Evlilik

Kaç defa açacaksınız aynı konuyu?
Nişanlınizla kendi düğününüzle ilgili hoc konuşmadiniz mi?
O ne düşünüyor, ne yapılabilir düğün icjn bilmiyor musunuz bunları?
Biz gelip ne yapalım ailenizin düşüncelerine?
Daha evleneceğiniz insanla doğru düzgün iletişim kuramıyorsunuz.

Öncelikle Türkçe'niz gözlerimi kanattı, gercekten okunmuyor, odaklanamıyor insan. Biz en son ortaokulda böyle harfleri eksik yazarak mesajlaşırdık o da SMS'de fazla kontör gitmesin diye...
Neyse konuya gelecek olursak; siz evleneceğiniz adamla bu konuları konuşamıyor musunuz? Siz sevgilinize söyleyeceksiniz o ailesi ile konuşacak. Bir araya geldiklerinde de konusu bir şekilde açılır, konuşulur karşılıklı. Siz daha sevgiliniz ile bu konuları rahat konuşamıyorsanız, çekiniyorsanız evlenmeyin zaten.

Erkek ailesi eğer sizin beklentilerinizden hiç haberdar değilse ve yapacak güçleri yoksa evet sorun çıkar. Bu işleri önden kız erkeğe söyler, erkek durumunu ve yapabileceklerini açıklar. Eğer yapamayacaksa ve aileniz de diretiyorsa yapacak birşey yok.
Sizin durumunuz uygun diye karşı taraftan da aynı şeyleri beklemeniz çok yanlış. Yapmasaydınız o zaman. Ya da bu kadar ısmarlama iş yapacaksanız, yapacak damat bulsaydınız.
Sanırım korkuyrm

Sanırım korkuyrm
Siz nişanlınızın istediğiniz düğünü yapamayacağından eminsiniz o zaman. Düğünü nerede nasıl yapalım diye ortaya laf atın konu konuyu açar zaten. Bu devirde iyi bir otelde yemekli düğünü çok az aile karşılayabilir. Aileniz işi yokuşa sürüyor o zaman. Ailenizin destek olması şart düğün onların istediği gibi olacaksa…

lütfen beni yanlış anlamayın ama bazı dertlerim var bu seneyi atlattıktan sonra inşallah düğünüm olacak ev sermelerim başlayacak.ama benim kafama takılan birsürü şey var.ailem nişanlımın ailesi ile haftaya buluşacaklar ve düğünü kımayı ev sermeyi konuşçaklar.neyi nasıl yapalım konuşmalark olacak.ailemle nişanlkmın ailesi aslında hemen hemen aynı.aşırı zıtlıklarımız yok.ama bizden ilk kez kız verildiği için herkes ister istemez gergin.babam nasıl konuşması gerektiğini bilmio.ne demesi gerektiğini beklemtilerini konuşması gerekio ama ben konjşamam dio. bazı beklentilerimiz var düğün olsun ev konusu olsun.nişanı biz çok güzel yaptık bi otel salonu kiraladık sınırsız yemekli yaptık.süğündede aynjı şeyleri beklio ailem.beklentilerimizi sen söyle dedi ben söyleyemem dedim.babamkn konuşması lazım.böyle konularda hep iki aile arasında kavga yaşayıp ayrılan çok insan duydum. Çok korkuyorum.lütfen bana laf etmein gerçekten sabah akşam nasıl geçio artık bilmiorum
Öncelikle nişanlınızın ailesinin maddi durumu otel salonunda sınırsız yemekli düğün için müsait mi? Evet diyorsanız bunda çekinecek bir şey yok. Ailecek otururken babanız konuşamıyorsa anneniz konuşsun, o konuşamıyorsa siz söyleyin. Maddi durumları isteklerinizi karşılayamayacak gibiyse sizde bütçeye göre küçültürsünüz isteklerinizi. Bu gibi durumlarda kavga genellikle ya erkek tarafının cimriliğinden yada gelin tarafının anlayışsızlığından oluyor.

İlla yemekli şatafatlı düğün olmak zorunda mı? Ne yarıştırıyorsunuz ki bu kadar o aileyi illa kendinize denk etmeye çalışmak belki durumları yok. Yani 38 numara ayakkabıya 36 numarayı eşleştirmeye çalışmak gibi geliyor.
Anlamıyorum onlar size illa yemekli otel de nişan mı yapın dedi. Ama denk demiştin sanki öyle anımsadım o haldeee durumları varsa çat çat söyle ne var isteyenin 1 yüzü kara vermeyenin 2 🤣
Evlen de kurtulalım valla 🙏 🤗

Son düzenleme:
Canım benim öncelikle lütfen bol bol kitap oku. Bunu hem kendin hem de ileride doğacak çocukların için yap.

Sırf akrabalara " bak biz nasıl düğün yaptık , gördünüz mü ? " Demek için düğün yapma. Ona vereceğin parayla yurt dışı tatili yap. Ev kiraysa peşinat niyetine altın yap , evlenip yıllarca borç ödeyeceksiniz neden? Otelde olmasa da düğününüz geçerli olur merak etme.

Senin durumun var yapmışsın karşı tarafın yoksa ne anlamı var ki ? Ekmek olmuş 10 lira ,daha düğün seneye olacakmış. Ev de kira olursa en az 20 bine zor ev bulursun . Ne kazanacaksın, ne harcayacaksın, neyle borç ödeyeceksin? Sırf evlenmek için evlenme ya biraz geleceği de düşün.
lütfen beni yanlış anlamayın ama bazı dertlerim var bu seneyi atlattıktan sonra inşallah düğünüm olacak ev sermelerim başlayacak.ama benim kafama takılan birsürü şey var.ailem nişanlımın ailesi ile haftaya buluşacaklar ve düğünü kımayı ev sermeyi konuşçaklar.neyi nasıl yapalım konuşmalark olacak.ailemle nişanlkmın ailesi aslında hemen hemen aynı.aşırı zıtlıklarımız yok.ama bizden ilk kez kız verildiği için herkes ister istemez gergin.babam nasıl konuşması gerektiğini bilmio.ne demesi gerektiğini beklemtilerini konuşması gerekio ama ben konjşamam dio. bazı beklentilerimiz var düğün olsun ev konusu olsun.nişanı biz çok güzel yaptık bi otel salonu kiraladık sınırsız yemekli yaptık.süğündede aynjı şeyleri beklio ailem.beklentilerimizi sen söyle dedi ben söyleyemem dedim.babamkn konuşması lazım.böyle konularda hep iki aile arasında kavga yaşayıp ayrılan çok insan duydum. Çok korkuyorum.lütfen bana laf etmein gerçekten sabah akşam nasıl geçio artık bilmiorum

Böyle laf edceksenız sızde yemeklı yapmasaymışsınız. Yanı adamlarda yoksa gırtlagını mı sıkacaksın? Yanı bu nasıl mantık? Biz çok güzel yaptık onlarda yapsın. Eee yoksa nadıl yapıcak? Durumları nasıl?

Mutlu olabilecek bir yuva için maddi deger biçmek maneviyatınıza zarar verir.Siz nişan yapmak istemişsiniz ve şatafatlı bir şekilde yapmışsınız ama bunu siz isteyip yaptınız, karşı taraf böyle olsun dememiş.Artik olgun bir birey gibi davranıp ailenizle oturup konusmalısınız.Yahu böyle şeyler bana çok saçma geliyor sonuçta bu benim yuvam, benim düğünüm.Mutluluguma neden engel olunmasına izin vereyim ki!

Valla heves kırmak istemem ama bu işin sonunda kavga çıkar. Hem bir sürü isteğiniz var hem iletişim kurmuyorsunuz. Ne bekliyorsunuz bilmiyorum. Mecbur nişanlınıza dümdüz söyleyeceksiniz o da kabul etmeyecek 😂 Aslında aileniz otelde yapılan sınırsız yemekli düğün yerine sizlerin mutluluğuna odaklansa keşke, çünkü yapılan masraflar sizin evliliğinize borç olarak yansıyacak.

Evlenmeye karar vermiş iki ergin insan adına niye aileler konuşuyor, ben onu anlamıyorum.
Oturup karar vereceksiniz nişanlınızla böyle bir düğün, böyle bir ev vs diye.
Sonra imkanları konuşacak, benim bütçemi bu aşıyor şöyle olsa, bunun altından beraber kalkalım şunu şurdan kısalım bunu buradan yapalım vs gibi.
Koca adamlar kadınlar ne diye sizin için gerilsin yahu?

Back
X