Evlilik

Siz nişanlınızın istediğiniz düğünü yapamayacağından eminsiniz o zaman. Düğünü nerede nasıl yapalım diye ortaya laf atın konu konuyu açar zaten. Bu devirde iyi bir otelde yemekli düğünü çok az aile karşılayabilir. Aileniz işi yokuşa sürüyor o zaman. Ailenizin destek olması şart düğün onların istediği gibi olacaksa…
Ben çırağanda olsun demiorum ztn.

yani şaka gibi konular. Evlenmek istiyorsunuz, neyi isteyip neyi istemediğinizi ne ailenize ne de nişanlınıza söylüyorsunuz. Çekinecek, korkacak ne var ortada. Daha doğru düzgün iletişim kuramıyorsunuz bir evlilik için yeteri olgunlukta mısınız sizce?
Çünkü bişilerin kötü gitmesi korkusu var

anlamadım şimdi ayrıntıları güzelce konuşmadan mı nişanlandınız? bunlar başta konuşulur anlaşılır, sonradan olacak işler değilki

Yıl olmuş 2023 düğün olsun ama otel düğünü olsun düğün olsun ama yemekli olsun…
Siz kınayı otelde yapın diye size oğlan tarafı mı söyledi?
Yetişkin olamadan evlenmeye çalışınca böyle oluyor. Bu çocuk muhtemelen öyle bi düğün yapamıycak sonra da her kavganızda bana yemekli düğün yapmadın halbuki ailem bana herşeylerin en güzelini yaptı diye darlıycaksınız. Anne babalar da salsın bu gençleri yok yere çocukların evliliklerinde hasar bırakıyolar

Aynı konu geçen de vardı. Düğünü iyi bir otelde yemekli yapılana kadar konu açacak bu kız. Millete gösteriş yapılacak, herkes onları konuşacak, daha ne istediğini ifade bile edemeyen gelinimiz peş peşe çocuklar doğuracak. Sonra güzel ülkemiz daha da güzelleşecek.

Anlatıyorlar ama anlamıyorsun. Konuşmayı bile başaramadığın bu evlilikten ne bekliyorsun acaba? Yaşın kaç 17 falan mı? Bir insan hiç mi kendini geliştirmez?

Ben çırağanda olsun demiorum ztn.
Bir de Çırağan da olsaydı🙈
Çevremiz geniş diyorsunuz, kız:erkek tarafı toplam 500 kişi olsa, ortalama bir salon kişi başı 500 TL yemek ücreti alır (bunu saladım ama öğle arası standart bir yemek olmuş 250 TL) 250 bin TL salon ücreti mi vereceksiniz?

500kişlk olmaz ztn
Siz beklentilerinizi bize tam olarak yazamıyorsunuz o halde. Bize sanal ortamda yazamazken nişanlınıza nasıl açıklayacaksınız ya da bir eve girince neyi nasıl konuşacaksınız anlamadım. Mesela kaç kişilik düğün beklentiniz var? Sizin ve onların ailesinden yakın sayıda misafir çağırırsınız. Örneğin sizin aile 50 onların ailes 50 100 kişilik mi olur düğününüz? Yemek tavuk yA da et seçenekli olur, fiyatları araştırın birlikte. Altından kalkamazsanız kokteyl tarzı atıştırmalık kanepeler meyveler vs hazırlatırsınız.

Siz beklentilerinizi bize tam olarak yazamıyorsunuz o halde. Bize sanal ortamda yazamazken nişanlınıza nasıl açıklayacaksınız ya da bir eve girince neyi nasıl konuşacaksınız anlamadım. Mesela kaç kişilik düğün beklentiniz var? Sizin ve onların ailesinden yakın sayıda misafir çağırırsınız. Örneğin sizin aile 50 onların ailes 50 100 kişilik mi olur düğününüz? Yemek tavuk yA da et seçenekli olur, fiyatları araştırın birlikte. Altından kalkamazsanız kokteyl tarzı atıştırmalık kanepeler meyveler vs hazırlatırsınız.
benim bklntim şu
bence az sayıda bizden 100 onlardan 100
200 kişilik ne yemek verilceğinin önemi yok
kendimizce bişi

benim bklntim şu
bence az sayıda bizden 100 onlardan 100
200 kişilik ne yemek verilceğinin önemi yok
kendimizce bişi
Eğer aileniz bu konuya takacak ise, önce nişanlınızla gidip düğün salonu için fiyat alın. Zaten ne kadar süreniz var bilmiyorum da önceden tutmak iyidir. Ailenizi vazgeçirmiyorsanız maddi olarak siz destek olun. Çalışmıyorsanız da Örneğin 200 kişi için 80-100 bin arası düğün salonuna vermeniz gerekirse ve nişanlınıza ve ailenize diğer seremonilerden kısmalarını, bohça vs alışverişini yA da mobilya alışverişini ucuz tutmalarını söyleyin. Nişanlınız da kına nişan çeyiz serme vs derken sürekli harcama içinde onlara da yazık günah. Bir de siz bence 100-100 200 kişi demişsiniz aileniz çıkıp 200-300 kişi çağırırsa sorun olur. 100 kişi çağırmak demek min 25 maks 50 davetiye dağıtmak demek. Tahminen yakın akrabalarınız o kdar tutar. Tanınmış aileyiz dediğinizden yola çıkıyorumx

Eğer aileniz bu konuya takacak ise, önce nişanlınızla gidip düğün salonu için fiyat alın. Zaten ne kadar süreniz var bilmiyorum da önceden tutmak iyidir. Ailenizi vazgeçirmiyorsanız maddi olarak siz destek olun. Çalışmıyorsanız da Örneğin 200 kişi için 80-100 bin arası düğün salonuna vermeniz gerekirse ve nişanlınıza ve ailenize diğer seremonilerden kısmalarını, bohça vs alışverişini yA da mobilya alışverişini ucuz tutmalarını söyleyin. Nişanlınız da kına nişan çeyiz serme vs derken sürekli harcama içinde onlara da yazık günah. Bir de siz bence 100-100 200 kişi demişsiniz aileniz çıkıp 200-300 kişi çağırırsa sorun olur. 100 kişi çağırmak demek min 25 maks 50 davetiye dağıtmak demek. Tahminen yakın akrabalarınız o kdar tutar. Tanınmış aileyiz dediğinizden yola çıkıyorumx
aklımı okudunuz hyr ben kalabalık istemiorm. en yakınlarımız en yakın dostlarımız olsun istiorz.iki tarafta en fazla 150-200 olcaz.kocaman bişeye grk yok.

lütfen beni yanlış anlamayın ama bazı dertlerim var bu seneyi atlattıktan sonra inşallah düğünüm olacak ev sermelerim başlayacak.ama benim kafama takılan birsürü şey var.ailem nişanlımın ailesi ile haftaya buluşacaklar ve düğünü kımayı ev sermeyi konuşçaklar.neyi nasıl yapalım konuşmalark olacak.ailemle nişanlkmın ailesi aslında hemen hemen aynı.aşırı zıtlıklarımız yok.ama bizden ilk kez kız verildiği için herkes ister istemez gergin.babam nasıl konuşması gerektiğini bilmio.ne demesi gerektiğini beklemtilerini konuşması gerekio ama ben konjşamam dio. bazı beklentilerimiz var düğün olsun ev konusu olsun.nişanı biz çok güzel yaptık bi otel salonu kiraladık sınırsız yemekli yaptık.süğündede aynjı şeyleri beklio ailem.beklentilerimizi sen söyle dedi ben söyleyemem dedim.babamkn konuşması lazım.böyle konularda hep iki aile arasında kavga yaşayıp ayrılan çok insan duydum. Çok korkuyorum.lütfen bana laf etmein gerçekten sabah akşam nasıl geçio artık bilmiorum
"Ev sermeleri" nedir bilmiyorum ama ne olursa olsun ailelerden hiçbirine "şöyle büyük düğün beklentimiz var, böyle bilmemne bekliyoruz" diye yüksek maliyetli şeyler söylenmez, bence bunların konuşulması bile ayıp. (ben öyle gördüm yani)
Herkes kendi gücüne göre en iyisini yapar merak etmeyin.

aklımı okudunuz hyr ben kalabalık istemiorm. en yakınlarımız en yakın dostlarımız olsun istiorz.iki tarafta en fazla 150-200 olcaz.kocaman bişeye grk yok.
Sorun şurada bence siz diyorsunuz yA ben kalabalık istemiyorum, aileniz de öyle düşünüyor mu ? Eğer ailenizi ikna edebiliyorsanız nişanlınızı da zora sokmadan kokteyl tarzı bir menü oluştabilirsiniz. Bir tık daha ekonomik olur. Genelde ordövr/meze tabağı şeklinde oluşturulur. Ailenin bakış açısına ve bütçesine göre değişir ama standart bir Türk ailesi için sigara böreği, sarma, haydari, patates kroket, söğüş salatalık tarzı oluştururlur. Bunları hem nişanlınıza hem de salonlara sormadan araştırmadan öğrenmezsiniz. Belki onlar sizin düşündüğünüzden daha iyisini düşünüyordur 🤷‍♀️ Bütçe önemli bir gece için büyük paralar harcanmaz.

karadenizli aileme gelde anlat
Kız veriyorlar diye niye gergin oluyorlar o kısmı anlamadım. O aşırı geleneksel ve üst düzey beklentileri olan ailene bekaret meselesinden bahsedersen damat tarafını darlayamazlar bence. Hiç zorluk çıkarmadan verirler. Kafalar belli.

Back
X