sakince iletişim kurma sorununuz var.. Bunu aşmanız lazım önce.. En önemli çocuğunuzla sakince iletişim kurmak gerek

Bence asıl aldatılmanın affı olmaz..tabi şiddetinde olmaz..Ben şöyle düşünüyorum sürekli şiddet uygulayan bi insan değil ama ciddi manada tavrınızı koyun günlerce konuşmayın böyle bi şeyi kabullenmeyeceğinizi anlasın..Ama bence şu an boşanmayı düşünmek için erken illa ki boşan diyenler olacaktır ama boşanmayacağınıza da eminim çünkü söylenen kadar kolay değil o işler

İyi akşamlar hanımlar.

Çok eskiden beri burayı takip ediyorum ve gerçekten çok akıllı kadınların olduğunu düşünüyorum burada
Objektif şekilde görüşlerinizle, başka konulardan bile okurken kendime faydası oldu diyebilirim.

Konuma geliyorum.

Yani mesela o bağırıp sinirlendiğin de sen sus, sakinleşince konuşup orta yolu bulun deniyor genelde.

Bu bende asla mümkün değil. O anda bütün sinirimi dökmem lazım, o anda susup sonradan konuşmanın (eşim için diyorum) pek bi anlam ifade etmediğini düşünüyorum.

Bu zamana kadar hiç şiddet görmedim. Yani bu yaşıma kadar hiç şiddet görmedim desem doğru olur. Ne ailemden ne eşimden.

Eşimin işi sebebiyle kaç aydır morali bozuk maddi mevzulardan ötürü. Asla üstüne gitmedim, çalışmıyorum ama gelirim var her şekilde ona yardımcı olmaya çalışıyorum.

Normalde sürekli espri yapan şaka yapan ilgilenen bi eş ve babadır. Hiç bilmem telefonu eline alıp da başka odaya gidip bizi tek bıraktığını.

Ama bazen bianda 180 derece değişebiliyor özelikle canı sıkkınken. Ben bu adamlamı evliyim diyorum senelerdir. Tanıyamıyorum..
Çocuklara ve bana sarıyor. Bugün küçük kızım çok bağırdı sebepsiz yere (aşırı huysuz ve zor bi çocuk.) artık çok sinirlendik ikimiz de eşimde kolundan tutup odaya götürücekti bende dur bırak ne yapıyorsun dedim kolunu acıtıcaksın, çıkıcak dedim o sırada kızım hala bağırıyor, bende eşime bağırdım bıraksana diye o da benim saçımı çekti bağırma sen de diye.

Muhtemelen bi kaç saat sonra yanımıza gelip benden özür dilicek yada sarılmaya barışmaya vs çalışacak ama asla konuşmayı düşünmüyorum.

Ben evlilik de, büyük konuşmak istemiyorum ama, aldıtılmayı belki affederim ama (başıma gelmedi bilmiyorum sadece şu anda iç güdüsel olarak konuşuyorum)
şiddetin asla affının olmadığını düşünüyorum.

Bilmiyorum çok kafam karışık, beni kendime getirin lütfen..
Şiddet asla masum değil ve hiç bir gerekçesi olamaz 👎👎👎👎😠

Ben genelde sinirli değilim neşeliyim sakinim ama cabuk sinirlenip baya alev alan bir yapım var, cocuk yapmayi hiç gözüm kesmiyor zaten.

Yorgunken, gerginken, kotu hissediyorken kedimin sesi bile beynime çivi gibi geliyor. 🙄 Bi de coluk cocuk sesi, yaramazligi beni zivanadan cikartir.

Cift olarak öfke kontrolunu saglayip saglayamadiginizi gormeden cocuk yapmaniz buyuk cesaret, boyle bir olayi yasiyor olmaniza ben hiç şasirmadim, iyi ki ilerisi olmamiş.
Zaten cocuk avaz avaz bagiriyorken bi de siz kalkip bagiriyorsunuz, koca zaten sinirli...
Tedavi olmadan bunun ilerisi de gelir gibi.

Kocanız sizden baskasını sevdıgınde, Yuzune baktıgınızda sevgisiz gozlerıyle karsılastıgınızda gururunuz parcalandıgında 'aldatılmayı affederım' i yeniden konusalım. (ınsallah yasamazsınız)

Sac çekmekte sıddet. Cocugu kolundan cekmekte. Yerinizde olsam ozrunu suan kabul etmezdim.

Sadece fiziksel şiddetin affının olmadığını düşünüyorsunuz anladığım kadarıyla. Yoksa şiddet ekonomik ve duygusal da olabilir. Bu yüzden sadakatsizlik benim gözümde duygusal şiddettir. Terapi ve psikolojik yardım alın yazmaktan ben sıkıldım artık. Ama yazacak başka birşey de yok.

Kocanız sizden baskasını sevdıgınde, Yuzune baktıgınızda sevgisiz gozlerıyle karsılastıgınızda gururunuz parcalandıgında 'aldatılmayı affederım' i yeniden konusalım. (ınsallah yasamazsınız)

Sac çekmekte sıddet. Cocugu kolundan cekmekte. Yerinizde olsam ozrunu suan kabul etmezdim.
O da şiddet be bacım. Fiziksel acı ile duygusal acının hissettirdikleri arasında hiçbir fark yok.

O da şiddet be bacım. Fiziksel acı ile duygusal acının hissettirdikleri arasında hiçbir fark yok.
Elbette yok, bana gore sıddetten daha da agır. Oyle aldatılsam affederım demekle olmuyor, yasayınca yeniden konusmak isterim dedım.

İyi akşamlar hanımlar.

Çok eskiden beri burayı takip ediyorum ve gerçekten çok akıllı kadınların olduğunu düşünüyorum burada
Objektif şekilde görüşlerinizle, başka konulardan bile okurken kendime faydası oldu diyebilirim.

Konuma geliyorum.

Ben evlilik de, büyük konuşmak istemiyorum ama, aldıtılmayı belki affederim ama (başıma gelmedi bilmiyorum sadece şu anda iç güdüsel olarak konuşuyorum)
şiddetin asla affının olmadığını düşünüyorum.

Bilmiyorum çok kafam karışık, beni kendime getirin lütfen..
En çok çocuğunuza üzüldüm desem?
Bu adam maddi sorunlar yüzünden birinizi kolundan, diğerinizi saçından çekiyorsa... demek ki daha zor şartlarda şiddetin dozunu artırabilir.

Onu hemen affetmeyin. O olayın devamını yaşayabileceğiniz ihtimalini de düşünün. Konuşacaksanız da, gördüğünüz muameleyi, en kötü durumda bile olsanız, hoşgörmeyeceğinizi eşinize çok net bir dille söylemeniz lazım.

Umarım aldatılmazsınız. Başka bir şey demiyorum.

Bir aile terapistine görünün derim..
Çocuğun kolunu niye çekiştirip götürecekti ki ikinizde sinirli olduğunuz için bu maalesef çocuğunuza da yansımış ve bu büyük ihtimalle çocuğunuz büyüyünce de psikolojik olarak onu etkilicek.. Sanırım Güzelce ve sakince iletişim kurma sorununuz var.. Bunu aşmanız lazım önce.. En önemli çocuğunuzla sakince iletişim kurmak gerek

Aslında büyük çocuğum gayet sakin, ama küçük çocuğum tam tersi.

Ben genelde sinirli değilim neşeliyim sakinim ama cabuk sinirlenip baya alev alan bir yapım var, cocuk yapmayi hiç gözüm kesmiyor zaten.

Yorgunken, gerginken, kotu hissediyorken kedimin sesi bile beynime çivi gibi geliyor. 🙄 Bi de coluk cocuk sesi, yaramazligi beni zivanadan cikartir.

Cift olarak öfke kontrolunu saglayip saglayamadiginizi gormeden cocuk yapmaniz buyuk cesaret, boyle bir olayi yasiyor olmaniza ben hiç şasirmadim, iyi ki ilerisi olmamiş.
Zaten cocuk avaz avaz bagiriyorken bi de siz kalkip bagiriyorsunuz, koca zaten sinirli...

Bitane daha oğlum var ilk çocuğum gayet sakin bi yapısı var, yani bu kızımda yaşadıklarımın bitanesini oğlum da yaşamadım. Ona güvenerek ikincisini istedim ama haklısın biraz daha beklemem gerekiyormuş.

İnşallah hiçbir kadın yaşamasın. Tabiki dediklerinizi düşününce oldukca zor olduğunu tahmin ediyorum ama şu anki moral bozukluğumla bi anda öyle düşündüm.

Sadece fiziksel şiddetin affının olmadığını düşünüyorsunuz anladığım kadarıyla. Yoksa şiddet ekonomik ve duygusal da olabilir. Bu yüzden sadakatsizlik benim gözümde duygusal şiddettir. Terapi ve psikolojik yardım alın yazmaktan ben sıkıldım artık. Ama yazacak başka birşey de yok.

Terapiyi tabiki çoğu erkke gibi asla kabul etmiyor malesef. Ben tek başına gitsem de ne kadar faydası olur ki bilemiyorum.

Ne olursa olsun kimse birbirine zarar vermek amacıyla dokunamaz ve itemez. Tartışma esnasında eşim itmeye çalışsa hemen o ortamı terk ederim. Aldatılmaktan şiddette bana göre aynı ve ikisi de affedilmemeli. Çünkü bir kere affedersen yine devamı gelir. Bence terapi alsın eşin küçücük kıza öyle davranmak normal değil. Zor bir çocuk olsa da adı üstünde çocuk bağıracak ağlayacak. Bunları yaşayacağını bilmeden mi çocuk yaptı

Ben bekar ve cocuksuzken aynı sizin kafadaydim. İnsan kendi çocuğuna bakarken öyle hissetmiyor , tahammül seviyesi artıyor, hatta diğer çocuklari bile daha güzel görmeye başlıyorsunuz.Zaten çocuklar çok güzelller ama onların yaramazligi da daha hos karşılanabilir oluyor demek istiyorum.Ki bende asabi bir yapıya sahibimdir.

Konuda aldatılma varmı?

Bilmiyordum bu kısmını şiddet var Aldatılma var 😔 çocuk var 😒.....
Tam olarak aldatıldım demedı, aldatılsam affederım bunu edemem dedı. Bende aldatılınca konusalım dedım. Aldatılmakta sıddet hatta en buyugu. Hıc oyle affedilecek bisey degıl. Mevzu burdan ciktı aldatıldım demedı konu sahıbı, aldatılsam affederım tarzı bir cumle kurdu

Back
X