Evlilik

Bilemiyorum ki. Muhakkak nüfus kayıtlarında çıkar. Vukuatlı nüfus kayıt örneği almak lazım. Ama yurt dışında nasıl işliyor bilmiyorum. Bana pek tekin gelmedi çünkü/

Nikah dairesine anlatayım diye düşünüyorum. Belki yardımcı olurlar.

Çünkü zamanda belgeleye de güven yok. Çünkü Para karşılığında neler yapıyolar.

2 senedir beraberiz.. 6 sene önce ayrılmış .. kağıtları gösterdi.. burda evlenmemiz için lazımdı ama sonradan vazgeçti
Bende burda evlidir diye düşündüm ama orda nikahı yapmiş olsak bile buraya bildirmemiz gerekecek ...
Acaba biyerden başka yerde evlimi diye ögrenebilirmiyim

Orda burda derken ben birsey anlamadim yazdikalrinizdan. Hamilesiniz ama dugun de var resmi nikahli degilsiniz. Resmi nikah olmadan neden hamile kaldiniz yada dugun yaptiniz.

Son düzenleme:
Nikah dairesine anlatayım diye düşünüyorum. Belki yardımcı olurlar.

Çünkü zamanda belgeleye de güven yok. Çünkü Para karşılığında neler yapıyolar.
aynen öyle. Sorun eğer evliyse nikah olmaz zaten. Eşinizin kimliğiyle gidin sorun.

Bana da saçma geldi ama niye dügün yapıyo o zaman. İstese başkasıyla dost hayatı yaşardı. Bi ben kalmadım ya almanyada

Söyleyemedigi bişey vardır Kaybetmekten korkuyodur diye düşünüyorum ama ben anlayışsız biri degilim çok iyi biliyo.

Kafam çok karışık

Kim olsa kafası karışır, bu kadar diretmesi hiç mantıklı değil. Siz hiç şüphelenmediniz mi? Benim bildiğim düğün vs için insanlar kendi memleketini ister. Nikah ne alaka? Resmi işlemlerden kaçtığı çok açık. Hemen araştırın, soruşturun..

Yok kız öyle bişey var mı orda? Ordan
Bi araştırayım

Orda evliydi ama boşanmış. Belge gördüm. Gerçi güven olmaz dimi yinede
Bence güven olmaz. Ne bileyim bazı yerlerde bir kaç evlilik resmî olarak onaylanmış diye biliyorum. Yani yapabiliyorlar. Ama emin değilim. Bence Almanya’da evli/ size gösterdiği belge Irak belgesiyse Almanya’da evli eşiniz.

Çünkü çocuğu bende istedim.
Sorun çocuk değil neden Almanya’da değilde irakta nikah istiyo.. kafamı karıştıran bu!

Sorun çocuk değil neden Almanya’da değilde irakta nikah istiyo.. kafamı karıştıran bu!

Irak'ta çok kişiyle evlilik yasal ondan
Irak yasal olarak poligamiyi tanıyan ülkelerden
Çocuğunuz Türk vatandaşı da olacak, nikahınızın geçerli olması ve çocuğun aile içinde olması için nikahı Irakta yapsanız dahi Türk konsolosluğunda saydırmanız gerek
Türk konsolosluğu nikahınızı saymak için adamın kendi ülkesinde evli olmadığına dair kağıt ister
Sizin adam da bu kağıdı bence sağlayacak durumda değil çünkü evli
Çocuğunuz evlilikdışı doğacak bu durumda

İnternette biraz araştırma yaparsanız, ‘Irakta çok eşlilik’ gibi haberler göreceksiniz. Yasal duruma gelmiş mi bilmiyorum ama çokça böyle haber var.

Bence güven olmaz. Ne bileyim bazı yerlerde bir kaç evlilik resmî olarak onaylanmış diye biliyorum. Yani yapabiliyorlar. Ama emin değilim. Bence Almanya’da evli/ size gösterdiği belge Irak belgesiyse Almanya’da evli eşiniz.

Almanyadan da belge gösterdi. Boşanmış yazıyo. Mühürlü.

Almanyada boşanmış görünüyor. Belge gösterdi.
Ama araştırcam yinede.

Almanyadan da belge gösterdi. Boşanmış yazıyo. Mühürlü.

Eeee ya tekrar evlenmişse? Kaldı ki belge 6 yıllık demişsiniz, 6 yılda pekala tekrar evlenmiş olabilir
Bekar olduğuna dair kağıt getirsin
Nikah için o belgeye zaten ihtiyacınız var

Konu sahibesi bence siz bir nüfus müdürlüğüne gidin, hamileyim mağdurum diyin belki yardımcı olurlar

Evlenmeden çocuk yapmanız sorun değil ama adamın nikah yapmaması sorun öyle mi?!

Ortadoğulular çok eşlidir ve imam nikahıyla evlenirler..evet adamın gözünde siz onun eşisiniz çünkü kültürü öyle..oturum gibi bir sorunu yani çıkarı yoksa sizle resmi nikah yapmaz.

Çocuk istedim yaptım demek bencillik..her çocuk düzgün ve gerçek bir aileyi hakediyor.

Irak'ta çok kişiyle evlilik yasal ondan
Irak yasal olarak poligamiyi tanıyan ülkelerden
Çocuğunuz Türk vatandaşı da olacak, nikahınızın geçerli olması ve çocuğun aile içinde olması için nikahı Irakta yapsanız dahi Türk konsolosluğunda saydırmanız gerek
Türk konsolosluğu nikahınızı saymak için adamın kendi ülkesinde evli olmadığına dair kağıt ister
Sizin adam da bu kağıdı bence sağlayacak durumda değil çünkü evli
Çocuğunuz evlilikdışı doğacak bu durumda

Almanya’da yaşıyoruz.
Gerçekten yasalmıymış. E yasal olsada burda bildirmesi gerekicek.
Bana irakta boşanmış diye belge gösterdi ama dedim belki yalan dolandır.

Almanya’da yaşıyoruz.
Gerçekten yasalmıymış. E yasal olsada burda bildirmesi gerekicek.
Bana irakta boşanmış diye belge gösterdi ama dedim belki yalan dolandır.

Bence adam orda nikah yaptık oldu bitti dicek Almanyada saydırma niyeti zaten yok

Almanyada saydırma niyeti olsa zaten nikahı Almanyada yapar yani deli mi ki Iraja kadar gitsin uğraşsın?

Yok kız öyle bişey var mı orda? Ordan
Bi araştırayım

Orda evliydi ama boşanmış. Belge gördüm. Gerçi güven olmaz dimi yinede
Biz bosanma davasi acip bosandik. Gordugun bosanma karari miydi? Ancak eski esim sonra temyize verdi tazminati dusurmek icin ve bir sene temyizi bekledik. Haliyle ben bosanildigi halde tam bitmedigi icin eski soyadimi almak icin epey bekledim. Gordugunuz belgeler dava belgeleri olabilir ama davadan sonra vazgecenler de oluyor. Esiniz dediginiz kisi muhtemelen evli. Almanya mi Irak mi anlamadim ama vukuatli nufus kaydinda gorulur.

Evlenmeden çocuk yapmanız sorun değil ama adamın nikah yapmaması sorun öyle mi?!

Ortadoğulular çok eşlidir ve imam nikahıyla evlenirler..evet adamın gözünde siz onun eşisiniz çünkü kültürü öyle..oturum gibi bir sorunu yani çıkarı yoksa sizle resmi nikah yapmaz.

Çocuk istedim yaptım demek bencillik..her çocuk düzgün ve gerçek bir aileyi hakediyor.

Saadece kendim istemedim. Nikah dan sonrada olsa da garantisi yok.
Gerekirse çocuğuma anada olurum babada.

Burda 10 sene önce iltica etmiş ve vatandaşlığı henüz almamış. İşi gücü var. Bende. Ne gibi çıkarı olabilir?
Nikah sorun degil. İrakta istiyor. Bende Almanya. Lütfen doğru okuyun sonra yazın.

Back
X