• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik

Sevmek sevilmek hayatı yaşarken yanında her daim birini hissetmek çok güzel şeyler tabii ki. Günümüzde de, en azından ülkemiz sınırları içinde, bu birlikteliği evlilik ile resmileştirmek iki taraf da kişilik olarak güçlü ise, taraflar birbirini iyi tanıdıysa ve boşanma halinde mağduriyet yaşanmayacaksa (ya da kadın boşanabilecek özgürlüğe sahipse) en mantıklı şey. Ama bu kişinin hangi yaşınızda size geleceği belli olmaz ki. Hayat belirli kurallara göre yaşanamayacak kadar değişken. Kendinizi kasmayın, siz hayatı yaşayın sizin olan size gelir.

Evlenemedim diye üzülmek değil, evlenmedim hata mı ettim geç mi kaldım sorgusu.
Aslında aşağı yukarı aynı kapıya çıkıyor. Geç kaldığını düşünmek ya da hata yaptığını düşünmek pişmanlık gösterir, e bu da bir nevi üzülmek. Geç kalmadınız hata da etmediniz, evlenmek isteyeceğiniz kişi hayatınıza girmiş olsaydı evlenirdiniz zaten.

tıbbi olarak geçliği kastetmiştim annelik konusunda. Yani her geçen yıl biyolojik olarak daha dezavantajlı bebekler dünyaya getirme ihtimalimiz artıyor sonuçta.
Özel eğitim öğretmeniyim, velilerimin %98’i 17-24 yaş arası anne olmuş kadınlar. Söyleyeceklerim bu kadar.

28 yaşında evde kaldım diye üzülen köylüdür.
Bakın bi etrafınıza 40 yaş altı kariyerli kadınlar kaç yaşında evlenmiş ortalama
Köylü olmak kötü mü? Şu insanları sınıflandırmaktan bıkmadınız gitti.İnsan demek çok mu zor? İlla bir sıfat takacaksınız önüne.

Köylü olmak kötü mü? Şu insanları sınıflandırmaktan bıkmadınız gitti.İnsan demek çok mu zor? İlla bir sıfat takacaksınız önüne.
Evlilik, kadın erkek ilişkileri gibi konularda köylü bakış açısına sahip olmak kötü evet. Herkesin birbirini izlediği, kapalı ve gelenekçi yapıdaki toplumlarda kadınlar çok eziliyor maalesef.

45 yaşında evlendim.Senin düşünce tarzına göre evde kalmıştım.Bu yüzden sana vereceğim bir tavsiye yok.Allah akıl fikir versin diyebilirim sadece
Tam olarak nerde evde kaldım ya da 30 sonrası evlenenler evde kalmış demişim? Geç evlilik dedim sadece. Siz evlenene kadar hiç mi hissetmediniz bu hissi? Evet derseniz de pek inandırıcı gelmeyecek bana.

Nasibiniz henuz tükenmemiş demekki 6 yıldır evliyiz 35 yaşında evlendim arkadaşlarımdan çevremden belkide en geç ben evlendım eşim hep keşke erken evlenseydık şimdiye çocuklarımız koca koca olmuştur der Rabbim pişmancalık vermesin Karşınıza halden anlayan sizi sevip sayacak insan çıkarsın inşallah. Herkes evlenecek diye bi kural yok ki yada herkes erken yaşta evlenmeli erken evlenip erkenden çöktüm deyip pişman olanda var iyiki diyende ...

Özel eğitim öğretmeniyim, velilerimin %98’i 17-24 yaş arası anne olmuş kadınlar. Söyleyeceklerim bu kadar.
Çok ilginç. Bunu neye bağlıyorsunuz? Veliler de mi çocukları gibi yoksa erken evlendileri için yetiştirmede mi hata yapmışlar?

Çok ilginç. Bunu neye bağlıyorsunuz? Veliler de mi çocukları gibi yoksa erken evlendileri için yetiştirmede mi hata yapmışlar?
Akraba evliliği, kötü genetik, sağlıksız beslenme, alkol, uyuşturucu ve türevleri…

28 yaşıma geldim etrafımdaki birkaç bekardan biri kaldım. Halkın çoğunluğunun saygın bulduğu bi mesleğe sahibim çok şükür ekonomik özgürlüğüm var ama sanki geç kaldım gibi hissediyorum evliliğe. Sevgilimden geçen ay ayrıldım. Yeni biriyle tanışmaya şimdilik cesaretim yok. Diyelim ki tanıdım birini en erken 30umda evleneceğim anneliğe de çok geç kaldım. Bu his nasıl geçecek? Geç evlenen ablalarımdan tavsiye almak istiyorum
büyü yapıp zamanı geri alalım sana
40lık bekar abla olarak tavsiye veriyorum.

Ben sizi cok iyi anliyorum. Manevi olarak bu hayati biriyle paylasabilmek gercekten cok guzel ve iyi hissettiriyor. Ben 26 yasimda evlendim, 32 yasimda anne oldum. Cevreme gore hem gec evlendim hem de gec anne oldum ama Esim olmasaydi evlenmezdim de cocuk da yapmazdim.

Gercekten hayati paylasabilirim dediginiz kisiyle birlikte olunca dunyaya bambaska gozlerle bakabiliyor insan . Guvenli baglarla kurulmus bir iliskiyle yapilan evlilik ömur uzatir. Umarim sizde boyle bir iliski yasayabileceginiz biriyle karsilasip hayat arkadasi olma yolunda ilerlersiniz 🙏🏻

PhD kadın bile bu tip ilkel düşüncelerdeyse toplumun geri kalanı ne yapsın🙄🙄

profil eski bildiğimiz akademisyenlerden biraz farklı muhtemelen :) ebu hellori üniversitesi zattiri zort bölümü, tek tip personel. anladınız siz onu.

Kocasızlıktan öleceğimi sandım ben de bir dönem ama ölmedim. Kesin bilgi. Bu kadar telaşa gerek yok yani 🤣🤣🤣🤣

profil eski bildiğimiz akademisyenlerden biraz farklı muhtemelen :) ebu hellori üniversitesi zattiri zort bölümü, tek tip personel. anladınız siz onu.
ahahah bu sizi üzecek belki ama hekimim bence siz de kendinize bir hayat edinin

Back
X