Evlilik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok teşekkür ederim bugun içime sinmediği için yakınlastım biraz fazla ama o olmadı dedim cinsel ilişki ona bile kötü birsey demedü ama nasıl üzüldü dondu kaldı onu üzmek istemiyorum onunla huzurlu olmak istiyorum birbirimizin geçmişini sorgulamayalım artık kabuk edeceksek edelim dedim bu kadarını biliyor bu kadar anlatmak bile rahatlattı fazlasını yapamıyorum deniyorum ama bu hatam ölene kadar aklımdan çıkmayacak galiba bilmiyorum birliktelik yasayanlara karsı değilim ama ben yapmamalıymısım bu kadar mahvolacagımı tahmin etmemiştim bir de bu dua dini sitelerde asla söylenmemeli günaha şahit tutmayın diyor farklı farklı hocalardan okudum biraz anlattım ama fazlasını anlatamıyorum belki şimdi kabul edecek ama ilerde evlilik oldugun da bir kavga da soguklukta yüzüme vurabilir
Şöyle ki eğer evlilik birliği varken atıyorum eşlerden biri eşini aldattı ve pişman oldu tövbe etti gerçek anlamda pişman oldu. durumu eşine anlatsa eşi ile arası açılacak yuvası yıkılacak bu durumda ne yapmalı böyle bir soru sorulmustu TV de bir hoca ya. Hoca söylemeyin tövbe edin eşinize sadık kalın bundan sonra dilinizde tövbe eksik olmasın demişti. Şu an için evlilik yolu gözüküyor mu bilmiyorum ama bence bundan sonra kim olursa olsun yakınlaşmayin. Başka bir hataya mahal vermeyin. Herşey gönlünüzce olsun.

Gecmis iliskilerinden bahsetmek yapabilecegin en büyük hata olur. Bu iliskiyi cok yipratir. O hayatinda yokken yasadigin seyler onu alakader etmez. Neden bu konular hakinda konusuyorsunuz ki ?

Ben üniversite okudum ve devlet memuruyum 1 yıldır 23 te evlenmiyorum Nişan düğün derken 25 olacak zaten 1 ay sonra 24 yasına giricem sadece ciddi biri var ne yapmalıyım dedim diltirmek bnei namuslu yapmaz o yaptığım olay da beni namussuz yapmıyor 17 yasında inandım kandım hataya düştüm tekrarlamadım orda burda gezmedim üniversite okudum atandım çok şükür maaşimda işim de iyi
Mesleği olan okumuş biri için kendinize verdiğiniz değer çok üzücü

Ah canım benim seni de anlıyorum normalde çok kızdığım birşey ama sana da birşey diyemiyorum işte.. Erkek arkadaşın yapmış sonuçta kadın olunca birşey değişmiyor ama fikirleri değiştirmek herşeyden zor maalesef.. Endişen varsa söyleme.. İçin nasıl rahat edecekse o şekilde davran.. Hiç de huzursuz olma karşında aynı şeyi yapmış biri var sonuçta bilmesine de gerek yok o halde.. Ama bırak çok fazla düşünmeyi inan hayat böyle şeyler için çok kısa.. Ayrıca diktirme fikri de bana mantıklı gelmiyor.. Bi de onun için ayrı araştırma ayrı stres çekeceksin.. Herkes kanamıyor ki.. Mesela bende kanama olmadı.. Sonradan çok az lekelenmem oldu.. Eşimde hiç demedi hayırdır sen falan.. Yaa zaten bu erkekler kendine baksın önce kimse kimseye bunun için hesap soramaz sende sal kendini artık..
Haklısın çok teşekkür ederim ulu orta iş yerinde veya arkada ortamında anlatabilecek bir konu değil bu burdan fikir almak istedimsadece hayatımda hiç yalan söyleyen sahte iş yapan biri olmadım bu huzursuzluğum bu kadar takıp üzülmem bundan galiba kimileri neler yasıyor şaşıp kalıyorum ama benimde çok büyük bir hataydı bana ve aile yapıma göre keske yapmasaydım inanmasaydım çok pişmanım

Gecmis iliskilerinden bahsetmek yapabilecegin en büyük hata olur. Bu iliskiyi cok yipratir. O hayatinda yokken yasadigin seyler onu alakader etmez. Neden bu konular hakinda konusuyorsunuz ki ?
Evet o bana kendisinin yaptığını söylediğinde aynısını söyledim ve ben yapsam ne düşünürdün dedim sen her türlü benim için aynısın vazgeçmem dedi bugun yakınlaşma evine gitme birinin eski sevgilimin anlattım yine anlayışla karsıladı ama çok üzüldü sen yine de benimsin dedi fazlasını anlatamam zaten ondan önceydi anlatamıyorum çok korkuyorum çok iyiyiz her konuda sogur diye evlilikte ilerde basıma kaldırır diye çok tedirgin oluyorum anlatmaya

Şöyle ki eğer evlilik birliği varken atıyorum eşlerden biri eşini aldattı ve pişman oldu tövbe etti gerçek anlamda pişman oldu. durumu eşine anlatsa eşi ile arası açılacak yuvası yıkılacak bu durumda ne yapmalı böyle bir soru sorulmustu TV de bir hoca ya. Hoca söylemeyin tövbe edin eşinize sadık kalın bundan sonra dilinizde tövbe eksik olmasın demişti. Şu an için evlilik yolu gözüküyor mu bilmiyorum ama bence bundan sonra kim olursa olsun yakınlaşmayin. Başka bir hataya mahal vermeyin. Herşey gönlünüzce olsun.
Evet bugun bütün sitelere baktım sorulursa yalan söylemek dogru değil ama bir kadının yasayacağı şeylerden dolayı anlatmaması eşini ona haram yapmaz veya evliliğe zararı olmaz diyordu gecen hafta evlenme teklifi etti kabul ettim yine 1 2 yıl var evlenmeye ama bugun biraz anlattım tabiki tam dogru değil yapamadım.

Kimse saçmalıklarla örtmüyor ben ilk defa böyle birsey yasadım ve arastırdım sizde okuyup bakabilirsiniz dini sitelere hocaların yorumlarına bu yazıyordu kendimi mi avutucam ben yazanı yazdım adamı kandır demiyor sorulmuyorsa anlatmak gerekmez tövbe edin en yakınız dahi anlatmayın Allaha sıvının yazıyor okuyabilirsiniz her yerde yazan bu bende danışmak için sordum
Adamla eski ilişkilerinizden bahsederken sadece biraz yakınlaştık demişsiniz (oysaki biraz değil, fazlaca yakınmışsınız), ona bile üzüldü diyorsunuz. Direkt sorması mı lazım, alenen yalan söylemişsiniz işte. Sadece biraz yakınlaşmışsınız gibi anlatmışsınız. Dürüstlük anlayışınızı gözden geçirin, kendinizi ve karşınızdakini kandırmayın. O bahsettiğini hocalar günahı örtün, tövbe edin derken eminim kocanızdan böyle bir şeyi saklayın, gidin zarınızı diktirin demiyordur. Akıl fikir ya Rab...

Kimseyi ilgilendirmez sizin geçmişte ne yaşadığınız. Bu konuyu hiç açmasanız bunda bir sorun yok. Ama konu açılıyor ve imam nikahı kıyacak kadar saykoya bağladığınız ilişkinizi özellikle saklıyorsunuz. Net olun. Kirli deyip durmayın kendinize. Hata yapmışsınız, ders almışsınız. Kime ne? Yüzünüze vurmayacak, barzo olmayan birini bulursanız sorun yaşamazsınız ileride.

Yaşadığın ortam ve karşındakinin zihniyeti böyleyse diktir gitsin.
Ama böyle birşeyi yüzüne vuracağını düşündüğün biriyle evlenmek istediğine emin misin

Adamla eski ilişkilerinizden bahsederken sadece biraz yakınlaştık demişsiniz (oysaki biraz değil, fazlaca yakınmışsınız), ona bile üzüldü diyorsunuz. Direkt sorması mı lazım, alenen yalan söylemişsiniz işte. Sadece biraz yakınlaşmışsınız gibi anlatmışsınız. Dürüstlük anlayışınızı gözden geçirin, kendinizi ve karşınızdakini kandırmayın. O bahsettiğini hocalar günahı örtün, tövbe edin derken eminim kocanızdan böyle bir şeyi saklayın, gidin zarınızı diktirin demiyordur. Akıl fikir ya Rab...

Kimseyi ilgilendirmez sizin geçmişte ne yaşadığınız. Bu konuyu hiç açmasanız bunda bir sorun yok. Ama konu açılıyor ve imam nikahı kıyacak kadar saykoya bağladığınız ilişkinizi özellikle saklıyorsunuz. Net olun. Kirli deyip durmayın kendinize. Hata yapmışsınız, ders almışsınız. Kime ne? Yüzünüze vurmayacak, barzo olmayan birini bulursanız sorun yaşamazsınız ileride.

Bence de akıl fikir versin 😄 git biraz araştır oku aynen de öyle diyor tövbe et kimseye günahını anlatma diyor her sitede her hocada aynı seyi yazıyor youtube her yere bakabilirsin biraz oku sonra yaz komik oluyor cunku kimseye saykoya baglamadı kurduğun cümlelerin kelimelerin anlamını daha bilemyorsun ben yüzüme vurur demedim ne olacağı belli olmaz bugun iyi olan yarın aynı kalmıyor böyle seyler yasayan dünyalar kadar insan var ayrıca biraz demedim o cinsel birleşme dısında aynı evde yalnızdık çok yakınlastım detay vermek istemiyorum hata yaptım dedim artık ne anladıysa üzüldü ama yanındayım dedi ben bir konuda fikir sordum oku öğren izle videoları öyle yaz lütfen

Bence de akıl fikir versin 😄 git biraz araştır oku aynen de öyle diyor tövbe et kimseye günahını anlatma diyor her sitede her hocada aynı seyi yazıyor youtube her yere bakabilirsin biraz oku sonra yaz komik oluyor cunku kimseye saykoya baglamadı kurduğun cümlelerin kelimelerin anlamını daha bilemyorsun ben yüzüme vurur demedim ne olacağı belli olmaz bugun iyi olan yarın aynı kalmıyor böyle seyler yasayan dünyalar kadar insan var ayrıca biraz demedim o cinsel birleşme dısında aynı evde yalnızdık çok yakınlastım detay vermek istemiyorum hata yaptım dedim artık ne anladıysa üzüldü ama yanındayım dedi ben bir konuda fikir sordum oku öğren izle videoları öyle yaz lütfen
İdrak probleminiz mi var? O hocalar onları derken sizin gibi uyanık geçinenlerin zar diktirmesini kast etmiyordur diyorum. Algılayabildiniz mi? Tutturmuşsunuz bir internet. Siz deyince merak ettim, özellikle baktım şimdi. Karşıma çıkan ilk iki sitede bunun büyük günah olduğu yazıyor. Zaten aksi düşünülemezdi. Tövbe edip, zar diktirip, ilişkilerinizi eşten saklayabilirsiniz diyen hoca da iki yıllık açıköğretim ilahiyat mezunudur muhtemelen. 😬

Dini kendi saçmalıklarınıza uydurmaktan vazgeçin artık. Ne güzel memleket ya. Günahı örtün yazıyor, peki o zaman adamı kandırabilirim. Bu mudur?
Bizim ülkemizde din işine nasıl geliyorsa 🤭🤭🤭 Ona bakarsan şu an yaşadığı ilişki de dinde hoş karsilanmiyor ama olsundu🤭

Ben 23 yasında bekar Bi kızım daha önce gençlik gibi zina yapmıştım evleneceğimi düşündüm çok pişmanım çok tövbe ettim zina ettiğim insanla aramızda kimseden habersiz dini nikah yaptık günah olmayacağını düşünerek aslında habersiz duyulmayan nikahın anlamı yokmuş ama hata yaptım şimdi o kişi evlendi çocugu oldu ben bekarım hep ağlıyorum ciddi bir ilişkim var ona karsı hsyatıma girdiğinden beri hiç hatam olmadı sadığım bana çok güveniyor bende ona ama bu vicdan azabıyla zinamı söylemeden rahat edemiyorum ama söylersem ilerde basıma vurur beni rezil eder diye korkuyorum her gün aglıyorum yüzüne bakınca utanıyorum o daha önce zina yapmıs tovbe etmiş bir erkek olarak rahatça dedi ama bir kadın söyleyemiyor biliyorsunuz sizde kadını hoş karşıkamazlar ona sadece daha önce biriyle yakınlastığımı beni kabul edecekse böyle etmesini söyledim kızlık zarını diktirip evlenmek yuva kurmak istiyorum kafayı yicem sizce dogru mu yapıyorum molur yardım edin söyleyince yıllarca basıma itilmesinden çok korkuyorum bir kadının bu hatayı yapması ile erkeğin yapması bir değil toplumumuzda dini sitelerin hepsine baktım günahı söylemek de günahtır günahı ortun yazıyor zinayı söylemeyin samimi tövbe edin evet söylemiyim ama ilk gece diktirmezsem anlasılacak nolursunuz yardım edin
O bu konudan bahsederken siz de ona bazı sorular yöneltip buNün hakkında ne düşünüyor diye sorabilirdiniz ,treni kaçırmışsınız genel manada ne düşündüğünü öğrenirdiniz, ben bakire değilim demek sizi şüpheye sokar acaba benimle birlikte olmak için mi beraber yoksa gerçekten bakirelik onun için önemli değil mi diye ikileme düşürür çünkü insanoğlu böyle genelde ne düşündüğünü çıkarları doğrultusunda değiştirir farklı yansıtır . Genel görüşünü alın ona uymuyorsa terkedin bitti gitti

Bizim ülkemizde din işine nasıl geliyorsa 🤭🤭🤭 Ona bakarsan şu an yaşadığı ilişki de dinde hoş karsilanmiyor ama olsundu🤭
Sadece tecavüz gibi istenmeyen durumlarda caizmiş bu. Konu sahibi maşallah imam nikahı bile kıymış adamla ahsjhajsja herkes kitabına uyduruyor bir şekilde

Sadece tecavüz gibi istenmeyen durumlarda caizmiş bu. Konu sahibi maşallah imam nikahı bile kıymış adamla ahsjhajsja herkes kitabına uyduruyor bir şekilde
Kinamiyorum ama ne diyim bilemiyorum.... Herkes herşeyi bir kılıfa ne güzel uyduruyor.

Kinamiyorum ama ne diyim bilemiyorum.... Herkes herşeyi bir kılıfa ne güzel uyduruyor.
Ben kınıyorum valla. 😬 Eskisiyle zina yaptığı için ikide bir kirli olduğunu söylüyor ama asıl bu düşünce, bu zihniyet kirli. Ve çok tehlikeli. Tam köylü kurnazı.

Söyleyin, erkekler bu tip konuları aşırı bir gurur meselesi yapıyor. Günahınızda sizin boynunuza, diktirirseniz kocanızı kandırmış olacaksınız unutmayın kimse yaşattığını yaşamadan ölmüyor..

Ben kınıyorum valla. 😬 Eskisiyle zina yaptığı için ikide bir kirli olduğunu söylüyor ama asıl bu düşünce, bu zihniyet kirli. Ve çok tehlikeli. Tam köylü kurnazı.
Tabi tabiiiii... Nedense ben neyse konusmiyim gebeyim banlanmak istemiyorum 🤭🤦

Ben 23 yasında bekar Bi kızım daha önce gençlik gibi zina yapmıştım evleneceğimi düşündüm çok pişmanım çok tövbe ettim zina ettiğim insanla aramızda kimseden habersiz dini nikah yaptık günah olmayacağını düşünerek aslında habersiz duyulmayan nikahın anlamı yokmuş ama hata yaptım şimdi o kişi evlendi çocugu oldu ben bekarım hep ağlıyorum ciddi bir ilişkim var ona karsı hsyatıma girdiğinden beri hiç hatam olmadı sadığım bana çok güveniyor bende ona ama bu vicdan azabıyla zinamı söylemeden rahat edemiyorum ama söylersem ilerde basıma vurur beni rezil eder diye korkuyorum her gün aglıyorum yüzüne bakınca utanıyorum o daha önce zina yapmıs tovbe etmiş bir erkek olarak rahatça dedi ama bir kadın söyleyemiyor biliyorsunuz sizde kadını hoş karşıkamazlar ona sadece daha önce biriyle yakınlastığımı beni kabul edecekse böyle etmesini söyledim kızlık zarını diktirip evlenmek yuva kurmak istiyorum kafayı yicem sizce dogru mu yapıyorum molur yardım edin söyleyince yıllarca basıma itilmesinden çok korkuyorum bir kadının bu hatayı yapması ile erkeğin yapması bir değil toplumumuzda dini sitelerin hepsine baktım günahı söylemek de günahtır günahı ortun yazıyor zinayı söylemeyin samimi tövbe edin evet söylemiyim ama ilk gece diktirmezsem anlasılacak nolursunuz yardım edin
Merhaba canım birçok mesaj gelmiş, bende senin durumundayım göze alamadım ve diktirdim evliyim çok mutluyum, her düşünceye saygım var lakin burada yok söyle şöyle böyle diyenlerin yetiştirilme tarzı mı çok farklı anlayamıyorum Türkiye de yaşıyoruz ve gelenek göreneklerimiz belli.. Neyse şimdiye kadar hiç yazmamıştım buralara ama bende senin gibi düşünürken çok araştırdım yaptıranlar, sonrasında nolmuş v..s içini rahatlatmak için yazmak istedim gerçek bir tövbe et ve diktir derim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X