Evlilik

Arrietty_

Nirvana
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2018
26.780
110.309
598
Cok merak ediyorum acaba biz mi boyleyiz sadece.
Sorun su
9 senelik evliyim ve son 4 senedir esim her aksam, aksam yemegi sonrasi veya cocuklari yatirma saati gelince kahveye gidiyor.
Her maci izler, tam mackolik.

Daha önce sadece haftasonu giderdi Oda aksam calistigi icindi.

Adam evde duramiyor. Durdugu zamanda film izler, tavla oynariz (ben tavla oynamayi sevdigimden)

Cok konusmaya calistim ama faydasi yok.
Zaten dogru duzgun cevapda vermiyor. Seninle alakali degil diyor okadar.
Sen bekar hayati yasayayim istiyorsun desem de birsey demiyor.

Bana akil verin ne yapayim ben bu "esi"

Bu durumda aklima gelen tek sey: E sizin hayatiniz? Sadece kendi isinizi yapin ve siz de hayatinizi yasayin. Ister aksam okuluna gidin, ister arkadaslarinizla bulusun, ister saatlerce televizyon seyredin... Yiyecek yemek, giyecek gomlek bulamadigi zaman sorumluluklari aklina gelir herhalde.

Bu adam bu degismez. Her evlilik, her karakter farklidir. Ilk zamanlar gitmiyormus sanirim belki de arkadas ortami etkiledi.

Camasir vs kendi halleder zaten. Ev isi ortak. Oyle seyler degilde beni aksamlari birakmasi cildirtiyor. Degisir dedim cok konustum. Ama ketum bir adam.
Trip atsam gitmez ama kac senelik evliyiz. Evlenmeden 5sene de gorustuk.

Ben isten sonra aktivitelerimi yapiyorum. Tabi planim varsa gitmiyor. Ama Oda cok nadir.
Birlikte birseyler yapalim diye plan yapincada sorun yok.
Tek sorun kör olmasi her aksam cikma sevdasi.

Arkadsalarini biliyorum 40 ustu kisiler. Muhabbeti kafa dengi 2 kisi.
Ayrica belirteyim Yurtdisindayim ve kendi 9senedir burda. Tek yakin arkadas cevresi o iki abi dedigi kisiler.

Camasir vs kendi halleder zaten. Ev isi ortak. Oyle seyler degilde beni aksamlari birakmasi cildirtiyor. Degisir dedim cok konustum. Ama ketum bir adam.
Trip atsam gitmez ama kac senelik evliyiz. Evlenmeden 5sene de gorustuk.

Ben isten sonra aktivitelerimi yapiyorum. Tabi planim varsa gitmiyor. Ama Oda cok nadir.
Birlikte birseyler yapalim diye plan yapincada sorun yok.
Tek sorun kör olmasi her aksam cikma sevdasi.

Arkadsalarini biliyorum 40 ustu kisiler. Muhabbeti kafa dengi 2 kisi.
Ayrica belirteyim Yurtdisindayim ve kendi 9senedir burda. Tek yakin arkadas cevresi o iki abi dedigi kisiler.
O zaman yavaş yavaş haberi olmadan azaltmayı dene. 😅
Mesela haftada bu adam 6 gün gidiyor diyelim
Haftaya salı Perşembe ye plan yap ( “şu filmi izleyelim mısır aldım patlatmalık meyvesuyu da yaptım” bi plan mesela yada hadi çocuklarla bilmemnereye gidelim)
2 hafta böyle yap
Sonra diğer 2 hafta haftada 3 güne bişeyler koy
Sonra diğer haftalarda 4 güne koy
Derken derken bence adamın da haftada 2 gün arkadaşlarıyla takılma hakkı olsun.

Bilmiyorum benim aklıma bu geldi.

Yada peşin peşin konuş haftada 2-3 gün dışında çıkmanı istemiyorum de diyeceğim ama Bunu zaten demişsindir..

O zaman yavaş yavaş haberi olmadan azaltmayı dene. 😅
Mesela haftada bu adam 6 gün gidiyor diyelim
Haftaya salı Perşembe ye plan yap ( “şu filmi izleyelim mısır aldım patlatmalık meyvesuyu da yaptım” bi plan mesela yada hadi çocuklarla bilmemnereye gidelim)
2 hafta böyle yap
Sonra diğer 2 hafta haftada 3 güne bişeyler koy
Sonra diğer haftalarda 4 güne koy
Derken derken bence adamın da haftada 2 gün arkadaşlarıyla takılma hakkı olsun.

Bilmiyorum benim aklıma bu geldi.

Yada peşin peşin konuş haftada 2-3 gün dışında çıkmanı istemiyorum de diyeceğim ama Bunu zaten demişsindir..

Galiba tek denemedigim azaltma taktigi. Artik yarin aksam uyglamaya geceyim.
Okadar biktim ki aklima hicbir care gelmiyor.

Bir sure sonra bu film izlemeden de sklir diye dusunmuyor degilim.

Cocuklar erken yatiyor 19.30 gibi. Aksamlari ayda 1 es geciyorum uyku saatlerini. Oda en fazla 1 saat.
Ee yine gidiyor 1-2saat de olsa

Galiba tek denemedigim azaltma taktigi. Artik yarin aksam uyglamaya geceyim.
Okadar biktim ki aklima hicbir care gelmiyor.

Bir sure sonra bu film izlemeden de sklir diye dusunmuyor degilim.

Cocuklar erken yatiyor 19.30 gibi. Aksamlari ayda 1 es geciyorum uyku saatlerini. Oda en fazla 1 saat.
Ee yine gidiyor 1-2saat de olsa

Sadece film izlemek değil ki bence siz açın imdb si en yüksek dizilerden breaking bad, dark gibi birine başlayın beraber😅belgesel izleyin yada o da eğlenceli oluyor.
Bunun dışında da bi çok aktvite çıkarabilirsin sinema tiyatro mesela
-yürüyüş
-monopolly gibi şeyler
-puzzle,kitap okumak vs?
-misafir ağırlamak ( hatta o arkadaşlarını aileleriyle beraber al mesela ki düşman olmadığını görsün)
-bilgisayar oyunları, konsol oyunları
-spor
-evde kendin yap DIY gibi şeyler oluyor ya gözüne kestir hadi çocuğun yatağını boyayalım hadi şu masayı dönüştürelim gibi güzel işe yarar bişey yapabilirsiniz
-haftasonu alın çocukları yakın bir yere kaçın günübirlik yada tek gecelik
-çocukları ailenize bırakabiliyorsanız zaten aman geceler olmasın bir sürü yere gidebilirsiniz akşam😅 daha aklıma gelse yazıcam ama bence tartışmadan kavga etmeden ona sürekli iş yükleyerek değil de beraber de eğlenebildiğinizi hatırlatan etkinliklerle belki düzelir. Tabi sabırlı olun hemen olmaz yavaş yavaş o ortamdan çıkabilir. Hissettirirseniz tepki verir planlarınıza tamam derken dememeye başlar.
Mesela bir gün hayır bugün kahveye gidicem söz verdim derse kavga etmek yerne “tamam ama yarına söz verme canım yarın yapalım o zaman :)“ diyin

Sorun su
9 senelik evliyim ve son 4 senedir esim her aksam, aksam yemegi sonrasi veya cocuklari yatirma saati gelince kahveye gidiyor.

Adam evde duramiyor. Durdugu zamanda film izler, tavla oynariz (ben tavla oynamayi sevdigimden)

Demek ki evde her şeyi üstlenen biri var

Her aksam birlikte aktivite yapmiyoruz biz, bazen ben baska bir dizi seyrederken, eşim baska birsey seyrediyor veya yapiyor oluyor. Siz buna musade ediyor musunuz yoksa her aksam yatana kadar illa ortak birsey yapalim diyorsaniz adam da kafa dinlemek icin kaciyor olabilir.

Onun disinda dedigim gibi illa her aksam ayni seyi yapmak zorunda degiliz ama alip basini disari ciksa devamli, evliligi sorgulamaya baslardim muhtemelen ama bizim cocugumuz yok tabi.

Sadece film izlemek değil ki bence siz açın imdb si en yüksek dizilerden breaking bad, dark gibi birine başlayın beraber😅belgesel izleyin yada o da eğlenceli oluyor.
Bunun dışında da bi çok aktvite çıkarabilirsin sinema tiyatro mesela
-yürüyüş
-monopolly gibi şeyler
-puzzle,kitap okumak vs?
-misafir ağırlamak ( hatta o arkadaşlarını aileleriyle beraber al mesela ki düşman olmadığını görsün)
-bilgisayar oyunları, konsol oyunları
-spor
-evde kendin yap DIY gibi şeyler oluyor ya gözüne kestir hadi çocuğun yatağını boyayalım hadi şu masayı dönüştürelim gibi güzel işe yarar bişey yapabilirsiniz
-haftasonu alın çocukları yakın bir yere kaçın günübirlik yada tek gecelik
-çocukları ailenize bırakabiliyorsanız zaten aman geceler olmasın bir sürü yere gidebilirsiniz akşam😅 daha aklıma gelse yazıcam ama bence tartışmadan kavga etmeden ona sürekli iş yükleyerek değil de beraber de eğlenebildiğinizi hatırlatan etkinliklerle belki düzelir. Tabi sabırlı olun hemen olmaz yavaş yavaş o ortamdan çıkabilir. Hissettirirseniz tepki verir planlarınıza tamam derken dememeye başlar.
Mesela bir gün hayır bugün kahveye gidicem söz verdim derse kavga etmek yerne “tamam ama yarına söz verme canım yarın yapalım o zaman :)“ diyin

Baya uzun zamandir yazsam mi yazmasam mi. Derdime bir care Olur mu diye dusunmekden hep bekledim konuyu acmayi.

Ama sizin yazdiginiz oneriler cok mantikli. Oyle bagirip cagirip tartismam Bende, cok sabirliyim. Ama bu durumdan memnun olmadigimi belirtirim.

Yazdiginiz bazi seyleri uyguladim ama basarisiz. Bana her aksam Yemek sonrasi yuruyuse cikma sozu verdi, ikimizde biraz kilo aldik ama daha cok hep birlikte birsey yapalim diye istemistim.
Bu sozunu tekrar hatirlatip uygulamaya gecirmem lazim.
Malesef cocuklarim Anne manyagi. Onlari annemlere birakip günü birlik birakmam imkansiz.
Bizim belki oyle birseye ihtiyacimiz var ama cocuklar elimi kolumu bagliyor.

Ama tekrar deneyecegim. Farkli bir sekilde kendi farkinda olmadan sizin yazdiginiz gibi

Her aksam birlikte aktivite yapmiyoruz biz, bazen ben baska bir dizi seyrederken, eşim baska birsey seyrediyor veya yapiyor oluyor. Siz buna musade ediyor musunuz yoksa her aksam yatana kadar illa ortak birsey yapalim diyorsaniz adam da kafa dinlemek icin kaciyor olabilir.

Onun disinda dedigim gibi illa her aksam ayni seyi yapmak zorunda degiliz ama alip basini disari ciksa devamli, evliligi sorgulamaya baslardim muhtemelen ama bizim cocugumuz yok tabi.

Hayir illa beraber birsey yapalim demiyorum. O spor kanallari veya yabanci Mac izler ben dizi izlerim. Boyle surekli dib dibe olalim demiyorum. Haftanin bari 2 günü ciksin evde bulunsun.
Bekar Adam gibi sofradan kalkar kalkmaz disari cikmaya yeltenmesin

Baya uzun zamandir yazsam mi yazmasam mi. Derdime bir care Olur mu diye dusunmekden hep bekledim konuyu acmayi.

Ama sizin yazdiginiz oneriler cok mantikli. Oyle bagirip cagirip tartismam Bende, cok sabirliyim. Ama bu durumdan memnun olmadigimi belirtirim.

Yazdiginiz bazi seyleri uyguladim ama basarisiz. Bana her aksam Yemek sonrasi yuruyuse cikma sozu verdi, ikimizde biraz kilo aldik ama daha cok hep birlikte birsey yapalim diye istemistim.
Bu sozunu tekrar hatirlatip uygulamaya gecirmem lazim.
Malesef cocuklarim Anne manyagi. Onlari annemlere birakip günü birlik birakmam imkansiz.
Bizim belki oyle birseye ihtiyacimiz var ama cocuklar elimi kolumu bagliyor.

Ama tekrar deneyecegim. Farkli bir sekilde kendi farkinda olmadan sizin yazdiginiz gibi
Ya kusura bakmayın bi bütünlük içinde bile yazamadım aslında şuam çok rahat bir yerde değilim yazdığımı okumuyorum bile😅

Yürüyüş güzel olur bencede. Yemekten sonra mı gitmek istiyorsun, yemekten kalk masayı falan boşver o an, hemen kapıda hazırlan hadi çıkalım diye. Kahveye gidicem derse de tamam yürüyelim sonra git dersin.
Senin çok sabırlı olman lazım😔 alışmış o iki arkadaşıyla sürekli alışkanlıktan çıkıyor demekki. Belkide şansına kavga ederler olay kökten çözülür😅😅
Hayata birazcık da farklılık katın, monoton olmasın herşey. Mesela o yürüyüş bir kahveciye doğru olsa daha da güzel olur arada kaçamak olarak. Ama temel olarak eşinizin de keyif aldığı şeyler yapmaya özen gösterin. Sizin hatrınıza bi yere kadar tamam diyebilir çünkü

Bu arada çocuklarla da tatile gidebilirsiniz bir kere deneyin belkide düşündüğünüz kadar ayakbağı olmayacaklar size

Sorun su

Galiba sıkılmış eşiniz

Ilk alintimi duzenliyemedim o yuzden tekrar alintiladim.
Su kismi okuyunca acaba kendimi yanlis mi ifade ettim?
Oyle dirdir eden biri kesinlikle degilim. Benden kacmasi icinde birsey yaptigimi dusunmuyorum. Kendi ayaklarimin ustunde duran birisiyim. Tek mutsuzlugum esimin benimle vakit gecirmek istememesi. Yani ben oyle hissediyorum.

Neden her aksam gitme geregi duyuyorsun diye sakince sordum bu aksam. Cevap da seninle alakali degil evde depresyona giriyorum demesi.
Ki depresyonda 1senedir ama bu durum 4 senedir boyle

Ilk alintimi duzenliyemedim o yuzden tekrar alintiladim.
Su kismi okuyunca acaba kendimi yanlis mi ifade ettim?
Oyle dirdir eden biri kesinlikle degilim. Benden kacmasi icinde birsey yaptigimi dusunmuyorum. Kendi ayaklarimin ustunde duran birisiyim. Tek mutsuzlugum esimin benimle vakit gecirmek istememesi. Yani ben oyle hissediyorum.

Neden her aksam gitme geregi duyuyorsun diye sakince sordum bu aksam. Cevap da seninle alakali degil evde depresyona giriyorum demesi.
Ki depresyonda 1senedir ama bu durum 4 senedir boyle

Yok dirdircisinizdir demedim ama bir ihtimal olarak sordum sadece hani acaba devamli ayni aktiviteyi mi yapmak istiyorsunuz diye o da degilmiş zaten.

Bilemiyorum acikcasi ben olsam boyle olacaksa evli kalmayalim, psikolojin bozuksa kahve yerine terapiye gitmesini soylerdim ve bu sekilde devam etmek istedigimi soylerdim ama dedigim gibi bizim cocugumuz yok ortada cocuk olmadigi icin daha rahatimdir belki.

Back
X