Evlilik

Sakın kaçıyım demeyin, şu an ki zorlukları mumla ararsınız. Annenizle aranız nasıl? Genelde anneler, babalar kızmasın diye biraz alabulucuk rolü üstlenirler anneniz den destek isteyin. Eşinizin ailesine gelirsek zaten oğluna değer vermemişler size de pek kıymet vermezler büyük ihtimal. Çok sık görüşmezsiniz ailesiyle, oğulları da farkındaymış zaten. Evliliği uzatmayın evlenin aile rızasıyla bi an önce.

Bu benim görüşüm 22-23 ergenlik gerisi duygusallığın tavan yaptığı, en çok hataların yapıldığı yaşlardan birisidir ki bence asla evlenilecek bir yaş değildir. Olayları o kadar duygusal yaşıyorsunuz ki mantık devre dışı kalıyor.

İki aile de sizin fark edemediğiniz bir şey fark ediyor olma olasılıkları yüksek. Yazı şekliniz olayı anlatışınız bile bana çok ergence geldi,

Babanızın baskıcı olduğunuzdan ziyade sizi yanlış bir evlilik yapmaktan korumak için 2 yıl daha bekleyin dediğine de eminim ama kanıtlayamam. Yerinizde olsam ki ben hep öyle yaptım ailenizle daha ılımlı olun, daha sevecen olun,

Karşı aileye gelince de sizi neden istemiyorlar?

Sevdiğinden yapıyor diye düşünmedim hiçbir zaman benim şu hayatta en nefret ettigim şeylerden biri kabalık babam herşeyde kabalık yapar tuhaf garip bir adam burda herşeyi anlatsam roman olur sevgilimde sadece tartisinca öyle davranıyor savunduğum da yok katiyen Tokat bile atıyorum kaba davranınca

Ergen değilim evet yazı öyle gözükebilir ben ağlarken yazdım onları gerçek hayatta çok olgun bir insanım namazında abdestinde kendi halinde sessiz sakin bir insanım beni istemiyor değiller ama oğullarını ellerinden alacağım diye düşünüyorlar bütün akrabalarıyla araları bozuk kimseyle anlaşamıyorlar birşey söylerken düşünmüyorlar patavatsız insanlar o yüzden her gördüklerinde laf bide sessiz görünce iyice arttı tabi bu

Aman tanrım ne büyük başarı tokat atmak. Yarın o tokat senin yüzünde patladığında da sesin çıkmasın o zaman. Şiddet kim uygularsa uygulasın alkışlanacak bir davranış değildir. Ama belli ki tencere kapaksınız. Evlenin, vermezlerse kaçın… ama üremeyin lütfen. Bu zincir bir yerde kırılmalı.

Kendileri oğullarını itip kakıyor ama sen ellerinden alacaksın diye istemiyorlar. Nasıl oluyor o?

İyide benim attığım Tokat hafif birşey nerden biliyosun tepkisiz kalmıyorum demek istedim onca derdimin arasında bide senin gibisiyle uğraşamam

Bir psikoloğun analizine denk gelmiştim şöyle diyordu
Zihin sizde travma bırakan insanların ,aynı karaktere sahip kişiyi bulup seçer
Size tanıdık geldiği için

Devamı yoktu kısa bir bilgiydi
Ama sanırım güçsüz kişilikte , böyle bir şey mümkün diye düşünüyorum

Senin anladığını biz de anlarız, anlat.
Onların gözlerinde sevgisiz saygısız sinsi yılan para avcısı gezdiren para yediren herşeyi aldıran hamile kalan namussuz çıplak gezen oldum ama hiçbirini yapmadım iftira attılar hamileyim diye annem.kalp krizi geçiriyordu bunu duyunca tabi bunu gidip hemen anneme söylemişler önce bana sormaliydiniz dedim bizim aramızda öyle birşey geçmedi bile midem.bulandi gözüm karardı diye bu tanıya varmışlar kendileri insan bı sorar aranizda birşey geçti mi hamilemisin diye. Yıllardır o çocuğun psikolojisini bozmuslar üvey babası var evde istemiyor anneside hayvan gibi davranıyor ama evlenecek olduğumuz için dizimin dibinden gidemezsiniz diyor hayvan gibi davranmasına bende şahit oldum

Bak şekerim aile kötü, senin çocuk da çok matah bişey değil. Ne zaman ağzını açsan harala gürele susturmaya bastırmaya çalışıyor. Kendi evinde kendi anası bişey yerine koymuyor ama seni koltuğunun altında görüp ezmeye kalkıyor. Yarın evlenınce o ailesi kıymete binecek. Ailem benim atamam satamam olacak. Geçim zor geldiğinde seni de o eve sürükleyecek hazır gel diyen var çünkü. Aklını başına babanın evinde al, elin babasının evinde böyle bir lüksün de olmayacak.

22 yaşında olgun düşünen bir kadın olduğunuzu söylüyorsunuz ama size iftira atan aileye gelin gitmeye çalışıyorsunuz bu nasıl bir tezatlık. Bir de size köpek gibi davranan sevgilinize güvenerek.

lütfen kendine bir güzellik yap ve hayatına daha naif, daha anlayışlı, seni hırpalamadan seven, incitmeyecek, bir insan al. Şu an ki konfor alanın güveli değil o alandan çık (umarım bu söylediğimi evden kaçmak olarak algılamazsın)

Katılıyorum ve el arttırıyorum ,travma yaratana benzersin.Örn sinik dayak yiyen bir annen varsa baban gibi birini bulup,annene benzersin......Konu sahibini örnek alırsak babası gibi birini buldu sevdiği adam travmasının acısını sevdiği kadından çıkaracak,tersi olsaydı namusuna dil uzatan ailesini tamamen siler yoluna bakardı ama o bağ kopmaz çünkü adamda ailesine benziyor.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…